Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomozte zanedbaným psům! SOS
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Pentas
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 14:05
- Nahlásit

aren
třeba u nás v klubu jsou povoleny 3 vrhy za 2 roky,doporučuje se jen jeden ročně. Ten kdo jezdí se psy na výstavy je těžko bude chovat někde ve sklepě a v klecích.A šetřit na stravě se taky nedá.

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 14:54
- Nahlásit

Pentas
třeba u nás v klubu jsou povoleny 3 vrhy za 2 roky,doporučuje se jen jeden ročně. Ten kdo jezdí se psy na výstavy je těžko bude chovat někde ve sklepě a v klecích.A šetřit na stravě se taky nedá.
proč by se nedalo šetřit na stravě?
Když je pes zdravý, může být klidně krměn supermarketovými granulemi aniž by to na něm muselo být poznat nebo třeba pouz těmi kostmi nebo zbytky od oběda......
a proč zrovna ve sklepě...nevyhovujících podmínek je celá velká škála.....přeci...ale myslím, že největší škody nadělá neznalost "chovatelů"

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 14:55
- Nahlásit

aren
jsem přesvěčen o tom, že ublížím do budoucna více
Tomu nevěřím.

OK, ale o tom to je.......ty nevěříš, já ano a každej se podle toho chováme...no ne???

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 15:07
- Nahlásit

Piškotek
Rozhodně lepší zkusit něco, než rýpat na fóru.
Až vyrosteš a zmoudříš, pochopíš, že paní Davídková nerýpala já ano.
Nicméně s Tvým názorem, že lepší udělat něco než rýpat nemohu plošně souhlasit...neboť mnohdy je to také o úsloví "nadělal více škody jak užitku"

utulek LOZ Olomouc
že by věčný pesimista?
nikoliv spíše realista, jen se nebojím si to přiznat

Pentas
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 15:08
- Nahlásit

fatdog
jaké škody prosil bych upřesnit?Abych se jich případně vyvaroval

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 15:37
- Nahlásit

aren
Asi si to někdy vyzkoušejte, nebo se na to koukněte zblízka.
Je to především koníček a neznám moc koníčků, které by v podstastě nebyli byznys a nestáli peníze. Zato vím, že pes, který jezdí na výstavy a klubové akce je psem vyrovnaným,jeho páneček je dohledatelný a tudíž i postižitelný pokud by se psa zbavil vyhozením atd. Ale začínám mít dojem, že to tady neustále vysvětlovat je ztráta času.
Pokud bych chtěla hledat jen to špatné tak to se dá najít asi všude a ve všem.
Zajeďte si někdy na výstavu a promluvte si s těmi lidmi a možná pokud budete chtít si obrázek uděláte. Není to jen o sledování zpráv a čtení Ble... ano tam většinou kvůli sledovanosti ukazují jen to špatné.

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 15:44
- Nahlásit

A ještě jedna věc, kdyby tomu tak bylo, tak feny, které již nerodí by asi končili v útulcích. Pokud mohu říct je jen velmi malé procento psů označených (teda s PP), kteří by v útulku skončili a páneček je nehledal už jen toto je myslím důkaz nabo ne? Kdyby bylo jen čistokrevných psů s PP byl by náš svět sice o hodně ochuzen, ale nejspíš by potom opravdu nebylo potřeba útulků.

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 16:07
- Nahlásit

Pentas
jaké škody prosil bych upřesnit?Abych se jich případně vyvaroval
aaale, já myslím, že když se takhle ptáme, tak víme, o co jde.....

no ponejvíce to jsou škody

1-způsobené neznalostí problem,atiky chovatelství, výživářrství, genetiky či třeba chybějící všeobecný přehle chovatelů.

2-způsobené zjenodušeně řečeno mamonem

A pokud konkrétně, tak například stačí projít tyto webová diskuzní fora a studovat weby některých chovatelů obzvláště malých plemen a dívat se například, jak se pod rouškou liniové plemenitby (ne u všech logicky) ku*ví jedinci i plemeno.

Nebo co třeba celá plemena?? Kam to dopracoval takový můj oblíbený anglický buldog? A FCI a ČMKÚ tiše drží ústa a krok.....

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 16:08 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
nesouhlas...do praktik mnohých chovatelů vidím a je to bléééé .....

btw...jednou jsem seděl na sídlišti na laviččce a přišla paní se svou smečkou asi deseti psů...po zimě ji ti psi zbyli vždy tak dva a to i přesto, že udělal za rok minimálně dva vrhy ...... psi lítali kolem ni a jejiho manzýela ci co to bylo (oba alkoholici) navolno, takze meli tedy i prirozene sztraty...pes pod autem apod.....a moc se divila, ze nechci aby si muj pes hral s tou jeji chatrou kryjici se na ulici a vyzirajici popelnice...o ockovani apod mluvit myslim ani nemusim.....ale proc to pisi...ta pani mne celou dobu srdceryvne vysvetlovala, jak ona ty sve pejsky miluje a jeji manzel ci tedy stary ne.....no milovali je opravdu k sezrani....jednoho dokonce nejspis oni zaomneli v parku, kdyz se tam ozrali v noci rochnili.....byl tedy opravdu vzorove ztazeny...jo hold praxe je praxe....tim jen chci rict, ze neni podstatne, ze mi chovatele budou tvrdit, jak chovaji s laskou, pro mne je dulezita realita...ne kecy...

aren
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 16:11
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
Já ale vážně nečtu Blesk a nesleduju zprávy

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 16:17
- Nahlásit

aren
náhodou někdy ten bulvár k zahození není...přeci jen tam není jen lež a je asi nejdůležitější, jak kvalitně se z toho člověku povede odhadnout, vycítit a vyseparovat tu realitu
ale taky to moc nemusím

fatdog
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 16:19
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
A jak to Vy vidíte s tou "Hankou"?
Snaží se pomáhat a je jen nešika a neumí to nebo se snaží získat profit?
A nebo nechcete odpovídat, protože chcete mít klid?
nebo jiná varianta?

aren
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 11:54
- Nahlásit

Piškotek
Otázkou taky je, jestli není lepší nechat jí jednoho či dva psy s tím, že se tam mít dobře nebudou, nebo jí psy vzít všechny s tím, že si nejspíše pořídí dalšího a tak odebírat stále dokola a to jistě ve stejném psychickém stavu, jako jsou tito.
A jelikož má mezi feny i psy, jediným řešením pro nerozmnožování je zatím jí přesvědčit o tom, že si může nechat dva psy - níže zatím s počtem psů nešla a to bud feny nebo psy, protože kastraci paní tedy platit nebudeme.

Možná bych se přimlouvala jedno či dvě zvířátka u ní nechat, ať si nepořizuje další.
A proč bychom ji nepřispěli na kastraci? Jak je na tom paní s penězma? Možná, kdybychom ji přispěli na kastraci a na očkování, mohla by pak ty pejsky co ji zůstanou aspoň pouštět na ten dvorek.

aren
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 11:57
- Nahlásit

Piškotek
a na poplatek městu asi taky.

fatdog
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 12:30
- Nahlásit

aren
no já se za její duší budu denně modlit, stačí?

fatdog
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 12:32
- Nahlásit

aren
Možná, kdybychom ji přispěli na kastraci a na očkování, mohla by pak ty pejsky co ji zůstanou aspoň pouštět na ten dvorek.
hele a co kdybyste přispěli na mne a já bych za odměnu nechodil na net...coooo? teda chodil , ale nediskutoval bych s Vámi a to by pro některé byl velký přínos...

Piškotek
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 16:55
- Nahlásit

aren

Protože pokud jí přispějeme, bude u nás každý den žádat o prachy, takto tu zvoní aspon jen proto, že chce dát ty psy pryč. Řešením je - když už si nechá 1-2 psy - nechat jí bud dva psy nebo feny, příkláněla bych se k psům, aby se nestalo, že by náhodou nějaký zatoulaný pes přiběhl a neměla vrh štěnat, ačkoli, když je má nejspíše stále zavřené ted v baráku, asi by to nebylo možný

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 17:39
- Nahlásit

fatdog
nejde o klid můj, ale chci aby byl v klidu útulek.
Pokud bych ser tedy k tomu vyjadřovala tak pod svým jménem a ne pod jménem LOZ
V jejich útulku jsem nebyla a tak bych stejně mohla jen reprodukovat to co slyším od lidí, jenž si nakonec přijdou osvojit psa k nám.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 00:19
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
nejde o klid můj, ale chci aby byl v klidu útulek.
Pokud bych ser tedy k tomu vyjadřovala tak pod svým jménem a ne pod jménem LOZ
V jejich útulku jsem nebyla a tak bych stejně mohla jen reprodukovat to co slyším od lidí, jenž si nakonec přijdou osvojit psa k nám.

Ale jéje, vždyť jak píše Aren a Sylva, jsou to v podstatě takoví hodní lidé, jen trochu popletení či co...a Vy z nich máte obavy....dyť to není třeba, jim vůbec nejde o profit, oni to dělají z lásky k zvířatům....jak jsem psal již dříve, paní Šíblové to přímo kouká z očí

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:38
- Nahlásit

fatdog
můj pohled Jackyl a Hyde

aren
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:39
- Nahlásit

Tak jsem se ptala jedné zdejší paní, co žila nějakou dobu v Mexiku, jak to funguje se psama u nich.
Jednoho ze svých psů - Jack Russel teriéra - si koupila totiž tam, a to ve Zverimexu, kde byl namačkanej s ostatníma štěňatama v kleci a byl tam už dlouho, protože ač tříměsíční, neuměl vůbec chodit.
Prý kupování psů ve Zverimexu je tam zcela běžná praxe, jinde štěně legálně neseženete.
Chovné stanice tají své adresy, páč by jim někdo jinak ukradl psy, tak hrozně se tam psi kradou. Samo čistokrevní, oříšků je v ulicích dost.
Majitelé fen neprozrazují adresu majitelům krycího psa, aby se ji někdo nedozvěděl a fenu jim neukradl.
Zájemce o štěně běžně kontaktuje přes inzerát prostředníka, který na černém trhu zařídí na objednávku ukradení požadovaného zboží.
Chovné stanice dávají svá štěňata do Zverimexů, páč při přímém prodeji by riskovali prozrazení adresy, na které lze ukrást chovnou fenu.

Jsem zírala a paní se smála, že kdo to nezažil, neuvěří.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání