| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:49
- Nahlásit
Jedná se o psa a fenku (oba s PP). Ibuki z Bambusového háje a jejího syna (papírové jméno zatím nevím, říkají mu Harry). Feně je jedenáct, psovi asi osm, ale ani jeden z nich na to nevypadá (původně jsem fenku tipovala jako tříletou ).
Prošli si peklem - jejich majitelka se propila a profetovala téměř k smrti. Momentálně je na tom zdravotně velmi špatně, má postižený mozek, údajně bude zbavena svéprávnosti a o psy se už nikdy nepostará.
Kupodivu na nich její péče (či spíš nepéče) nezanechala žádné stopy. Jsou mazliví, nechají se ovládat i dítětem, v bytě se umí chovat (nic neničí, neobčůrávají) více méně jenom spořádaně leží na místě a tváří se jako dekorace . Na vodítku chodí bez problémů, netahají. Výcvikem jsou zcela nepoznamenaní a tudíž poslušnost nemají.
Jsou na sebe velmi fixovaní, takže je daruji pouze společně.
Foto dodám co nejdřív.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:53
- Nahlásit
Bilu prosím hod mě ty fotky do mailu akita.feiko(zavinac)centrum.cz hodíme je na asi nejnavštěvovanější akitářský web zkusíme pomoct najít nový domov.
Rozumím teda dobře že je máš u sebe ? přihod prosím kontakt na sebe aby jsme ty eventuelní zájemce nasměrovali rovnou na tebe...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:56
- Nahlásit
Fajka
Kontakt - libuse.kotkova zavináč seznam.cz, tel. 602/658 685 či 554/650 070.
Zítra je nafotím a přihodím.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:58
- Nahlásit
Biluška
ok díky mám uloženo. Hned jak mě hodíš fotky tak to hodíme na akití webovky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 09:04
- Nahlásit
Riky (Ibuki z Bambusového háje)
Harry (papírové jméno zatím pořád nevím)
Zbytek fotek zde
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 09:37
- Nahlásit
hele a chovatel nic?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 12:24
- Nahlásit
Biluška
Díky za fotky. Poslala sem prosbu, aby se to uveřejnilo u Hagurů.
inu
hele a chovatel nic?
Myslím že Biluška má svých starostí dost, zkusíme zatlačit my
Krom toho sem prosila, aby bylo zveřejněný jméno a chovka aby se chovatelům co se nestaraj nekryla věčně záda.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 12:26
- Nahlásit
inu
hele a chovatel nic?
Nechci dělat chytrou, ale jestli je ten pes potomkem feny tak chovatel může těžko pomoct, o psy se už nikdy nepostará.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 13:53
- Nahlásit
Pokud vím, tak chovatel feny nejeví zájem. Biluška psala v žumpě. A pes je jejím synem, tže tam je to pasé.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 14:35
- Nahlásit
Mucholabka
impact
OK, já jsem ráno jen probíhala, takže to bylo to první, co mě napadlo, jestli to ví chovatel. (aspoň tý čuby)
Psíček
to je vždy jen a jen chovatelova dobrá vůle!!!
to je sice pravda, ale když už něco vyprodukuju, tak bych za to měla umět nést zodpovědnost. A pokud si zvíře nemůžu vzít sama, aspoň bych se měla snažit pomoct ho udat znova. Toť můj názor, ale mě si nevšímej, já jsem prostý a naivní člověk...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 14:38
- Nahlásit
Fajka
Poslala sem prosbu, aby se to uveřejnilo u Hagurů.
Hodím to na Inugoya a možná bychom to mohly dát i na inuvnouzi, co myslíš?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 14:54
- Nahlásit
Biluška
Hodila jsem to na Inugoya, snad to pomůže
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:00
- Nahlásit
Psíček
Prosím tě, jak jsi na tohle přišla? To je zase jen jeden z nesmyslů, díky nimž se podporují nezodpovědní lidé.
Normálně, ve stylu podle sebe soudím tebe. Myslím, že nikde nepíšu, že by to měla být povinnost. Ale mě osobně prostě v současný době není jedno, co se děje se zvířatama, za které jsem zodpovědná, takže si neumím představit, že jich deset vyprodukuju, za dva měsíce je vypakuju z domu, přepočítám si zisk a tím to pro mě hasne.
Už mi rozumíš? Mě osobně by to nebylo jedno. Což ale neznamená, že dalším stopadesáti lidem to není buřt
A jedno by mi to nebylo už třeba jen proto, že bych jako chovatel chtěla např. vědět, jestli se u některého odchovu neobjevila nějaká nemoc, např. SA, takže je logické se zajímat a udržovat si přehled.
Ale už jsem to psala, tohle všechno je IMHO a navíc.. jsem naivní člověk
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:13
- Nahlásit
Psíček
ale zodpovědnost, proč tedy zodpovědnost?
já myslela, že už jsem to popsala Nevím, prostě to tak cítím. Protože to já jsem to zvíře vyprodukovala a měla bych se teda snažit zajistit mu životní pohodu, třeba tím, že mu najdu majitele, kteří se o to zvíře doopravdy postarají, takříkajíc v nemoci i ve zdraví.
Prostě... jak to jen vyjádřit. To zvíře je tady kvůli mě. Já ho vyprodukovala, tak bych neměla vidět jen fialový a modrozelený papírky, ale i to ostatní.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:22
- Nahlásit
Psíček
To zvíře je tady kvůli mě. Já ho vyprodukovala
inu má pravdu přecedo
je jasný, že vždycky to nejde a bohužel je čím dál tím víc lidí z řad nových majitelů, kteří psa po nějaké době odloží a tím pádem by měl po nějaké době majitel doma nakvartýrováno čoklů, že by je mohl zapřáhnout, ale.... jak říká inu
To zvíře je tady kvůli mě. Já ho vyprodukovala
tak bych se minimálně snažila o to najít mu nový domov. A nebo.... bych nemnožila . Hele Ešus je nepapírák, ale když se jeho brácha ocitl v potížích- a to ne vinou majitele /myšleno tím, že sám majitel se o psa starat nemohl a sám se snažil mu najít domov co to šlo/, tak majitelka od Ešusí mamičky hledala taky nový umístění. Vím naprosto tutově, že kdybych byla s Ešusem nějak v průseru můžu se na ní obrátit.....
ale máš pravdu v tom, že povinnost to není. Je to ta zodpovědnost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:29
- Nahlásit
Psíček
kdyby byli lidi zodpovědnější - myšleno celkově - ubylo by mnoha problémů.
Zodpovědnost začíná od maličkostí. Od toho, že nejsem tak nezodpovědná, že zbytečně nenechám svítit ve sklepě, nevodhodím prázdnou krabku od cigár jinam než do koše, dodržuju zákony, psaný, nepsaný.... prostě nežiju jako člověk dobytek, ale jako člověk
prostě člověk-veliká pán tvorstva - je ten, kterej rozhodne, že se to zvíře narodí a tak by - když už rozhodl, že tady bude, měl by - ne nemusí- ale měl by se snažit, aby to zvíře žilo slušný život, když ono samo se jaksi pochopitelně o slušný život samo snažit nemůže.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:34
- Nahlásit
Psíček
ne prostě fakt ti nerozumím, proč se snažit přesouvat zodpovědnost z majitele psa na jeho chovatele
ahá, tak se možná nakonec vymotáme
Hele, podle mě je tam ta odpovědnost na obou stranách: chovatel vyprodukoval zvíře a je jeho zodpovědnost/povinnost (co chceš), postarat se o to, aby se to zvíře mělo dobře. Do toho by měl spadat i zodpovědnej výběr majitele, aby se co možná nejvíce eliminovalo riziko, že to s tím zvířetem blbě dopadne.
Majitel má zodpovědnost postarat se o to, aby zvíře mělo co jíst/pít/péči o zdraví/ životní náplň a pohodu, zkrátka o jeho "provoz". Jenže když se po čase ukáže, že výběr majitele byl špatný, a já jako chovatel se to dozvím tak co.. tak se budu tvářit, že se mě to netýká?
Já už myslím, že rozumím, co se snažíš říct. Máš samozřejmě pravdu a u velkomnožáren a produkcí typu jatečních zvířat je takovejhle přístup nemyslitelnej.
ALE já si prostě myslím, že tohle by tak nějak mělo patřit k dobrýmu chovateli: že to prodejem nekončí. Já tam tu zodpovědnost cítím a proto se budu klonit k názorům, které toto stanovisko podporují. Ale automaticky tím nemyslím, že by to měla být nějaká povinnost. Je to jen o tom, jak to máme kdo nastavený uvnitř.
Proto jsem pořád předtím psala to IMHO a podobná slova.
Kdybych chovala (to dřív asi přijde konec světa nebo budu muset hooodně upadnout na hlavu, aby se to stalo), tak bych se řídila podle svého vnitřního cítění.
A propos, ty jsi nikdy nenarazil na prohlášení chovatelů, že kdyby něco, tak se samozřejmě postarají?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:36
- Nahlásit
PetraK
máš pravdu, přecedo
Psíček
dále se obracej na moji tiskovou mlufčí PíP, bo vona to umí napsat líp
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:40
- Nahlásit
Psíček
Základní problém téhle debaty bude asi tady:
Co si ty osobně představuješ pod pojmem zodpovědnost?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:52
- Nahlásit
Psíček
kdyby k tobě domů pravidelně jezdila chovatelka tvého psa a třeba ti nutila své představy o tom, jak se máš o psa starat a zdůvodňovala to tím, že je zodpovědná.
o tom to přece ale vůbec není?
Proč bych se do někoho měla takhle vysírat? Copak jsem sociálka?
co znamena ZODPOVĚDNOST
a co to teda znamená?
Páč já mám celou dobu dojem, že já si pod tím představuju něco jinýho než ty
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:55
- Nahlásit
Psíček
Ano, také se mi líbí bílé černé hranaté koule.
tu bílou kdybys prosim Tě mohl vypustit, nesnášim bílou!
Ale promiň, to není pravda, o tohle by se měl starat ten, kdo to zvíře vlastní, má v péči.
no , to je o - jako dycinky - o tom, jak na to kdo kouká.
Hele - dyby nebylo rozhodnutí chovatele štěně/kotě/ftáče........... atadadááá - vyprodukovat, tak tady to zvíře prostě NENÍ. takže JÁÁÁÁ sem se rozhodla, že to zvíře tady bude JÁ a nikdo jinej. Takže ta zodpovědnost tam prostě je. To ovšem neupírám zodpovědnost NOVÉMU MAJITELI, ale selže-li ten, tak z pohledu zvířete -toho konkrétního zvířete, je to o tom, jak moc zodpovědný je ten, kdo rozhodl, že to zvíře tady bude. No.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:58
- Nahlásit
Psíček
Ok, tak buď zodpovědný člověk za něco zodpovídá (dokud to má) a nebo je zodpovědný (není mu jedno, co se děje dál po celou dobu existence daného tvora, protože jaksi nelze srovnávat produkci aut a psů, už jen proto, že když necháš auto rok zamčený bez povšimnutí v garáži, tak se s jeho welfare nic neděje, ale pes nejspíš za tu dobu chcípne).
Nikdo tady netvrdí, že se musí dělat sociální kontroly, přece
Je to o tom žít a nechat žít, případně v případě nouze se nějak smysluplně angažovat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:58
- Nahlásit
Psíček
z majitele psa na jeho chovatele
pokud jde o nehody a podobný tragický události, tam by měla být zodpovědnost na sátu nebo súrávě územního celku ne?
proč to přesouvat na chovatele?
protože právě chovatel vybíral toho majitele budoucího štěněte nevybíral ho stát ani územní celek....
chápu že nikdo není dokonalej prostě v lidech se sekneš vypadaj zodpovědně a pak se něco pokazí.....proč by se k tomu ale chovatel nemohl postavit čelem a třeba inzerovat svůj odchov na svým webu a proč by tak nemohl pomoci najít svému odchovu nový domov ??? proč to přesouvat na stát uzemní celek??? proč?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:17
- Nahlásit
Psíček
Ne, zákazník tedy kupující si vybral psa. A chovatel mu ho prodal, to je vše.
sem netušila že ty se taky řídíš tímže pes=věc
tak to potom ano...
, ale se zodpovědností to fakt nesouvisí.
a co to teda je? jak to máme nazývat správně???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:19 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Psíček
ale se zodpovědností to fakt nesouvisí.
proč ne se zodpovědností? Sem přece zodpovědný za to co jsem "způsobil", nebo ne? třá když způsobíš dítě, tak sež za něj taky zodpovědnej, ne?
a s čím teda to souvisí, když ne se zodpovědností?
možná se tu střetává ženský a mužský vidění?
Fajka
a co to teda je? jak to máme nazývat správně???
vopisujem??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:20
- Nahlásit
Psíček
pokud to nechceš přesouvat na stát či územní celek, budeš muset nejprve změnit platné právní normy, protože tam ta zodpovědnost aktuálně je
to bych brala jako poslední možnost.... prvotní bych viděla to tlačení chovatelů do toho aby neprodávali štěňata jak housky...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:27
- Nahlásit
Jenom připomínám náhodně kolemjdoucím, že hlavním smyslem tohoto tématu je najít domov dvěma akitám.
Fajka
Chovatele Ibuki jsem kontaktovala jako prvního, jeho postoj asi nejlépe vyjádřila věta "přeju vám hodně štěstí při hledání nových majitelů"
Chovatelem Harryho je majitelka těch psů, čili tam pomoc hledat nemůžem.
|
Fata Morgana
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:33
- Nahlásit
Fajka
jak to máme nazývat správně
Morální kodex jedince.
A ten, jak je i zde patrné, se může jedinec od jedince různit.
Mmch .. chovatele velice výmluvně charakterizuje m.j. obsah kupní smlouvy - je li v ní zahrnuto ono předkupní právo.
Nebo nikoliv.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:35
- Nahlásit
Fajka
prvotní bych viděla to tlačení chovatelů do toho aby neprodávali štěňata jak housky...
a ty znáš někoho, kdo plánuje vrhy až poté, co mají zájemce? Co vidím já, tak se to spíš liská stylem: vono to nějak dopadne a nějak se to vodprodá... teda alespoň v našem plemeni
Biluška
jeho postoj asi nejlépe vyjádřila věta "přeju vám hodně štěstí při hledání nových majitelů"
no jo, no...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:40
- Nahlásit
Biluška
Chovatele Ibuki jsem kontaktovala jako prvního, jeho postoj asi nejlépe vyjádřila věta "přeju vám hodně štěstí při hledání nových majitelů
no to je mě jasný a co by mu to udělalo aby je inzeroval na svým webu a hledal...nic...
Fata Morgana
jak to máme nazývat správně
Morální kodex jedince.
no jo ono o to ani nejde všichni víme o co jde...měla jsem napsat tohle:
jak to máme nazývat správně aby Psíček byl spokojen...
Biluška
Jenom připomínám náhodně kolemjdoucím, že hlavním smyslem tohoto tématu je najít domov dvěma akitám.
chápu ..hlavně aby to chápal i Psíček...
|