| Autor |
Zpráva |
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 20:29
- Nahlásit
http://www.vaspes.estranky.cz/clanky/psi-utulky/po mozte-zanedbanym-psum_-hledaji-novy-domov_
Těmto psům je nutné sehnat nový domov ... jednání s majitelkou psů je těžké a nyní svolila, že pár psů dá pryč, pokud to budeme řídit my.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 21:12
- Nahlásit
Piškotek
No, kdyby to bylo akutní, tak sem jednu malou fenečku přechodně vezmu s tím, že se jí bude hledat definitivní domov.
Jsme ale až od Mohelnice.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 23:13
- Nahlásit
aren
Aničko! Ty mi chceš zajistit další fenku?? Jedna malá fenečka tu vedle mě přece bucá!
Přidávám stejnou nabídku! DOčasně můžu vzít někoho k sobě. Taky lépe feňuli.
Haf
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 01:03 - Změnil/a: fatgod
- Nahlásit
Aha zachránkyně se scházejí...no já si nejsem jist, ž tohle jsou ty pravé zachránkyně....na výše linkovaných stránkách je totiž i vedle diskutovaná výzva k založení občanského sdružení proti BSL....což muže udělat jedině někdo, kdo si o problematice nic nezjistil, takže docela pochybuji, že tato akce musí být v pořádku....jéjé, to zas bude, jak já hrozně škodím, že jo...ale běda Aničko...
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 01:22
- Nahlásit
fatgod
aký ma súvis to, že si vezme napríklad aren domov jedného psíka s tým, že niekto na tom webe chce založiť občianske združenie ???
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 08:58
- Nahlásit
Sylva
prosím napiš na uvedený e-mail, dostaneš více informací
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:19
- Nahlásit
Piškotek
Já ne?
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:25
- Nahlásit
aren
tobe jsem psala mail, doufam, ze se dorucil.mas ho ve svem profilu.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:27
- Nahlásit
fatgod
Přestaň furt vyrypovat! Pomož jednomu konkrétnímu psovi, konkrétní pomocí a pak si budem povídat, jo?
aren
Já ne? - dejte jí pusu a pohlaďte ji!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:28
- Nahlásit
Piškotek
Aha. Jsem se ještě nedívala na maily
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 13:33
- Nahlásit
Ježiš ti mají všichni smutný oči...psala jsem do našeho městskýho útulku a tam si nechávají místo pro zaběhlý psy....je mi těch pejsků líto confused:
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:16
- Nahlásit
Anka
aký ma súvis to, že si vezme napríklad aren domov jedného psíka s tým, že niekto na tom webe chce založiť občianske združenie ???
ještě jednou...nikoliv na tomto webu, ale na tamtom webu...někdo nabádá k založení sdružení, čímž může díky své neznalosti tomu, že si neověří zkušenosti škodit....proo se domnívám, že ani tato výzva od stejného autora nemusí být zrovna v pořádku a hlavně následování vhodná...neboli když mi řezník prodá smradlavé hovězí, budu předpokládat, že i vepřové nemusí být OK...chápeme se již?
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:21
- Nahlásit
Sylva
Přestaň furt vyrypovat! Pomož jednomu konkrétnímu psovi, konkrétní pomocí a pak si budem povídat, jo?
Ale běž, když se někomu nelíbí aktivity Tvé, Efasu a podobných pomocníků, kteří v podstatě více škodí než pomáhají, tak hned vyrypuje?
I kdybych v životě nepomohl žádnému psovi udělám pro psy mnohem víc, že je svým chováním a falešným pokrytectvím a rádobyzachraňováním nevedu tam, ka Vy...a kam že to je?
tak koukni:
http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=yadk in_county
kdyby jsi i po stoprvé tomu nerozuměla, tak věz, že tím, že budeme nechtěné psy stále někam přehaovat a znova umisťovat vzniká ve společnosti dojem, že se vždy najde nějaké umístění pro vyhozeného psa a že psí otázka není u nás až tak tragická...a pak najednou se zjistí....že oněch zachráců, co si akorát honí svý ego je málo aže to prostě musí dopadnout takhle nějak:
http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=yadk in_county
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:21
- Nahlásit
fatgod
chápeme se již?
Myslím, že určitě ne
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:23
- Nahlásit
aren
Myslím, že určitě ne
A čemu na tom nerozumíš?
Přečti si to tedy znova, Pokud opět neporozumíš, máš problém se čtením. A ten Ti vyřešit nepomohu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:25
- Nahlásit
fatgod
Ses ptal Anky, jestli si rozumíte, ne mně. Vůbec jsi nepochopil, co napsala. Psala "na tom webe" a tím samozřejmě myslela "na tamtom"
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:26
- Nahlásit
fatgod
dovolim si teda otazku: co navrhujes, ako by sa mala riesit situacia nechcenych psov? ked zachranovanie nema zmysel a je to vlastne skodenie (aspon tak som to z tvojich slov pochopila)
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:30
- Nahlásit
ALL
a zase to zacina Povodne tema ide do prdele a ide sa riesit zachrana sveta a nie tychto par psov... Nechapem, co furt skacete na lep Fatdogovi, jemu to robi radost a vy ste voda na mlyn...
Toto forum v poslednych tyzdnoch nejako zmilitantnelo
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:34
- Nahlásit
Mipooo
mas pravdu, samozrejme. ale aj tak by bolo fajn pocut od neho nejaky konstruktivny navrh na riesenie situacie. Ci nie?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:39
- Nahlásit
fatgod
hele myslela jsm, že už tě nechám být, ale to co jsi napsal myslíš jako vážně?Takže teda souhlasíš s tím co je na tom videu, že nepotřební psi by se měli zabíjet?A nemasírujou si ego spíš než ti zachránci magoři co je množí bez PP jen a jen pro prachy? A lidi si myslí že tito pejsi jsou OK, jsou levnější tak je koupí dětičkám k vánocům na pomazlení a za měsíc jsou ti psi (v lepším případě) v utulku...takže ti už jsou jako odepsaní a mají se vybíjet???
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:40
- Nahlásit
fatgod
..kdyby jsi i po stoprvé tomu nerozuměla, tak věz, že tím, že budeme nechtěné psy stále někam přehaovat a znova umisťovat vzniká ve společnosti dojem, že se vždy najde nějaké umístění pro vyhozeného psa a že psí otázka není u nás až tak tragická...a pak najednou se zjistí....že oněch zachráců, co si akorát honí svý ego je málo aže to prostě musí dopadnout takhle nějak:.. bez ironie uznávám, že máš pravdu. Já ale myslím, že by ses měl snažit změnit názory těch, kteří psy rozmnožujou. Ne těm, kteří se snaží pomoct už těm žijícím. Přece tím, že necháme ty chudáky přežívat trpící to taky nezměníme. Tak navrhni konečně prosím tě něco solidního.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:00
- Nahlásit
Sylva
uznávám, že máš pravdu.
Podle mně nemá pravdu. Opravdu si nemyslím že kdo se chce zbavit psa, nebo vydělávat na štěňatech, nebo není ochoten si pohlídat háravou fenu, to nepřestane dělat jen kvůli tomu, že si nikdo nebere psy z útulků.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:08
- Nahlásit
aren
souhlasim s tebou. Před měsícem jsem sháněla štěně a minimálně 4 lidi co inzerovali byli toho typu, že jeden rok mají jorkšíry, druhej rok dalmatiny a třetí labradory..prostě co je zrovna "v kurzu". Ptala jsem se co s těma štěnatama co neprodají a s ledovým klidem mi bylo řečeno- zkusíme zoobutiky a kdyžtak utulky. A mě teda přijde správný, když se najdou lidi, kteří jsou ochotni jim pomoct a ne je zatratit, jako by to nejspíš udělal fatdog.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:13
- Nahlásit
Bára a Sam
Napadá mně otázka, kdo vlastně vytváří tu "poptávku" po plemenech "v kurzu", že se z těch štěňat dají vytřískat prachy. Jestli to náhodou nejsou chovatelské stanice, co z toho plemene vytvářejí luxusní a prestižní zboží.
Na obyčejných oříšcích by se prachy třískat nedaly.
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:27
- Nahlásit
Sylva
uznávám, že máš pravdu. Já ale myslím, že by ses měl snažit změnit názory těch, kteří psy rozmnožujou. Ne těm, kteří se snaží pomoct už těm žijícím. Přece tím, že necháme ty chudáky přežívat trpící to taky nezměníme. Tak navrhni konečně prosím tě něco solidního.
jasně.,..nebudu tvrdit, jestli máš ravdu nebo ne...to je hodně relativní a to, co jsi napsala , rozhodně není blbost a rozhodně top dává smysl....má to ale jistá ale tedy z mého pohledu a to hlavně to, že těm kteří je ozmnožují podle mýho hraje do noty právě situace, kdy se v této zemi stále najdou právě takoví ti dobří lidé, co těm opuštěným psům pomáhají....ti lidé množiit nepřestanou, dokud na ně nebude metr ... metr na ně bude, až a pokud vzniknou patřičné zákony a ty nevzniknou, pokud na ně nebude společenská poptávka a ta na ně evidentně bude ve chvíli, kdy budou psi silně společnost otravovat tedy třeba tehdy, až to bude vypadat jak na tom hnusným videu...
takže já jsem fakt přesvědčen, že je mnohem lepší těm psů nepomáhat vůbec...samozřejmě z hlediska psů ještě nenarozených ne těchto...pro ty je lepší, když se jim pomůže, ale do budoucna je to špatné...teda podle mne...možná to j blbost, alejá jsem přesvědčen, že ne.,...svět totiž takhle funguje...aspoň dle mých zkušeností
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:29
- Nahlásit
aren
Podle mně nemá pravdu. Opravdu si nemyslím že kdo se chce zbavit psa, nebo vydělávat na štěňatech, nebo není ochoten si pohlídat háravou fenu, to nepřestane dělat jen kvůli tomu, že si nikdo nebere psy z útulků.
Ano Aničko, takhle jednoduše to fakt nefunguje...Tvá úvaha je stejná, jako by jsi se podivovala nad tím, že přece není pravda, ž Americký prezident zabíjí své příbuzné kvůli ropě. To zní taky blbě viď? ale když tam dodáš ...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:31 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
aren
jasně že jo...stačí jít po ulici a koukat...typický dámičky na podpatcích(nic ve zlým) si nesou vždycky v tašce na rameni hezky načesanýho jokšírka, lidi co jsou bohatí a snaží se to dát najevo tak vždycky něco hodně velkýho v kufru auta-rotvajler, doga atd. a nejvíc mě dostávají plešatí potetovaní hoši s věčně tahajícím staffordem nebo pittbulem. Nechci aby to vyznělo nějak negativně, ale ne nadarmo se říká, jaký pán, takový pes. A v dnešní době holt platí, že všechno musí mít nějakou značku.A samozřejmě tu, která je teď zrovna nejvíc v kurzu. Oblečení, auto,dovolená, mobil a bohužel i pes.
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:33 - Změnil/a: fatgod
- Nahlásit
aren
Víš Aničko, ten mnou neoblíbený systém zachraňování psů bych asi přirovnal k tomu, když by ti soused majitel benzinky vylíval pře Vás společný vchod vyjetý olej...a Ty by jsi každej den chodila a uklidila to a na vlastní náklady ekologicky zlikvidovala....a tak každej a každej den znova a znova.... jak myslíš, že by to dopadlo?
Za chvíli by Ti tam ten olej lili všichni majitelé benzínek...a autoservisů apod...
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:34
- Nahlásit
Bára a Sam
počkej, ti stafordi jsou plešatí??
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:35
- Nahlásit
aren
No jasně. Je to jedno s druhým. Tisíce psů s papírama akorát chodí kolem paneláků a jejich majitelé se chlubí výsledky na výstavách. Proto pes má mít PP? Aby se blbeček páneček mohl chlubit? Využití dle šlechtění psi nemají, tak k čemu ty výsledky jsou? Kdo rozmnoží štěnda by měl dostat pokutu, ne prachy za štěně.
Fatgod má pravdu, ale jen částečnou. A rýpáním do nás nezmění naprosto nic k lepšímu. Kéžby by byl tak aktivní u nemnožení psů!
|