Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / hledám nového majitele pro zraněnou fenečku - 9 měs.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:09
- Nahlásit

Eninka
dali, analgetika v injekci, ale když si nechtěla teď večer už sedat, tak jsem si říkala, že už ten účinek asi polevuje. chudinka, ještě si s tím něco vytrpí, ale pak už to bude super . zase písnu. zítra cinknu bráchovi jak kontrola a snad se tam i dostanu, ale to je všechno vždycky otázka... s prckem to není sranda a s manžou už vůbec ne

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:11
- Nahlásit

a s tátou uvidím... no v úterý jsem mu volala, byl fakt "příjemnej", dnesk ale byl v poho... člověk se v něm nevyzná, každou chvilku má jinou náladu, ale jessie má rád a kačka s bráchou ji milujou taky. když jsem mu volala, tak jsem mu říkala, ať necucá ten telefon a on na to, že necucá telefon, ale jessie má u něj hlavu, tak jak ji muchal, tak to znělo všelijak

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:15 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

palma1

když si nechtěla teď večer už sedat

tak si vezmi, co všechno měla pochroumaný a polámaný, to není jenom o bolesti, ale celkově v té části spodní byl ten úraz velikej, ale teď už bude každým dnem jenom líp a líp

člověk se v něm nevyzná, každou chvilku má jinou náladu, ale jessie má rád a kačka s bráchou ji milujou taky

a tak víš jací jsou mužský...hlavně že našla milujíci rodinu, určitě vám to tisíckrát vynahradí a hlavně ty jsi ten pěknej život pro ni vybojovala a dala jí šanci, za což před tebou smekám

edit: oprava chybky

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:23
- Nahlásit

Eninka
to jo, určitě jí teď líp bude. možná si taky bude muset zvykat, že to co nešlo, různý pohyby tou pacinou, tak teď už zase jdou. no, možná to bude i o bolesti svalů - přeci jen začne zapojovat svaly, který nepoužívala a naopak možná některý se teď tou operací dostaly do poholy, ve který nebyly dlouho... ale to se spraví.

to všechno byla jen veliká náhoda a štěstí. hlavně, že to pomohlo kdyby se takhle našla rodina pro každýho bafana, to by bylo teprve super

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 21:27
- Nahlásit

já jsem spíš vděčná bráchovi a kačce, že mě neuškrtili, když se ukázalo, že to nebude všechno tak jednoduchý, jak se zdálo a že necouvli, když se přišlo na to, že je na tom daleko hůř, než nám řekl první vet. a tenhle vet je fakt super, moc příjemnej, všechno ukáže, vysvětlí,... když mu tam hodila bobana přímo uprostřed ordinace, nehnul brvou (a to od včera nežrala a já s ní byla na prochajdě )

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 22:00
- Nahlásit

palma1

to všechno byla jen veliká náhoda a štěstí. hlavně, že to pomohlo kdyby se takhle našla rodina pro každýho bafana, to by bylo teprve super

to máš pravdu, a taky každej jeden jedinej příběh s dobrým koncem je prostě fajn, zaplaťpánbůh za každej psí život s dobrým koncem jako je ten Jessinky

jsem spíš vděčná bráchovi a kačce, že mě neuškrtili, když se ukázalo, že to nebude všechno tak jednoduchý, jak se zdálo a že necouvli

to jo, to bylo taky štěstí pro feňulku, a vezmi si, že všecko, co není jen tak, má většinou pro všechny daleko větší cenu a váhu

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 21:50
- Nahlásit

Eninka
ahojda, omlouvám se, že píšu až dneska. Nějak jsem se k tomu dřív nedopracovala .
V sobotu jsem mluvila s bráchou, nebo spíš s jeho přítelkyní. Byly na kontrole s Jessie a Jessie byla pochválena, jak hezky pacinu zatěžuje. Jak říkala Kačka, normálně na ní stoupá a zatěžuje ji, takže snad nebude potřeba ani rehabilitace, chozením si ji obstará sama . A prý Kačku na kontrole rafla - dostala nějakou hodně bolestivou injekci a vet povídal, ať na ni chvilku nesahá, jenže Kačce jí bylo líto, tak ji chtěla pohladit a Jessie ji chytla za prst a nechtěla pustit - teda spíš si Kačka myslí, že měla nějakou jakoby spíš křeč, takže jak ji to bolelo, chytla ji za prst, ale pustit už nedokázala... Ale je to OK, troška krve, Kačka to bere sportovně. Za 12 dní od operace by měla jít Jessie na kontrolu a vytažení stehů, tak ji tam zase povezu já. Jinak Kačka mi jako srandu vyprávěla i to, že Jessie s rourou okolo krku vypadá pod peřinou jako satelit , ona totiž s nima spí v posteli. A že spala první noc s Kačkou, teda spíš s hlavou na Kačce a jak jí asi nebylo moc dobře po narkóze, tak se taky 4x poblila... jj, 2x to chytla Kačka na záda, 2x vedle... ale všemu se smála, prostě je to pohodářka Hlavně, že bude a nejspíš i je Jessie líp. Jinak taky dostala atb na 6 dní. Akorát jediný, na co jsme obě zapomněly, bylo zeptat se na tu kýlu. Kačka povídala, že se jí zdá, že ji tam pořád má... tak nevím, jestli na to vet zapomněl nebo se to zatím řešit nemusí... Musím si to napsat, abych na to příště nezapomněla, na ty stehy ji hodím zase já. No a ještě jsme se s vetem domlouvali na tu sterilizace, doporučil ji, takže možná to chce řešit až při ní. Sedací kost na jedný straně ji zůstane trvale posunutá, normálka jí to prý vadit nebude ani to bolet nebude, ale porodit štěnda by bylo nemožný, a Honza - teda brácha - je ani nechce a na kastraci trval kvůli Crashovi. Takže asi tak. Zítra se tam chystám, ještě musím ráno cinknout bráchovi, jestli bude doma. Ale moc se na "satelitek" těším

