| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:35
- Nahlásit
fatgod
Ano Aničko, takhle jednoduše to fakt nefunguje...Tvá úvaha je stejná, jako by jsi se podivovala nad tím, že přece není pravda, ž Americký prezident zabíjí své příbuzné kvůli ropě. To zní taky blbě viď? ale když tam dodáš ...
Moh bys to teda blíž vysvětlit? Né to o tom pezidentovi, ale o těch psech.
Musím teď ale pryč, přečtu si to později večer.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:37
- Nahlásit
fatgod
ne staffordi, ale ti hodně drsní hoši co si u nás hrajou na strážce veřejnýho pořádku a když jdeš proti nim s menším pejsem, tak nabádají psa - chyť si kočičku...neznáš?
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:37
- Nahlásit
Sylva
Fatgod má pravdu, ale jen částečnou. A rýpáním do nás nezmění naprosto nic k lepšímu. Kéžby by byl tak aktivní u nemnožení psů!
to jsem ještě jsem nenakryl ani jednu fenu....ani žádný můj pes...ani a vůbec jsem se na množení psů nijak nepodílel...teda krom toho, že jsem jednomu chovatelskému individuu udělal odbyt....ale nebylo to objednaný, takže primárn jsem to nakrytí svým zájmem neovlivnil...příííísahááám.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:41
- Nahlásit
fatgod
Víš Aničko, ten mnou neoblíbený systém zachraňování psů bych asi přirovnal k tomu, když by ti soused majitel benzinky vylíval pře Vás společný vchod vyjetý olej...a Ty by jsi každej den chodila a uklidila to a na vlastní náklady ekologicky zlikvidovala....a tak každej a každej den znova a znova.... jak myslíš, že by to dopadlo?
Za chvíli by Ti tam ten olej lili všichni majitelé benzínek...a autoservisů apod...
Maličko pokulhává v tom, že vyjetý olej není cítící bytost, a v tom, že produkci vyjetého oleje nelze moc omezit.
No a trpící opuštěný pes trpí stejně ať už je před mým vchodem nebo v 100 či více km vzdáleném útulku třeba.
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:42
- Nahlásit
arenAničko, já to vysvětloval třeba o pár příspěvků výše.....
Sylva
vážně:
jistě, že nemám úplnou pravdu...tu asi nemá nikdo ... teda většinou rozhodně ne...
Bára a Sam
ne staffordi, ale ti hodně drsní hoši co si u nás hrajou na strážce veřejnýho pořádku a když jdeš proti nim s menším pejsem, tak nabádají psa - chyť si kočičku...neznáš?
ted opravdu nevim, jestli rozumim...mas na mysli nejake "nezamindrakovane" nebo mestskou policii? )) fakt nevim...
jinak jooo tohle vsechno znam ....ale nastesti vetsina z nich ma jen dzukely, takze moc skody nenadlaj ale jak jsem tu nekde dnes jiz psal...clovek zacina mit pocit, ze v ramci zodpovednosti za sveho psa by bylo nejvhodnejsi provadet venceni zasadne v tanku....neb debilu je vsude slusna hustota....
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:43
- Nahlásit
aren
Maličko pokulhává v tom, že vyjetý olej není cítící bytost, a v tom, že produkci vyjetého oleje nelze moc omezit.
No a trpící opuštěný pes trpí stejně ať už je před mým vchodem nebo v 100 či více km vzdáleném útulku třeba.
ne nepokulhává, já ti tím vysvětloval princip, který je stejný,...nesrovnával jsem vyjetý olej se psy...nebo snad ano?
Ach jo Aničko
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:45
- Nahlásit
fatgod
mám namysli zamindrákované..
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:52
- Nahlásit
fatgod
to jsem ještě jsem nenakryl ani jednu fenu Jaká škoda!!! V tom momentu bych se na rozmnožování podílela i já. Okamžitě bych si štěndo zadala a nedočkavě ho chodila prohlížet!
Ovlivnils krytí. Kdyby mu to štěndo jež sis vzal zůstalo, další krytí by možná neproběhlo. Přemýšlej i o svém jednání trochu hloub.
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 17:09
- Nahlásit
Sylva
fatgod
to jsem ještě jsem nenakryl ani jednu fenu Jaká škoda!!! V tom momentu bych se na rozmnožování podílela i já. Okamžitě bych si štěndo zadala a nedočkavě ho chodila prohlížet!
Ovlivnils krytí. Kdyby mu to štěndo jež sis vzal zůstalo, další krytí by možná neproběhlo. Přemýšlej i o svém jednání trochu hloub.
Milá Sylvo, velice rád přemýšlím do hloubky ))
A ač je Tvá úvaha naprosto správná, není tomu tak.Tedy nejspíš. Totiž přesto, že tam štěndo zůstalo .. .. v podstatě ne jedno, ale to by bylo na dlouho, v žádném dalším krytí to nebránilo ....dokonce to v podstatě nebránilo ani v přibrání dalšího plemene, o němž byly znalosti stejně obdivuhodné .)) teda spíše ( krycí pes se tam vybíral slovy:
majitelka více krycích psů udělala určitou nabídku a odpověď na otázku, kterého teda vybere, byla, no co já vím, jasně že toho nejdražšího, ale stejně Ti to krytí budu moci zaplatit až z prodeje štěňat...to samé bylo u zaplacení dokladů pro štěňata .....no a jak jsem tak sledoval sitiuaci, vypadalo to, že zájemci o štěnda se začali opětovně hledat až po porodech...ono není divu, té práce kolem dvou vrhů najednou bylo dosti....no holt peníze jsou třeba, chápeš ne? no takže myslím, že akorát další nechtění psíci nasvětě...bůhví, co s nimi je, raději nemyslet ale chci tím říct, že tady bych nezabránil nejspíš ničemu neboť nevím, jestli to víš, ale blbost je v některých případech permanentně recyklující se
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 19:10
- Nahlásit
aren
Ses ptal Anky, jestli si rozumíte, ne mně. Vůbec jsi nepochopil, co napsala. Psala "na tom webe" a tím samozřejmě myslela "na tamtom"
presne tak som to myslela.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 19:42
- Nahlásit
fatgod
No jo, tak to vidíš. Nemá význam aby jsme tady na sebe, i na ty nezúčastněné sršeli oheň, když blbost je v některých případech permanentně recyklující se On žádnej člověk není jenom zlej, ani úplně blbej. JEn zrovna teď něco nechápe. Stejně jako ty, jako já, jako tam ten.. Tak ty jeho chyby pomožme napravit a dát mu pochopit jak se mýlil. Tím spíš, přesněji právě proto, že es to týká nevinných psů! Já teď odcházím na lepší, tak zatím sim tě vymysli co s těma chudákama u Šíblové.
Haf
P.S. a co máš teda doma za panbůchčata hafací?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 22:34
- Nahlásit
Sylva
no napísala si to hezky....bych to od Tebe ani nečekal,jsi mne mile překvapila faaakt...pěkně napsaný, tobych nikda nestvoril,....srsi z toho tvuj pozitivni vztah k lidem a to, ze v nich hledas dobro...ja jaksi jiz ne...to je ten rozdil mezi nami
S těma chudákama v Efasu? niš...když jim pomůže, ona udělá chudáky z dalších......
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 22:46
- Nahlásit
fatgod
já to vysvětloval třeba o pár příspěvků výše.....
Myslíš tohle?:
kdyby jsi i po stoprvé tomu nerozuměla, tak věz, že tím, že budeme nechtěné psy stále někam přetahovat a znova umisťovat vzniká ve společnosti dojem, že se vždy najde nějaké umístění pro vyhozeného psa a že psí otázka není u nás až tak tragická...a pak najednou se zjistí....že oněch zachránců, co si akorát honí svý ego je málo a že to prostě musí dopadnout takhle nějak:
Takže jako, že když se ti opuštění psi začnou hromadit a nikdo si je nebude brát, tak né že by se producenti dalších a dalších opuštěných psů chytli za nos, ale že společnost (vláda, volení zástupci zákonodárci) to začnou řešit?
Chápu to teď správně?
Jestli jo, tak teda nevím.
Tomu fakt věříš?
Já spíš myslím, že když se začnou psi přesmoc hromadit, tak spíš dojde z moci zákonodárců na ty pojízdné plynové komory už teď (předpokládám, že ten odkaz je na ty plynové komory, koukat na to nebudu).
A fakt si myslíš, že člověk pomáhá trpícím výlučně proto, aby si vyhonil ego? Neznáš jiné motivy?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 23:34
- Nahlásit
aren
jjj už chápeš, jak to myslím....a máš i pravdu s plynovýma komorama...asi by fakt začaly na nějakou dobu...ale stát by pak měl logicky přijít na to, že to není nejlevnější řešenbí a začít dělat smysluplnější kroky...tedy potřebnou a účinnou legislativu....ano takto mylím, že by to fungovalo a funguje i jinde...bohužel to většinou musí dojít takto daleko...
A fakt si myslíš, že člověk pomáhá trpícím výlučně proto, aby si vyhonil ego? Neznáš jiné motivy?
nebudu filosofovat...takže ano, znám i jiné motivy-rozhodně ano, ale zd to píši pro ty, kteří si to ego honí....aby je to třeba schladilo...třeeeeeba...aby se zlobili...aby vděli, že se o nich ví....
a jinak teda dík za snahu o normální pokec, taky se snažím ..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 23:54
- Nahlásit
fatdog
taky se snažím ..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 23:58
- Nahlásit
fatdog
ale stát by pak měl logicky přijít na to, že to není nejlevnější řešenbí a začít dělat smysluplnější kroky..
No, já fakt nevím. Možné to je, možná je to taky ještě větší blbost, než ta moje, že lidé budou dobří.
Vem si, že do docela nedávna byl docela normální úřad pohodného. Fungoval přes tisíc let. Nikomu nepřišel moc nákladný. Třeba by ho zavedli taky. Nesedí v zákonodarných sborech jen milovníci pejsků.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 00:02
- Nahlásit
fatdog
takto mylím, že by to fungovalo a funguje i jinde...
Funguje i jinde? Kde? Fakt se ptám. Co vím, tak v USA se po 30 (14?) dnech utrácí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 00:06
- Nahlásit
fatdog
že to není nejlevnější řešení
No, já nevím, jestli to furt není levnější, než udržovat aparát sledující každou fenu, jestli náhodou nemá ilegálně štěňata.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 00:06
- Nahlásit
aren
tak je pravda, že jsem to USA neprojížděl osobně ,ale mohu se zkusit zeptat a pak sdělit...měl jsem info, že to řešili a ne jen v jednom státě...myslím nyní konkrétně toho USA
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 09:46
- Nahlásit
fatdog
...bych to od Tebe ani nečekal,jsi mne mile překvapila faaakt no dovol! Jaký překvapila?? To neznáš "jaký pán, takový pes" a anděla Arenku atp. jsem už mockrát popisovala. Takže jsem tě neměla čím překvapit
A kolik ti je, že tak pln pesimismu?
S těma chudákama v Efasu? niš...když jim pomůže, ona udělá chudáky z dalších...... To není tak jistý a i kdyby, i jeden šťastně žijící pes stojí za to. A tento styl "stejně je to všechno na ho.., tak nebudu nic dělat.." se mi fakt nelíbí. Proto je u nás tolik lumpů a darebáctví, že sou lidi zvyklí akorát doma nadávat a pak jak oslové jít v zápřahu a mlčet. Ale je na nás žít a mít okolo sebe lepší život. Za nás to těžko někdo zařídí.
Haf
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 09:56
- Nahlásit
fatdog
anděla Arenku
Ona myslí Arenku psa
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 10:15
- Nahlásit
Sylva
heh, pěkně no.....hele, ale já nejsem pesimista, spíše realista aspoň tedy, co jde o lidi apod.....možná máš větší štěstí nebo to prostě umíš líp nebo jsi prostě jiná...to všechno je možný......já ale rozhodně netvrdím, že všechno je na H, ale snažím se přizpůsobit život tak, aby byl co nejpěknější a vyhovoval mi přitom...v zápřahu neee...toooo fakt teda ne...to je myslím vidět i zde )
Ale je na nás žít a mít okolo sebe lepší život. Za nás to těžko někdo zařídí.
jj to je přesně ono...o to se snažím taky, neboj...moc hezky napisala ....
aren
Ona myslí Arenku psa
aha takže to už dvě Arenky jsou andělé
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:16
- Nahlásit
NOVINKY
1 zajemce o psa věku 1,5 roku - psa si převezme až se vrátí z dovolené
příští týden se dva půl roční psi povezou do Pražského útulku v Modřanech.
Dále je dohodnuto s útulkem v Turnově a v Lučanech, že až se tam uvolní místo, budou tam převezeni další psi.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:40
- Nahlásit
hyo hyp hurááá
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:45
- Nahlásit
Piškotek
můžu se zeptat, jak jste v případě téhle paní postupovali, když jste zjistili, že má zanedbaé psy? Taky znám jednu takovou, psy má neustále zavřený v kůlně bez oken jenom s dírou mezi dveřma a akorát jim nosí žrádlo..je to taky paní na vesnici, která zastává názor, že ti dva pejsi jí hlídají před zlodějema a jsou jen od toho, aby štěkali na kolemjdoucí...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 12:25
- Nahlásit
Piškotek
příští týden se dva půl roční psi povezou do Pražského útulku v Modřanech
pro me docela zajimava informace .... kdyz jsem v lednu nasel na ulici v Modranech opustene stene, tak Modransky utulek o jeho prijeti nechtel ani slyset a odkazoval me na mestskou policii a utulek v Troji ..... najednou maji zajem o priblizne stejne stare psy, kteri jsou z Boleslavi?? takze pro moji informaci, jak velkeho vzrustu budou ti psi v dospelosti? to byl totiz jeden z jejich "argumentu"
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 12:26
- Nahlásit
Bára a Sam
Ono je to těžký, u nás jsme už jednou nahlašovali týrání a zanedbávání psa, ale nic nepomohlo, pan Švehla (snad jsem jméno nespletla) na okresní veterinární správě nám sdělil, že pes je v pořádku, že není hubený (jak by taky byl, když žije v malém oploceném dvorku, kde nemá žádný pohyb).
Nevim, jak to chodí u Vás, ale u nás se proti psům dost zbrojí, tato paní nám nejdřív říkala, že jakmile se ke psům přiblížíme, ublíží jim, druhý den ale přišla s tím, že je nezvládá, že má malý důchod a že chce dát většinu psů pryč, nejdříve chtěla jen útulek, poté i nabízení přes internet, stále si nejsem jistá, jestli paní nehrábně a nerozmyslí si to, ale za zkoušku to stojí, zatím se vším souhlasí, myslím, že odebrat tak 4 psy si klidně nechá, poté možná nastane problém, máme v plánu jí je vzít všechny, ale nevíme, jak to půjde, pokud se s ní jedná jako s dítětem, dá si dost vysvětlit, ale na druhou stranu si myslím, že i kdyby nám dala všechny psy, tak si po čase někde vezme dalšího, otázkou je, jestli se má pes lépe u ní - jeden pes, nebo venku - pokud by si vzala zatoulaného. Otázkou taky je, jestli není lepší nechat jí jednoho či dva psy s tím, že se tam mít dobře nebudou, nebo jí psy vzít všechny s tím, že si nejspíše pořídí dalšího a tak odebírat stále dokola a to jistě ve stejném psychickém stavu, jako jsou tito.
A jelikož má mezi feny i psy, jediným řešením pro nerozmnožování je zatím jí přesvědčit o tom, že si může nechat dva psy - níže zatím s počtem psů nešla a to bud feny nebo psy, protože kastraci paní tedy platit nebudeme.
Zatím nevím, jak to bude přesně dál, zatím se soustředíme na záchranu alespoň některých z psů.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 12:31
- Nahlásit
Jirikovo
Nevím přesně jak to tam chodí, ale paní Kladivovou přesvědčila o převzetí psů paní/slečna, která jí obstarává útulkové stránky. Psy jsou malé až střední, druhý vrh - ty půl roční štěnata nyní dosahují výšky jako o něco větší jezevčík - standard.
Podmínkou bylo přivést psy dva a to pouze ty půlroční vzhledem k tomu, že se rychleji dají do kupy a o štěňata je obecně větší zájem, kdyby tito psi nebyli takto zanedbaní, paní Kl. by si je jistě nevzala.
Pokud vím, paní Kladivová příjímá do útulku pouze psy menší a příjímá je pouze, pokud má místo - toto jsem pochopila z telefonátu s ní.
|
Piškotek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 12:35
- Nahlásit
Bára a Sam
Co nám doporučoval veterinář při řešení týraní zvířat bylo:
nafotit prostředí ve kterém zvíře žije tak, aby nedošlo k porušování zákonu - nelézt na cizí pozemek atd ...
zaslat stížnost na policii ČR
zaslat stížnost na okresní veterinární správu
požádat alespon dva z místních veterinářu o vyhodnocení a sepsání oficiální zpravy - přidat to stížnosti
konktaktování místního nebo blízkého spolku za práva zvířat a případně zpracování petice - i když tak dnes nemá žádnou váhu
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 14:56
- Nahlásit
Piškotek
uplně chápu, tahle pani je něco podobnýho...ona je v podstatě asi netýrá dává jim pravidelně žrádlo, jen jsou prostě pernamentně zavření a to jejich vytí je hrozný, obzvlášť v noci. Zkoušela jsem s ní o tom mluvit, ale odbyla mě, že pes má být u boudy(což tihle fakt nejsou) a tím to končí. Je mi jich pokaždý hrozně líto když vidí k nám na zahradu kde lítají naši psi, to se můžou zbláznit. Ale pochybuju, že by to policie nebo veterinář vyhodnotil jako týrání, protože podvyživení v rámci možností asi nejsou.Jen hrozně agresivní. A bůh ví, kolik psů je takhle "jen u boudy"
|