| Autor |
Zpráva |
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:55
- Nahlásit
bullvnouzi
dejavu
No stejne mi unika nad cim, ze se to mame dohodnout
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:01
- Nahlásit
Kony
S hovikem dokonce cvicit "musis", jinak ti z nej vyroste nezvladatelnej klacek.
Asi takhle. Mám dvě podnikání, zahradu o rozměrech Buckinghamského paláce, barák jak kráva, dvě děti a šest psů. Jsem časově hooooodně vytížená. Naštěstí podnikám většinu času doma u počítače, takže psi zase až tak moc netrpí. Běhám agility na poměrně vysoké úrovni a docela dost času strávím tréninkem, na "jiný" cvičák mi čas moc nezbývá. Z těch psů co teď mám jsou tři "štěňata" (od 3 do 14 měsíců) . V podstatě si nechci pořídit dalšího psa, mám dojem, že na něho nebudu mít čas. Není to otázka venčení, nebo prostoru. Je jedno jestli jdu ven s šesti, nebo sedmi psy. Ale ten individuální čas na výcvik už mi dost schází. Jenže bydlíme skoro na samotě a poslední dobou se mi často ztrácí věci ze zahrady, sousedi, když si myslí, že nejsem doma tak se tady courají jak po svém a podobně. Takže prostě potřebuju psa na hlídání. Dlouho jsem to zvažovala a nakonec jsem rozhodla, že jo, že čas na sedmého psa najdu. Ale nenajdu ho moc, takže to musí být opravdu snadno ovladatelné a cvičitelné plemeno. Nic s čím bych musela strávit hodiny na cvičáku a pracně se s tím mordovat. Času na hromadné vycházky, hromadné plavání a tak je dost. Nejraději bych fakt něco jako šeltii, které to dvakrát ukážeš a ona umí . Myslíš, jsou hovíci takoví? Zkušeností mám mraky, zázemí je špičkové (mám psí školu přímo doma na zahradě ), jenom toho času nemám zrovna moc.
dejavu
Myslíš, že by ten rotvík nebyl časově náročný? Viz výše. Mě se do takových plemen moc nechce a zvlášť z útulku. Kdybych měla čas tak jo, ale takhle......
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:03
- Nahlásit
Kony
myslela jsem, ze byste se o to foceni psu u Liskovy podelili, bo ona to moc dlouho s trpelivosti nevydrzi, ale nechci vam to organizovat, je to ciste na vas.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:05
- Nahlásit
Kony
Jojo, focení útulku a aktualizace. Pokud to zvládneš, prosím. jen takovej návrh, víš? Že to mám za rohem.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:06 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Biluška
bud v necem slevis nebo si takoveho psa musis vychovat od stenete, coz je k detem vetsinou nejlepsi a zatim to docasne vymyslet s hlidanim veci jinak. RTW neni podle mne az tak casove narocny, ale rika se o nich, ze maji nizky prah frustrace, ze se rychle nasiraji.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:07
- Nahlásit
Biluška
Nabourala auto, pes si zlomil nohu....
A co povodně?
Si o to fakt koleduješ.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:10
- Nahlásit
bullvnouzi
Aha, ja nepostreh, ze se toho chces taky ucastnit, ja cet jen neco o nejakem odrovnanem psychologovi No uz jsme Liskove napsali SMS, tak uvidime. Ve stredu se vratim tůr a zase budu na netu, tak to muzeme doladit. Je fakt, ze by se hodila dalsi ruka, protoze je tam toho habadej a chytit psa tak, aby nebylo kolem dalsich 10 je skoro nemozne
dejavu
Jak jsem rikal, foto udelame a kdo to zaktualizuje na webu se pak jeste domluvime podle toho kolik toho bude, jo?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:12
- Nahlásit
Kony
ja delam ten web, takze to udelam.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:14
- Nahlásit
Biluška
Hele nevim, asi to je blbost, ale tak mě napadlo - co ti vysloužilí služební psové v Grabštejně?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:14
- Nahlásit
Biluška
Cvicenim nemyslim nutne chozeni na cvicak. Staci bohate zakladni poslusnost, tak aby se mezi vama vytvoril spravny vztah a videl v tobe spravedlivou autoritu - proste klasika, mozna spis vychova nez vycvik, ale hodne dusledna vychova.
Hloupej rozhodne neni a pochopi vse hned, jen to neznamena, ze to taky ochotne udela narozdil od šeltie. Neni to takovej ten - pro radost panicka klidne do propasti
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:16
- Nahlásit
Kony
Já jsem se hlásila jako první, hned na první stránce této diskuze.
hele to, já jsem st+čt v Brně na kurz. A nebudu u PC: Sice to sem tam smolim z mobilu, ale nic moc. Máš cq? kdyžtak se na mě přihlaš, to mi z mobilu jede v poho. 322442858.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 14:56
- Nahlásit
Garfield
Povodně proplavali kolem nás a zatopili akorát sklep . Holt barák po Němcích je barák po Němcích. Ti ještě neporoučeli větru a dešti a podle toho stavěli
Tinta76
Vidíš, ti mě nenapadli. To by bylo ideální. Jsou k mání průběžně, nebo jenom když armáda dělá nějakou čistku?
Kony
Cvicenim nemyslim nutne chozeni na cvicak.
Já taky na cvičák nechodím, jsem na cvičáku když otevřu dveře . Ale musím se tam věnovat platícím zájemcům
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Zář 2007 15:07 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Biluška
To nevim, koukni sem, je tam kontakt.
Ale nezdá se mi moc, že je to ještě aktuální ...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 16:19
- Nahlásit
Biluška
no, ty jsem ti ani nenabizela, nejsou zvykli na deti, takze nikdo nevi, jak se budou chovat, coz mi rekl ten jejich velitel, navic jsou jeste starsi, pokud tam nedoplnujou novy.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 22:45
- Nahlásit
Libo a co tenhle rocni ovcoun? Je to krasavec a vecer dobre hlida http://www.utulek-tachov.estranky.cz/stranka/aron
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 01:01
- Nahlásit
Biluška
dejavu
Dani, prosím tě, potřebuju hlídacího psa. Zatím jsme ve stadiu výběru a nemůžu se rozhodnout jestli štěně- papíráka, nebo psa z útulku. Po zkušenostech s Akélou a Brajou se mi do útulkáče už moc nechce, ale kdybys věděla o psovi, co by přesně splňoval moje požadavky tak bych do toho asi šla.
1. Musí hlídat a vydržet celoročně venku, takže žádný krátkosrstý (když bude -30 tak ho pochopitelně domů vezmu, ale většinu zimy musí být venku a pracovat)
2. Musí se snést se zbytkem smečky a s dětma
3. Snadno cvičitelný a ovladatelný - po zkušenostech s Akélou už žádného pastevce. Prostě pes, který bude chtít být cvičen. Ideální by byla velká šeltie
4. Žádný pes typu rotvík, tosa, pitbul a pod - mě se prostě vzhledově nelíbí
5. Žádný Bohouš - bernardýn, novofulanďák a pod. Potřebuju, aby opravdu hlídal, ne aby se s ním mazlili děti přes plot. Ale zase na druhou stranu, ne že vyvrátí bránu a ty děcka sežere protože prošli kolem.
6. Raději fenu, ale mohl by být i pes, nechala bych ho vykastrovat. Klidně kříženec, to je mi jedno.
a co si pořídit ještě jednoho Mášenka? nebude to lepší volba?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 01:03
- Nahlásit
Tinta76
To nevim, koukni sem, je tam kontakt.
Ale nezdá se mi moc, že je to ještě aktuální ...
služebáka Bilušce jo? pan Ruda chce nějaký služebáky či co?
vy jste tady ale povedená cháska někteří...to už je podobný jak ho svěřit třeba mi
|
jajojaj
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 08:38
- Nahlásit
Hladam Irenku Holaskovu,mohli by ste jej prosim niekto odkazat aby mi napisala alebo aspon prezvonila na moje zahranicne mobilne cislo 0044 78568 90454 alebo napisala na mail danopeter@zoznam.sk
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 08:12
- Nahlásit
Hele, potrebovala bych to vedet presne, jestli Liskova prijede nebo neprijede, muzete mi to tedy rici? Protoze misto ni by dojel Tachov. Potrebuji to presne vedet co nejdrive na Snu zvirat
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 09:49
- Nahlásit
BTW Libo a rekla jsi Liskove, ze ji tam neodvezes, aby si mohla zaridit jiny odvoz?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 14:17
- Nahlásit
dejavu
JJ, vzkazovala jsem jí to po paní Jahnové, prý to vzala na vědomí.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 14:31
- Nahlásit
Biluška
ja myslim, ze tam dorazi, pry rikala, ze si sezene neco jinyho
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 15:32
- Nahlásit
dejavu
V tom případě se máte na co těšit
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 06:42 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
dejavu
Tak fotky by byly nafoceny, popis psů sepsán. Teď jen kam to poslat, je toho 10MB. Můžu si dovolit to poslat na ten mail co máš v profilu?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 06:24
- Nahlásit
Haloo, dejavu, jsi tu někde?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 06:49
- Nahlásit
Kony
Dejavu sem chodí dost málo. Vždycky jsem jí to posílala na coracos@seznam.cz takže by to tam mělo v pohodě projít
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 07:07
- Nahlásit
ale jo, nahodou tu jsem, posli to na ten mail, ale rozdelene, jakmile je ten mail moc velky, seznam to nepusti, ja ti dam hned echo, jestli to doslo, az to prijde
Jsou k tomu nejaky popisy, abych pochopila, co je co za psa? Kdyztak mi napis rovnou na mail tyhle veci.
BTW Liskovou jsem na Snu zvirat nevidela, prehledla jsem ji nebo se ji nepodarilo sehnat odvoz a nejela?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 07:10
- Nahlásit
dejavu
Nejela. Nahradni odvoz ji selhal a jeji auto se rozpadlo Proto jsme tam taky mohli byt a nafotit to.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 07:13
- Nahlásit
Biluška
dejavu
Jinak kdyby jste tam cokoliv potrebovali, tak neni problem se na nas obratit.
Hlavne tim myslim treba delat doprovod zajemcum o psa, u kterych mate pocit, ze by setkani s Liskovou nemuseli rozdychat Jako, ze bychom jim delali takovy vyrazovy filtr a zaroven tlumocniky
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 07:16
- Nahlásit
Dalsi foceni si uz pohlidame jakmile se tam protoci vic psu.
Kazdopadne by se nam priste hodila pomoc jeste jednoho cloveka a bylo by to super - treba bullvnouzi
|