| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 16:58
- Nahlásit
Sali
právěn vzdělaní lidé to jistě budou schopní konkretisovat a upřesnit, co mám na mysli,
ale jo vím co myslíš a že takhle by to nešlo..jen jsem chtěla říct že ta poslušnost na place a jinde u dosti psů celkem hapruje
ale máš recht
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 17:11 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
sarax
..jen jsem chtěla říct že ta poslušnost na place a jinde u dosti psů celkem hapruje
no jo,ale zas uznej,že složit nějaký zkoušky jak myslí Sali není zas až tak úplně jednoduchý a vyžaduje to aspon nějaký povědomí a práci se psem a pochopení aspon nějakých principů a zákonitostí.Taky znám takový psy,ale pořád je to lepší než vůbec nic a pokud se budou furt jen snášet argumenty typu,že stejně a co když..tak to nepovede vůbec nikam,páč blba najdeš fšude ve vesmíru
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 17:52
- Nahlásit
nefer
to sice chápu,ale zase je tam aport,že....ten fakt děsně potřebuju k dokázání toho, že mi pes nesežere dítě co jde kolem nás. A pak,stejně to jsou "vypilovaný" věci, z kterého se zkouška skládá, pak někdo otevře paraple a pes po něm skočí-pokud ho nikdy třeba neviděl......zkoušky jsou podle mě stejně v tomto ohledu zavádějící......už jen,že zrovna u psů typu bull -na cvičáku musíš víc dávat bacha na psy (pokud máš psa na volno třeba odloženýho,protože nelze náhubek ...) za sebe můžu říct,že nám sice cvičák hodně pomohl,ale tam je pesan pořád trochu ve střehu,když jdeme venku je pohodář a může klidně někdo lítat s holí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:06
- Nahlásit
žanda
ale zase je tam aport,že.
no tak ho neuděláš to furt neznamená že neprojdeš...
davidkova renata
že složit nějaký zkoušky jak myslí Sali není zas až tak úplně jednoduchý a vyžaduje to aspon nějaký povědomí a práci se psem a pochopení aspon nějakých principů a zákonitostí
jasně souhlasím,ale se obávám že jako rozhodná zkouška bude ZOP bo ZZO a to ještě fakt není tý práce tolik na prolezení..to sem fakt viděla na vlastní oči..tak ale jasně je fakt že lepší dělat něco než nic
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:19
- Nahlásit
rozhodná zkouška bude ZOP bo ZZO
A co máme dělat my, když jsme kupírovaní???
Stejně je drtivá většina průšvihů na vlastním pozemku, nebo když někdo otevře vrata a pes vyběhne ven.
Koukněte se na Letnou, jak se tam motají psi, děti, cyklisti, bruslaři, důchodci... A vše ok.
Jenže vysvětlete to píp poslancům .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:21
- Nahlásit
LucieS
A co máme dělat my, když jsme kupírovaní???
hm,tak to máte blbý ,to by ovšem pánům poslancům mohlo zamotat palice
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:34
- Nahlásit
davidkova renata
Hm, spíš se obávám, že jim to bude úplně fuk jako doteď a aby člověk něco složil, musí do ciziny.
Počítala by se zkouška z SK? (teda to už je fakt úlet.... )
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:40
- Nahlásit
LucieS
Počítala by se zkouška z SK
no to netušim.. ,každopádně by to byl oříšek bo by teda museli něco někde poupravit
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:50
- Nahlásit
podle mě by stačila jedna úplně jednoduchá věc. lidi jsou a budou hákliví na peníze. evidence na městě funguje, je v zájmu města samotného, aby kontroloval, zda psi, co se někde pohybují, jsou řádně hlášení. pak už stačí psům s x zkouškami dávat slevy na poplatcích, s vrcholovýma je klidně odpustit úplně a naopak těm, kteří nic nedělají je zvednout a těm, jejichž pes napadne, je napálit pořádně. nakonec by se nemuselo město utrpět ani žádnou finanční ztrátu. Věřím tomu, že by se na cvičáku dveře netrhly. a když už ty lidi dostanete na cvičák, něco se jim do hlavy naleje. a když nenaleje, nepomůže před takovým člověkem nic.
ono i jedna madam v naší brigádě nahlas přiznává, že si šla složit záchranářskou zkoušku jen proto, aby nemusela u nich ve městě platit poplatky. ale kupodivu tou jednou jedinou zkouškou neskončila a zúčastňuje se tréninků aktivně dál. a takových lidí je podlě mě spousta, že když už se do toho jednou pustí, chytí je to a když nechytí, tak vždycky dostanou do hlavy alespoň to základní povědomí. jak už tu psala jednou sali - alespoň to, za jaký konec se drží vodítko a proč má pes poslouchat
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:52
- Nahlásit
ad kupírace: pokud vím, kupírovaní psi se nesmí předvádět a zúčastňovat se pouze veřejných akcích, ne? pak stačí vyhlásit zkoušku jako akci "uzavřenou". nebo kecám?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:20
- Nahlásit
neferstačí vyhlásit zkoušku jako akci "uzavřenou". nebo kecám?
kecáš, to nejde, musíš do země kde to jde, a na třeba pitomý BH...
podle mě by stačila jedna úplně jednoduchá věc. lidi jsou a budou hákliví na peníze. evidence na městě funguje, je v zájmu města samotného, aby kontroloval, zda psi, co se někde pohybují, jsou řádně hlášení....
atd,
to je úvaha, kterou sleduje hodně lidí...ale říkám, je to věc lokální, a kde v samosprávě sedí kynolog, může se tohle povíst.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:24
- Nahlásit
nefer
pak stačí vyhlásit zkoušku jako akci "uzavřenou". nebo kecám?
nesmí nikam pokud se neplatu ani na cvičák..takže netuším...
že když už se do toho jednou pustí, chytí je to a když nechytí, tak vždycky dostanou do hlavy alespoň to základní povědomí
v to budem doufat..ale zas to chce tu evidenci psů a myslím že ti "kreténi"který chtěj aby byl jejich pes zlej fakt ho nepřihlásí a takovýho vola nedohledáš
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:51
- Nahlásit
sarax
povinná evidence samozřejmě JE. to, že není lokálně účinná exekutiva, je věc jiná.
Kupírák na cvičák trénovat samozřejmě může, ale nemůže být někde ani přítomen na veřejné akci na cvičáku.
Jinde stačí, že nestartuje. Jde zas o to, jak je kdo podesrán, neb jediné, co s eskutečně požaduje, je nepřipustit kupíráka na účast v akci.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:59
- Nahlásit
kecáš, to nejde, musíš do země kde to jde, a na třeba pitomý BH...
sali - loni v létě jsi pomáhala na zkouškách, kde ZZP2 skládala kupírovaná fena. tak mi vysvětli, jak je to možné? a jak mi vysvětlíš, že můžeme vyslat na MS kupírovanou pitbulku, která se nominovala na republikových závodech a stále může skládat zkoušky? já se na to ptala a bylo mi řečeno:...pokud to není veřejná akce...
"kreténi"který chtěj aby byl jejich pes zlej fakt ho nepřihlásí a takovýho vola nedohledáš
a proč bys ho nedohledala? tohle má hlídat policie. i tenhle kretén někdy vyleze se psem na ulici a policie ho může kdykoliv zastavit a toto kontrolovat a kdyby to byl jó kretén, tak se osobně nebudu zdráhat se jít přesvědčit na MÚ, jestli má přihlášeného psa a hezky na něj upozornit. ale to je věc už i současné vymahatelnosti
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:23
- Nahlásit
Sali
mno teda na cvičák normálně nemůže...aspon tohle mi bylo řečeno..
povinná evidence samozřejmě JE. to, že není lokálně účinná exekutiva, je věc jiná.
no to sem myslela že..znám spoustu lidí co psa nahlášenýho nemaj..
tohle má hlídat policie. i tenhle kretén někdy vyleze se psem na ulici a policie ho může kdykoliv zastavit a toto kontrolovat a kdyby to byl jó kretén, tak se osobně nebudu zdráhat se jít přesvědčit na MÚ, jestli má přihlášeného psa a hezky na něj upozornit. ale to je věc už i současné vymahatelnosti
no tak za A byla jsem svědkem toho jak příslušník chtěl kontrolovat psa ale vlastní strach mu to nějak nedovolil byť před tím zkontroloval retrívra..prostě se malinko bál a paní nechal jít..
a to že ty a třeba já se půjdem přesvědčit je jedna věc a to že někteří lidé se takovejch volů budou bát je věc druhá..ale to už je debata mimo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:24
- Nahlásit
nefer
mluvím o akcích ČKS / ČMKU, a TSART.
Záchranáři jsou jinde, mají to ošetřený neveřejnou akcí, prostě na ně není tlak.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:26
- Nahlásit
sarax
nevím, kam jsi chtěla chodit. Nevím ani, proč ti to řekli.
Je to taky o míře přizdisráčství.
Mám doma dvě kupírované dobrmanky, a nemám v tréninku problém nikde.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:27 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
sali: ale o tom přeci právě píšu, o VEŘEJNÉ AKCI. Každý cvičák snad může pořádat své interní neveřejné zkoušky, ne? A kdo ti pak co může říct? Ta akce prostě nebude veřejná a hotovo. nebo je někde nějaký předpis že ty akce, které zmiňuješ MUSÍ být veřejné?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:31
- Nahlásit
Sali
kam jsi chtěla chodit. Nevím ani, proč ti to řekli.
já si chodím kam chci páč kupíráka fakt nemám..ale prostě sem zažila v praze na jednom cvičáku velkej problém..zprostředkovaně přes kamarádku ale pesana jí jakože nevzali ale asi to zdůvodnění mělo myslím..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 21:26
- Nahlásit
nefer
prosímtě nebuď dnešní, pročti si pravidla hry u ČMKU a ČKS coby subjektu pro sportovní kynologii, a dovíš se sama,
pročti si podmínky akcí Kynologické jednoty Brno,
a fakt uvidíš, že SZBK je tady dneska z tohohle hlediska úúúplně někde jinde...
to nemá cenu vysvětlovat, neb to nemá vysvětlení,
prostě pravidla hry jsou nastavený tak, jak jsou.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 21:27
- Nahlásit
sarax
no jo no...všude jsou jen lidi...co chceš, snad fakt nechceš, aby všude bylo všechno dobře???????????
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 21:35
- Nahlásit
Sali
snad fakt nechceš, aby všude bylo všechno dobře???????????
no chtěla bych...
sem na ty nesplnitelný věci vysazená
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:21
- Nahlásit
Sali
no mě tedy před cca 5-ti lety při "nástupu" na cvičák na co se ptali jako první bylo zda je či není kupírovaný......jak je to dneska,netuším, i když jedna cane corso tam vlastně loni ušiska neměla......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 07:56
- Nahlásit
žanda
jako vždy vše a všude, plac od placu, zákon je jen jeden, ale lidovejch výkladů k němu je milion.
jedinej skutečně závaznej výklad pro mě je ten, co prosazuje ČKS, a závaznej je proto, že ZKO jsou subjekty ČKS, tedy se musej podřídit, jinak maj smůlu.
přesně je to nadefinováno v Řádu ochrany zvířat při akcích ČKS, který je tímto vlastně součást ZŘ.
Žádný rozhodčí ČKS nesmí posoudit kupírovaného jedince, a žádný pořadatel ČKS akce nesmí povolit start kupírovaného jedince.
Na všech akcích pořádaných ČKS je účast kupíráků zakázaná.
Pokud na některém cvičáku neumožní členovi s kupírákem se účastnit jen pitomých tréninků, mají uvnitř sebe problém větší, než musejí mít. Kdo považuje klubový trénink za oficiální akci ČKS, potřebuje podle mne mokrý hadr na čelo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:05
- Nahlásit
ČKS má web http://www.kynologie.cz/
řád ochrany zvířat pri akcích je zde
http://www.kynologie.cz/cks/rady/rad_ochrany.htm
a v http://www.kynologie.cz/cks/src/info.htm
si můžete pročíst průběžné info o dění .
Skutečně jsme lidé gramotní, a pochybnosti se vždy konzultují s tiskovinami obsahujícími směrnice nadřazeného orgánu.
Nikdo nemusí vědět vše hnez z fleku, ale stačí mu pak předložit patřičný papír s patřičným textem.
V Infu vycházejí průběžné dodatky a závěr yze školení rozhodčích a vůbec, a jeho průběžné pročítání a znalost novinek je pro subjekt ČKS více než vhodná.
TATR si udělal zhruba to samé, povinný Řád ochrany zvířat jako součást ZŘ, je zde
http://www.vycvikpsa.cz/articles/000123.shtml
a opět tréninky pro kupíráky bez omezení, ale na akci maximálně jako divák...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:08 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Jiný výcvik psů nedělám, okrajově záchranařinu, ale BEZVÝHRADNĚ NIKOLIV POD SZBK,
který má od letoška též schválený stejný Řád ochrany zvířat jako ostatní
http://www.zachranari.cz/images/radochranyzvirat.d oc
Ostatní sporty se psem nemohu hodnotit, nemám k tomu žádné materiály.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:16 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
nefer
od letos změna, viz výše....Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech psů prováděných
Svazem záchranných brigád kynologů České republiky
Čl. 4
Psi, kteří se zkoušek z výkonu nebo svodu účastní
Po přejímce a veterinární prohlídce jsou ze zkoušek vyloučeni:c/ pes, na kterém byl proveden zákrok (§ 4 odst. 1, písm.g) zákona na ochranu zvířat proti týrání) za účelem změny vzhledu (např. pes s kupírovanými ušními boltci),
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:59
- Nahlásit
Sali
Kdo považuje klubový trénink za oficiální akci ČKS, potřebuje podle mne mokrý hadr na čelo.
no, ono asi závisí, o co se jedná... Pokud to bude nějaký takový ten kurz, kam chodí široká veřejnost naučit psa sedni a k noze, tak to by se i za veřejnou akci považovat dalo. Pokud si tam pojedu jako člen potrénovat, je to asi něco jiného.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:05
- Nahlásit
Mel
dobře, ale pak by se na ten kurs hlavně vztahovaly všechny řády veřejné akce,
což se jako jistě neděje...ono je to všechno provázaný,
a taková míra přizdisráčství, která se v této zemi mozaikovitě vyskytuje,
si zaslouží fakt pomník.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:13
- Nahlásit
Mel
sleduj schválně tady výklady tvůrců toho nesmyslu:
http://www.mze.cz/attachments/Kupir_usi.htm
http://www.mze.cz/attachments/Sluz_psi-ver.htm
http://81.0.228.70/attachments/El_obojky.htm
a udělej si svůj obrázek o tom, zda výcvik byť organisovaný jako vícedenní kurs je či není veřejným vystoupení, bo svodem zvířat,
a pokud by byl, co vše by požadoval ze zákona ošetřit
Minimálně by se pak ti patologičtí dodržovači zákona měli projít ne po kupírákách, ale po pspvdech, co zacházejí se psy v rozporu s Řádem, a mají psy oblečené do pomůcek též v rozporu s Řádem
|