Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / hledám nového majitele pro zraněnou fenečku - 9 měs.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2012 23:17 - Změnil/a: palma1
- Nahlásit

ahojda všem,

bohužel, pejsků, co hledá domov, je hrozně moc a je mi jasné, že najít jim nového páníka je čím dál tím horší. i tak bych ale chtěla poprosit o pomoc - kdybyste někdo o vhodném pánečkovi věděl...

v úterý u Třebechovic pod Orebem někdo vyhodil z auta cca 9ti měsíční fenečku křížence. bohužel ji ještě následně porazilo auto. naše starostka ji odvezla k vetovi, ten jí ošetřil zadní nohy (stav nožiček bych popsala asi tak, že když se budete dívat seshora na zádíčka, tak má celou pánev posunutou k jedné straně) a bříško, nemohla se postavit, a byla umístěna u místní městské policie v kotci (nutno říct hodně provizorním). je to veliká bojovnice a když jsem se na ni byla včera večer podívat, tak už se snažila nejen chodit, ale i trošku běhat (hendikep s pánví, jak jsem psala nahoře, jí v tom nezabránil ). 3x denně se na ni chodí dívat strážníci, jezdí tam i vet a ještě jí pořád dává injekce, ale oproti úterku se zlepšila snad o 1000%. je hrozně milá, mazlivá, má ráda děti (byla jsem tam s rok a půl starým synem). jak jsem psala, jde o kříženečka, fenečku, cca 9 měsíců, váha cca 10 kg, černá s bílou náprsenkou. já se do ní zamilovala na první pohled, jenže jednoho psa máme a manžel je proti dalšímu. proto bych ji ráda našla náhradní rodinu, kde by ji měli rádi.

ještě se ale zeptám - možná mi někdo poradíte. opravdu jsem se do ní hned zamilovala. je naprosto úžasná. manžel je hrozně proti dalšímu psovi. ale stejně bych to ještě zkusila, kdyby se majitel nenašel. jenže mám ještě jeden problém, kvůli kterému mám z případného příchodu dalšího pejska do rodina strach. máme čtyřletou feňuli bígla. několikrát ji tady napadli psi, takže se z ní stal drobet "magor". útočí na každého bafana, který jde okolo - na ty větší většinou proto, že se je snaží zastrašit, ale je i pár takových, na kterých mám pocit, že si snaží zvýšit sebevědomí, protože ví, že jsou slabší. vůbec nevím, jak by se zachovala k téhle feňulce a mám z toho strach. i třeba z toho, že kdyby ji nechala doma, tak aby nezačala žárlit a třeba nezačala být zlá na nás a hlavně na syna. poradíte mi? ale přiznám se, že kdyby se našel nějaký hodný majitel, bylo by to určitě lepší řešení. moc bych jí to přála.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 00:56
- Nahlásit

palma1

Ahoj, fenečku si vzít nemůžu, jen se vyjádřím k tomu, cos napsala níže...

jenže mám ještě jeden problém, kvůli kterému mám z případného příchodu dalšího pejska do rodina strach. máme čtyřletou feňuli bígla. několikrát ji tady napadli psi, takže se z ní stal drobet "magor"

Pokud to půjde, vem někdy vaši fenku a i tu zachráněnou na procházku, uvidíš jak by se případně holky snesly.

Jako argument pro manžela by mohlo být i to, že 2 psi v rodině (pokud se snesou) jsou mnohem víc v pohodě než jeden. I když se člověk snaží věnovat svému psovi sebevíc, nikdy tím nenahradí komunikaci pes - pes... Navíc bígl má spoustu energie, takže by jí další proháněníí s psí kamarádkou jen prospělo.

Pokud by se fenky snesly a manžel by vyměkl , je třeba se věnovat oběma stejně a měřit oběma stejným metrem - nestrpět, aby jedna druhou (třeba kvůli jídlu) odstrkovala nebo na ni startovala - šéfem jsi ty...

Jen na okraj, naše Žofka (foxteriérka), která k nám přišla jako poslední, je chováním trochu podobná vaší fence bígla a přesto se z celé smečky nejvíc upjala na fenku Rózu, kterou zbožňuje...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 12:09
- Nahlásit

jen ještě se přidám mimo téma: dala si pravděpodobně tohle i na mujpes,ale tam se ti uložila jen část textu, tak to tam dokopíruj do diskuse.
Jinak bohužel nepomůžu, taky mám stop stav,ale zkus jí nafotit, to pomáhá. Víc než hromada textu..

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 20:54 - Změnil/a: palma1
- Nahlásit

[/url]stetisek123 díky za upozornění. už jsem to doplnila, vůbec jsem si toho nevšimla.

URL

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 20:55
- Nahlásit

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 20:58
- Nahlásit

více fotek [url=http://fotoalba.cz/fotky/25047801 ][/url]

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 21:08
- Nahlásit

právě z toho vzít je společně na prochajdu mám drobet strach, protože Lady vždycky napadli na prochajdě a vždycky byla na vodítku. o puštění si můžu nechat zdát, vzala by kramle. spíš jsem uvažovala, pokud to teda nějak s manželem uválčím, což zatím teda nevypadá, tak že bych je zkusila pustit u těch měšťáků.
s tím věnováním se je to těžký. s rok a půl starým synem toho času moc není. tak akorát na prochajdu a pak na chvilku pohrání si na zahradě. naše Lady mazlivá není, pro pohlazení si sama přijde tak 2x do roka, takže o muchlání nemůže být řeč. to tahle fenečka je a určitě bude uzlíček závisláček, mazel první kategorie. a to právě nevím, jak by to bylo kdyžtak s Lady, aby pak třeba na ni nebyla hnusná, že se k nám chodí mazlit, nebo na nás. s malým prckem z tohohle mám obavy, protože zatím je na něj milionová - ne teda, že by se k němu chodila machlat nebo ho nějak opečovávala, ale spíš že si nechá všechno líbit. sice na něj dávám pořád pozor, aby ji nějak neubližoval, ale stejně mi občas "ukáže" kde má pejsek oko, ucho,...

jinak dneska už nás dokonce vítala, stála u branky v kotci a vrtěla ocáskem. je na ní vidět, že jí je každý den líp a líp, ale pořád má bolesti, když si sedá. dneska si ke mně sedla, že se bude mazlit, ale jak se víc přitulila, asi se blbě opřela a vyknikla.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 12:51
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka ahojda, tak Jessie, tohle mného dostala, už má novou rodinu. nakonec to teda dopadlo úplně jinak. já dostala od manžela poslední výzvu - buď on nebo psi a zvířata obecně... přiznám se, že nebýt našeho rok a půl syna, tak bych to fakt zvažovala, teď je to pes, příště bude špatně něco jiného... ale jak to teda dopadlo. o feňulce jsem řekla bráchovi a páč jsem měla o ni strach a už nad ní vysela hrozba útulku, odkud by se asi jen tak nedostala kvůli nohám, myslím, že pochroumaný pejsek si hledá páníka ještě hůř než zdravý pejsek, tak jsem s ním uzavřela takovou dohodu - on psa, já granule a očkování (tohle totiž už bude jeho třetí pes a z jednoho platu to bohužel neutáhne. já jsem sice na MD a moc si vyskakovat taky nemůžu, ale je to malá prďolka, tak to určitě nějak zvládneme). výhoda je ta, že se na ni můžu jet podívat kdykoliv - je to sice cca 30 km, takže to nebude každý den, ale zase vím, že se tam bude mít opravdu dobře. spaní na gauči, lásky přehršel, další dva psí kamarádi + kočky, želvy a do budoucna i kozy a další zvířátka. manželovi o granulých nemůžu říct ani muk, aby byl klid, ale to se nějak zvládne - bude to naše malé psí tajemství a s bráchou naše psí smečka

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 13:04
- Nahlásit

palma1
si dobrá
Jinak já mám podobnýho muže doma jako ty. Hlavně neuvěřitelnej vosumnáctej smysl pro to,a by na nějakou zvířecí neplechu, nehodu přišel dřív než já.
Příštího muže si vyberu podle vztahu k havěti

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 13:53
- Nahlásit

stetisek123
jenže moje štěstí právě pominulo...

volala bráchova přítelkyně. vzala ji ještě jednou k vetovi, s naším tátou... jinej vet udělal RTG: 3x zlomená pánev, vyhozená tlapka z kloubu - návrat bohužel nemožný, protože už to je dlouho. Jediná možnost je operace za cca 3,5 tisíce + následné doléčení ATB. Už jsme to Kačkou obrečely, ani jedna na to nemáme. Pokud Jessie na operaci nepůjde, tak bude mít bolesti. Zkoušela jsem volat na obec, paní starostka by nebyla proti přeléčení, ale jak řekla - musí jí to odsouhlasit ostatní z obce a to asi neprojde. 4 tisíce jsou pro malou vesnici hodně. Tak teď vůbec netuším, co dělat. Manželovi to snad ani nemůžu říct. 4 tisíce mi nedá a ještě bude mít spoustu keců, že jsem se na to měla vykašlat.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 13:55
- Nahlásit

Ještě mám děsný výčitky, že jsem je do toho namočila.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:02
- Nahlásit

palma1

a za tu cenu by jí dal do kupy i tu pánev, i tu vyhozenou tlapku?

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:04
- Nahlásit

Eninka jo, obojí, ale já na to nemám a manželovi to ani nemůžu říct... ach jo...

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:05
- Nahlásit

Eninka a to ji do budoucna potřebujeme dát ještě vykastrovat, což jsou další alespoň 3 tisíce. to už mám psa s papírama...

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:24
- Nahlásit

palma1

je teda hrozný, že ten první vet ji jen prohlídl a nenaznal, či
nepoznal, že může být až takto zraněná
Musí jí to určitě děsně bolet a když se jí to nedá do pořádku, tak bude trpět zbytek života, ach jo...můžeš mi dát na sebe nějakej kontakt? Klidně sem, já si to napíšu a můžeš to pak hned smazat.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:48 - Změnil/a: palma1
- Nahlásit

Eninka
Obec po nem dukladnejsi vysetreni nechtela,jen zaklad a rtg on tam nema,to by museli do hk a to se asi nikomu nechtelo.jinak alespon jedno pozitivum.pred chvilkou zase psala brachova pritelkyne,tata se pry nabidl,ze to cvakne.jeste zkousim obec,jestli neprispejou.je obednana na 18.kvetna.s tatou se uz hodne dlouho nestykame,meli jsme nejakej problem,tak to ted alespon zmenime .hlavne aby jassie byla v poradku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:53
- Nahlásit

palma1

můžeš smáznout tu adresu
prosímtě, kdyby náhodou to s tím tátou nevyšlo, dej mi
určitě vědět, něco bych vymyslela, aby bylo pejskovi zase dobře. Moc mu držím palce, určitě sem napiš, jak to dopadlo
a jak říkám, kdyby náhou nic s tím tátou, pisni sem a já se
ti ozvu na mail

Hanca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 19:23
- Nahlásit

zkus se příp. obrátit na Nadační fond PES v Nouzi - sice pomáhá finančně či materiální pomocí útulkům, ale občas pomáhá finančně i fyzickým osobám - třeba částečným hrazením operací pejsků, kteří byli z útulku a tak nebo zkusí udělat pro ně aukce atd... Zkus se zeptat a uvidíš viz: http://www.pesvnouzi.cz/nadacni-fond-pes-v-nouzi/p otrebuji-pomoc-fondu/pejskar-v-nouzi

Hanca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 19:39
- Nahlásit

zkusit tam zavolat, pak i napsat a "popsat problém", a pak rada Nadačního fondu rozhodne, jestli pomoc a jakou mohou poskytnout...

Hanca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 19:41
- Nahlásit

http://www.pesvnouzi.cz/nadacni-fond-pes-v-nouzi/p ouziti-vasich-daru/na-veterinarni-peci

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 21:59
- Nahlásit

EninkaHanca

Holky,moc diky. Zatim cekam na vyjadreni starostky,neozvala se. S pes v nouzi jsem byla v kontaktu pres facebook,davali mi na jejich stranky puvodni inzerat. Ale kontaktovala bych je az jak s tou starostkou a tatou, je spousta pejsku,co potrebujou pomoc, tak to necham az jako posledni variantu. Jinak vecer jsem volala brachovi co a jak, byl v poho. Tata tam pry vzal i svou pritelkyni a i ji rekl, ze to cvakne, pac se mu jassie libi. Bracha rikal, ze pry i poprve okriknul svoji fenuli, ze si na ni dovolovala. Do te doby byla nedotknutelna. Tak mu snad opravdu prirostla k srdci a ziskala si ho. A ja se priznam, ze se mi ulevilo. Navic bracha to fakt bere jinak nez ja: pry ji nesmim litovat,pac to nepotrebuje. Kdo z nas by dokazal po tydnu s takovym urazem chodit a behat - ani ja, ani on. Pry je silna, jen potrebuje pomoc a ne litovat. Vubec jsem netusila, co vsechno v brachovi mam. Mam desny stesti a jessie taky! Pisnu az budu mit zase nove zpravy.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 22:23
- Nahlásit

palma1

tvoje zprávy se tak hezky čtou, moc to té feňuli přeju, aby se měla dobře a až bude mít vpořádku i ty kosti a k tomu má super rodinu, tak víc si pro i ani přát nelze. Určitě dej vědět co a jak
a držte se všichni, a vidíš, třeba zrovna tato náhoda, že se dostala právě k tobě, ještě vylepší rodinné vztahy

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 22:59
- Nahlásit

palma1
Jestli jsi na FB, tak zkus tenhle profil: http://www.facebook.com/petr.prokes.98 nebo tenhle mail: veterinarniprevoz@seznam.cz
odsud: http://veterinarniprevoz.webnode.cz
Ten by Ti asi mohl poradit, jak to řešit s obcí. Myslím, že tvrzení, že oni na to nemají, tak docela neobstojí. Domluv se alespoň na části úhrady proti dokladu z veteriny.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 23:04
- Nahlásit

Eninka
Hlavne,aby to vsechno dobre dopadlo. Bracha i tata jsou fakt super, bez nich bysme se mohly jit klouzat. Samozrejme i bez vasi podpory, jsem uz fakt s nervama mimo a moc mi pomohlo se vykecat a najit podporu a pomoc. A s tatou se to treba fakt urovna, bylo by to dobre i pro fildu, videl ho naposledy to mu nebyl ani rok a v srpnu mu budou dva. Tata vzdycky rikal, ze vsechno zly je k necemu dobry, tak jessie ma novou nadeji a filda dedu.

Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 23:59
- Nahlásit

palma1
Ahoj , eh, to se událo věcí... Věřím, že to dobře dopadne, feňule je ještě mladá a silná.
Je skvělý, že máš podporu bráchy a že Jessie vás dala s tátou dohromady.
Dej prosím tě vědět, jak se situace vyvíjí...

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:15
- Nahlásit

palma1

ahojky, je něco nového s psicí? Zůstala u vás doma? A jestli jo, kdy máte tu operaci

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:44
- Nahlásit

Eninka
ahojda, tak dneska byla jessie na operaci. v jedenáct jsem si ji vyzvedla u bráchy, byli jsme ještě i s crashem (bráchův staford) na prochajdě a pak jsme vyrazily na veterinu. jak kdyby to tušila, vůbec nechtěla nikam jít. každopádně, dostala ďobanec a usnula. ještě mi vet ukazoval ty snímky - hrůza - změť kostiček. jedna strana 3x zlomená, druhá strana posunutá, kyčel vyhozená a matlala se tam u tý pánve. hrůza. za dvě hoďky jsem si volala a už se probírala. no a o půl pátý jsem si ji brala a už chodila . je to statečná holka. nakonec povídal, že drátovat se nemuselo, ale ta stehenní kost se u tý kyčle musela uříznout. ale prý se vazama a svalama dostane zpátky do jamky a bude to dobrý, přestane ji to bolet. bude to ale chtít pacinu cvičit ať už chůzí nebo, kdyby nechtěla chodit, cvičením. sedací kost ale na tý jedný straně zůstane vychýlená, takže štěnda nepřipadají v úvahu a do budoucna to bude chtít ještě kastraci, ale to brácha stejně chtěl kvůli crashovi. byla jsem z toho tak vyklepnutá, že jsem v tý ordinaci úplně zapomněla zeptat se jak to dopadlo s tou kýlou, jestli to upravil taky. tak to bude zítra na bráchově přítelkyni. zítra má totiž jít jessie na kontrolu a dostane atb. jinak kontrolní rtg byl oproti tomu původnímu úžasnej . operace byla za 3100 a ještě budeme platit ty atb., já tolik neměla a táta tam nebyl, takže jsem cvakla zálohu 2000 a zítra to táta s kačkou doplatí. takže snad je to všechno na dobré cestě

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:45
- Nahlásit

teď už to bude hodně záležet na ní. ale je to fakt bojovnice. večer jsem ještě bráchovi volala, jak to s ní vypadá, povídal, že už to asi přichází k sobě, že si nechce moc sedat. snad to brzy přejde, na bolest totiž nic s sebou nedostala, jen injekci v ordinaci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:57
- Nahlásit

palma1

jé, palmičko, tak to jsou skvělé zprávy, pořád jsem na vás myslela, jestli to vše dopadlo podle toho, jak jsi měla v plánu.
Je bezva, že se dostala Jessinka k vám, a že jste jí pomohli,
a taky že jsi možná i díky ní našla zase cestičku k taťkovi
Teď jí bude už jen dobře a co víc si přát. Napiš semka zase, jak to s váma všema vypadá, držím palce všem

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:59
- Nahlásit

palma1

to je divný, že jí nic nedali, ale jestli jdou zítra na kontrolu, tak jí asi zase něco píchnou, analgetika v injekcích působí na celej den, aspoň co vím já od našich injekcí, co jsme brali, tak se držte

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání