| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 18:03
- Nahlásit
A doufám že budou brzy další informace
budou, budou...paní Vlčáčková vám je tady napíše sama, po dnešku už má další info, nebudu nic říkat, počkám na její zpravodajství
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:00
- Nahlásit
Úkoly všem, kteří (které) mi nutili šeltičku:
Předně: paní, která šeltičku zachránila, je sice fajn a patří jí velký dík, ale z důchodu bude těžko šeltičku opečovávat, neb ta (jak se zdá) bude potřebovat poněkud vyšší výdaje, a paní je důchodkyně. Proto se mi nechce Sabinku vracet zpátky. Paní to řeknu na rovinu a uvidím, jak se k tomu postaví. Paní má sama dva své pejsky a tuhle si prostě nechat nemůže. Nicméně mohla by se o ní starat po dobu, než se udají štěňata, protože bude na chalupě do podzimu. Ovšem štěňátka mají vyšší nároky na vodu, a to si nejsem jistá, jak je na tom paní s praním na chaloupce.
Současný stav:
1) je březí, štěňátka jsou 3 a víc, rodit bude za cca týden, může však dřív i později. Dřív proto, že dnes už moc nechce jíst, tak pokud to není stresem, tak už je to na cestě,
2) je tlustá, měla by zhubnout (opravdu tlustá, ne že je to jen březostí),
3) má špatné klouby. Už jen proto, že je tak tlustá a má 2x tolik kilo, než by měla mít. Ty vybočené přední nožičky tedy můžou být od toho. Ovšem může to být i důsledek té špatné výživy, artrozy nebo úrazu, nyní to nelze zjišťovat rentgenem kvůli štěňatům,
4) kupodivu má zdravé srdce i plíce - to chrčení prý může být spojené s tlakem dělohy na plíce,
5) nečůrá a nečůrá, čůza. Ač prý není důvod, proč by neměla. Takže při nejhorším jí mám močák vymáčknout. No, už se vidím! Teď večer se nevyčůrala zase, ale moje psiska tak nasírala, že Vlčáček byl těžce seřván a Astřička přetažená klackem, tak jestli jí to to čůrání nezarazilo,
6) má čip číslo 972 000 000 289 826 (cizina), tetování 5545.
Úkoly:
1) dohledat majitele či chovatele, pokud to půjde,
2) zařídit štěňatům kotec nebo klec,
3) ostříhat Sabince hovínka od prdýlky - na to se fofrem někdo přihlaste!!!,
4) podívat se po nějaké kojné feně, kdyby to náhodou Sabča nezvládala,
5) nejlépe zařídit Sabince štěňátkům někoho, kdo se o ně starat může, protože já co tři neděle jezdím do jižních Čech za matkou do nemocnice, takže tohle je fakt hodně blbé!
Má někdo nějaký rozumný nápad?
Může někdo s něčím pomoct?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:13
- Nahlásit
Vlčáčková
OK, si ji teda vezmu k sobě na porod a do odstavu štěňat. Ale pomůžeš mi najít zájemce na štěńata a ideálně i na tu fenku. Nechat si ji fakt nechci. Můžeš mi ji zítra přiblížit do Kromclu? S bodem tři taky v zásadě nemám problém
Doufám, že nemá nějakou infekční hrůzu a že si sem nic nezavleču
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:18
- Nahlásit
Biluška
Veterinář jí prohlížel a nic infekčního neshledal. Ty jsi na mě nějaká rychlá, čoveče. Jsem tu z toho trošku štajf.
Ona je to taková vyplašená dušička. Jestli si Tě oblíbí, tak já budu děsně žárlit. Tedy, já myslela, že by se spíš našel někdo tady, s kým bychom se střídali v péči...
Teď to vypadá, jakože Ti jí dát nechci, co? No, vlastně nechci. Hele, nechceš se nastěhovat ke mě?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Hele, nechceš se nastěhovat ke mě?
Nechci, ale s odrostlýma štěňatama ti ji klidně vrátím
Jestli si Tě oblíbí, tak já budu děsně žárlit
F klidu, mě psi děsně nenávidí a utíkají ode mě jak jenom můžou
hele jak chceš, essi si ji chceš nechat tak se o ni prát fakt nebudu. Ale jestli chceš tak bych ji zítra nabrala v tom Kromclu, nebo někde poblíž a pak s odrostlýma štěncema (nebo bez nich pokud se podaří sehnat zájemce, předpokládám, že u kříženců šeltky by to neměl být problém) ti ji zase vrátím zpátky.
Když budeš mít moc velký štěstí tak ti třá porodí tu vysněnou merlačku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:42
- Nahlásit
No, zítra se mi to zdá brzy. Proč. Protože při porodu může být problém - máš nějakého dobře vybaveného veterináře pro tenhle případ? My tu máme nonstop šíleně drahou Jaggy, ale tam dát psa je spolehlivé. Mají tomograf, rentgeny, jsou tam různě specializovaní lidi a asi by se dalo i domluvit, aby tam dovalil chirurg i v noci.
Paní jsem říkala, že by ses o Sabču postarala a ona se ptá, jaké by měla podmínky - byla by sama v místnosti, v kleci nebo jak by to vypadalo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:44
- Nahlásit
Jo a paní má nějaké štěněcí granule, které by přidala Sabince na cestu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:48
- Nahlásit
Vlčáčková
No, zítra se mi to zdá brzy.
No já už tam jindy nepojedu. To bys mi ji leda musela dovézt sem.
A převážet někam novorozený štěňata, to si teda nedovedu představit.
Nebudeš tomu věřit,ale veti a dokonce i dobří veti jsou i v Oryjentu. My sme tu fakt neslezli předevčírem ze stromu
byla by sama v místnosti, v kleci nebo jak by to vypadalo.
Mám tu místnost zařízenou jako odchovnu. S vykachličkovanou podlahou, která se dá dezinfikovat. Je v podstatě sama v místnosti, aby měla klid. Ostatní psi tam mají logicky zákaz vstupu. Nechápu jak by mohla fena rodit a starat se o štěňata kdyby někde kolem ní pochodovalo iks dalších psů. Nehledě teda na to, že tu mám experty (třá Bagetu), kteří by s těma štěňatama velmi rychle zatočili. Takže je samostatně. V případě potřeby se tam nastěhuju, mám tam gaučík na spaní. Až jsou prckové větší tak je pouštím na zahradu, ale nikdy tam nebývají sami. S porodama (i komplikovanýma, spíš bych měla říct hlavně s komplikovanýma, mě nerodila fena bez komplikací ani nepamatuju ) mám docela zkušenosti a hlavně mám fakt dobrého veta co bude sice remcat, ale přijede a pomůže
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 19:57
- Nahlásit
Biluška
My sme tu fakt neslezli předevčírem ze stromu
No, to já si nemyslím. Já jen že na Jaggy dorazím za půl hodiny a je tam vše. A není vůbec jisté, jestli Sabinka nebude muset rodit císařem.
Podmínky u Tebe by byly fajn.
Máš pravdu, že jezdit s malinkýma štěňátkama v tom vedru, by mohl být průser.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:01
- Nahlásit
Vlčáčková
Já jen že na Jaggy dorazím za půl hodiny a je tam vše
V Opavě tady - http://www.veterinarninemocnice.cz/ je taky vše a jsem tam za čtyřicet minut v provozu, za dvacet v noci (ozkoušeno, byli jsme tam fakt dřív než doktor slezl z pokoje dolů a rozsvítil v ordinaci ) . Je fakt, že co se cen týče jsou prakticky srovnatelní s jagynou
Máš pravdu, že jezdit s malinkýma štěňátkama v tom vedru, by mohl být průser.
No větší průser by to byl v zimě, ale s novorozenýma štěňatama a problémovou fenou bych nikam nejela v žádném počasí.
Písni mi na sebe telefon prosím tě, nemůžu ho najít.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:45
- Nahlásit
já jsem teda zvědavá, jak tohle celý dopadne, a hlavně kde Sabinka nakonec najde páníčka, i když já ve skrytu duše doufám, že už jej našla u Vlčáčkový...
Kdybyste viděli, jakej má smutnej a apatickej kukuč in natura..
chjo no..
já bych mohla vypomoct následovně:
- půjčím nůžky na ostříhání hovínek -
- mám velkou krásnou klec pro psy, tu největší - můžu dát k dispozici
- finančně přispěju na vet. péči i granule
- kdyby nebylo zbytí a Sabinka zůstala u Vlčáčkový se štěndama, můžu je zajet 2 x za den obstarat až nebude panička doma - k sobě důmů je všechny vzít nemůžu, nemám kotec pro oddělení od mé smečky fenek, to by nebyl dobrej model pro Sabču
a budu je chodit hladit až se děcka narodí, pokud to bude tady u nás na jihu...
je to ???
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:51
- Nahlásit
Eninka
Bod dvě a možná i tři (hlavně kdyby došlo na císař) beru
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:54
- Nahlásit
Eninka
Šmankote, pozdě. Už jsem slíbila Bilušce, že jí Sabinku hodím zítra do Kroměříže nebo tak někam.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:57
- Nahlásit
Biluška
tak platí, Vlčáčková má na mě spojení, vypomůžu co můžu, moc tý holce přeju, aby vše dobře dopadlo a byla zase veselá a měla radost ze života. Jsem zvědavá, co z těch štěňat bude za kombinaci.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Uš je nedám, uš se na ně těším . Největší prekérka bude opět vymyslet kvalitní jména pro štěňata . Uš dva týdny si lámu hlavu nad jménama pro B a C vrh a včil ještě tohle
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:00
- Nahlásit
Vlčáčková
zítra do Kroměříže
Nechcete si tam zrovna vzít toho nebožáka vořecha at nejedete zpátky z prázdnou a nesnižujete stavy?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:01
- Nahlásit
Vlčáčková
udělej co uznáš za vhodný a co bude nejlepši pro šeltičku, jestli to může Biluška takto pořešit, tak jí ji na tu přechodnou dobu dej, ale slib, že Sabinka se vrátí k tobě a budeš její panička, to bych jí moc přála
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:04
- Nahlásit
Biluška
tak vyhlas anketu na jména, nedávno tady jedna proběhla na "F" a to byl teda seznam, co tam kdo navrhoval... ale na Sabinčiny štěnda ti jména dáme s Vlčáčkovou, až nám řekneš, kolik jich nakonec bylo...to bysme rády, když jsme je objevily jako první dneska...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:05
- Nahlásit
Eninka
si piš, že se k ní vrátí, i se štěňatama . Já chci jednak svýho pikarda a za druhé čekám v červnu dvoje naše štěňata. Dokud budou malinký tak to bude v poho, ale tři dvouměsíční vrhy už tu fakt nechci To posype Sabča zpátky k Vlčáčkové
Vlčáčková
Na to jméno slyší? Nebo je možné ji přejmenovat? Sme tu už jednu Sabinu měli
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:36
- Nahlásit
danajasa
Nechcete si tam zrovna vzít toho nebožáka vořecha at nejedete zpátky z prázdnou a nesnižujete stavy?
Kterýho???
Eninka
Asi je Biluška nejlepším řešením. Bohužel. Jinak bych si to ráda sama užila. Ale nevím, jak bych zvládla vozit štěňata do jižních Čech se 4 dospělými psy. Zvládala bych to s nimi velmi těžko.
Biluška
Slyší na to velmi dobře. Prosím nepřejmenovávat. A jména pro štěnda bych dala zase podle hvězdiček jako když jsem měla vrh A od WSS. Nějaké hvězdičky s hezkými jmény. Jako nepřej si vidět, co bude, když je pojmenujete tak nějak jako ty vaše štěňátka-chudáčky, dámy!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:40
- Nahlásit
Eninka
Uděláme spolu nějakou smlouvu na štěňátka? Aby je nemnožili a nezahodili apod.
Mám chovku. Dáme jim "průkazy původu" na rasu "vořech". Bude sranda.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:41
- Nahlásit
Vlčáčková
Kterýho???
Je v zajímavých darovacích
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:47
- Nahlásit
danajasa
Dyť by mi slupnul miláčky!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 21:53
- Nahlásit
Biluška
Eninka
U nás se mí Sabinka jeví jako spokojená a relativně bez strachu. Je opatrná (možná velmi opatrná), ale zdá se mi, že už se od včerejška vůči psům trošičku otrkala a se mnou komunikovala už včera dost dobře.
Tak kdyby měla být z nějakého důvodu u Bilušky nesvá, něco se jí nezdálo, vzala bych si jí zpátky a uplatnily bychom variantu dvě: klec půjčenou od Eninky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:06
- Nahlásit
Vlčáčková
Dáme jim "průkazy původu" na rasu "vořech
super nápad, budeme průkopníci rasy VOŘECH, smlouvy připravím, ty zagarantuješ chovkou jistotu všem ,že fakt dostanou oříška a navíc věřím, o Sabčiny štěnda bude nebývalý zájem, protože se všichni budou moct pochlubit, že jsou prvními majiteli štěňátek významné vořeší chovky. Bude se o nich psát v časopisech o psech, uděláme z nich mediální hvězdičky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:21
- Nahlásit
Eninka
Akorát nevím, jak se popasujem v rodokmenu s oním známým "otec neznámý" .
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:22
- Nahlásit
Vlčáčková
símtě, víš kolikrát je mezi lidma otec neznámý a stejně je některej označenej v rodným listě??? no problem, neboj, najdu nějakou právní kličku
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:24
- Nahlásit
Vlčáčková
"otec neznámý
Neznámý hrdina přece
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:30
- Nahlásit
danajasa
tyjó nechceš nám dělat poradce v oblasti dobrejch nápadů v naší chovce??? nabízíme podíl 20%, my dodáme smlouvy a hrdiny, ty to doladíš navenek a plus propagace navenek
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 22:31
- Nahlásit
Eninka
No jo, no. Otec není ten, který dítě zplodil, ale ten, který se o něj stará.
Budeme muset Sabče najít nějakého hodného tatínka štěňátek.
Valím spát, nebo přijedu zítra pozdě a Biluše mi buď ujede nebo mě zabije.
danajasa
Neznámý hrdina přece
Nebo neznámý vojín, viď?!
|