Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / pomoc pro Yaga
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:22
- Nahlásit

wami
covece, to ti musim oponovat.
prijde mi, ze oponujes sama sobe )) faaakt

rozhodne to neni prevence, je to reseni nasledku toho, jaci jsme, to sama i pises, prevence se tomu rika z cisteho alibismu, protoze tu pricinu jen tezko odstranime, jak sama uznavas....

Pricinu neodstranis, neb pricina bohuzel tkvi v tom, ze si clovek mysli, ze je panem tvorstva
tot otazka, jak to pojmes...ono to i vypada, ze momentalne chvili ano...no Hitler byl taky chvili velkej šéf...

videl bych to ale trochu jednoduseji....pes je v dnesni dobe obrovskej kseft...ve vsech smerech...jsem zvedav, kdy se s nim zacne obchodovat na burze jakožto s komoditou není zájem neubližovat psům......

a o prevenci bych fakt nemluvil...je to čistý alibismus stejne treba jako omezení reklamy na tabákové výrobky (je to blbej priklad, ale podobnost tam vidim)

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:24
- Nahlásit

wami
hm... snazim se hledat realna reseni soucasne situace... utopie uz me opustily...

Kolik znas ty osobne lidi, kteri zmenili v prubehu zivota sve postoje (pokud mozno k lepsimu)? Kolik znas lidi, kteri se te zodpovednosti vazne naucili? Zodpovednost a ucta k zivotu neni neco, co se da predavat tim, ze reknes: "lidi premyslejte". Ty premyslis, ja taky, tu a tam nekdo taky. Ale tech par jedincu svet bohuzel nezmeni.

A dokud se nezmeni postoj spolecnosti, dokud lidstvo jako celek neziska uctu k zivotu, dotud budu povazovat preventivni sterilizace a kastrace za zodpovednost tech par lidi, kteri si uvedomuji, ze zbytek sveta nezmeni...

njn právě proto je mi hloupý přispívat těm zájmovejm skupinám na kšeft třeba tím, že podporuji jejich aktivity....třeba tím preventivním kastrováním a jeho propagací.....třeba tím pomáháním psům bezprizorním...prostě takhle to zas vidím já

Kreis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:25
- Nahlásit

wami mám ráda temperamentního psa co mám doma...Problém je v tom, že štěňata která jsou klidnější tak se páničkům špatně říká, že jsou málo temperamentní, tak říkám že je hypoš a oni že maj normální psy, protože Arleen jim nepříjde normální temperamentní a hádat se s nima fakt nebudu.....

Od té doby co ji mám, slýchám, že není normální, tak už to nikomu nevymlouvám, protože když řeknu, že ej Arleen normální ale temperamentní tak slyším: Můj pes je taky temperamentní se na něj podívej, ale tohle on nikdy nedělal, takže kejvu hlavou a říkám, můj pes je hyperaktivní, Váš pes je normální, úplně normální, sice nechápu jak můžete tvrdit že spí 18 hodin denně, ale je normální, můj pes není normální. Ale jinak vím že je normální.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:28
- Nahlásit

Kreis
jak můžete tvrdit že spí 18 hodin denně,co je na tom divnýho?

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:30
- Nahlásit

fatdog
zbytecne to prevadis zas jenom na par magoru, co ty "utulky" nezvladaj...
Sterilizace je prevence v tom smyslu, ze jistym zpusobem napomaha tomu, aby se situace nezhorsovala. Vidim tady tu paralelu s kockama...

Z druhy strany - ono kdyby mel kazdy majitel psa zaplatit sterilizaci jednoho psa v utulku, tak se nam to tady taky pekne "odpsi", ne?

A dlouho premejslim nad jednou veci... Kdyby u tvych dveri pristalo hubene, ale relativne zdrave, toulave stene... Vazne bys ho nakopl?

Kreis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:34
- Nahlásit

fatdog: Můj pes nevydrží spát 18 hodin denně

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:36
- Nahlásit

fatdog
bezprizorní pes , nemůže za to, že je bezprizorní , je obětí nezodpovědných hlupáků a ten kdo tomu bezprizornímu psovi pomůže a dá mu domov a péči, tak ten napravuje tu lidskou chybu toho blba, tak takhle to vidím já

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:36
- Nahlásit

Kreis
pockej, az bude dospela...

Kreis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:38
- Nahlásit

wamibude spát 18 hodin denně?

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:38
- Nahlásit

Kreis

Můj pes jo.A taky vydrží celej den nespat

Chápu,co tou aktivitou myslíš.Náš pes je lenoch,ale oproti psu u našich je aktivní.A naši si myslí,že je hyperaktivní.Nikdy jim nevysvětlím,že není.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:39
- Nahlásit

wami
zbytecne to prevadis zas jenom na par magoru, co ty "utulky" nezvladaj...
nemyslim
Sterilizace je prevence v tom smyslu, ze jistym zpusobem napomaha tomu, aby se situace nezhorsovala.
promin, ale to mne prijde stejne dobra metoda asi jako snaha o "cistou rasu" .....dyt je to naopak...IMO.......sterilizujeme a tak jakz takz dokazeme, ze psu je tu kvantita a jeste se to da nejak prezit... tihle psi zerou z vetsiny granule, chodej k vetum apod a tim umoznuji vydelavat prachy, ktery by se jinak nevydelavaly.....proc myslis, ze je tech psu tady treba oproti 70letum minuleho stoleti tak mnoho? najednou jsme vsichni milovnici zvirat? nebo je to proste marketingem nekterych zajmovych skupin...logicky nejen marketingem, ale celkovym cilenym pusobenim na obyvatelstvo....to je to tak slozity to videt?

Z druhy strany - ono kdyby mel kazdy majitel psa zaplatit sterilizaci jednoho psa v utulku, tak se nam to tady taky pekne "odpsi", ne?
no to je ale obdoba "mych" kauci

A dlouho premejslim nad jednou veci... Kdyby u tvych dveri pristalo hubene, ale relativne zdrave, toulave stene... Vazne bys ho nakopl?
u jakejch dveri? u mejch? no ja bych si ho urcite nenechal, ale kopat bych ho nekopal, nevis proc? nebo na co se ptas?

Kreis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:43
- Nahlásit

abby: Zní to jako balzám pro mé uši Arleen vydrží taky celý den nespat ale pak zas vydrží druhej den spát těch 18 hodin. Jinak obyčejný den ne, v pondělí možná, po náročném víkendu. Většinou jí to po víkendu ten jeden den vydrží, ale jsou lidi, co prostě jdou ven se psem dvajkrát denně na deset minut a třeba na hodinu večer a tvrdí že to jejich psovi stačí a že zbytek dne prospí, příjde mi to šílené, protože je to tak i o víkendech....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:47
- Nahlásit

Kreis

A jak víš,že nespí,když nejsi doma.Abby o víkendu moc nespí,protože,jak jsme doma,tak má zábavu.Ale přes týden si nedělám iluze.

tosca
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:48
- Nahlásit

wami
fena alergicka by mela potize (nejake) i bez sterilizace
Ano měla a má. Až na to, že na základě rozhození hormonální hladiny se v té době její potíže dost zhoršily.

aha, a vischni ti utulkovi se do utulku dostali jak...? Kolik fen se tam dostalo brezich? kolik stenat - 50 za posledni rok?

