Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Interpespenzion Brno
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:03
- Nahlásit

haf haf......nějaké úkoly?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:05 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit

Biluška
Jo, Lišková všechny psy ihned po příchodu nechává vykastrovat. Trochu problém je v tom, že kastruje i štěňata (např. Vilíka - tříměsíčního kokra) a to zrovna nejlepší řešení není. Přece jenom tělo ty hormony potřebuje k zdravému vývinu. Ale pořád je to menší zlo než kdyby se jí tam na dvoře množili.
To mi prijde jako diskuze o tom, jestli je lepsi kdyz te znasilni cernoch normalne nebo ťaman análně......

Mozna by bylo lepsi, kdyby konecne lidi delali aspon trichu to, cemu aspon za mak rozumi ......

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:22
- Nahlásit

Biluška

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:26
- Nahlásit

Biluška

tak jsem byla pomalejší než comp))

Paní Lišková kastruje hned při příjmu?A jak ví,že se majitel nepřihlásí?moje klientka našla zaběhnutého kníra po 2 měsících o 50 km dál něž čekala...pes je chovným!

Kastrace mláďat je zločinem spáchaným na nevinném tvorovi.

Erin
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:32
- Nahlásit

Jinak před 15 lety jsem brala psa ze zmíněného útulku.Nádherná zmenšenina NO-Dáša.Nikdy jsem neviděla psa spolknout rohlík na dvě skousnutí.To co jsem viděla okolo...nemocní psi v bahně s otevřenými ranami,boláky,vychrtlou ND.Nemyslím,že se mnoho změnilo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 19:48
- Nahlásit

Trotelchen
To mi prijde jako diskuze o tom, jestli je lepsi kdyz te znasilni cernoch normalne nebo ťaman análně......
To máš pravdu, ale při způsobu jakým je LIšková chová to fakt bez kastrace nejde.

Erin
Paní Lišková kastruje hned při příjmu?A jak ví,že se majitel nepřihlásí?moje klientka našla zaběhnutého kníra po 2 měsících o 50 km dál něž čekala...pes je chovným!
Tak tohle ona vůbec neřeší. Je to samec, má to koule - fik je pryč. Kocoury, psy, křížence, čistokrevné.... Daleko víc mi ale vadí, že se neobtěžuje u tetovaných zvířat konktaktovat chovatele. Má jich tam takových několik (momentálně minimálně dva) a prostě na to se...e . A donutíš ji k tomu leda tak s revolverem u hlavy.

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 08:39
- Nahlásit

Biluška
Tak to je maso. Mě by teda docela dost nasr*alo i kdyby můj pes nebyl chovnej a opna ho vykastrovala. Natož pak třeba chovnýho samce. Ještě ji nikdo nezažaloval?

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 08:49
- Nahlásit

Hafina
Ne, zatím nikdo. Ještě jsem ale neslyšela, že by u ní někdo našel svého ztraceného psa.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:15
- Nahlásit

Biluška

To máš pravdu, ale při způsobu jakým je LIšková chová to fakt bez kastrace nejde.

Plomin Libusko, ale tohle je fakjt taky "špatná odpověď" ...to je fakt na nic...bylo by lépe, kdyby ta zvířata nebyla...nebo ta paní.....

Tak tohle ona vůbec neřeší. Je to samec, má to koule - fik je pryč
Možná ji někdy někdo znásilnil ...typicky symptomatické chování.

Erin
Až Vám paní povím, kolik jste již zaplatila za to, že identita Dagmar Fišerová má nejspíš pocit, že ji pomlovuám, tak se paní picnete, fakt .... tipuji, že za chvíli to bude řešit i CIA )))

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:06
- Nahlásit

tipuji, že za chvíli to bude řešit i CIA

..... aby jste se pane K.B. z Ostravy - Poruby nedivil.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:21
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Čemu?Mohu-li se ptát..
Konkrétní příčinu Vašeho smíchu nechápu,no možná je to ale mým nedostatečným smyslem pro jistý druh humoru.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:25
- Nahlásit

Smečka

to je takový malý černý humor - velmi mě výrok nicku Trotelchen pobavil. Teď už je ta poslední chvíle - to naposled. Teď se budu smát já.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:34
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Dobře,já jen abychom na ten Váš smích my - daňoví poplatníci,nedopláceli příliš dlouho

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:38
- Nahlásit

Smečka
Pořád lepší když se jen směje, než když tady naposledy předvedla svůj hysterický výlev...

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:10
- Nahlásit

Ebony
Nechval dne před večerem

speranza57
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 17:50
- Nahlásit

Dobrý den, kamarádka z chatu mě požádala, abych vám sem napsala mé čerstvé zkušenosti z útulku na Kociánce v Brně, tak se pokusím o nezaujatý pohled na věc.
Po prvotním šoku z odchodu našeho NO (14) děti (24 a 27) akceptovaly moje rozhodnutí dát domov novému pejskovi z útulku. Strávili jsme hodně času hledáním na internetu a měli jsme vybráno několik psů z různých míst. Jako první štaci jsem zvolila Kociánku, protože si myslím, že tam ti psi potřebují nejvíc pomoci (jsem z Brna).
Na www stránkách Interpespenzionu jsem našla kontakt na sl.Štolpovou a zavolala jsem jí v době k tomu určené. Ochotně mi poskytla podrobné informace o 4 psech s tím, že se na ně mohu přijet podívat. Následující den jsem se tam jela podívat v úředních hodinách a bylo se mnou jednáno slušně a ochotně. Sl.Štolpová mě provedla mezi kotci až k ovčákům a hodnou chvíli jsme spolu o několika z nich diskutovali, protože na fotce to přece jen není ono, nevidíte, jak na vás pes reaguje. Nehledě na jejich reakce jsem si stejně vybrala toho, o kterém jsme byli předem víceméně s dětmi dohodnutí a který byl našemu srdci nejbližší, asi nějaký instinkt, či co.
Na tomto místě bych ráda podotkla, že opravdu nevím, jestli je lepší vybírat psa podle fotky v kanceláři a nebo absolvovat tu cestu mezi kotce. Já osobně bych si ji možná raději ušetřila, brečela jsem celou dobu, protože jsem věděla, že si můžu vzít jen jednoho a 140 dalších tam zůstane a zoufale jsem se snažila nevnímat jejich signály, že taky potřebují domov a paničku.
Ve stejnou dobu se mnou tam byla celkem početná rodina s dětmi a vybírali jezevčíka pro jejich dědečka. Pejsek jim byl bez problémů předvedený, mohli s ním navázat kontakt, děti si ho hladily. Navzdory tomu, že následující den byl státní svátek a ještě k tomu úterý, kdy nejsou v útulku úřední hodiny, domluvili jsme se se sl.Štolpovou, že pro psa můžeme přijet. Přijeli jsme samozřejmě půl hodiny před dohodnutým termínem, protože jsme se už nemohli dočkat. Pes už byl připravený a po seznámení s ním jsme šli vypsat potřebné papíry do kanceláře. Po chvíli tam vešel jeden ošetřovatel a reakce psa, který do té doby celkem normálně pobíhal po kanceláři a vše zvědavě očichával, nás šokovala. Pes sklopil uši, celý se přikrčil a couval, kam až mu to vodítko dovolovalo. Bylo nám vysvětleno, že nemá rád muže, ženy má raději, ale to si trochu protiřečilo s tím, že k mému synovi šel sice až poté, co očichal mě a dceru, ale šel a olízl mu i ruku a nechal se pohladit.
Dostala jsem očkovací průkaz psa, ale to nebudu zatím komentovat, až podle toho, co mi řekne náš veterinář, nejsem odborník. Očkování je prošlé, ale bylo mi zdůvodněno, proč je tomu tak a byla jsem poučena, jaké mám udělatdalší kroky. Na "Protokolu o převzetí psa do dočasné péče" je vyčíslena "hodnota svěřeného majetku" téměř 10.000,-Kč, ale platila jsem 500,-Kč dobrovolný příspěvěk na činnost útulku. Dočasná péče trvá 1 rok, ale z toho "protokolu" není jasné, jestli mi po roce psa vezmou a nebo jestli budu muset zaplatit těch 10 tisíc. Podle mého názoru nic z toho nebude pravda, po roce se prostě stanu majitelkou psa, asi po podepsání nějakého dalšího papíru, ale nevím, to ještě musím zjistit. Myslím, že se tak útulek jistí, aby mohli psa odebrat, kdyby se dostal do špatných rukou. Neslyšela jsem o nikom, kdo by takové peníze musel zaplatit, můj pes je taky kříženec, ta "hodnota" je snad vyčíslená péče za dobu, kterou pes strávil v útulku (krmení, léky, platy zamestnanců....atd). Myslím si, že ten papír není moc srozumitelný, mělo by tam toho být více vysvětleno, potom z toho vznikají fámy, že se v útulku platí za psy nehorázné sumy. Já osobně jsem byla dost rozrušená, pořád jsem pokukovala po pejskovi a probírali jsme různé věci, vybalovala jsem piškotky, granule, tyčinky a nějaké zbylé léky, které jsem věnovala útulku, tak jsem ten papír podepsala a pořádně přečetla až doma v klidu. Podepsala jsem také, že po dobu 1 roku mé dočasné péče bude veterinární ošetření provádět veterinář útulku, ale NEBYL na mě vyvíjen žádný nátlak, když jsem řekla, že budu dál chodit ke svému, kterého znám již 14 let ani nebylo předání psa podmíněno tím, že budu chodit k jejich veterináři. Pes byl špinavý a rozhodně nevoněl, ale je to velký pes chovaný venku ...... teda byl, než se dostal k nám . Nenašli jsme žádnou blechu. Je hubený, ale ostatní psi tam nebyli tak hubení, podvyživený není, jen nechce moc jíst. U doktora jsem ještě nebyla, nechci ho stresovat, až si na nás víc zvykne. Má chudáček ustřižené špičky uší a ubroušené spodní špičáky, s tím jsem se ještě nesetkala, nevíte někdo, proč mu to nějaký hajzl udělal?????
Zařízení (pletivo, kotce, dlažba) je staré, ale funkční, v kotcích jsou výkaly, ale přiměřené množství tak za 1-2 dny, velcí psi jsou v prostorných kotcích po 2-3, malých pejsků je v kotcích o něco víc, ale ty jsem viděla jen okrajově.
Na závěr........mám nádherného, hodného, čistotného a poslušného psa, až se přestane bát nových zvuků a získá důvěru v cizí lidi (k nám ji získal po dvou dnech), bude ještě báječnější. Bylo se mnou v útulku jednáno slušně a ochotně, psa jsem získala absolutně bez problému.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání