| Autor |
Zpráva |
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:08
- Nahlásit
dejavu
OK, ted jedeme na prodlouzeny vikend do hor. Potom bychom tam mohli s pritelkyni v tu dalsi sobotu (15.9.) zajet a dat to dohromady. Staci?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:12
- Nahlásit
dejavu
No urcite muzes na strankach zrusit v menu volbu "Bela zpiva severu", protoze tu mame doma uz pul roku my Sice je to pak v prispevku napsany, ale tak nenapadne.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:33
- Nahlásit
Ahoj Kony, jen tak jsem se dostala k Vaší diskuzi a proto ti píši. Pozor toho 15.09. je v Praze Vinoř Sen zvířat www.senzvirat.cz
, kam jsou přihlášeny i Srbce, takže paní Lišková asi v tu sobotu celý den bude v Praze, takže bys jí tam asi marně hledala. Ale více spíše bude vědět Dejavu a Biluška, které její web. stránky upravují.
S pozdravem z Kladna,
Hanka
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:36
- Nahlásit
Hanca
Znova opakuju, paní Lišková na Sni zvířat s největší pravděpodobností nebude. Měla jsem ji tam odvézt já, nabourala jsem auto a tudíž nemáme čím jet. Hledám náhradní odvoz a pokud neseženu tak se do Prahy nedostanem
Kony
Nemohli byste ji tam hodit vy?
Jak se má Beliška?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:47
- Nahlásit
Biluška
No co jsem pochopil, tak ona tam chce vest nejake psiska, ne? my mame jen feldu kombika bez taznyho zarizeni a dalnicni znamky, takze moc psu bychom nepobrali.
Rek bych, ze Beliska se ma jak ve vate a za ten pulrok je to fakt uplne jinej pes. Tusim jsem ti psal, ze byla i treti na voriskiade. Ted nam na zahrade uspesne chyta mysi. A s tim nasim telatkem se szila nadherne (z toho jsme meli nejvetsi strach).
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:50
- Nahlásit
Kony
No co jsem pochopil, tak ona tam chce vest nejake psiska, ne? my mame jen feldu kombika bez taznyho zarizeni a dalnicni znamky, takze moc psu bychom nepobrali.
My taky. Felku s kombíkem a s tažným. Ale na tažné žádného psa nedáváme, i když tím pumě neustále vyhrožuju . Není problém převést v takovém autě pár psů ( my zvládáme 8 psů a čtyři lidi), problém je v tom, že útulkoví psi holt zrovna nevoní, navíc nevíš jestli se umí chovat v autě, spíš se dá počítat s tím, že neumí a to si holt nikdo do auta pustit nechce Ani se jim nedivím
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:57
- Nahlásit
ja tam tu Belu necham, jako jiny povidky, proc bych ji mela sundavat? Lidi si radi prectou dobry konec.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:04
- Nahlásit
dejavu
Tak jo
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:07
- Nahlásit
Biluška
No pokud by to byli mensi psi, tak neni problem. Smradek me ani nevadi a mezi kufrem a sedadly je zabrana, ale spis mam obavu aby se navzajem nepozvraceli. Bela s tim ma jeste porad problem a bez kinedrilu zvaci co 10 km
To doma probereme a pripadne dame vedet
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:39
- Nahlásit
Kony
Čuvačka Akéla se byla schopna pozvracet dřív než jsme vyjeli ze dvora a nezabíral ani kynedril, ani nic jiného. Někteří psi to holt snáší těžko.
No pokud by to byli mensi psi, tak neni problem
Plánovala, že vezme jenom nějaké menší, ale i tak. Nevíš jestli se ti náhodou nezačnou v tom kufru prát. Já jsem měla v plánu vzít klece a to by znamenalo max. 3 psy - dva do klecí a třetího Liškové na klín. Max. bych ještě mohla vzít na klín dalšího já, pokud by řídil Tomáš. Víc bych asi neriskovala, protože Lišková ty psy v autě nijak nezvládne.
Byla bych ráda, kdybyste ji tam odvezli, protože jsem jí to slíbila a teď mě štve, že to nemůžu dodržet, ale nechci tě do toho nutit, víš dobře jaká je, tak si to rozmysli
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:41
- Nahlásit
Kony
A dokud jsi?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:45
- Nahlásit
dejavu
Dani, prosím tě, potřebuju hlídacího psa. Zatím jsme ve stadiu výběru a nemůžu se rozhodnout jestli štěně- papíráka, nebo psa z útulku. Po zkušenostech s Akélou a Brajou se mi do útulkáče už moc nechce, ale kdybys věděla o psovi, co by přesně splňoval moje požadavky tak bych do toho asi šla.
1. Musí hlídat a vydržet celoročně venku, takže žádný krátkosrstý (když bude -30 tak ho pochopitelně domů vezmu, ale většinu zimy musí být venku a pracovat)
2. Musí se snést se zbytkem smečky a s dětma
3. Snadno cvičitelný a ovladatelný - po zkušenostech s Akélou už žádného pastevce. Prostě pes, který bude chtít být cvičen. Ideální by byla velká šeltie
4. Žádný pes typu rotvík, tosa, pitbul a pod - mě se prostě vzhledově nelíbí
5. Žádný Bohouš - bernardýn, novofulanďák a pod. Potřebuju, aby opravdu hlídal, ne aby se s ním mazlili děti přes plot. Ale zase na druhou stranu, ne že vyvrátí bránu a ty děcka sežere protože prošli kolem.
6. Raději fenu, ale mohl by být i pes, nechala bych ho vykastrovat. Klidně kříženec, to je mi jedno.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:52
- Nahlásit
bullvnouzi
Kousek zapadne od Olomouce
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:55
- Nahlásit
Biluška
Ze se Vam do toho pletu. Nemuzu nezpropagovat svoje plemeno Hovik = rozeny hlidac, v -30 je nestastnejsi pes na svete, fena nema problem s detmi. Jen potrebuje kontakt se smeckou (lidskou).
URL
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:55
- Nahlásit
Biluška
Pani,pro vás už jedině něco takovýho!
http://www.sweb.cz/Inez.Sastre/vlkodlak.jpg
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:04
- Nahlásit
Biluška
doporucuju Sindy nebo Arga http://www.utulek-tachov.estranky.cz/stranka/psi-k -adopci
a dnes prijde novy ovcak
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:10
- Nahlásit
jablunka
To je jak psí kentaur
Kony
A nemá hovík tu pastevčí povahu? Chci psa, který bude snadno ovladatelný a bude chtít cvičit. Hovíky zase tak zblízka neznám, tak nevím Černý s pálením by se mi docela líbil. Jak jsou na tom zdravotně, trpí na něco? Krom dysplazky teda, s tím se počítá u všech psů nad 10 kg.
dejavu
Argo už je starý , na dožití tady mám Bramboru, víc takových psů si dovolit nemůžu. Sindy by snad šla, ale radši bych něco většího. Nepotřebuju alarm, na to mám šeltie a pumu, kteří hlásí každého motýla co proletí kolem. Potřebuju psa, který fakt účinně zasáhne až sem poleze zloděj. Poslední dobou se nám pořád ztrácí věci, takže to holt musím začít řešit.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:17
- Nahlásit
Biluška
To je jak psí kentaur
Ale prdlajs,něco tak hnusnýho bych vám nenabízela!!!
Tohle je čistokrevnej vlkodlak a gdyž se promění,tak f kapse bude mít i PP.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:18
- Nahlásit
Biluška
Ale ten znakatej howik u RD je moc pěknej.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:25
- Nahlásit
Kony
No 30km od Srbců... Já to mám do Srbců 10km.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:30
- Nahlásit
jablunka
Jakej hovík u RD? Už teď vím, že ho nechci. O RD si vezmu leda tak tu modrou šeltičku až ho přestane bavit
Toho kentaura taky nechci, protože vypadá samečkovatě, až se promění tak by z něho mohl být hezký sameček a Tomáš by žárlil Ovšem jsem si zcela jistá, že mít na zahradě tohle tak už se mi žádný kolíček na prádlo neztratí
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:38
- Nahlásit
Biluška
S hovikem dokonce cvicit "musis", jinak ti z nej vyroste nezvladatelnej klacek. Nejsou to psi co by delali IPO3 jak na bezicim pase, ale cviceni je vetsinou bavi a par s IPO se jich taky najde.
Nevim co myslis "pastevci povahou". Hovik ma svoji hlavu, to jo, ale pokud se psovod chova dusledne a hlavne spravedlive, tak neni problem. A pokud se bavime o fenkach, tak ty jsou povahove daleko mirnejsi a rozvaznejsi nez psi, ale co se hlidani tyka, tak bych rek, ze jsou dokonce mnohdy ostrejsi.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:39
- Nahlásit
Biluška
To je on.
http://www.hovawartivnouzi.estranky.cz/clanky/aktu ality/aktuality
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:41
- Nahlásit
Biluška
Na nic nejak moc netrpi. DKK maj oproti jinym relativne v pohode a samo je vetsi riziko torza zaludku.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:47
- Nahlásit
Biluška
no a co ten rotvik Fritz tady http://www.connection.wz.cz/psi2.html nebo na predchozi strance Danik? Troufla by sis na ne?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:52
- Nahlásit
bullvnouzi
ja myslim, ze je tam prace mraky, ze se tam vyradite obe, dohodnete se spolu, holky, je to fajn, ze to nezanikne.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:54
- Nahlásit
dejavu
jo ti zas ne k detem, to mas tezky, kdyz je nejaky ostry, zas ho nikdo nedoporuci k detem :/
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:17
- Nahlásit
dejavu
dohodnete se spolu, holky
Proč mi připadá, že Kony je kluk....?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:19