| Autor |
Zpráva |
fatgod
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 14:59
- Nahlásit
Piškotek
Co nám doporučoval veterinář při řešení týraní zvířat bylo:
nafotit prostředí ve kterém zvíře žije tak, aby nedošlo k porušování zákonu - nelézt na cizí pozemek atd ...
zaslat stížnost na policii ČR
zaslat stížnost na okresní veterinární správu
požádat alespon dva z místních veterinářu o vyhodnocení a sepsání oficiální zpravy - přidat to stížnosti
konktaktování místního nebo blízkého spolku za práva zvířat a případně zpracování petice - i když tak dnes nemá žádnou váhu
tuhle znám...to je od Čapka viď?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:02
- Nahlásit
fatgod
tuhle znám...to je od Čapka viď?
Nene,to je B.Němcová....bohužel...
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:44
- Nahlásit
fatgod
davidkova renata
Uvedla jsem postup, který nám doporučil veterinář a je všeobecně často doporučován, to že naše společnost není schopna ochránit zvířata a řešit takové případy je věc jiná.
Tento postup jistě kromě zklamání i pomohl, záleží na lidech, kteří tam sedí a mají na práci to řešit.
Rozhodně lepší zkusit něco, než rýpat na fóru.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:45
- Nahlásit
Bára a Sam
Takových psů je bohužel hodně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:48
- Nahlásit
Piškotek
Ale to nebylo na tebe jako výtka,aspon ne z mý strany...
Já vím,že nic jinýho nelze,jen jsem to párkrát taky zkusila a výsledek mě neuspokojil.To ale neznamená,že by se to mělo nechat být!Z mý strany to bylo jen povzdechnutí nad neutěšeným stavem věcí.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:50
- Nahlásit
davidkova renata
ok, ono bývá nejrychlejší toho psa čapnout a ukrást - pokud je na tom špatně, ale není to řešení, oni si pořídí dalšího a dalšího a dalšího a dalšího
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:59
- Nahlásit
Piškotek
Ne,to není..navíc tady jich je víc,takže by to asi těžko šlo.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:01
- Nahlásit
davidkova renata
no, hlavně ta šílená ženská, od který se je snažíme dostat, je má celý den v domě- takové barabizně, protože jí jeden soused - POLICISTA - řekl, že když za ně neplatí a nemá je naočkované, ať je nepouští ani na ten kousííííííííííček dvorku, kterej má.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:12
- Nahlásit
Piškotek
POLICISTA - řekl, že když za ně neplatí a nemá je naočkované, ať je nepouští ani na ten kousííííííííííček dvorku, kterej má.
Panebože,to snad není možný...snad byste měli odkoupit ještě toho policistu a dát ho njkam na uzavřený oddělení psychiatrie.
Pak se div,že to tu tak vypadá.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:29
- Nahlásit
davidkova renata
no jo, taky jsme koukali, když nám to řekli ...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 23:48
- Nahlásit
Piškotek
1 zajemce o psa věku 1,5 roku - psa si převezme až se vrátí z dovolené
příští týden se dva půl roční psi povezou do Pražského útulku v Modřanech.
Dále je dohodnuto s útulkem v Turnově a v Lučanech, že až se tam uvolní místo, budou tam převezeni další psi.
Piškotky sou prostě bezva!! Což tvrdí i má smečka
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 00:12
- Nahlásit
fatgod
Nemám ani větší štěstí, ani to neumím líp a vím stejně jako ty, že lidi sou ku..y! Že si hrajou na zachránce a první co je zajímá, je zisk (nemyslím jen kačky). Ale ne všichni! Situaci u Šíblové znám, spoustu věcí bych dělala jinak, neurácela za to co ona, ale jsou to jen její omyly, ne ziskuchtivé cíle. Ať je vše jak je, ať si je každej jakej chce být, psi potřebujou pomoc! Oni nic neprovedli, jen doplácí na lidskou .. jak nás nazvat? Mockrát jsem psala, že nechci pomoct jí, ale psům. O tom se poradím asi s Piškotkem a jí podobným. S povídkama od Čapka, ani Němcové to nejde, tebe asi na cestu dobrodiní nezavedu (nebo..??), tak aspoň pokračuj v tomto vstřícném, přátelském duchu a nekaz nám ideály, jo? A nekecám, že chceš li mít život fakt bohatší, nic ti nedá víc, než pomoc někomu v nouzi.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 00:17
- Nahlásit
aren
Ona myslí Arenku psa Má fena přece není Aren, ty nejsi Arenka, o tom jestli taky už nejsi skoropes, by jsme mohly povídat..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:05
- Nahlásit
fatgod
Už víš, jak to dělají v té Americe?
Já jsem se loni při venčení seznámila s paní, která se právě vrátila z Floridy, kde žila několik let. Vyprávěla, že psi se tam odchytávají do útulků (to už bych nepoužila výraz "útulek"), kde čekají na původního nebo nového majitele 30 (14?) dní, nevzpomínám si přesně, ale dýl jak měsíc to nebylo, poté jsou utraceni. Pes se z útulku vydává vždy kastrovaný.
Tady na vesnici žijí dva kastrovaní psi z Mexika, slečna tam byla na nějaké studijní cestě a zachránila je tam právě před utracením.
Pak jsem četla nedávno povídku (Kathe Koja: Divoký pes) z prostředí amerického psího útulku, a z ní se dá soudit, že to tak nějak je.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:14
- Nahlásit
fatgod
Ale fakt bych se divila, kdyby v tak svobodomyslné zemi, jako je USA, musel člověk žádat o povolení, jestli může mít jeho fenka štěňátka.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:16
- Nahlásit
arensi se tam odchytávají do útulků (to už bych nepoužila výraz "útulek"), kde čekají na původního nebo nového majitele 30 (14?) dní,
V Amerike su dva typy utulkov - tie ktore utracaju zvierata po urcitom obdobi (doba sa rozni) a tzv. "no kill" utulky.
Pes se z útulku vydává vždy kastrovaný.
jj a sucka sterilizovana
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Bela
no kill útulky
Aspoňže tak
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:38
- Nahlásit
Bela
Tys tam žila nějakou dobu, viď?
Povídej!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 11:50
- Nahlásit
aren
Tys tam žila nějakou dobu, viď?
uhm
Povídej!
jeziiis, to je na dlho a teraz nestiham.
len strucne - boli sme tam 6 rokov, v Pittsburghu (Pennsylvania), a boli sme sa kuknut niekolko krat aj v miestnom utulku .
Mali tam aj kralikov
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:01
- Nahlásit
Bela
Až budeš mať čas, tak napíš prosím trochu, ako to tam funguje s psami - papierovými, nepapierovými, opustenými...
či tam obmedzujú nejako rozmnožovanie, napríklad.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:23
- Nahlásit
aren
neviem vsetky podrobnosti, ale viem, ze je beznou praxou pri kupe papieroveho psa, ze len niektori psi/sucky sa predavaju na buduci chov. Pri ostatnych stencoch sa majitel zavazuje zmluvne, ze stena da kastrovat/sterilizovat
TU je priklad takej zmluvy.
Tieto zakroky sa vsak vykonavaju strasne skoro pre dosiahnutim dospelosti a myslim, ze to nie je prave naujidealnejsi pristup z hladiska zivota toho zvierata
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:30
- Nahlásit
Nemyslím si, že se dá vydělat moc peněz na čistokrevném chovu tato činnost je zdaněná a náklady jsou poměrně vysoké, když započítáte výstavy, svody,kondiční předvedení fen, zkoušky,atd. Tato štěňata bývají očkovaná, odčervená, čipovaná nebo tetovaná a živená kvalitní stravou.
Totéž se nedá říct o množení zvířat třeba i čistokrevných módních plemen tam nejspíš pro peníze bývá fena nakryta i 2xročně a pejsci rozprodáváni rychle většinou bez základního veterinárního ošetření.
Nemyslím, že je dobré toto spojovat a většinu chovatelů házet do jednoho pytle. Ono s těmi výstavami to taky není tak jednoduché vyhrát nemůžou všichni a tak většina lidí se psem s PP se v podstatě moc chlubit výsledky z výstav vlastně ani nemůže.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:47 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
utulek LOZ OlomoucJenže to popisuješ, jak by to v čistokrevném chovu být mělo, ale mnohdy není, holt my vymyslíme, jak vyzrát na ledasco.
aren
Ale fakt bych se divila, kdyby v tak svobodomyslné zemi, jako je USA, musel člověk žádat o povolení, jestli může mít jeho fenka štěňátka.
Ahoj, ne, ještě fakt nevím, ale nemyslel jsem, že to tam nutně musej dělat dle mýho návodu ...ale zjistím, jak to půjde.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:57
- Nahlásit
fatdog
No tak to je asi všude a ve všem. Ale pokud vím chovatelské kluby se snaží vůči takovým jedincům zakročit.
Jo a k té Americe je to tuším v Kalifornii po 14 dnech a prosadil to kdo jiný (pokud se nepletu)než známá televiní hvězda svalovec Arnold Schwarcenegr
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:00
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
v USA velmi zalezi od toho, kto utulok prevadzkuje - niektore mestske utulky utracaju uz po 10 dnoch. Ine vobec - tie vacsiniou funguju ako obcianske zdruzenia.
co sa tyka obmedzenia krytia psov s PP - pisem o tom vyssie v suvislosti s tzv. "Spay/Neuter Contract"
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:07
- Nahlásit
Bela
to vypadá, že našli levnější řešení, ale fuj
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:13
- Nahlásit
Sylva
ne ziskuchtivé cíle.
tak to fakt neuznám, okud mne o tom nepřesvědčí fakty, ale to nemá smysl obemílat dokola......
A nekecám, že chceš li mít život fakt bohatší, nic ti nedá víc, než pomoc někomu v nouzi.
a je to tady.....je to o tom, co jsem zvýraznil.... )
jde opět o ten pocit toho, kdo pomáhá, tedy můj či Tvůj a můj by fakt z tohodle dobrej nebyl, protože vím, jak je pravděpodobný, že bych pomohl hovadu (pokud je řeč o lidech) a pokud o psech, tak tam jsem přesvěčen o tom, že ublížím do budoucna více, takže to máš se mnou těžký )))
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:23
- Nahlásit
fatdog
jde opět o ten pocit toho, kdo pomáhá, tedy můj či Tvůj a můj by fakt z tohodle dobrej nebyl, protože vím, jak je pravděpodobný, že bych pomohl hovadu (pokud je řeč o lidech) a pokud o psech, tak tam jsem přesvěčen o tom, že ublížím do budoucna více, takže to máš se mnou těžký
že by věčný pesimista?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:55
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Nemyslím si, že se dá vydělat moc peněz na čistokrevném chovu
No, nevím, když budou jejich fenky mít štěňata 2x ročně a bude se trochu šetřit na stravě, budou mít fenky v klecích ve sklepě například...
Samo, kdo bude mít s dobrou péčí štěňata od dvou fenek 3x za život, ten se nenabalí.
Kromě přímých producentů štěňat se ale ještě nabalují komise, posuzovatelé, celý ten aparát kolem toho, myslím, že je to velký byznys.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 13:58
- Nahlásit
fatdog
jsem přesvěčen o tom, že ublížím do budoucna více
Tomu nevěřím.
|