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 22:04
- Nahlásit

palma1

seš moc hodná, že jsi napsala a popsala, jak se všichni, tj. Jessinka i lidé, máte. Pořád si říkám, jak by asi dopadla, kdybyste se jí neujali a nenechali si ji. Určitě vám to stokrát vynahradí svojí psí láskou. Je skvělý, že se tak dobře po tom zákroku zotavuje. Ten satelit, co má chudina na hlavě se dá v mnoha případech nahradit pohodlnějším přípravkem- aspoň já to používám aje to super. Dá se to koupit v lékárně, co mají zdravotnický pomůcky, je to límec na krk pro lidi na páteř - krční. Taková fixace, buď jsou z pleteniny a mají uvnitř molitan a jsou na suchej zip, drží to hlavu tak, že i psiska se s tím nedostanou na event. rány po těle, anebo z látky a uvnitř jsou takové kuličky. Je to měkký a pohodlný. Používám to roky pro psiska - po kastraci, úrazech a tak. Tak kdyby náhodou jste příště nechtěli mít v posteli satelit, tak zkuste. Budu moc ráda, když sem zase napíšeš, jaký děláte s feňulí pokroky a taky jak se vyvaluje v té posteli, to jí moc fandím, taky mám v posteli tři psiska, z toho jedno docela veliký. Tulí se ze všech stran a já si připadám jak obloženej chlebíček. Posílám Jessince pac a pusu

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 22:15
- Nahlásit

Eninka
Vyřídím
A díky za ten nápad... zkusím se po tom poptat u nás v lékárně. Určitě to využijeme i pak při tý kastraci. Honza se jí snaží satelitek co nejvíc sundavat, když jsou spolu doma a když je nad ní dohled, ale jak zůstane sama, tak ho musí mít - pro jistotu, aby ji nenapadlo si to kousat. Určitě by se jí i líp procházelo chodbou Brácha totiž bydlí v mobilhaimu, tj. ulička tak 40 cm, víc to snad nemá... Takže by to bylo pohodlnější po všech stránkách.

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 22:30
- Nahlásit

Eninka
ještě se zeptám ohledně granulí. bavili jsme se s bráchou o tom, jaký granule pro Jessie pořídit. Honza říkal, že by možná nebylo špatný koupit granule pro štěnda velkých plemen - kvůli přidávaným složkám na klouby. co myslíš? Brácha Crashovi kupuje Acanu (velká plemena), já Lady Proplan (střední plemena).

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 22:39
- Nahlásit

palma1

to s tím limcem fakt zkuste, stojí to okolo dvou stovek a funguje to na sto procent. Můj vet, když to viděl, tak koukal, že by ho to nenapadlo a že je to bezvadný, že to sám poradí svým klientům.

S těma granulema - v tom se moc nevyznám, krmím Hillśem - dietou, kvůli alergii, ale na ifauně je na nemoderované sekci na tohle téma hodně příspěvků - většinou se ta témata jmenují - pro Miloše atd., od je nějakej odborník a hodně moc příspěvků tam od něj je

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 22:43
- Nahlásit

Eninka
super, díky za tip, mrknu tam!

palma1
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:25
- Nahlásit

ahojda, ve středu jsem byla u bráchy. jessie na pacinku krásně stoupá, dokonce sedí "jako pes" a ne do boku. škoda, že jsem nechala doma foťák a mám fotky jen z mobilu. nějak totiž netuším, jak se z toho mobilu stáhnou do pc jo holt nějak stárnu a tahle technika mě míjí

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:32
- Nahlásit

palma1

ahojda taky

jessie na pacinku krásně stoupá, dokonce sedí "jako pes

mám fotky jen z mobilu. nějak totiž netuším, jak se z toho mobilu stáhnou do pc

ono záleží, co za typ mobilu máš. Většinou stačí USB kabel,
u některých není třeba program v PC, můj jej třeba musí mít, aby se fotky přes tento program uložily. Zkus napsat na Vlčáčkovou - téma, ona je takovej vykuk co se týká těchto věcí, třeba poradí co a jak, moc bych fotečky chtěla vidět

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:48
- Nahlásit

Eninka
ahojda, o víkedu jsem se sem nedostala. ale dostala jsem doma návod na to, jak ty fotky stáhnout. kabel totiž někde je, ale kde, toť otázka, manža fotky stahuje přes bluetooth, ale ikonku na pc jednou mám a podruhý ne. náš pc je totiž docela dědeček, tak občas chce spolupracovat a občas ne, občas se třeba i 4x za sebou vypne - nejlépe, když mám něco rozdělanýho a neuloženýho...
tady jsou ty fotky, ale kvalita je nevalná... a nakonec jsem vybrala jen 3 použitelný

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:50
- Nahlásit

to jsou už fotky po operaci. na tý první je vidět i jak to má šmiknutý. jessie se blbě fotí. 1) fotit se nechce a za 2) jak je černá, tak většina fotek je okolí + černý flek, na kterém není poznat, kde je hlava a kde zbytek

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:10
- Nahlásit

palma1

Jessince to moc sluší, díky za fotečky, a na té poslední má krásný velký oušká, že by na ně mohla chytat televizní signál
jste šikulky

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:16
- Nahlásit

Eninka to jo, to přirovnání je super... však mě těma ušima dostala... si vzpomínám, jak jsem byla ještě u těch měšťáků asi v devět večer, tma jak v pytli... pustili jsme ji z kotce a kámoš na ni svítil baterkou, aby nám někam nezalezla... ve svitu baterky měla ty uši gigantický

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:25
- Nahlásit

Eninka
Ahojda,dneska jsem byla s jessie na kontrole.vetovi se libila,vsechno je ok.na dalsi kontrolu mame jit az za mesic,to se pry pozna,jestli bude potreba rehabilitace nebo ne.dneska ji vytahnul stehy.vecer jsem volala kace a pry se ji ta jizva zacina rozjizdet,ma to cerveny,ale nic z toho netece.myslis,ze je to normalni,ze to muze povolit?rikala jsem ji,ze jestli se to jeste zhorsi,tak ze ji tam zitra vezmu znovu,ale nechci zbytecne plasit.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:32
- Nahlásit

palma1

těžko říct takhle po netu, ale jen obecně...když jsem doma při nějakým šití měla po vyndání stehů stejnej "problém" s rozjetím části rány, tak se to postupně zase zavřelo a dohojilo a to jsem též řešila u veta a dopadlo to jak říkal, ale přece jenom...když to někdo uvidí, řekne přesně, jestli je to tahle situace, nebo ne.
A rána byla taky červená, možná bych to tak dva dny sledovala a pak zašla. Nevím, jestli jde o centimetr, či víc...u nezavřené rány může dojít k infekci, jestli nemáte doma prostředky na desinfekci a mazání masti na dohojení, tak tam radši zajděte

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:48
- Nahlásit

palma1
To mi tu máme taky. Dostali jsme na to za prvé takový hnědý sajrajt, který jde z ruky akorát lihem, a později propolis s čímsi. Cpu to dovnitř rány prstem v chirurgické rukavici a vtírám až na konec rány do případné "kapsy". A musí to také zůstávat na okrajích rány. Dám na to čtvereček takové gázy. Postupně se to hojí.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:50
- Nahlásit

Vlčáčková

neozvala jsem se, kámoška strašně dlouho mluvila, protože jsem neměla ten skype tak promiň, zítra volám halóooo halóooo

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:55
- Nahlásit

Eninka
Jak se ta mast jmenuje?treba to mame,ale nevim,ze je to ono.ja si jizvu mazala obyc kremem,ale nemela jsem ji otevrenou.kacka rikala,ze ji to mazla,ale nevim cim.

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 22:56
- Nahlásit

co kalciovka?davam si ji na popraskany koutky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:01
- Nahlásit

palma1

ta vodička - koncentrát co se ředí - na omývání rány a desinfekci se jmenuje Alfadin a mast buď Ialugel - na infikované rány a pak Alaptid - na hojení ran...posledně jsem dávala ten Alaptid a krásně se to zatáhlo a vyhojilo
ať to Kačka nemaže čímkoliv, když není rána uzavřená...to pak až bude může i calciovou mastí, ale do uzavření ne.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:03
- Nahlásit

palma1

s tou kalciovkou jsi mě předběhla, než jsem to sesmolila, tak jsi ji zmínila sama

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:06
- Nahlásit

co kalciovka?davam si ji na popraskany koutky.

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:08
- Nahlásit

tak ja ji to pisnu,dik

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:11
- Nahlásit

palma1

kalciová mast jen na povrchový věci, ne na otevřený...rána, ideálně zhojená se zavře, když se nezavře, ještě se něco hojí zevnitř ven, ale někdy se i zavřít může bez vyhojení uvnitř a to je pak problém, ale ty jej nemáš, prostě se uzavře později to místo, které ještě "potřebuje" to vnitřní dohojení, neboj, to bude vpoho...jen by to chtělo asi tu dohojovací mast, jak jsem psala výše

palma1
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:31
- Nahlásit

Eninka
Hned je mi lip.hlavne,aby to bylo v poho.ted s tim stejne nic nenadelam,tak uvidim,jak to bude vypadat zitra.ta mast je asi jen na predpis,co?zkusim se zeptat taty,byl vloni na operaci,treba ji ma.tak dobrou a diky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání