Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Hledá se nový domov pro 7letou šeltii (Jižní Morava)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 17:33
- Nahlásit

Vlčáčková
no, jsem taky právnička a neříkám, že úspěch zaručen, ale šance tady je, to každopádně, za pokus by to stálo, ale záleží na tom, jak dalece to chceš řešit, jestli ano, nebo se přikláníš k současnému stavu jako faktu...p.s. musela bych přesně vědět a vidět jak to celé máte a jak to probíhalo, takhle můžu jen obecně poinformovat co lze a co ne...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 18:22
- Nahlásit

Eninka
Ptala jsem se doktorky, od kdy to vypadá, že matka tu demenci má. A ona prý, že "nějaký ten rok". Hm. K darování došlo loni v květnu. Soud teď řeší zbavení svéprávnosti a určení opatrovníka. Zítra tam jedu a chci se stavit na soudu, co je nového a jestli bych mohla nahlédnout do spisu na všechny dokumenty včetně žádosti mojí polosestry o opatrovnictví. Ideální by bylo, kdybych si to mohla ofotit, ale to nevím, jestli je přípustné. Každopádně darovací smlouvu mám staženou z Katastru v plném znění.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 18:30
- Nahlásit

Vlčáčková
nahlédnout do spisu můžeš, když jsi účastníkem řízení, ale ty bys mohla, (pokud nejsi), být tzv. vedlejším účastníkem, ale v tomto případě nevím, protože pokud se "věc" dotýká i práv jiných osob, stává se vedlejším účastníkem - může být takto na něj pohlíženo. To prohlášení lékaře bývá právě hodně důležitý. Jinak na ofocení máš právo, za polatek....jestli chceš, dej mi pak vědět, co jsi zjistila na soudu a počítej s tím, že ti to třeba nemusí hned zítra umožnit, někdy chtějí objednat nahlížení do spisu předem, aspoň v Brně. Každopádně sestra to má promyšlený, hlavně s tím opatrovnictvím, jestli jej podala ona sama...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 18:53
- Nahlásit

Eninka
Sestra si žádost podala, ale já ji nečetla. Nerozumím Tvé poslední větě. Ale do toho soudu jsem to spíš dotlačila já, když jsem zjistila, že mají plnou moc od matky a co udělali. Oni bojovali za to, že matka je svéprávná a uvědomuje si, hádali se kvůli tomu se sociální pracovnicí, která měla vyjádření ošetřujícího primáře, že si neuvědomuje. Žádost o opatrovnictví jsme si podaly obě se ségrou. Ona s tím, že je dcera, já s tím, že jsem jediný potomek. Ona totiž její dcera není, je to dcera táty z předešlého manželství a nikdy nebyla adoptovaná, ani nežila ve společné domácnosti s námi. Je taky o 20 let starší než já a táta si mojí mámu bral, když jí bylo 16 nebo 17 let. Čili soudu lhala - s tou dcerou. A s tím bytem na druhém konci republiky, než bydlela, neměla lautr nic společného.
Zítra dovalím na soud (nebo pozítří) a zeptám se, jestli si to můžu ofotit. Ke zbavení svéprávnosti musí být posudek psychiatra, ne jen lékařů z LDN.
Zatím se mi minule povedlo odchytit dopis, dle něhož si matka měla ustanovit zástupce k soudu. Prý to může být švagr, mi řekli. Jo. To by bylo skvělý...! Tak jsem odepsala a matka podepsala, že si nikoho nevybrala, ať jí ho stanoví soud coby osobu nespřízněnou a nezávislou.
Vědět Ti mám dát kam? Napiš mi kontakt na tyrana.zvirata(zav.)gmail.com.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 18:58
- Nahlásit

Vlčáčková
to se mi vůbec celý nelíbí, posílám ti na mě kontakt na ten mail...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 08:03
- Nahlásit

Vlčáčková

doufam, ze selticku nafotis! bohuzel ja neuspela ve vnucovani, tak asi bude cekat vazne na tebe

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 22:01
- Nahlásit

Takže reportáž z návštěvy šeltičky.

Paní je nyní na chatě na jihu Moravy. Na opravdu hodně jižním jihu. Pročež jsem vyrazila směr Jaroměřice (tam jsem ještě byla na trase a mají tam moc pěkný zámek) do Moravských Budějovic (nejdřív jsem si je spletla s Mor. Krumlovem, ale hned jsem se vrátila a správně odbočila). V Mor. Krumlově přestalo být rozumné značení, pročež jsem blbě odbočila. Za chvíli se ukázalo, že to vlastně bylo dobře, protože dotazem na pána jsem zjistila, že silnice z M.B. do půl mé cesty je zavřená a jsem tudíž na velmi vhodné objízdné trase - prý vhodnější, než jak je značená, protože tahle je kratší. Pán mi řekl asi tak 50 vesnic, přes které pojedu a jak v nich mám odbočovat. Po cca třičtvrtě hodiny jsem dorazila do vsi, kde jsem se měla vrátit na hlavní. Opět žádné značení.

Dotazem na pana jezeďáka jsem zjistila, že uzavírka je delší, než pán v Budějovicích předpokládal a bylo mi vyjmenováno dalších 150 vesnic, přes které mám jet a popsáno, kde jak mám odbočit. Do té doby jsem jela po silnicích 3. třídy, odsud však už to bylo skoro po turistických cestách. Po dalších třičtvrtě hodiny jsem zastavila jediné auto, které jsem tam potkala a zeptala se na cestu. Něco jsem se dozvěděla - podezřelého. Po další čtvrthodině jsem dorazila k přehradě (naštěstí né Brněnské, ale Vranovské). Mezitím mi došel benzín, už jsem jela cca 30 km na rezervu a cesta vedla silničkama zhruba o metr širšíma, než je moje úzké auto. Naštěstí tam vůbec nic nejezdilo, takže to nevadilo.

Cestou ze serpentýn se na mě nalepil nějaký debilní cyklouš, který jel padesátkou asi dva metry za mým zadkem a asi 4 x vypadal, že mě už už předjede...
Na mostě pod hradem nad Vranovskou přehradou jsem zastavila u 4 lidí a zeptala se na cestu a na benzínku. Byl to Pražák a 3 cizinci, takže jsem se dozvěděla co????? ... Píp kulový ...

Přejela jsem znovu přehradu a zavolala Cigi, protože mi nešlo volat číslo té paní od šeltičky, abych jí řekla, že jedu. Cigi mi dohledala číslo zde. Dojela jsem na kopec a kupodivu našla benzínku. Ta úleva!!! Paní od šeltičky mi mezitím vysvětlila, kudy k ní. Uběhla další půlhodina, projela jsem několik silniček, které zřejmě od války neviděly cestáře, znova jsem potkala Pražáka a cizince a v lesíku vyvenčila psíky. Pak už cesta uběhla bez problémů.

Paní nás pustila na zahradu, kde na sebe Vlčáček a její šeltičky pěkně vrčánkovali. Vlčáček sežral jabka, Astra šlohla jejím psíkům odměnečky a všichni moji vyvenčení psíci svorně obesrali okrasnou zahradu - každý minimálně dvakrát...

Šeltičku jsem vyfotila a je na fotce vidět i nějaký zdravotní problém s přední tlapičkou, která se velmi velmi lokýtkem vytáčí do strany. Na tu nejvíc kulhá. Fenečka prý před týdnem ještě ani nechodila na zadní nožičky, teď po Canivitu už na zadní pajdá docela slušně, ale zvedání je dost obtížné. Mezi očíčkama má staré jizvy, ty jsou vidět i na fotce v úvodu. Má tetování, na fotce ještě vyniklo, takže je nádherně čitelné. Fena s tímto tetováním je však dle informací chovatelky mrtvá! No, evidentně není. Paní chovatelce to možná někdo jen namluvil. Pejsek chodí podél zdí, furt se kryje. Ale vyšel už i na travičku, mých pejsků se ale bál a radši se schovával pod židli. Žádný konflikt ale nenastal, jen to počáteční povrčení, které skoro nebylo slyšitelné, spíš takové upozorňování. Vlčáček měl košík, ale stále si ho sundaval a pak už jsem mu ho ani nenandavala, protože s fenečkami se docela v klidu očuchával, ačkoliv nevrtěl.

Fenečka je taková smutná. Hodně se ke mě tulila. Úplně se na mě navalila a neměla strach, když jsem jí obejmula, takže vlastně ani neměla jak utéct. Strkala mi čeníšek do obličeje a vypadalo to, že jí fyzický kontakt dělá hodně dobře. Je tlustá. Možná bude mít do 14 dnů štěňata, ale to se odhaduje jen z doby hárání, bříško velké nemá. Jenže byla špatně živená, tak může mít malinkatá štěňátka a nepozná se to. Psychicky je na tom dost špatně, prý hodně utrpěla, když jí zabili předešlá štěňata. To špatné chození prý může být NEvýživou v minulé březosti, ale prý není jisté, jestli jí nezkopali cigoši, kteří tam měli nedávno nějaký grilovací sraz a hned nato byla paní oslovena s tím, že fenka je na tom špatně. "Majitelka" cikánka jí prý vydala bez problémů, beztak byl pes prý minimálně tuto zimu, ale možná i minulou, venku - takže zájem o něj minimální. Když to sečtu, tak je pes vymrzlý, nevyživený, zřejmě po úrazu a psychicky zlomený.

Fotky sem dát nemůžu, protože ten PC, na kterém píšu, nemá patřičné díry (USB). Zkusím je sem dát zítra z jiného PC. Teď už valím do pelechu, protože jsem byla na cestě cca 9 hodin, z toho podstatnou část jsem bloudila bez mapy a bez značení.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 07:12
- Nahlásit

Vlčáčková
chybí mi dost podstatná zpráva - kdy si ji bereš?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 11:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Když se tedy ví tetovací číslo, tak i jméno fenky ne? Sice je to celkem jedno teď, ale i tak by to bylo dobré info. Hlavně by mě zajímali ti lidi co si ji původně koupili od chovatelky, že dopustili, aby se dostala do takových podmínek... aspoň aby si na ně dali ostatní chovatelé pozor, kdyby náhodou chtěli nové štěně...

impact
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 12:13
- Nahlásit

Shelticka
Tam-vedle-vy-víte-kde někdo píše, že to tetování nesedí s barvou fenky chovatelky, která již stejně zemřela na zánět dělohy.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 12:18
- Nahlásit

Vlčáčková
neser a koukej si ji vzít!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 12:19
- Nahlásit

Vlčáčková
šmarja, asi sem trupka, ale kde vlastně ta šoltyje teď je? Můžeš napsat název vesnice?

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 12:23
- Nahlásit

impact
Tam-vedle-vy-víte-kde někdo píše, že to tetování nesedí s barvou fenky chovatelky, která již stejně zemřela na zánět dělohy.
To není nic neobvyklého, taky už jsem jednou sháněla majitele od psa, který podle tetovacího čísla byl prokazatelně zcela někdo jiný

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 12:40
- Nahlásit

Vlčáčková
Fenečka je taková smutná. Hodně se ke mě tulila. Úplně se na mě navalila a neměla strach, když jsem jí obejmula, takže vlastně ani neměla jak utéct. Strkala mi čeníšek do obličeje a vypadalo to, že jí fyzický kontakt dělá hodně dobře.
ježišmarjá a na co eště čekáš????? má si ten chudák podat kolkovanou žádost abys jí odtama už konečně vodvezla nebo jak jako????

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 22:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Biluška sem hodí fotky.

Všimněte si na nich:
1) jizev u očí (oči jsou i trošku zamokvané)
2) přední levá nožka je "vybočená", vytáčí lokýtek do boku, chvílemi hodně, a kulhá na tuto nohu nejvíc (na zadní nohy ještě před cca něco víc než týdnem nechodila),
3) výrazu psa.

Možná jsem to původně dost nezdůraznila. Ale pes je nyní u paní, která se o ní velmi dobře stará a zajistila jí i nějaké léky, které velmi pomohly. Nechat si jí ale může maximálně do podzimu, kdy odjíždí z chaty do Brna, do malého panelákového bytu, kde už dva psy má.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 22:45
- Nahlásit

gabifi
jestli chceš vědět vesnici, tak mi pošli mail, napíšu Ti to. Ale takhle veřejně radši ne.

Shelticka
číslo 5545, o tom není pochyb. Prý je to snad dokonce nějaký double v číslech. Paní Fialové prý její odchovankyně zemřela na zánět dělohy a měla i jinou barvu. Tahle by snad mohla být z jiné, dnes již zaniklé chovky. ??? Tak nevím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 06:33
- Nahlásit

Zbytek fotek na rajčeti

Vlčáčková
Všimněte si na nich:
1) jizev u očí (oči jsou i trošku zamokvané)

Nevím čím jsou tyhlety jizvy způsobené, ale Hesinka má taky jednu a znám ještě minimálně jednu šeltii, která je má. Hesce se tam kdysi udělal takový jakoby bolák (ale nebyl to bolák), netušíme z čeho to vzniklo. Při stresu jí to natíká a zvětšuje se, pak zase mizí a zmenšuje se (dokáže to natéct i v řádu cca deseti minut, splaskne to stejně rychle). Má to celý život, vidělo to několik vetů a nikdo neví co to je. Jeden prohlásil, že snad píštěl, ale neví od čeho a kam vede, ani proč ve stresu natíká

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:05
- Nahlásit

ty jo ta je krásná)))) jen má smutnej výraz..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:15
- Nahlásit

davidkova renata
ty jo ta je krásná)))) jen má smutnej výraz..

vid´......

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 15:34
- Nahlásit

Vlčáčková
chudina šeltička, kdoví, čím vším si prošla, musíš ji pomoct se vyhrabat z těch zážitků a vzít si ji!!!!!!!!!!!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 19:32
- Nahlásit

Tak prý je snad jedna slušná zájemkyně o Sabinku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:43
- Nahlásit

Vlčáčková
tak teď nevím, jestli nebo
aspoň zjisti o jakého člověka jde a kde bude, jestli je to v tvých silách.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 03:17
- Nahlásit

Eninka
Podrobnosti budou vědět na koliích v nouzi. Ta zájemkyně se ozvala jim.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 22:09
- Nahlásit

Pro MRK:
jak to vypadá s tou zájemkyní?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 11:17
- Nahlásit

Sabinka prý dnes skoro neslezla z kanape. Stav se tedy zhoršil. Doufám, že je to jen přechodné. Jsem domluvená, že se pro ní do středy stavím a vezmu jí k veterináři do Brna.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:09
- Nahlásit

Sabinka u nás přežila noc. Psiska si jí v autě nevšímala, seděla vepředu a oni leželi vzadu a neprudili. Byla po část cesty dost neklidná. Když jsme přejeli nějaké ty díry, tak to vždy komentovala a vrtěla se, možná jí něco bolí a to větší otřásání jí nedělalo dobře. Nekňučí, nestěžuje si, tulí se a děsně smrdí (mám podezření na nějaké hovínko v chlupech, ale nezkoumám, protože to bych s ní musela manipulovat a to chci co nejméně, protože kdo ví co má za problémy s páteří a nohama, že jo). Chvílema v ní chrčí - je to cítit i rukou, když se dá na hrudník. Místy dýchá velmi povrchně a rychle - jsem myslela, že mi v autě porodí. Je fakt tlustá. Dnes ráno snědla jen půlku žrádýlka a jen leží.
No a asi bychom měli napsat někam do Rakouska, jestli to není pes od nich. Proběhlo info, že před dvěma lety jí někdo našel zkrvavenou u silnice, ale nepochopila jsem, zda zde nebo v Rakousku, ale odsud prý byla dovezená tím chlapem, který jí pak nechal takhle dopadnout. Takže ví někdo, kam napsat a umí někdo N nebo A?

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:15
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak krátkej dopis v němčině bych zvládla. Ale nevim kam a dítě mě dlouho sedět u Internetu nenechá

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:46
- Nahlásit

Dík. Kdyžtak dám vědět.

hancaw
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:54
- Nahlásit

Vlčáčková umím anglicky i německy tak kdyby něco a kachna nemohla dej vědět. Držím tomu šudínkovi palce. Snad bude brzo dobře

Lucie Novotna
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 14:07
- Nahlásit

Chudina....držím palce aby vše dopadlo jen a jen dobře a byla brzy ok. Je moc krásná. Tak se drž chlupatá holčičko... A doufám že budou brzy další informace.
Jste dobrá paní Vlčáčková.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání