| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2010 08:53
- Nahlásit
Psíček
Ne neřešíš to od prvopočátku, opravdu ne.
řeším to , po emailech po telefonech a to co se zdá jako výštěk byla jen poznámka pro Inu která (ta moje poznámka)reagovala na naši osobní domluvu a mailovou korespondenci...
jsi přišla až teď, btw zapomněl jsme ti odpovědět.
Takže nemyslím si, žeby to měla být strašná práce. Ale opakji, že nechápu ten odskok od tématu.
no to není odskok od tématu to je právě to co sem řešila od začátku a řešíme to s některejma akitářema už dlouho akorát že ty o tom nevíš.... tak se ti to zdá jako odskok...
Psíček
Promiň, ale tady se celou dobu bavíme o zcela jiných věcech než těchto dvou jedincích
já ale řeším ty dva jedince a poakuju jinde a jinak .... akorát mě to nedá nereagovat na tebe
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2010 14:59
- Nahlásit
Tak Harry se ofiko jmenuje B-Harry z Bambusového háje a je narozen v roce 2003 - čili sedmiletý.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2010 17:09
- Nahlásit
Biluška
B-Harry z Bambusového háje
takže asi odchovala na B. háj, což?
Jdu to zaktualizovat na Inugóju
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2010 17:57 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit
Přemrkla jsem tohle téma a mám pocit,že se hledá náhradní majitel dvou akit.
Nechápu výpady některých lidí,že chovatel je zodpovědný za svůj odchov "od struku až po poslední den.
Sama dávám v kupní smlouvě možnost vrácení zvířete za finanční částku,která bude odpovídat stavu zvířete,splněných zkoušek u akreditovaných společností,nepřesahující polovinu kupní ceny, do 18 měsíců....nikoliv,že jsem povinna po x letech okamžitě a bezvýhradně převzít zvíře,které nevím,jak a kde žilo,jakou mělo výchovu,stravu,ustájení...ano pokusím se pomoci,ale aby mi někdo zavolal,že okamžitě mám nacválat..to asi nikoliv.
Každý kdo si pořizuje zvíře veškerou zodpovědnost nese na bedrech sám....
Rozhodila jsem sítě mezi lidi,co milují akitky..
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:33
- Nahlásit
šup s akitkama nahoru
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:34
- Nahlásit
Akitky dneska dostali syrové kostičky se syrovým masíčkem. Nevěděli co s nima . Naštěstí to od ostatních psů rychle odkoukali
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:51
- Nahlásit
Biluška
A jak jim to chutnalo?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:59
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Harrymu moc, Rikině míň. Párkrát si kousla, pak říkala, že de blejt a její podíl okamžitě znárodnil Harry
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 10:48
- Nahlásit
Eire
přečetla jsem si to tady a myslím, že to máš s odchovy nastavený docela rozumně. Variant je hodně, tu svou má určitě rozmyšlenou každý chovatel.
Po mém psovi jsou taky štěňata a ještě asi nějaká budou, tak jsem si samozřejmě v hlavě srovnala, co s opuštěnými potomky. Jsem ochotná vzít si fenu, i ve špatné kondici, nebo hodně starou. Se psem by byl problém, vidím to na dočasné ubytování, případně finanční spoluúčast. Vše záleží hlavně na momentální životní situaci, finanční, zdravotní (kupovat barák, opouštět práci atd, kvůli osiřenému zvířeti, které majitel nenaučil základní čistotě a podobně asi nebudu).
Za zvíře je zodpovědný jeho majitel, morální odpovědnost mají nejbližší příbuzní a zodpovědnost ze zákona obec - pokud zvíře skončí jako opuštěné. Zvíře je dlouhodobá záležitost a nedokážu si představit situaci, že ještě cca 15 let po odchování posledního štěněte bych měla mít připravené ubytování a zázemí pro opuštěná zvířata mnou odchovaná.
Akitám přeju brzké umístění u milovníka tohoto plemene
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:02
- Nahlásit
Za zvíře je zodpovědný jeho majitel, morální odpovědnost mají nejbližší příbuzní
Souhlasím, nevím kde se vzalo, že se o psa musí postarat chovatel?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:12
- Nahlásit
laguna
nevím kde se to vzalo,páč mám pár kamarádů,co by prostě nenechali svůj odchov hnít někde v útulku,neumí si to představit..pochopitelně za normálního života běhu,smretlné choroby a přírodní katastrofy se v to nepočítaj..ale oni nemnoží,oni chovají,tak je to pro ně asi snažší.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:18
- Nahlásit
laguna Souhlas s Davídkovou. Taky klub WSS pomáhal chovatelce umístit psa, kterého vyhodila rodina, když šel tatínek do nemocnice. Pomáhala jsem jí taky, protože jí znám, a to k psovi nemám žádný vztah. Vždycky, když vidím nějakého WSS nebo jeho křížence nebo jiná plemena podobná, dávám vědět mému bývalému klubu, zda nemá někdo zájem. Nepřijde mi úplně normální být lhostejný k tomu, co se mi líbí, a už vůbec ne k vlastnímu odchovu.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:21
- Nahlásit
davidkova renata
znám taky spoustu lidí co udělaj vše co je v jejich silách,aby se o svůj odchov postarali.
Ale vadí mi že se tady z toho dělá povinnost chovatele.Vždyť je to jen jeho dobrá vůle.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:26
- Nahlásit
laguna
tak třeba to píšou ti co to maj prostě jinak a přijde jim to normální to tak udělat...cejtěj to tak.Zákonná povinost samo neexistuje.Osobně myslím,že je to o tom,jak kdo má silnej žaludek.Já ho,mám slabej,takže chovat nemíním,neb nemám podmínky na případné svoje odchovy v nouzi.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:29
- Nahlásit
laguna No, vidíš, a mě zase vadí lhostejní lidi. Ona není povinnost ani zvedat upadlé důchodce na ulici, že jo...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:49 - Změnil/a: laguna
- Nahlásit
Ona není povinnost ani zvedat upadlé důchodce na ulici, že jo...
to je trošku o něčem jiném.
Takže já si koupím psa s pp za tři roky zjistím ,že bych chtěla jiný plemeno brnknu chovatelce ať si ho vyzvedne že už ho nechci.
Tento příklad je extrém ale podle toho co píšete tak majitel může bez udáni důvodu kdykoliv vrátit psa chovatelce a ta by mu měla ještě minimálně poděkovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 13:57 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
laguna
podle toho co píšete
tak já osobně teda píšu o outulku a psu v nouzi...dále teda pokud prodám psa někomu takovýmu jak ty píšeš..to jsem asi moc zodpovědně nevybírala budoucí majitele,že..jo,splíst se může každej,chápu a respektuju.Tadle debata stejnak nemá smysl bo nemá oporu v žádným zákoně,je to pouze o přístupu jednotlivce ke "svému štěněti" a ten se liší jak je vidět.
Bysem eště dodala,že nějak nevidim smysl v tom produkovat psy a ignorovat,že tito se mají špatně nebo jsou v průseru..proč jsem je potom teda "vytvořila"?? abych ukojila svoje ego nebo kapsu nebo proč proboha????
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:02
- Nahlásit
Já bych taky nenechala svůj odchov v útulku.To je jasný, ale vadí mi že veškerá starost se hází na chovatele protože on prostě MUSÍ.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:06
- Nahlásit
davidkova renata
to jsem asi moc zodpovědně nevybírala budoucí majitele,že
to je dobrej fór, já teda do lidí nevidím, ty jo? Nikdy jsi se nespletla v lidech, nikdy ti nikdo, koho dobře znáš neprovedl nějakou humusárnu? A natož člověk, kterýho moc neznáš?
Asi jsi dobrá vědma, já tedy do lidí nevidím, zvláště poslední dobou už vůbec...
O svoje odchovy jsem samozřejmě rozhodnutá se postarat, nakonec už se několikrát stalo, ale dovedu si představit situaci, kdy se takových chovatelů dá jednoduše zneužít, jako u jedný naší feny, co byla vrácená, protože je "moc temperamentní".
Já bych z pozice chovatele spíš uvítala nějakou zákonou možnost odebrat svůj odchov, který je zjevně týrán, ale asi máme mít jen povinosti, když to tady čtu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:06
- Nahlásit
laguna
protože on prostě MUSÍ.
nemusí,jen někteří nechápou,že jim je to fuk..proč je teda potom nechali narodit? viz otázka výše...
jako vono dyš ti "chovatel" řekne,že si svou odchovanou 2 letou fenu zpátky neveme i když ví,že měla chudák pech a má už 4. majitele e ted je momentálně v útulku a jako důvod uvede,že čeká další vrh a někdo se ho eště zastane ,tak to jako sorry!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:09 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Ebony
Nikdy jsi se nespletla v lidech, nikdy ti nikdo, koho dobře znáš neprovedl nějakou humusárnu? A natož člověk, kterýho moc neznáš?
hele ,zkus to pořádně přečíst než něco vypustíš
..jo,splíst se může každej,chápu a respektuju
btw..můžeš si tu možnost odběru dát do kupní smlouvy ne? vymahatelnost bude asi stejná jako u jiných smluv,ale to fakt těžko pořešit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:10
- Nahlásit
laguna
Nemyslím si, že by měla být zákonná povinnost postarat se o svůj odchov. Ale z morálního hlediska to vnímám tak nějak jinak.... Stejně jako se rodiče starají o své děcka i když nemusí (předpokládám, že tě nepřestanou zajímat dnem kdy jim bude osmnáct) tak se prostě starám o své štěňata i když nemusím. Vadí mi představa, že ta kulička, kterou jsem piplala, teď trčí někde v útulku
Asi bych to brala jinak být jako Gabifi majitelkou krycího psa. Ale jako majitelka feny mám doma ty prcky. Rodí se mi většinou do dlaně (nenechávám feny rodit samotné), olizují mi kaši z prstů když se učí jíst, jsem u toho když začínají chodit, když jsou poprvé venku.... ať to zní sebevíc pateticky tak k nim mám vztah. A ten jaksi přetrvává i když by ze zákona nemusel
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:14
- Nahlásit
davidkova renata
hele ,zkus to pořádně přečíst než něco vypustíš
je mi líto, ale já nevypouštím, tak proč to píšeš, když splíst se může každej to jsem asi moc zodpovědně nevybírala budoucí majitele,že nějak nechápu
btw..můžeš si tu možnost odběru dát do kupní smlouvy ne?
jo to můžeš, a pak si s ní taky můžeš víš co...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:18
- Nahlásit
Ebony
nějak nechápu
to je tvůj problém
no a proč píšeš,že bys uvítala zákonnou povinnost? Vždyt jí máš.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:25
- Nahlásit
btw..můžeš si tu možnost odběru dát do kupní smlouvy ne?
Ano já to mám ve smlouvě.
Prostě si stojím za tím že je to chovatele dobrá vůle.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:38
- Nahlásit
Biluška
No, vidíš. A proto stále udržuji občasný styk s jednou chovatelkou, která byla vyloučena z Vašeho klubu. Ale ta, když se její štěně nemá dobře a majitelé ho nechtějí, ho (aspoň co já vím) automaticky bere zpátky. Taky o všech svých psech, a že jich za celou dobu měla mraky, mi uměla říct spousty podrobností a příhod, co se stalo. Na gauči starý pudl - slepý, hluchý - ale na záchod ho vždy vynesla, pomazlila ho a zase položila na gauč. On trošku poběhal, pak zalehl na gauč a vypadla velmi spokojeně.
No, nic není černobílé. Protože jak jsi psala, a já Ti to věřím, zase množí i zvířata, která nejsou úplně OK. V kontrastu k tomu ale zase nechává dělat i ta vyšetření, která by nemusela.
laguna
Jo, překročit ležícího důchodce je trochu něco jiného. Ale já psala o (ne)povinnosti a podle výsledků "pokusu" cca 75 % lidí ležícího člověka překročí, nepomůže a někteří ho ještě okradou.
Povinnost to není a asi by ani neměla být. Ale ten, kdo se o své štěně vůbec nezajímá, je podle mého póvl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:46
- Nahlásit
Vlčáčková
V kontrastu k tomu ale zase nechává dělat i ta vyšetření, která by nemusela.
Ono to v inzerátech vypadá líp
Jinak nevím, osobně ji neznám. Snad máš pravdu. Přála bych si to, kolem šeltek se motá takových hnusáků, že to až hezký není Je fajn vědět, že aspoň někdo takový není.
Jo, překročit ležícího důchodce je trochu něco jiného. Ale já psala o (ne)povinnosti a podle výsledků "pokusu" cca 75 % lidí ležícího člověka překročí, nepomůže a někteří ho ještě okradou
Jenom 75% ? Bych tipovala, že mnohem víc
Asi to budou ti samí lidi, kteří říkají "tady se toulá pejsek, je takový ňuňu, neměl by mu někdo pomoc?", nebo "to je hrůza ty povodně, no chudáci lidi, neměl by jim někdo pomoc?" a jejich třetí nejčastější věta "táto slyšíš to? někdo volá o pomoc? Prosím tě rychle pojď, ještě se do něčeho namočíme"
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:49
- Nahlásit
Biluška
Je fajn vědět, že aspoň někdo takový není.
Já to tedy nevím, ale doufám. Je sice zvláštní, ale třeba psa mi dlouho dát nechtěla, že aby se u mě měl dobře! Měla pochybnosti...
Prosím tě rychle pojď, ještě se do něčeho namočíme
No bodejď. To by bylo!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 14:59
- Nahlásit
Psíček
Říká se tomu pud sebezáchovy,
Ano? Já tomu říkám zbabělost.
|
inu