Koukáš na to ze špatné strany, naše společnost volně žijící kočky toleruje - > kočky volně žijí, nikdo je nehlídá -> pak je kastrace jediným způsobem, jak zabránit jejich množení (zvlášť pokud jim s odkazem na pomoc zajišťujeme dostatek žrádla). Péče i o toulavé kočky je krok A, aby nás nesežraly přemnožené kočky, je třeba udělat krok B - kastraci. Jiný způsob, jak zabránit jejich přemnožení neznám.
Volně žijící psy naše společnost netoleruje, velké procento psů žije u svých majitelů, ostatní v útulcích. Proto je u psů i jiná možnost, jak zabránit nechtěnému nakrytí. Co sleduji venku pobíhající kočky ... asi tím, že denně bojují o přežití, nějak fakt neřeší, že jsou kastrované. Asi tím, že kočka není od přírody zrovna smečkový tvor, tak neregistruji, že by k ní ostatní kočky přistupovaly nějak jinak. Ale lidé, co se pohybují kolem koček víc říkají, že kastrovaný kocour má mezi nekastovanými venku celkem dost problém a mnohdy dostává škaredé nakládačky, kterým není schopen čelit. Takže nějaký "problém" v kastraci nejspíš vidí i zvířata. Zase, nesrovnávala bych dopad kastrace na život psa a kočky, jsou to dva živočišné druhy, každý žije podle jiných pravidel. A do toho jim zasahují pravidla, která vymýšlí člověk.
porad je to malo argumentu ke sterilizaci?
Ano, pořád je to málo argumentů k tomu, aby ke sterilizaci psa přistupovali lidé, kteří mají psa ve vlastní péči, na základě argumentů --- bude to lepší, nebude hárat.
Jinak, můžeš mi prosím najít, kde píšu, že se psi sterilizovat nemají?
A když už jsme u toho, rozhodně se nebráním kastraci všech psů, co projdou útulkem. Všechny moje příspěvky se týkaly rozhodnutí člověk, který má (bude mít) psa doma, ve vlastní péči a rozhodne se o kastraci na základě jednostranných informací (aspoň mě to zkraje připadalo, že jsou ty informace jednostranné) o výhodách (nevýhodách) kastrace.
Psi v útulku se kastrují ze dvou důvodů:
- aby se zabránilo nechtěnému krytí přímo v útulku
- aby se zabránilo nechtěnému nakrytí u nového majitele, protože na základě 10 min rozhovoru nelze poznat míru zodpovědnosti člověka
Ale člověk, který psa má, snad svoji míru zodpovědnosti zvážit dokáže ne?

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:50
- Nahlásit

mac1
bezprizorní pes , nemůže za to, že je bezprizorní , je obětí nezodpovědných hlupáků a ten kdo tomu bezprizornímu psovi pomůže a dá mu domov a péči, tak ten napravuje tu lidskou chybu toho blba, tak takhle to vidím já
no, ale to hodnotíš pouze jen ve vztahu k tomu jednomu danému psovi...to pak jo....ale co ti ostatní psi? a ti, co se teprve narodí??? zbytečně narodí a zbytečně to protrpí .....

Kreis
Můj pes nevydrží spát 18 hodin denně
to je možný, ale těch 18 hodin není až tak neobvyklých...pokud vezmeš, že dejme tomu by pes hodinu denně jedl kadil cural cistil se apod a pet hodin by pracoval....noooo tak mu zbyde 18 hodin na odpocinek .... ono prece jen ani psoviti v prirode tusim celej den blaznive nepobihaj od niceho k nicemu...

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:51
- Nahlásit

Kreis
muze byt...
Lump byl jako stene silenej, a ted kdyz nenachrape 16 hodin denne, usina, kde muze... ale na druhou stranu je schopny fungovat celych 24 hodin, kdyz je to potreba... ale ten spankovy deficit pak taky dohani...

fatdog
no, jen s tebou nesdilim nazor, ze by to bylo az tak marketingem. Zvyseni poctu psu souvisi podle me jednak s frustraci lidi, kteri maji cim dal mene moznost sdilet emoce, a potrebuji pro to nejakeho partnera. Souvisi to podle me prave s prechodem od tradicniho modelu rodiny (velke nekolikageneracni rodiny) k modelu "modernimu" - male samostatne dvojice s jednim, maximalne dvema detmi. Lidem tak chybi socialni kontakt, nekdo blizky, hledaji proto partnera pro sdileni emoci, casto to byva tedy pes.

Dalsi duvod uz souvisi s marketingem - pes se stava znamkou toho, ze "na to mam", je to atribut moderni spolecnosti.

Tezko rict, ktery z tech dvou vlivu je vetsi - ale jen jeden z nich souvisi s marketingem jako takovym.

no to je ale obdoba "mych" kauci
mno jo, svym zpusobem, akorat zamerena jinam... Resp. ty kauce maji primy pozitivni dopad na situace, nejsou "jen tak"...

no ja bych si ho urcite nenechal, ale kopat bych ho nekopal, nevis proc? nebo na co se ptas?
ne, to bylo jen obrazne vyjadreni... ve stylu "nakopat nekoho do zadnice" (taky se tim nemysli to, ze si obujes kanady a nekoho zkopes).
Pokud by sis ho nenechal ty - co bys udelal? nechal bys ho utratit?

Ted mi ani nejde o nejake osobnostni charakteristiky (hadam, ze my dva na sebe mame nazory v podstate ujasnene ), jde mi jen o to, jak bys resil konkretni pripad nezodpovednosti nekoho jineho...

tosca
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:55
- Nahlásit

jde mi jen o to, jak bys resil konkretni pripad nezodpovednosti nekoho jineho...

V souladu se zákonem, ne? A ten hovoří jasně, co v takovém případě dělat

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:02
- Nahlásit

tosca
netvrdila jsem, ze jses proti sterilizaci... spis mi prislo, ze od ni zbytecne odrazujes (ale to jsme si mylsim vyjasnily, jde o miru informovanosti).

Tak jinak - protoze to zaclo s konkretnim pripadem, tak to, jak jsem to myslela, taky ukazu na nem. Souhlasis, ze by se psi v utulku meli kastrovat aby se zabránilo nechtěnému nakrytí u nového majitele, protože na základě 10 min rozhovoru nelze poznat míru zodpovědnosti člověka
jestlize si nekdo ale vezme stene, u nehoz je sterilizace zatim z duvodu veku nemozna... Oc je horsi, kdyz psa necha kastrovat novy majitel (u feny treba po prvnim harani)? Jen proto, ze "on sam uz vi, co je za cloveka"? Jestlize je fenka utulkac, pak proste jeji sterilizaci schvaluju, at uz je jejim majitelem kdokoliv - ciste jen a jenom z toho duvodu, ze pritomnost v utulku je pro mne hranici selekce.

Ja si brala fenku z utulku nesterilizovanou, prilis mladou. Ve smlouve mam, ze ji necham steilizovat. Protoze je ale utulek daleko, pravedpodobne by nemel zadne paky na to, aby zajistil, ze smlouvu budu plnit. Fenu jsem uhlidala jeji prvni harani (a nejspis bych uhlidala i ty ostatni). Ja si ale nemyslim, ze by prave ona mela mit stenata. Taky je v okoli jedina fena, takze by tu silelo pul vesnice. Nemluve o tom, ze jeji vlastni silenstvi, kdy chtela ne 2 dny, ale asi 9 dni psa tak intenzivne, ze to byla ona, kdo tu vyl, a ne psi(samci)... mi proste sterilizace prisla jako idealni reseni. Fenulka je bez zdravotnich komplikaci, cizi psi ji nevadi, cizi feny taky ne, v domaci smecce je kralovna. Jsem tedy kvuli toho nezodpovedna? Prestoze tvrdim "bude to lepsi - nebude harat"?

Mmartin
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:02
- Nahlásit

abby

A jak víš,že nespí,když nejsi doma

Leda by trpela spankovou psychokinezi... Ty trisky, utrzky papiru a zbytky hracek nelze po navratu domu prehlidnout

argosek
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:06
- Nahlásit

Mmartin

Leda by trpela spankovou psychokinezi... Ty trisky, utrzky papiru a zbytky hracek nelze po navratu domu prehlidnout

to klidne stihne za par minut (max. desitek minut) a pak ulehne s pocitem dobre vykonane prace

cilka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:06
- Nahlásit

Kreis

Od té doby co ji mám, slýchám, že není normální, tak už to nikomu nevymlouvám, protože když řeknu, že ej Arleen normální ale temperamentní tak slyším: Můj pes je taky temperamentní se na něj podívej, ale tohle on nikdy nedělal, takže kejvu hlavou a říkám, můj pes je hyperaktivní, Váš pes je normální, úplně normální, sice nechápu jak můžete tvrdit že spí 18 hodin denně, ale je normální, můj pes není normální. Ale jinak vím že je normální.

....to je moc pěkné .
Tos mě pobavila ,to je jak od Holzmanna

Tinta76
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:10
- Nahlásit

wami

OT
V útulku v Krásný Hoře je čsv Oran z Litavské kotliny

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:10
- Nahlásit

Mmartin

to náš pes stihne za chviličku

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:15 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Tinta76
ha, a ja tam mam jen CsV z Kutne hory, jsem si nejdriv myslela, ze to je on...
dneska ho pridam na stranky a dam o nem vedet ceveckarum...

tosca
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:18
- Nahlásit

wami
Oc je horsi, kdyz psa necha kastrovat novy majitel (u feny treba po prvnim harani)? Jen proto, ze "on sam uz vi, co je za cloveka"?
O nic horší. Je to v pořádku. Je to jeho rozhodnutí provedené na základě objektivního zhodnocení situace a možností.

Jsem tedy kvuli toho nezodpovedna?
To jako proto, že jsi na základě vyhodnocení konkrétní situace, zhodnocení svých možností, pozitiv a rizik pro psa, rozhodla, že ji necháš kastrovat? Si děláš srandu ne?

Prestoze tvrdim "bude to lepsi - nebude harat"?
Ale to je jen jeden z argumentů ... soudím dle toho, co jsi napsala výš A vo vo vo tom to je

Mám feňuli kastrovanou přes 6 let, útulkářka, z útulku braná ve 4 měsících. Na základě informací, které jsem tehdy měla, jsem do toho šla jako do nejlepšího řešení (neuhlídali jsme ji, zdrhla, nebyla jistota, zda není nakrytá (nebyla), po kastraci bude mít pokoj, nebudeme ji muset tak moc hlídat). Dnes říkám, že bych do toho za stejných podmínek znovu nešla. Za stejných podmínek.... protože ona žádné problémy při hárání neměla, ani psychické, ani fyzické, bylo to zlatíčko. Tehdy to byla kravina, kterou jsem udělala, protože jsem řádně nezvážila rizika, co to sebou nese ... co, kastrace se přece dělá běžně, nic na tom není...feňule bude mít klid, nebude hárat...
Tak se nediv, že pokud mám pocit, že někdo uvažuje na základě jednostranných informací, že nechá psa vykastrovat, snažím se mu ukázat i tu druhou stranu. Ať ty informace má a může se rozhodnout s dostatkem informací. Ono srovnávat se časem s tím, že jsi vpodstatě příčinou problémů psa, na kterém Ti záleží, taky není žádná sranda. Zvlášť, když Ti chybí dost pádný argument, že to za daných podmínek bylo nejlepší (jediné) řešení.

Tinta76
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:22
- Nahlásit

wami
jsem to už dala na fórum wofldog

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:31
- Nahlásit

tosca
dobre, takze jediny, v cem si jeste nerozumime, je mira zodpovednosti cloveka.
Tudiz - nechava-li kastrovat clovek fenu po zvazeni vsech moznych pro i proti, neni podstatny ten hlavni duvod, ale proste probrani vsechn rizik i vyhod, je to v poradku.

Diskuze nastava u cloveka, ktery si vse takto neprobere. (Dale pokracuju naprosto obecne (prosim nevztahovat na kohokoliv!)) Jenze pokud nad tim neuvazuje, ponekud se nam oddaluje od predstavy cloveka zodpovedneho. Jestli jde tedy o nekoho, kdo neni schopen zvazit vsechna rizika sterilizace, podle meho pravdepodobne nebude schopen ani zvazit vsechna rizika nechteneho nakryti. A nez brecet nad rozlitym mlikem v podobe dalsich stenat v utulku, tak to radsi at necha fenku sterilizovat rovnou. Takhle nejak to myslim. V tomhle ohledu je tedy sterilizace zodpovednejsi rozhodnuti, a radsi tedy budu lidi tlacit do sterilizace, nez je od ni odrazovat.

(Pricemz pokud jde o nekoho, kdo zodpovedny je a je schopen zvazit vsechna rizika, tak mu o nich klidne napisu - i kdyz s nejakymi vetsimi komplikacemi osobne zadnou vetsi zkusenost nemam...)

Kreis
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:33
- Nahlásit

abby: Vzhledem k stavu předsíňe je vidět, že si holčičky hráli a běhali, většinou jsou rozkopané pelíšky, shrnuté, hračky okousané a ty více odolné, které nezdolá za 10 min. myslím že většinu dne prospí, ale zas martin kolem druhé, třetí doma, takže pak už nespí......a vzhledem k tomu, jak okousala peřinu, typuju že v noci taky celou dobu nespí.....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:34
- Nahlásit

Kreis

Pokud jsou 2 psi spolu,tak to chápu.Abby je sama,tak nemá jinou činnost než spaní

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:35
- Nahlásit

wami
Lidem tak chybi socialni kontakt, nekdo blizky, hledaji proto partnera pro sdileni emoci, casto to byva tedy pes.
sry, ale tos popsala typickyho forare, jeste jsi zapomnela ale dodat, ze v sobe neco dusi a neni se s tim schopen srovnat....ale spousta lidi nic takovyho nehleda, proste berou psa jako zivou hracku...zivou vec...naprosto snadno dostupnou a naprosto snadno odložitelnou

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání