| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:03
- Nahlásit
Trotelchen
ael jestli to bude od toho Caliguly bolet
Tak ať si mne ten zmetek nepřeje!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 17:09
- Nahlásit
Trotelchen
davidkova renata
Vážení přátelé, při vší úctě k Vám a Vámi dosaženým výsledkům musím konstatovat, že v tom máte naprostý zmatek. Vy jste ještě neslyšeli o metodě pozitivní motivace? Prostě pes (nebo jiný cvičený objekt - kupříkladu manžel) dostane na výběr : " buď to neuděláš a já tě zmlátím strašlivě, nebo to uděláš a já tě zmlátím jenom hrozně" . Místo mlácení lze alternativně použít elektrické křeslo. Vše dle hesla "víte jak to bolí basebolovou holí? "
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:04
- Nahlásit
Biluška
Vážení přátelé, při vší úctě k Vám a Vámi dosaženým výsledkům musím konstatovat, že v tom máte naprostý zmatek. Vy jste ještě neslyšeli o metodě pozitivní motivace? Prostě pes (nebo jiný cvičený objekt - kupříkladu manžel) dostane na výběr : " buď to neuděláš a já tě zmlátím strašlivě, nebo to uděláš a já tě zmlátím jenom hrozně" . Místo mlácení lze alternativně použít elektrické křeslo. Vše dle hesla "víte jak to bolí basebolovou holí? "
Se stydim... Je vidět,že mám eště dost velký mezery co se kynologie a manželství týče.Ale pozitivní je,že člověk může navštěvovat různá diskuzní fotra a získávat tak cenné zkušenosti,které pak může použít s úspěchem v praxi!
Doufám,že Trotelchen bude na věc také nahlížet pozitivně a nebude se moc cukat .Já teda do toho du,když jsi mi to tak hezky vysvětlila!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:23
- Nahlásit
Nestačila by fotešta?
Je sice starší a jsem na ni bezoblečení, ale je vcelku vyvedená:
Trotelchen
Bože, tobě to poránu vždycky taak sluší.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:26
- Nahlásit
Dobrá, ael jestli to bude od toho Caliguly bolet, tak uvidíteTrotelchen
Tlošku a chvilku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:30
- Nahlásit
davidkova renata
kdyby se Trotelchen cukal tak použij hrubé násilí a zmlať ho šíleně strašlivě hodně moc. On si to příště rozmyslí (já to s úspěchem používám při výchově pumice a dosahuju slušných výsledků. Předevčírem už mi dokonce dovolila lehnout si do postele )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:33
- Nahlásit
kdyby se Trotelchen cukal tak použij hrubé násilí a zmlať ho šíleně strašlivě hodně mocBiluška
Myslela jsem,že ho chcete vychovávat trestem
...vlastně pozitivní motivace....chápu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:41
- Nahlásit
Biluška
Předevčírem už mi dokonce dovolila lehnout si do postele )
OK,beru na vědomí,snad se mi u Trotelchena povede totéž!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 08:23
- Nahlásit
davidkova renata
Předevčírem už mi dokonce dovolila lehnout si do postele )
OK,beru na vědomí,snad se mi u Trotelchena povede totéž!
Nevěděla jsem, že jsi takový dobrodruh . Ale budu ti držet palce. Než začneš tak doporučuju hodně dobré úrazové pojištění
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:19
- Nahlásit
Biluška
Nevěděla jsem, že jsi takový dobrodruh . Ale budu ti držet palce. Než začneš tak doporučuju hodně dobré úrazové pojištění
No hele,asi tak:co tě nezabije,to tě posílí! A navíc jsi mi to celkem přesně vysvětlila.
P.S.máme někoho přes to pojištění..?čistě pro jistotu...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:24
- Nahlásit
co tě nezabije
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:27
- Nahlásit
davidkova renata
máme někoho přes to pojištění..?čistě pro jistotu
V civilu jsem finanční poradce, takže někoho bych sehnala . Ale nevím, nevím rizikové sporty jsou prý nepojistitelné a tohle bude mnohem horší než létání na rogalu
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 12:40 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
Nedávno byl na stránkách útulku v Kociánce německý boxer a protože dělám stránky boxerů v nouzi tak sem se o něj zajímala, napsala sem mejla tomu kdo dělá ty jejich stránky a toto mi přišlo za odpověď.:
Dobry den,
jste laskava, ze mate o pejska starost....ja take, opravdu by potreboval mit panecka, strada moc. Na nasich strankach www.interpespenzion.estranky.cz v sekci Psi k adopci je o nem veskere info. Vite, at uz jste slysela cokoli, neni to tak jak to lide prezentuji, chodim do utulku 3x tydne, pomaham tam se vsim co muzu a znam Harmanovi 11let....ale take priznavam, ze prispeli k nepopularizaci tim, ze mlceli a nebojovali....a uzavirali se perd lidmi, coz budilo neduveru a vymysly...to uz ted neni dulezite, dulezite je, ze je utulek otevren vsem dobrym lidem a krome psu slecny Katky, ktera v utulku bydli jsou vsichni pripraveni na novy domov, vetsina bez problemu, nekteri s ruznymi podminkami /ktere stanovi pejsci/ A to je Boxerek, je tak hodny,ale nesnasi deti a ostatni psy, ani nevite jaky je diky vasim strankam i nasim a letackum o nej zajem,ale lide maji bud psa nebo dite a on opravdu napadl dite a se psy se nesnese, muselo by se na nem pracovat nejprve bez techto elementu a mozna by pak byl klidny, kdyz by duveroval cloveku, ktery se o nej stara a poslechl ho, tedy neublizil diteti ani psovi....Ano, je to pravda ze kousnul dite a ne malo, potrhal mu oblicej, dukladne jsem se na to ptala, je mi ho tam moc lito, vzlaste velci psi spatne snaseji pobyt bez lidi, pernamentni.A to ne kvuli velikosti a pohybu,ale maji ´proste vetsi potrebu byt s lidmi....Boxerek by se hodil proste k rodine bezdetne jako jediny pes......ale zatim se nenasla, pokud muzete nejak pomoci, byla bych vam moc vdecna....
Chapu vase obavy, ani nevite kolikrat za den na podobne dotazy /coz je jeste prijemne/ odpovidam. Horsi jsou nadavky lidi, co ani u nas nebyli....jen zaslechli...proto se v zivote ridim tim, ze pokud opravdu nevidim, ze to tak je, neroznasim nepravdu dalll...a tito lide tolik pejskum ublizuji, protoze demedializuji nas utulek, tim padem maji lide mensi zajem....staci kdyz nekdo prijde mimo videjni hodiny a zacne se pred utulkem rozcilovat, ze si prisel pro psa....Katka, ktera se o zvirata stara 24h denne takovemu cloveku psa neda, ma strach dat ho nervakovi, ktery netoleruje, ze vydejni hodiny opravdu musi byt....nemohla by neustale odskakovat od prace a kdyz se pejsci krmi, musi se to udelat co nejrychleji, protoze hrozne vyvadi....no a takovy clovek je nosic a siritel.....a ten kdyz pak slysi, ze /ze vcerejsiho emailu/ mnozime psy....a jede to dal a dal.....a vysledek? Treba clovek, ktery uvazoval /dobrak/, ze si poridi pejska z utulku slysi toto, uz neprijde....chapete?
Diky moc a verim, ze nam pomuzete, pracujete take na jejich zachrane /pejsku/ a my vsichni bychom meli stat pri sobe, takovych, co nenavidi zvirataa berou lidskou rasu jako jediny zijici druh je hodne, pokud se spojime, muzeme byt silni a neco zmenit.,....
Co se týče toho konkrétního boxera tak toho už mají v rubrice našli domov, takže jestli je to pravda a opravdu ho někomu vydali, tak bych to za úspěch považovala.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:01
- Nahlásit
Biluška
civilu jsem finanční poradce, takže někoho bych sehnala . Ale nevím, nevím rizikové sporty jsou prý nepojistitelné a tohle bude mnohem horší než létání na rogalu
No tak to je super!Určitě někoho seženeš! A mohly bychom to třeba nějak nafintit na rizikový povolání,to by se už dalo nějak pořešit ne? Eště bych mohla brát nějaký příplatky..
A kde vůbec Trotelchen je?Doufám,že to Caligula nepřehnal s těma odměnama..to by mě štvalo,zrovna teď ,když jsme konečně k sobě našli cestu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:02
- Nahlásit
Vcelka
Kéž by na tom aspoň něco pravdy..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:09
- Nahlásit
davidkova renata
Nevím kde trčí, ale měl by se objevit. Potřebuju aby mi aktualizoval stránky. Asi si taky někde zařizuje pojištění
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:17
- Nahlásit
Já vám ho seženu dámy.Takovou příležitost si nesmí nechat ujít.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
Biluška
Asi si taky někde zařizuje pojištění
To je rozumný! Vono mě je taky dost!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:30
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem chodila na Kociánku pomáhat když jsem byla v Brně na vysoké (je fakt, že už je to docela dávno, spousta věcí se asi změnila). Svoje zkušenosti s nimi jsem popisovala v dřívějších forech na toto téma takže jenom stručně
1. Psi, které jsem adoptovala přímo já - Pes, kříženec bígla Barbánek - dala mi ho bez problémů, ale do výdejních papírů mi napsala cenu psa "20.000,-" a přátelsky prohlásila. "To neplať, ty to máš u nás odpracované". Ptala jsem se jak to s tou cenou myslí a jestli by to po někom jiném chtěla. Řekla že samozřejmě, že ten pes měl jako štěně parvu a že se musí vrátit peníze za léčbu.
Druhý pes byla fenka - kříženec kokršpaněla. Úplně pominu fakt, že ji Hermannová vydávala na čistokrevného amerického kokra. Zprostředkovávala jsem ji své kamarádce-advokátce. Ta bohužel zapoměla doma občanku. Hermannová, přesto že mě dobře znala odmítla psa vydat. Jeli jsme pro tu fenku přes půl republiky. Nakonec jsme ji ukecali a napsala ji na mě. Podotýkám, že má kamarádka působí velmi seriozním dojmem, určitě nevypadá jako bezdomovec. Mimochodem, oba psi byli zablešení a silně začervení.
2. Psi vydávaní jiným osobám -kříženka dobrmana TAmara. BYla jsem svědkem toho jak přišla matka se synem (ve výdejních hodinách) a chtěli většího psa na zahradu a na hlídání. Opět oba vypadali seriozně a slušně. Hermanová je vůbec nepustila mezi psy, poslala jinou dobrovolnici ať přivede Tamaru. Tu jim nabídla a berte nebo nechte být. Když jsem se jí později ptala proč jim nedala vybrat tak řekla, že je zná, že je nemá ráda a že psa stejně dřív nebo později vyhodí (neptejte se mě proč jim teda vůbec psa dala, to je nad moje chápání ).
Německý ovčák Ondrášbyl vysílán v Chcete mě. Na základě tohoto vysílání přijela někde z Krkonoš stará babička. Bylo jí přes 70 let, ale byla velmi zdatná a čiperná (jela jsem s ní autobusem z města k útulku). VYprávěla mi, že jí umřel ovčák, kterému je Ondráš hrozně podobný a že ho moc chce. Bydlela na hájence u lesa, s obrovským pozemkem... Prostě pes by se tam měl jak prase v žitě. Měla s sebou vodítko a náhubek, chtěla si ho hned odvézt. Vůbec se nedostala dovnitř (a to byli výdejní hodiny). To už jsem byla docela naštvaná a dost jsem na Hermanku tlačila ať jí psa vydá. Hermanová prohlásila, že takové staré babě nikdy a že pro Ondráše má vyhlídnutého lepšího člověka. Že prý se líbí primátorce Brna (mimochodem, tehdejší primátorku paní Lastoveckou jsem znala - kamarádila jsem s jejím synem - bydlela v centru Brna ve 2´+ 1, měla jezevčíka a panicky se bála velkých psů).
Stačí to jako vysvětlení poměrů na Kociánce? Opravdu bych byla ráda kdyby se to změnilo k lepšímu, ale nevěřím tomu.
Na druhou stranu - nikdy jsem neviděla úmyslně pářit psy, ani psy kteří by byli někam odváženi, týráni (nepočítáme-li pouhý pobyt tam) a podobně. Je ovšem fakt, že všude jsem se nedostala, spousta místností je tam "zakázaných". Se žrádlem se tam ovšem kšeftovalo ve velkém. Sama Hermanová mi nabízela k prodeji granule (tenkrát teprve začínali, krmilo s nimi minimum lidí)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
Biluška
Já se teda Kociánky nezastávám,to snad vyplynulo z příspěvku,ale..
Třeba v Praze v Troji tě taky nepustí mezi psy.Ukážou ti pouze fota a když na nějakou ukážeš,teprv přivedou toho psa.A s tou starou paní-mohla mít třeba na mysli,že by se s ní něco mohlo stát a co pak ten pes.
Ke zdravotnímu stavu se pochopitelně nevyjadřuju.A taky bych ráda viděla toho magora,co dá za Barbánka 20 000tisíc!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 16:00
- Nahlásit
davidkova renata
A taky bych ráda viděla toho magora,co dá za Barbánka 20 000tisíc!
to já taky. Podotýkám, že to bylo před 12 lety a to 20000,- ještě bylo nějakých 20.000.- . Ale ona to fakt myslela absolutně vážně. Za tu Tamaru platili tuším 1700,- . Za Káju (štěně kokra) po nás chtěla "jenom" 500,- - to štěně tam bylo přesně jednu noc. Jeli jsme pro ni okamžitě když ji tam dostala. Když tak nad tím teď přemýšlím - tvrdila, že ty štěňata jsou zabavená pro nedostatečnou péči (měla jich celý vrh). Ale nijak extrémně zanedbaně nevypadala . KDyž teda pominu ty blechy a škrkavky, ale ty má i spousta štěńat "od chovatelů". Pravděpodobně byli narozené v útulku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 16:57
- Nahlásit
Biluška
No to se teda člověk pak nemůže divit,že se jí tam psi hromadí.Řekni mi,kterej normální člověk,co se rozhodne vzít si psa z útulku,je ochoten zaplatit za většinou vořecha takový prachy??A proboha proč taky?Je jasný,že jim tam vždycky nějakou korunu necháš,případně uhradíš za vakcinaci a odčervení nějakou odpovídající částku.Ale přece nemůže chtít za křížence 20 000 a navíc v době,kdy 20 000bylo eště echt 20 000 ??Docela mě mrzí,že bydlím tak daleko,bo kdyby tohle řekla zcela vážně mě ,určitě by se minimálně dooost divila! A na základě čeho vůbec může za ty psy brát prachy?To je jako forma podnikání podléhající zdanění nebo jak?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:10
- Nahlásit
davidkova renata
A na základě čeho vůbec může za ty psy brát prachy?To je jako forma podnikání podléhající zdanění nebo jak?
Jo tak to nevím, ale na stejném principu funguje i Lišková v Srbcích. Není teda tak drahá, chce "jenom" tisícovku. Je přesvědčená, že když všechny ty psy živí, očkuje a tak podobně ze svého tak jí přece lidi za něho něco dát můžou,ne? Zkoušela jsem jí to vysvětlit, ale je to jak kdybych mluvila do dubu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:15
- Nahlásit
davidkova renata
Ještě k těm drahým křížencům. Hermanová svým zvláštním pokřiveným způsobem má ty psy ráda. Ona je v zásadě nechce vydat, ale ví, že alespoň nějaké musí. Takže si nahodí takovou cenu, lidi jí celkem logicky prásknou dveřma a ona si psa může nechat. A sama sobě si to zdůvodní, že lidi jsou strašný svině, že toho pejska nechcou. Vůbec si neuvědomuje proč ho nechcou. Prostě to nechce vidět tak to nevidí. Když jsem se s ní o tom bavila tak mě přesvědčovala, že ty psy nikdo nechce, leda tak bezdomovci na jídlo a těm že je nedá. Přitom za branou stáli asi čtyři zájemci o psa. Upozornila jsem ji, že za branou jsou lidi, kteří by chtěli psa a ona mě sjela, že "takovým" přece psa nedá. No nevím, mě připadali docela normální.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:27
- Nahlásit
Biluška
Tak tu neznám.No pak se člověk nemůže divit,že jsou útulky přeplněný a psi neubejvaj.Já jsem takovej idiot,že bych těm lidem spíš tu tisícovku k tomu psovi přidala..Je jasný,že tzv.pořizovací cena je naprostý minimum ve srovnání s dalšíma výdajema,ale tohle se mi teda nezdá.Ne všichni si jdou do útulku pro psa aby ušetřili.Jsou i cvoci,co to dělaj pro dobrej pocit a aby pomohli nějakýmu chlupáčovi a takový stejně nějakou korunu pustěj,protože viděj i ty ostatní chudáky.Ale vyžadovat po nich prachy a navíc třeba 20 000 no to mi přijde dost divný.Jsem ochotna uznat argument,že když ten pes je zadarmo,nemá pro ty lidi žádnou cenu a můžou s ním podle toho naložit.Bohužel pro spoustu lidí jsou prachy až na prvním místě..Jenže v těhle případech mi teda připadá,že o tom to není.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:34
- Nahlásit
Biluška
Ještě k těm drahým křížencům. Hermanová svým zvláštním pokřiveným způsobem má ty psy ráda. Ona je v zásadě nechce vydat, ale ví, že alespoň nějaké musí. Takže si nahodí takovou cenu, lidi jí celkem logicky prásknou dveřma a ona si psa může nechat. A sama sobě si to zdůvodní, že lidi jsou strašný svině, že toho pejska nechcou. Vůbec si neuvědomuje proč ho nechcou. Prostě to nechce vidět tak to nevidí. Když jsem se s ní o tom bavila tak mě přesvědčovala, že ty psy nikdo nechce, leda tak bezdomovci na jídlo a těm že je nedá. Přitom za branou stáli asi čtyři zájemci o psa. Upozornila jsem ji, že za branou jsou lidi, kteří by chtěli psa a ona mě sjela, že "takovým" přece psa nedá. No nevím, mě připadali docela normální.
No tak s tím se asi nedá dělat nic,páč vysvětlit něco někomu,kdo má asi krapet psychickej problém,to dost dobře nejde.Viz těch asi 40 koček v maringotce někdy v létě.Bába že prej se snad pověsí,kdyby jí je vzali.No,aspoň by se zabily dvě mouchy jednou ranou .
Copak o to,ať si i ty psy klidně nechá všechny,ale musej mít odpovídající péči přece..Kdybych měla za manžela Gatese,mám psů tolik,kolik jich kde najdu,ale musim na to mít a postarat se o ně po všech stránkách.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:35
- Nahlásit
davidkova renata, biluska
nejsem v tomhle moc zbehla, ale taky nechapu, ze jim na to neskocil i bernak.... dostali napr. za Tamaru nejaky danovy doklad? Nebo to byl "sponzorsky dar" do kapsicky bez jakekoli evidence...
....ale jak uz psali drive abby, wimi a jini, sli do toho mimo jine i pravnici, ruzne organizace, spousta lidi, kteri podepisovali petice, pokud by to bylo timhle napadnutelne, asi by to pouzili . Pokud by se to potvrdilo, mozna by to neskoncilo jen odebranim prispevku od mesta. Nekde na tomto foru jsem cetla, ze je financuje britská RSPCA, nevíte o této organizaci neco víc, nez se da zjistit z bezneho shlednuti jejich stranek (pri nevalne znalosti angl.?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 17:48
- Nahlásit
maixnerova
Nekde na tomto foru jsem cetla, ze je financuje britská RSPCA, nevíte o této organizaci neco víc, nez se da zjistit z bezneho shlednuti jejich stranek (pri nevalne znalosti angl.?
Tak to bohužel nevím..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:24
- Nahlásit
Takže po přečtení mám aspoň dojem, že záměrné množení psů pro laboratoře se na Kociánce neděje.
Ony taky ty laboratoře mají vlastní chovy, co vím.
Jo,a u Liškové v Srbcích, co vím, (trochu to u ní znám) jsou psi povinně kastrovaní. Fenky ne.
O RSPCA taky nevím nic.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 18:57
- Nahlásit
aren
Jo,a u Liškové v Srbcích, co vím, (trochu to u ní znám) jsou psi povinně kastrovaní
Jo, Lišková všechny psy ihned po příchodu nechává vykastrovat. Trochu problém je v tom, že kastruje i štěňata (např. Vilíka - tříměsíčního kokra) a to zrovna nejlepší řešení není. Přece jenom tělo ty hormony potřebuje k zdravému vývinu. Ale pořád je to menší zlo než kdyby se jí tam na dvoře množili.
Ony taky ty laboratoře mají vlastní chovy, co vím.
Kdysi jsem pro německé laboratoře chovala potkany. Vážně to není tak jednoduché, je s tím spousta papírování a dokladování. Psi nevykupují vůbec, mají vlastní linie a nemůžou tam přidávat nic cizího. Sledují např. dědičnost nádorového bujení a účinnost léků v následujících generacích a pod. Cizí krev se jim vůbec k ničemu nehodí, to jsou jen takové rozšířené fámy mezi lidma.
Ovšem velmi se jakýkoliv pes hodí čínským restauracím a taky jich tam spousta skončí. Ne jen v Německu, ale klidně i v Olomouci.
|