Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pro Ebony jen tak
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 193 . 194 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:05
- Nahlásit

miisha
každopádně myslím, že ten pes neumí nic jinýho než kousat do kohokoliv, kamkoliv, kdykoliv. to nám možná řekne Ebony
co ti mám na to říct...až budeš v situaci, kdy ti půjde o život, tak budeš sakra vděčná za takovýhleho psa, a ne za psa, kterej sice pustí na první písknutí ale až půjde o život, zdrhne při první příležitosti. Nehledě na to, ža za a- jak píše Wami, přetočenej malin, za b-tihle psi většinou nestráví mládí u svého současného páníka, bývají vykoupení a přidělení, to se pak těžko projevuje v zátěžový situaci láskyplný vztah k psovodovi

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:05
- Nahlásit

čus babizně

taaak sme byli běhááát a dnes historicky poprvé jsme pokořila Džunýs bo padla dřív než já! Chachá A tak jsem si přitom vypětí sil akorát říkala jakého že to mám prostě skvělýho psáka, tož bych tímto chtěla veřejně poděkovat Ebony Sem dneska v ňákem citlivém rozpoložení, což

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit

Neessi
my jsme byli na výstavě, dopadli jsme nic moc, ale za to jsme měli sebou Morgánka, který budil všeobecnou pozornost a byl vymazlen do bezvědomí, což se jemu samozřejmě velmi líbilo, on je lidumil, psomil, všehomil, on je prostě absolutně šťastná a vysmátá povaha

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit

miisha
chtěla veřejně poděkovat Ebony
mně neděkuj, to musíš Indovi a Agátce
I když teď jsem si vedle přečetla, že kvalitní chovka není zárukou kvalitního štěněte, tak bacha

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit

Ebony
kvalitní chovka není zárukou kvalitního štěněte
šak ty nejšeš chovka v podstatě
Indo a Agátko sice nevím, jestli se dovopravdy milujete, ale děkuji vám...

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:15
- Nahlásit

Ebony
až budeš v situaci, kdy ti půjde o život, tak budeš sakra vděčná za takovýhleho psa, a ne za psa, kterej sice pustí na první písknutí ale až půjde o život, zdrhne při první příležitosti.
to se pak těžko projevuje v zátěžový situaci láskyplný vztah k psovodovi
ale tak jo - je to pes pracovní v pravým slova smyslu, že nepouští sem psala si myslím, že je fuk. Akorát to kousnutí do psovoda mě už přijde někde za hranicí. Česká Policie snad víc chová než vykupuje, ale ten vztah bude vypadat asi stejně u nich. Nerozumím teda pojmu "přetočenej" malin.

Koho ste vystavovali?

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit

Ebony
my jsme byli na výstavě, dopadli jsme nic moc

Kde? A kdo hodnotil? A koho jsi vystavovala?

Morgánka, který budil všeobecnou pozornost a byl vymazlen do bezvědomí, což se jemu samozřejmě velmi líbilo, on je lidumil, psomil, všehomil, on je prostě absolutně šťastná a vysmátá povaha
Takže supr prověrka povahy To je dobře,že je všehomil,u kluka velká devíza .Už ses rozhodla pro nové jméno,nebo ho necháš ?

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:21
- Nahlásit

miisha
Česká Policie snad víc chová než vykupuje
prosím tě odkdy navíc tohle klidně můžou být vojáci, a ti jen vykupují

Koho ste vystavovali?
Agátu, martina ji přihlásila na poslední chvíli, ale byli tam fakt krásný feny, a holt asi rozhodčímu nesedla a vůbec, no, není každý den posvícení.

