Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Interpespenzion Brno
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 18:48
- Nahlásit

Dobry den, vite nekdo jaka je nyni situace v tomto utulku? Starsi info., ktere jsem si nasla jsou spis namet na horror, diky,

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 19:33
- Nahlásit

Já bych řekl, že situace je bohužel podobně smutná jako například v EFASU nebo jiných útulcích...třeba v Dětmarovicích, kde zhruba rok po utichnutí kauzy, nad kterou zde i jinde mnozí plakali a konali pomocné akce, je "útulek" znova v provozu v plné kráse a síle stejně jako jeho staronový provozovatel a staronové "obchodní" vztahy s okolními městy...

No prostě kam se koukneš, fšude samej slušnej člověk......btw třeba takovej Krnovskej útulek, to je taky darda....a vím a nejen já, že jich je spousta.....

Dokud bude naše společnost společností hovad, nic s tím nenaděláme ...... čím větší hovado, tím totiž má více pomyslných "životů" .......

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 20:01
- Nahlásit

Zajimalo by mne, kde se tam porad ty pejsci a kocky berou, kdyz ....od otevrení mestského Útulku pro opustená zvírata (1.11.2002) jsou vsechna odchycená bezprizorní, tj. opustená a toulavá zvírata (konkrétne psi a kocky) umístována do mestského útulku.
Kamaradka si tam jela minuly rok pro pejska a odjela s neporizenou. Narazila na mladou holku, kterou popsala jako Brutalni Nikitu, ktera ji velmi surovym zpusobem predvedla jednoho pejska silejiciho strachy... a dal se s ni odmitla bavit. Protoze moje znama nikdy psa nemela, bala se do toho jit... Nakonec si vzala pejska z jineho utulku a v tomto smeru je vsechno ok. Nicmene ji i mne situace v Kociance neda spat.... zvlast potom co jsem nasla na http://ohz.cz/old_web/Aktivity/kocianka.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 07:58
- Nahlásit

maixnerova
Tak jsem sjela ten tvůj odkaz a je mi teda na blití.Osobně jsem tam nikdy nebyla,ale podobný věci jsem slyšela už víckrát.
Nechápu prostě jedno - všichni to vědí a nedá se nic dělat??Přeci ta baba není nezničitelná!MUSÍ existovat nějaká cesta,každá situace má řešení...

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 10:20 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

maixnerova

Kociánka-Osobně jsem tam nikdy nebyla,ale každej pejskař v Brně o tom ví svoje.Děsím se toho,že se mi pes zaběhne a nějakej dobrák ho tam dá.Bydlíme totiž celkem blízko

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 10:28 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Detmarky jsou relativne v pohode, myslim, ze jsou horsi utulky...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 10:47
- Nahlásit

davidkova renata, Trotelchen
Dotazovala jsem se mailem i telefonicky na vsech moznych stranach. Zatim jsem dostala jen vyjadreni z SOS zvirata, ze by na podnet mohli vytvorit jakousi kontrolni komisi a ta by na zaklade zjistenych faktu dala podnet policii. Vzhledem k tomu, ze utulek na Kociance je ale soukromy objekt, nikoho tam nemusi pustit. Hlava mi to nebere - co zakon na tyrani zvirat? Nasla jsem si i starsi forum s touto tematikou na tomto webu. Proto jsem to zde zase otevrela - jestli nekdo nevi, jak se to ma dnes... podle vseho asi tak, jak napsal Trotelchen, ale nechce se mi to vzdávat... na strankach OHZ je jeste jeden pozdejsi clanek: http://ohz.cz/old_web/Aktivity/kocianka_0403.html, zda se, ze z OHZ do toho sli s plnym nasazenim, nevim vsak nic o tom, jestli to prineslo sebemensi vysledky, na muj dotaz mi od nich jeste neprisla zadna odpoved....

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 10:54
- Nahlásit

maixnerova
co se tyka Kocianky...
V tuhle chvili bych do toho zas tak nevrtala. Jak maji udelanou nabidku na strankach, tak nejak pokoutne vim, ze uz se tam tu a tam nejaky pes vyda - prece jen kdyz si na netu vyberes, tak ti tezko budou rikat, ze tam ten pes uz neni... Jo, na strankach sice maji predevsim ty nejneudatelnejsi, ale uz se to tam aspon NEJAK pohlo...
http://www.interpespenzion.estranky.cz/

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:04
- Nahlásit

maixnerova
Ten druhý odkaz mi nejde otevřít.
Ten první jsem už četla asi před třem lety - fakt hrůza. Podepisovala jsem tehdy petici, aby město přestalo Kociánku podporovat. To se taky stalo, město otevřelo vlastní útulek. Taky by mě zajímaly čerstvější zprávy.
A zajímaly by mě zkušenosti více lidí. Už taky totiž vím, podle toho, jak se Trotelchen obul do Efasu, který znám, že mnohé může být i pomluva.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:07
- Nahlásit

wami
Jo, na ty stránky jsem se dívala taky, před časem. Fakt teď nevím, co si o nich myslet.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:10
- Nahlásit

Ono je hrozně lehké někoho pomluvit. Pokud se tam záměrně množí, je to hnus, i když nechápu, proč by to někdo dělal, kor kokr s pudlem apod. Ale taky se do útulků dostávají březí feny, pak ten útulek nemůže za to, že tam má štěňata přece.
A pes s operovanými hlasivkami - třeba ho mohl někdo právě z laboratoří zachránit.
Já se jich nechci zastávat. Jen bych ráda, aby se věděla pravda. Kéž by sem tak napsal někdo s přímými zkušenostmi (nemyslím trotla pod novým nickem)

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:14
- Nahlásit

aren
mno, ja nejaky osobni zkusenosti mam a rekla bych to asi tak - Kocianka neni fama...
Dlouho jsem tam ted nebyla, maji se pry nekam stehovat, osobne si myslim, ze pokud se to tam nejakym zpusobem zlepsuje (o cemz napovidaji jejich stranky), tak bych do toho moc nerypala...

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:16
- Nahlásit

wami
Hm, díky. Myslíš, že jako Hermanová jde do sebe?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:18
- Nahlásit

aren
Ten druhý odkaz mi nejde otevřít
Mě taky ne,snad je to pro mě lepší...
Nevím,fakt je ,že to říká hodně lidí co se tam děje za hrůzy...Každopádně by mě to taky docela zajímalo,možná kdyby věděl někdo něco víc,kdo je z okolí.

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:19
- Nahlásit

aren
netroufam si odhadnout... divim se, ze ty stranky vubec vznikly, cumim na drat, ze se v Kociance vydavaji psi bez problemu. Neresim proc a co a jak - jsem rada, ze to tak je. Nekdy zbytecny reseni znamena, ze se ty lidi zas stahnou do sebe...

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:21
- Nahlásit

davidkova renata
Na kterémsi fóru byla o tom řeč, nepamatuju si už, kde. Ale nějaká dívenka se tam ptala něco jako že "proboha proč to ta baba dělá?". A kdosi znalejší ji odpověděl "No, ona má ty psy svým způsobem ráda". Tak to "svým způsobem", to mi hluboce utkvělo

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:23
- Nahlásit

wami
Taky to tak vidím

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:28
- Nahlásit

aren
No, ona má ty psy svým způsobem ráda". Tak to "svým způsobem", to mi hluboce utkvělo
No,on pedofil má ty děti svým způsobem taky rád...
wami
jsem rada, ze to tak je
Myslíš,že se to teda opravdu zlepšilo v reálu nebo jen "zavřeli lidem hubu"?Samo že by to bylo lepší,i když ideálu se to tam těžko kdy přiblíží.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:30
- Nahlásit

Zkusim to jeste jednou zkopirovat.

http://ohz.cz/old_web/Aktivity/kocianka_0403.html

Jinak take nevim, jak do toho jit, aby to nakonec neodnesli psi...

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:34
- Nahlásit

davidkova renata
Myslíš,že se to teda opravdu zlepšilo v reálu
myslim, ze jo... Znama od nich ma uz 3. psa, chodi tam jako dobrovolnice, idealni to tam neni, ale horor snad uz taky ne... snad - asi je to jiny pro cloveka, co je uz uvnitr, a jinak to muze vypadat zvenku, ale stojim si za tim, ze bych v tuhle chvili nepodnikala nejake velke akce...

aren
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

maixnerova
Taky 4 roky staré.
Věř Wami. A třeba sem ještě někdo napíše čerstvější zkušenosti.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:03
- Nahlásit

aren
Moc rada bych verila tomu, ze se situace zlepsila, opravdu.
Co ve me vyvolava neduveru je:

1) Zkusenost me zname je pomerne nedavna, cca 4 mesice, to uz fungoval jejich web. Ovsem je fakt, ze jsem u toho nebyla...

2) Pokud se nezmenili majitele atd. je mozne verit, ze sli do sebe a pokouseji se vse napravit? Nebo je to jen lakyrka pro pripadne sponzory, kdyz prisli o prizpevky od mesta?

Prave proto bych take moc rada, kdyby sem napsal nekdo s cerstvejsi osobni zkusenosti...

baile
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:35
- Nahlásit

Kamarádka tam nedávno byla a situace je stejná. Je mi z toho špatně. Kdyby se proti tomu dalo něco aspoň dělat...

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:46
- Nahlásit

Nedávno tam byla jedna známá a neměla pocit,že by se něco změnilo

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:52
- Nahlásit

Ach jo, vsak ja taky netvrdim, ze z toho maji psi 5ti hvezdickovy hotel... Jen se z tama uz psi vydavaji, netvrdim, ze snadno, ale i to, ze se VUBEC NEJAKY TEN PES dostane ven je proste pokrok...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:03
- Nahlásit

wami

Ty jsi tady jedina (i kdyz pres kamaradku), ktera ma trochu pozitivnejsi zkusenost. Myslis, ze je sance, pokud se nekdo rozhodne podporovat nejakeho konkretniho psa na dalku (viz. na jejich strankach Adopce na dalku), ze alespon cast penez se vynalozi na jeho krmeni atd.? To neni "stouch", zajima mne tvuj nazor. A vsech ostatnich taky, samozrejme....

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:06
- Nahlásit

wami

Ona se právě s nima hádala o svýho psa.Zaběhl se jí a nějakej člověk ho našel a donesl ho tam.Naštěstí si předtím napsal ze známky číslo na majitelku a zavolal jí,že ho tam dal.Šla tam a naštěstí ji napadlo,vzít si toho člověka sebou.Jiank by toho psa asi nedostala.Vůbec jí nezavolali,že ho tam někdo dal a hlavně jí ho nechtěli dát.Hrůza.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:13
- Nahlásit

wami a abby

... uf, to jsem nevedela.... promin, takze kdyz to shrnu... ted uz chapu to "...VUBEC NEJAKY TEN PES dostane ven je proste pokrok..."

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

abby
ted jsem to mozna popletla, tu zkusenost s (ne)vydanim psa ma wami nebo ta tvoje kamaradka?

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:19
- Nahlásit

maixnerova

Není to kamarádka,jen známá pejskařka.Je to zkušenost stará pár měsíců.Přesně to nevím.Byla z toho tehdy strašně hotová.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání