| Autor |
Zpráva |
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:36
- Nahlásit
wami: CSV-v-nouzi je tvoje?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:37
- Nahlásit
wami
takze ten rozbor, co jsi napsala mne zase prijde jako spise ucelove delana studie placena nejakou zajmovou skupinou profitujici na psech
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:37 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
fatdog
typickyho forare
???
ale spousta lidi nic takovyho nehleda, proste berou psa jako zivou hracku...zivou vec...naprosto snadno dostupnou a naprosto snadno odložitelnou
diky nadbuchovi, ze se setkavam predevsim s temi, kteri je tak neberou...
jeste teda kdyby tak slo odbourat ty, co je berou jako pomucku k naplneni sve ctizadostivosti, a svet bude hned hezci misto...
takze ten rozbor, co jsi napsala mne zase prijde jako spise ucelove delana studie placena nejakou zajmovou skupinou profitujici na psech
ujistuji te, ze me nikdo neplati. Skoda.
Kreis
ano, delam to ja...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:39
- Nahlásit
abby: To je vono, jsou dvě a nechci vidět jak by to dma vypadalo, kdyby tam byla sama, takhle můžou spolu aspoň něco dělat, ale kdyby byla sama, myslím že bych brzy měla kůlničku na dříví ze všeho....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:40
- Nahlásit
wami: že mi to nedošlo hned
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:42
- Nahlásit
fatdog
no, ale to hodnotíš pouze jen ve vztahu k tomu jednomu danému psovi...to pak jo....ale co ti ostatní psi? a ti, co se teprve narodí??? zbytečně narodí a zbytečně to protrpí , to je ten rozdíl mezi námi , oba víme, že pomoci všem není v našich silách , tak já pomůžu alespoň těm, co můžu, co zvládnu a Ty , když nemůžeš všem, tak nikomu , každý jsme jiný
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:51
- Nahlásit
mac1
Vis, nevidela bych to takhle cernobile, a myslim, ze wami (i kdyz ji saomzrejme neznam) fakt neni z tech, co když nemůžeš všem, tak nikomu .. Ale bohuzel tvuj pristup je velmi nebezpezpecny v tom, ze spousta lidi je pak zvykla uvazovat stylem "libilo se, toz fajn, nelibi se uz, no co, vsak on se postara nekdo jiny .. " Kdyby kazdy vedel, ze si muze dovolit jen to, o co je schopen se sam postarat, vypadalo by to kolem nas jinak ...
Ale jak jsi rikala, každý jsme jiný ..
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:57
- Nahlásit
wami
typickyho forare
typický návštěvník diskuzního fora o psech neboli e-kynolog
ujistuji te, ze me nikdo neplati. Skoda.
mac1
to je ten rozdíl mezi námi , oba víme, že pomoci všem není v našich silách , tak já pomůžu alespoň těm, co můžu, co zvládnu a Ty , když nemůžeš všem, tak nikomu , každý jsme jiný
dokolcka dokola....nene...já pomáhám tím, že nic nedělám, spoustě psů do buoucna, Ty jim škodíš...IMO samozeřjmě.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:00
- Nahlásit
fatdog
jo taaak... ech, a ja furt, co s tim ma spolecnyho vypraveni anekdot...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:01
- Nahlásit
wami
njn píši jak prase, ale za tu dobu jsem si nějak vsugeroval, že je to stejně jedno....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:05
- Nahlásit
fatdog
a tak tentokrat ani ne, ale nejak mi unikl kontext u homonym...
že je to stejně jedno...
nemyslim, roste nejen pocet lidi, co te nesnasi, ale i pocet lidi, kteri si i tu a tam zapremysli, jestli nahodou neni na kazdem sprochu pravdy trochu.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:09
- Nahlásit
wami
jasne..
ale jak jiste chapes, vono, jak se na "Tebe" furt valí to stádo, tak to smrdí a pak se blbě dejchá ..... holt někteří to moc prožívaj, protože je pro ně net zřejmě jedinou lokaci, kde se jsou schopni trochu dle svych predstav realizovat ..... nojono, dyt to vlastne pisi o sobe, ze jo )))))))))))
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:13
- Nahlásit
wami
Diskuze nastava u cloveka, ktery si vse takto neprobere. (Dale pokracuju naprosto obecne (prosim nevztahovat na kohokoliv!)) Jenze pokud nad tim neuvazuje, ponekud se nam oddaluje od predstavy cloveka zodpovedneho. Jestli jde tedy o nekoho, kdo neni schopen zvazit vsechna rizika sterilizace, podle meho pravdepodobne nebude schopen ani zvazit vsechna rizika nechteneho nakryti. A nez brecet nad rozlitym mlikem v podobe dalsich stenat v utulku, tak to radsi at necha fenku sterilizovat rovnou. Takhle nejak to myslim. V tomhle ohledu je tedy sterilizace zodpovednejsi rozhodnuti, a radsi tedy budu lidi tlacit do sterilizace, nez je od ni odrazovat.
Ale jo, proč ne Zase je to na posouzení případ od případu. Mně Kreis připadala, jako člověk, který přemýšlí a tudíž je schopen míru své zodpovědnosti posoudit sám.
Když uvidím babku se svoji ňuňanou fenečkou z útulku, jak s ní chodí po parku, obě jsou spokojené, ale vím, že babča není schopna ji zajistit před nakrytím (protože holt feňule má rychlejší nohy a sem tam ji zdrhne), tak než nechtěná štěňata, taky ji budu přesvědčovat, ať ji nechá kastrovat. A klidně na základě argumentu - nebude vám hárat, budete mít klid, obě
Mně se jen poněkud příčí přístup, že kastrace fen (nebo i psů) je univerzálním řešením. Podle mně není. Je to dobré řešení pro mnoho případů, ale není univerzální a rozhodně neřeší všechny problémy.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:20
- Nahlásit
tosca: (Děkuji, něco tak hezkého o mě tady ještě nikdy nikdo nenapsal <- dojeti ) <- vtip
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:24
- Nahlásit
tosca: taky si myslím že to není univerzální řešení,a le příjde mi to jako řešení nastálé situace spousty psů bez domova. A podle toho co jsem sem si vymyslela, si myslím, že je to dobré řešení i pro mě a Arleen, protože babča dobrý, ale když mi Arleen zdrhne, nemám šanci ji dohnat dokud se nezastaví....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:53 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
tosca
tak co se Kreis tyka, nebyt toho, ze si cenim, ze je schopna se poucit a premyslet, asi bych do tehle diskuze nevstupovala vubec... resp. mi pak navazeni do ni prislo zbytecny, trebaze srovnanim se zenama to nevyhrala...
jinak o univerzalnim reseni jsem tu tusim taky nic nepsala, jediny rozdil je tedy v tom, ze ja radsi nejprve kyvnu na sterilizaci a teprve pak rozpitvavam, co a jak, a ty radej nejprve rozpitvavas, a az pak kyvnes.
Kreis
a ty se nedojimej a makej na tom, aby se nestalo, ze ti Arleen zdrhne a nevnima!
ona je sikovna na to dost, aby vedela, co a jak... jen u panicky to chce vychytat... (ja mam ted co povidat, kdyz jsem si psa rozmazlila, a ted mu horko tezko vysvetluju, ze makat se nejenom chce, ale taky musi... )
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:08
- Nahlásit
wami Jsem přecenila start, protože měla krásný přivolání a teď trpím, protože jsem to podělala, ale teď chodíme každej den na chvíli cvičit, takže se to lepší. Zkoušela jsem stopovačku v lese, takže jsem zjistila že potřebuju delší.... Když ona potvůrka funguje jak hodinky, než potká zajace...chjo no....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:24
- Nahlásit
Kreis
nekdy je lepsi nez klasicka privolavacka naucit psa "zadaunovat". Ja to zkousim u nasi maly, ktera ma privolavacku takovou, no, prilis benevolentni, na muj vkus (ale zas co bych chtela, po par mesicich ), za to "stuj" zda se chape pomerne rychle...
ale nerikam hop, s ni jsem zatim jeste ani nevykrocila k tomu skoku...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 15:01
- Nahlásit
wami: No my se teď stůj teprve učíme, zatím dobře, prvně jsem ji učila vstaň a stůj, teď dělám stůj za chůze a docela ji to jde. Ale máme před sebou ještě spoustu práce. Zkoušela jsem ji volat na zpět, ale pak to nějak přestalo fungovat....problém je, že jak běží za zvěří, tak na mě nereaguje, i kdybych dělal stojky na hlavě.....ze začátku zdrhala i když chytila jen stopu, teď už se to dá jakž takž ukočírovat,a le v přímém kontaktu jsem bez šance....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 15:22
- Nahlásit
Kreis
ha, no aj to "stuj" u ni nemam ani tak ve smyslu odlozeni ve stoje, ale ve smyslu "cekej", pouzivam to i na zastaveni psu v tahu... zkratka "a uz se ani nehni". ucila jsem to prislapnutim voditka
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 15:25
- Nahlásit
wami: Já ten povel používám hlavně prakticky, takže většinou, když se Arleen zamotá do vodítka, to ji pak zastavím vodítkem, povolím vodítko a teď už se ani nehne a když, tak ji zas zastavím vodítkem, naštěstí si u toho nesedá, takže ji nemusím zvedat, ale to bude tím cvičením předtím...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 14:10
- Nahlásit
Kreis
nasla jsem info o Morrisovi z olomouckeho utulku...
Moris je v osvojených, dalo to práce, ale podařilo se mi s ním trošku pracovat a tak jsem s ním časem neměla problémy. Jeden den se zde objevil pán a Moris mu padl do oka. Vzhledem k tomu, že to nebylo prvně co někdo řekl, že bude docházet na zvykačku párkrát přijde a potom už ne nechtěla jsem o tom psát ať to nezakřiknu. Tentokrát to byl zodpovědný člověk a opravdu den co den docházel za Morisem. Ke konci bral i své dvě děti a pes se choval skvěle bez náznaku agresivity a tak byť jsme byli nachystáni, že budou potřeba měsíce a nakonec stačil necelý měsíc. Jen jsem nemohla moc pomáhat, neboť Moris jakmile mě viděl měl oči jen pro mě. No uvidíme pán slíbil, že se někdy zastaví jestli i potom si vzpomene.
jsem strasne rada, ze se povedlo!
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 14:33
- Nahlásit
wami: Já taky, to je super, že se najdou takový lidi
|