Neessi
Takže supr prověrka povahy
jo, on je prostě pohodář, na střelbu ani nemrkl vokem, všude se sápal, a tedy pořád "hovořil", to je tak ukecanej pes, to jsem snad ještě neviděla
Už ses rozhodla pro nové jméno,nebo ho necháš ?
jak nechám? on je prostě Morgan

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit

Ebony
prosím tě odkdy navíc tohle klidně můžou být vojáci, a ti jen vykupují
tak fakta a data ti k tomu nedám, ale údajně jo. A vykoupit psa je prý dražší než ho odchovat na feně která celej život nevylezla z kotce. No ale to je jedno. Po běhu jsem plná endorfinů a nemám zrovna na podobnou debatu náladu moc

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:29
- Nahlásit

Ebony
tedy pořád "hovořil", to je tak ukecanej pes, to jsem snad ještě neviděla

Má rád svět a chce s ním komunikovat-bude to Pan pes !
jak nechám? on je prostě Morgan

Aha,já jen že se tu nedávno psalo o jménech a ty ses zmínila,že bys mu měla taky nějaký vymyslet.Tak jsem to blbě pochopila

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:36
- Nahlásit

miisha
A vykoupit psa je prý dražší než ho odchovat na feně, která celej život nevylezla z kotce
to je právě naopak

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:41
- Nahlásit

potřebuju aby měl den více hodin. hele není to už moc překombinovaný když v průběhu celýho dne odcvičím chvíli poslušnost, du běhat a udělám stopu? nestíhám prostě! dodržuju ovšem 2 dny klidu, tedy že juno má taky víkend

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:45
- Nahlásit

miisha
není to už moc překombinovaný když v průběhu celýho dne odcvičím chvíli poslušnost, du běhat a udělám stopu?

Nechci ti do toho kecat,ale ty po běhání ještě děláš stopu ?
Stopařina je dost citlivá záležitost a dá se snadno podělat kombinováním výcviku v jeden den.

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:49
- Nahlásit

Neessi
to záleží na temperamentu zvířete, já jsem třeba Bandase musela před stopou vždycky vyběhat, on byl prostě magor do práce a pak z toho nadšení dělal chyby, naopak, když byl trochu unavenej, tak se líp soustředil. A Juno má energie na rozdávání

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:52
- Nahlásit

Neessi
Nechci ti do toho kecat,ale ty po běhání ještě děláš stopu ?
proto se vás ptám, zas mi tady akorát Neessi nadá
ne že po běhání - v průběhu celého dne udělám víc věcí. Což neznamená že cvičím a stopuju hodinu. Náš trénink je několik minutových úseků. Anebo už su ticho rači

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:53
- Nahlásit

miisha
kuš babo

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:08
- Nahlásit

Ebony
já jsem třeba Bandase musela před stopou vždycky vyběhat

Je mi jasný,že nemůžeš jít na stopu s nevyvenčeným zvířetem,ale když mu dáš 10km běhu,tak přece hned potom nemůže jít na stopu Ale mně se to vytahuje,když mám rozenou "stopařku" a makám jen s ní . teda Aishu občas taky vytáhnu na stopy,aby neřekla ,že na ni kašlu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:18
- Nahlásit

Neessi
ale když mu dáš 10km běhu
tak za prvé, 10km běhu s člověkem opravdu pro psa nic není, tedy nemyslím s nějakým ultramaratoncem, já se třeba po čtyřech km už vleču jak sliz a za druhé, už vidím Míšu, jak běhá 10 km, tuším že psala že dva?

a když si před tím dá desetiminutovou rozcvičku na poslušnost a odpoledne zajde na stopu...?

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:21
- Nahlásit

Neessi
že nemůžeš jít na stopu s nevyvenčeným zvířetem
jsem ho musela tak hodinu vyběhat na balonek to samý před poslušností nevím, jestli to je venčení já tomu říkala zničit krtka
ale tys nezažila Bandase i když teď budeš mít asi historickou druhou možnost, Morgan je totiž moje dědkovo naprostá reinkarnace...a to jsem chtěla druhýho Mumina, ale asi to tak je správně

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:24
- Nahlásit

miisha
zas mi tady akorát Neessi nadá

Ti nenadávám,jen chci pomoct dobrou radou.Stopy nacvičuji od 4 měsíců tak 2 x týdně,když jsou podmínky.Před stopou nikdy necvičíme,jen venčím. Dělám vždy dvě stopy -jednu "rozcházečku" = krátká rovná stopa ,20timinutová s jedním předmětem a hned jdeme na dlouhou stopu -1 až 2 h starou . Když jsem dělávala stopy po zátěži nebo po cvičáku,tak to stálo za prd -většinou ji sice udělala dobře,ale neměla u toho ten správný projev a zbytečně ověřovala lomy.Stopy jsou makačka a časově náročný.

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:26
- Nahlásit

Ebony
Juno má energie na rozdávání
hele ale dyť já mám přeci toho hrbatýho výstaváka, já se nemůžu potýkat se stejnými problémy jako ty si měla s Bandaskou

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:28
- Nahlásit

xsinl vespolek
Dneska sme si s Fifijovou a Matheou užili malej minixindl srazík.Holky dojely,poseděli jsme poseznamovali psiska,trochu pojedli a povycházkovali.Doufám,že se jim u nás líbilo,my s Tomem jsme si to užili a děti s psákama taktéž,páč už sou padlí za vlast.

Dva lovci.....chtěli ulovit želvu.

Více tutaj.URL

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:31
- Nahlásit

Ebony
jsem ho musela tak hodinu vyběhat na balonek

Jo tak to jo,já myslela,žes ho uběhala u kola ! Já neběhám vůbec,sednu na kolo a běhá Bóba s Aishou

to samý před poslušností
Před poslušností musím vybalonkovat vždycky ,to by mi poskakovala u nohy a nečuměla na kapsu .

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:34
- Nahlásit

Neessi
Nechci ti do toho kecat
chci pomoct dobrou radou
tak jak teda? Si dělám srandu z tebe...
No my na stopě děláme zatím čtverce, klidně nahoďte další tipy, o stopě toho moc nevím. Chtěla bych ze čtverce už začít vycházet.

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:35
- Nahlásit

jablunka
s Fifijovou a Matheou užili malej minixindl srazík

Parádní srazík ,a kde bylo Sádlo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:40
- Nahlásit

Neessi
Sadlo dlelo doma. Kdyby jelo Sadlo, neprezijou deti, psove a ani ty lukcusni kureci prsa na grilu.

jablunka
Byl to uuuuuuuuuuzasny xindl den, mate to tam suprovy! Tam se budem rady vracet, popit, pojist, projit, pokvokat. Jen cestu zpet si musime este fixnout, ta vyhlidkova jizda kolem Kutny Hory nemela chybu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:44
- Nahlásit

Fifi
Kdyby jelo Sadlo, neprezijou deti, psove a ani ty lukcusni kureci prsa na grilu.
Což by u těch kuřprsou asi nejvíc vadilo Tomovi.
Tam se budem rady vracet, popit, pojist, projit, pokvokat
Jen cestu zpet si musime este fixnout, ta vyhlidkova jizda kolem Kutny Hory nemela chybu.
Příště to můžete vzít přez Berlín.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:46
- Nahlásit

jablunka
říště to můžete vzít přez Berlín.
Si delas prdel, ale byly sme u odbocky na Bylany, 2 km. Mohly to bejt ty vase bejvaly Bylany?

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:51
- Nahlásit

Fifi
Mohly to bejt ty vase bejvaly Bylany?
Neeeee,tyhle sou u Kutný Hory!!!

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 20:54
- Nahlásit

miisha
my na stopě děláme zatím čtverce,

A jak ti čuchá?A na jakou zkoušku s ní chceš jít? Hele,já vycházím z toho,že to musí psa taky trochu bavit. Pravda,že čtverec jsem dělala kdysi na začátku.Začni dělat už stopy delší -aspoň 300 kroků s jedním lomem .Hlavně ji nech na nášlapu pořádně načuchat a chvíli ji tam podrž a zatím ji nepouštěj na celou šňůru.Stopu nech uzrát minimálně 20 minut.
Někdo dává pamlsky na stopu,ale mně se to nelíbí.Nikdy jsem je nedávala,jen odměnu,když mi zalehla předmět.Na konci stopy by měla být motivace -já dávala koženou klíčenku a do ní kousek masa,někdo dává krabičku s masíčkem. Jinak předměty dávám různé (kousky koberce,dřevíčka,plastovou trubku.....)a čím víc pokročíš,tak jen zdokonaluješ techniku -prodlužuješ stopu,čas,počet lomů,počet předmětů,změnu terénu.....A co je nejdůležitější ze všeho -musíš si tu stopu pamatovat,to je základ.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 193 . 194 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání