Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / hledám nového majitele pro zraněnou fenečku - 9 měs.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:41
- Nahlásit

palma1

Já psům po operaci vtírala do hlubší rány mast Framykoin (na předpis).
Až později, když se rána začala zatahovat, na dohojení Alaptid (volně prodejná vet. mast).

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 06:58 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

sorry, spletla jsem si vlákno

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 13:26
- Nahlásit

holky, díky za rady. dneska psala kačka, že to vypadá mnohem líp než včera, tak snad to bude dobrý a zatahuje se to

Eninka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 13:33
- Nahlásit

palma1

dneska psala kačka, že to vypadá mnohem líp než včera

palma1
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 23:20
- Nahlásit

Eninkaahojda, tak zase jednou píšu . jessie se má dobře, po jizvičce ani rány... je to krásně zahojený, už tam má i chlupy. vůbec jizva není poznat a lítá jak ďáblík . no a ještě jedna info - brácha má těch psů asi málo, tak si pořídil ještě čtvrtého - parson russell terierku. vejde se do dlaně, jak je maličká. ale je to čertice. jinak s dalšíma psama se všichni společně naprosto v pohodě snesou.
no a s tátou - asi se posun k lepšímu konat nebude. v neděli psal brácha, že mu táta řekl, aby si hledal nový pozemek, že se mu víc líbilo, když mu tam chodily srnky a ne to, co tam má brácha teď. přitom ten to tam krásně srovnal, dal do pucu... prý mu vyčetl i chyby z dětství a ten má tak co vyčítat... takže asi tak... snad to dopadne všechno dobře.

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:24
- Nahlásit

palma1
tak co se týká psů - super.

A zbytek, to je život no .

A dík za zprávy, je fan se dočíst, jak to dopadlo.

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:29
- Nahlásit

palma1

ahoj Palmičko, jsi hodná, že jsi dala vědět jak se všichni máte.
S tím taťkou - škoda no - třeba jednou přijde na to, že je zbytečně tvrdej na vás, ale i kdyby ne, jak píše Tony - to je život. Hlavně že jsou psíci v pohodě a vycházejí spolu všichni a že Jessinka je už úplně vpořádku, myška malá

palma1
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:49
- Nahlásit

Eninka
já vim, je to život... co se dá dělat. děda byl taky takovej, táta sice říkal, že nikdy nechce být jako on, ale asi na to zapomněl.
a s bafama je to super. mám z toho radost. zase se tam chystám, jen nevím, jestli zítra nebo o víkendu. s jessie bych potřebovala sfrknout na očkování. tak papa a měj se prima!

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:52
- Nahlásit

palma1

tak papa a měj se prima

taky papálaááá a zase napiš jak se máte všici

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 22:27
- Nahlásit

Eninka
ahojda, tak zase jednou píšu... jsem drobet zmatená. ale co se dá dělat. no popíšu, jak se to všechno seběhlo... včera jsme jeli s mamčou a bráchovou přítelkyní nakupovat. přijely k nám a pomalu hned mezi dveřma, ne teda jako první větu, ale asi tak desátou, mi kačka (bráchova přítelkyně) položila otázku, kdy si jako pro jessie přijedu. koukala jsem na ni jako puk a vůbec netušila, která bije. přiznám se, že mě to teda pěkně zaskočilo. už od začátku totiž věděla, že si ji nechat nemůžu. přemýšlela jsem o tom včera celý večer a jediné řešení mě napadlo, že se prostě zeptám bráchy, co se děje. a odpověď je takováhle: mají ji rádi, honza i počítá s tím, že si ji nechají, jen kdyby se našel někdo, kdo by ji mohl víc muchlat a měl jen ji, tak by ji dali pryč. prý jestli o někom takovém nevím. no, přiznám se, že jsem z toho taková poněkud zmatená. vím, že má teď brácha hodně starostí a že to nemá jednoduchý, ale fakt nevím, jak s tou informací naložit, jestli dát teda nějaký inzerát nebo co a jak. kdybych o někom takovém totiž věděla dřív, tak ho neprosím, aby si ji vzal... ono prý káču štve, že jessie běhá až na silnici a učí to i amy (ta malá tryskomyš ). plot by to sice vyřešil, ale ten jim pro změnu zatrhl táta, takže řešení žádný. no a amy i crash jsou hodně na sport, což jessie není, ta je vyloženě mazlící. tak fakt nevím...

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 22:35
- Nahlásit

palma1

ježiši, to mně je líto teda, tak jsme se obě radovaly předčasně,
víš co zkus...řekni jim, že se po někom poohlídneš no a on se jako zatím nikdo nenajde a třeba to ještě přehodnotí. Já mít psa byť jen týden, už bych jej nedokázala dát nikomu jinýmu, ale každej to má jinak asi. Moc tobě i Jessince držím palce, abyste to zmákly tak, aby zůstala tam, kde je teď doma. Víš, přijde mi divný, jak ti to řekl brácha, že ji mají rádi, ale kdyby se našel někdo jinej, tak by ji dali. Mám z toho spíš pocit, že na něj tlačí přítelkyně a jemu bylo blbý ti to říct naplno. Zkus to s ním ještě nějak probrat a řekni mu, že ti to přijde spíš nějak takto, ať ti to radši řekne na rovinu, ať víš, na čem jsi. Ach jo, snad to celý dobře dopadne, i kdyby měla hledat Jessie novej domov, asi by to nakonec bylo pro ni lepší, než žít někde, kde se s ní nepočítá.

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2012 23:39
- Nahlásit

Eninka
to mi říkej, já myslela, že to tam už bude mít napořád... sice mi bylo jasný, že nikdy nebude na prvním místě - brácha má crashe a ten byl první, ale tohle mě fakt zaskočilo. vždycky když jsem tam byla, nebo když jsem s ním mluvila, všechno vypadalo ok. dneska jsem mu právě volala, ať mi řekne na rovinu, jestli ji mají rádi nebo ne a jak to všechno je a on mi řekl tohle. fakt se v tom moc nevyznám. já bych taky psa už nikdy nedala, ikdyž je naše lady pěkná potvora . hlavně mi přišlo, že i kačka ji má ráda... honza ten ji i pusinkoval, tak mi to přijde nějaký divný. vždyť si ji i bral s tím, že se nechá vykastrovat, aby nemohla mít štěnda kvůli crashovi. jsem mu říkala, že by to pro ní byl asi šok, ji zase šupnout někam jinam, když už si tam zvykla. ale on mi povídal, že psi to tak neberou, že ať ji nepolidšťuju (pravdu má v tom, že tohle fakt dělám u každýho tvora, beru ho jako člověka se stejnýma citama). hlavně si ani nedokážu představit, že bych ji už neviděla, i když tam jezdím jen jednou za týden. nějak to prostě celý nechápu, vždyť ona tam spí s celou bandou na gauči... možná to je jen kvůli tý prďole amy... prostě honza se věnuje převážně crashovi, který byl první a hlavně jeho vysněný pes, kačka amy a jessie je stranou. je mi to hrozně líto, ach jo. a já si myslela, že tam už bude doma napořád, že se bude mít dobře a že ji budou mít rádi. vždyť ona je vděčná za každý pohlazení. škoda, že ji nemůžu vzít domů - i když tady bych na ni taky neměla tolik času, stejně tak jako na tu naši potvůrku. ta narozením prcka taky dost strádá, byla "jedináček" a všechno bylo pro ni, pak se narodil prcek a ten se stal číslem jedna a na lady není čas. a ona tak děsně zlobí - pořád vymetá, sežere co může (i to co není jedlý)...
ale s jessie fakt nevim. honza povídal, že by bylo nejlepší, aby si ji vzala tátova přítelkyně, kterou má jessie ráda a která má ráda ji, ale já ji viděla všehovšudy jednou, vůbec ji neznám. a honza se nezeptá, páč je s tátou na kordy. nějak se v tom opravdu nevyznám. ono i když se zamyslíš, že ta její operace stála kupu peněz a že to byly starosti, aby to bylo dobrý, že se o ni kačka bála. prostě mi to nejde do hlavy. ach jo... chudinka malá...

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 12:07
- Nahlásit

palma1

ale on mi povídal, že psi to tak neberou, že ať ji nepolidšťuju (pravdu má v tom, že tohle fakt dělám u každýho tvora, beru ho jako člověka se stejnýma citama).

ahoj, no ale já si myslím, že to, jak vnímáš psa ty nebo já není žádný poliďšťování, prostě to tak je. Psovi určitě není vůbec jedno, když někde žije, má rád svýho páníčka či rodinu -smečku, že je mu jedno, že jde o dům dál, to je blbost prostě.
To spíš brácha to bere tak nějak že pes je pes a ne člen rodiny, protože to by takto nemohl říct. Palmičko, v tom všem bude nějakej "zakopanej" pes, podle mě. Když si vezmu zpátky ten začátek, to pokračování a tak, tak se mi nezdá, že by najednou přišli s tím, že jí bude jinde "líp". Prosímtě, ale kdyby došlo na "lámání" chleba a neměla Jessinku kam dát, napiš na témátko Vlčáčkové, zkusíme ti pomoct (hlavně ona teda), najít páníky. Ty jsi odkud - jaký region?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 12:25
- Nahlásit

palma1
Zeptej se toho svých bráchy-chytráka, když to psi tak neberou, proč je dost případů toho, že mladí a zdraví psi chcípnou v útulcích v podstatě na smutek a následnou apatii. Proč odmítají žrádlo a kňourají v koutku? Tvůj brácha, myslím, není způsobilý vlastnit nebo starat se o psa.

Eninka
napiš na témátko Vlčáčkové, zkusíme ti pomoct (hlavně ona teda), najít páníky.
Neříkám, že se nebudu snažit. Ale po pravdě: u Bena se taky snažím už dost dlouho a nic. Slovy: NIC! O Zlatuše ani nemluvím, ta už tu stejně asi zůstane, protože dobře trénuje Sanbince tlapky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 12:54
- Nahlásit

ronysek

nezlob, tohle je vážné témátko

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 13:36
- Nahlásit

EninkaVlčáčková
taky jsem mu to říkala, že ten pes má city. známí si vzali psa od jiných lidí, dávali ho pryč kvůli epilepsii, ten za nima pak chodil jak ocásek, nechtěl se hnout, měl strach, že se mu nová smečka zase ztratí.
já tomu fakt nerozumím, jessie s nima spala v posteli, stejně jako crash. právě jsem zkusila napsat na stěndo v nouzi, trošku tam vypomáhám s inzercí, jestli by tam nešla šupnout. honza ji na ulici nevyhodí, ani bašta jí chybět nebude to ne, ale když to pořád probírám horem dolem, jestli by jí fakt nebylo u nějakých třeba důchodců v bytečku líp...

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 13:38
- Nahlásit

jsme královehradecký kraj - já třebechovice pod orebem, honza rychnov nad kněžnou
jak říkal, když se nic nenajde, zůstat tam může, ale...
prostě mi to nejde na rozum, možná je to jen kvůli těm problémům, co honza má, třeba to časem přejde, až se situace uklidní, ale co když ne...

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 13:41
- Nahlásit

ještě tam chci zajet a pořádně to probrat, po telefunu je to na houby.

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 14:15
- Nahlásit

palma1

ach jo, Palmičko, zkus to s ním ještě nějak probrat a dej určitě vědět.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 14:37
- Nahlásit

ronysek
mě je to jasný, tady jsou všude přeci samý vážný témátka
Jo. Do té doby, než se tam zjevíš.

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 21:32
- Nahlásit

Eninka
jj, musím... určitě dám vědět, až to s ním proberu. doufám, že dostane rozum...

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 21:38
- Nahlásit

palma1

napadlo mě ještě, jestli třeba nečekají mimino, anebo třeba mezi nima se ve vztahu něco neděje, protože ten obrat není jen tak...však uvidíš, moc držím palce, tobě a hlavně Jessince

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 22:02
- Nahlásit

Eninka
já si myslím, že je to buď kvůli amy nebo kvůli problémům s tátou. mimčo určitě ne. brácha by sice chtěl, ale kačka o tom nechce ani slyšet (je jí 22). spíš v tom vidím tu amy, byť za to tenhle drobek taky nemůže, kačka má mimčo v ní.
u nás šla lady taky těžce k ledu, když se filda narodil - nebo spíš tenkrát ještě ne... spíš z toho vytěžila 2x denně dvouhodinovýma prochajdama, ale teď má celkem smůlu. filda chce chodit sám, takže to, co jdu s ní sama 30 minut, jdeme s fildou hodinu a půl, takže ona se neprojde - je to bígl se vším, co to znamená. mě zdrhne jakmile ji pustím z vodítka (maželovi si to netroufne), takže ji nepouštím, sežere co vidí... právě před hodinou sežrala poslední kousek buchty, co měl filda nachystaný k snídani. podala si ho z misky na stole - a to nebyla ani na kraji, takže ji manžel dal zaracha - místo doma hezky v koupelně v pelíšku, bude spát dneska venku u boudy (má teda zateplenou, jak já říkám, 2+KK), ale na noční spaní v ní není zvyklá...

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 22:10
- Nahlásit

Eninka
ale asi nejspíš to bude tou amy... přišlo mi, že by ji kačka dřív nedala. jessie ji zbožňuje, ze začátku spala s nimi v posteli a když ne v posteli, musela na ní mít kačka ruku, jinak se cpala k nim. brečela mi do telefonu, když se přišlo na ty zlomeniny, starala se o ní před operací i po ní... však víš... teď má kačka amy, malýho rozkošnýho prdečka a jessie jí kazí výchovu jejího miláčka (chozením na silnici, vyštěkáváním u táty, se kterým je to na nože - jak tohle má ale jessie vědět a nechodit tam, netuším...).

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 22:25
- Nahlásit

palma1

nejde mi ale do hlavy, že když je to s tou Kačkou a Jessi - ten vztah, jak říkáš, že by se přesto všechno dokázala své psice vzdát, přeci vychovat jiného psa jde i vedle stávajícího. Přece když je někdo "pejskař", tak to má většinou nastavený tak, že svýho, byť svěřenýho psa ochraňuje a nechce se jej jen tak vzdát. Hmmm, je mi malé fakt líto, myška jedna, tolik si vytrpěla, jedna smečka se jí zbavila tak drsně a teď, když našla svůj domov, svoje ochránce a zachránce, bude muset zase putovat jinam. Pořád věřím, že zůstane, že se to nějak srovná.

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 22:47
- Nahlásit

Eninka
ahojda, za celý týden jsem se k bráchovi nedostala. ale dneska jsem mu zase volala a byl naprosto v poho. ptala jsem se ho, jak s jessie, jak se má a jestli se nějak hrotí situace. no a on mi odpověděl, že jsme si s kačkou asi nejspíš špatně rozumněly... prý věc se má asi tak... jessie si samozřejmě nechají, je jejich. ale prý o ni projevila zájem tátova přítelkyně, tak je jen napadlo, že by možná bylo pro ni lepší, kdyby šla k ní. prý tam byla i včera, vzala s sebou i vnučky - a celý den jessie neviděli. zaparkovala u nich... jen prý olča (tátova přítelkyně, já ji viděla jen jednou) říkala, že by si ji nemohla vzít hned, protože má doma ještě jednoho nějakého staršího bafa a k vnučkám to nejde, protože staví barák, takže do stavby ji nevzali... tak nevim, jestli už si neumím vysvětlit větu - kdy si ji odvezeš? jestli jsem tak nechápavá... no asi nejspíš jo. ale na druhou stranu mi spadl kámen se srdce a snad se nic zase do budoucna nezmění. stejně mi je ale divný, že jestli ji mají rádi a je "jejich", že by ji dali olče... já bych naši lady nikomu nedala - i když je to potvora

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 22:47
- Nahlásit

ale hlavně, že je situace OK a jessinka nepřijde o svoji rodinu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:03
- Nahlásit

palma1
Jste moc hodní, že jste se o fenečku tak postarali.
Jen mě tak napadlo: nelže bráchovi ta jeho přítelkyně? Ta věta "kdy si jí odvezeš" se nějak moc jinak interpretovat nedá, než jsi jí pochopila, že?
Kdybys někdy potřebovala pomoct s umísťováním, tak se ozvi.

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:21
- Nahlásit

Vlčáčková
moc díky... doufám, že to nebude potřeba. přijde mi blbý ji tahat odněkud, kde si už zvykla - na lidi i na bafany... už je má jako smečku a o jednu už přišla, na to že je to ještě prcek, je to dost.
já ti nevim... ale nechci se mezi ně motat.

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:22
- Nahlásit

Vlčáčková
jen mě mrzí, že jsem vás tak vyplašila. já z toho byla fakt na nervy. všechno, co se jessie týče, si tak nějak docela beru.
ale jsem ráda, že je to ok.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání