| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:27
- Nahlásit
No pokud já vim tak nejsou všichni chovatelé psů s PP xindlové.. Tady se xindli nazvali pouze ti "chovatele" co mnozi psy pouze pro penize a kdyz je nejaky problem tak se na toho psa proste vykašlou... Nebo se pletu?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:29
- Nahlásit
NikisekX
Já bych řekla, že nepleteš
Co ty máš vlastně za psa?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:33
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to jsem ráda
No já mám doma skoro 4 měsíční feňulku bíglouše.Předtím jsem měla Staforda tak to bylo trochu jiný kafe
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:37
- Nahlásit
NikisekX
A bíglouša je s PP nebo bez? A "chovatel" je xindl nebo ne? Jak máš feňuli označenou?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:43
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Je bez PP. Chovatel je takovej divnej, nicméně o feňulku se zajímá.A za 14 dní jdeme na čip.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:48
- Nahlásit
NikisekX
A myslíš, že kdybys měla problém, tak si jí k sobě vezme zpátky? Nevíš, jak často má vrhy? Má ten chovatel www stránky? Díky moc za odpovědi
Nerada bych, aby to vyznělo jako nějaké prudění, jenom mě to zajímá, když už to téma je tu nakouslé...
|
datura
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:51
- Nahlásit
datura
Sem se radši nezapojuj,protože jinak budeš xindl.
Aaaaaaaale klíďo. Hlavně když se čokloidi budou mít dobře
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:52
- Nahlásit
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:27
Citát
No pokud já vim tak nejsou všichni chovatelé psů s PP xindlové.. Tady se xindli nazvali pouze ti "chovatele" co mnozi psy pouze pro penize a kdyz je nejaky problem tak se na toho psa proste vykašlou... Nebo se pletu?
napsala jste to naprosto presne,ja se netrefuju do chovatelu papiraku,nebo bezpapiraku,ale jak napsala impakt,do hajzlu a nehazlu a pokud je nekdo vztahovacnej,tak at si to prebere jak chce,mno ja zatim zazila vice tech xsindlu,bud s pp,nebo bez pp,takze ta miska vah je na hodne spatne strane.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:53
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
nemá stránky ale víme kde bydlí, máme adresu. Jinak tohle byl jeho první odchov. A co jsme se bavili tak zatim žádný neplánuje...je to už starší pán a má nemocnou matku, takže na to nemá čas. Původně si tu naši malou chtěli nechat, ale mají zdravotní problémy tak už by to asi nezvládali.Nicméně nevím jestli by si jí vzal zpátky ale počítám s tím, že ne. Je to odchov bez PP, ten pán už je starší a já si psa pořizovala proto aby mi zůstal..ne proto abych se ho za pár měsíců,let zbavovala, protože by mi třeba nevyhovoval
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:54
- Nahlásit
nemethova5
no však já to tak pochopila, jak jste to myslela...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:58
- Nahlásit
NikisekXjenze nekdo je holttttt hooooodne vztahovacnej a asi nepochopil podstatu veci,jako ja,nebo ty,nebo ostatni by tvrdili,ze chovatele papiraku ,jenom chovatele papiraku jsou xsindlove!jenze to ja ani ostatni vubec,ale vubec netvrdi,jenze ja vetsinou poznala,jen same xsindly,bohuzel!a nebudu tady jmenovat chovky,kde a odkud jsem chtela stene,spise,kdyz jsem nekde byla,mi to pripomnelo mnozarnu a hlavne,to jeste musim napsat!nez jsem mela hajana,divala jsem se vsude po chovkach a taky se mi stalo,nebudu tu chovku jmenovat,ze mi vytahli jedno stene za vratama a ber nebo neber,jasne,ze jsem nevzala,kdyz ani nevidim zazemi,nebo fenu a ostatni sourozence.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:04
- Nahlásit
nemethova5
přesně no..já taky netvrdim, že všichni jsou xindlové..Ale bohužel v dnešní době každej všechno dělá pod vidinou těžkej peněz. Proto množírny atd. I když já mám psa bez PP,tak rozhodně není z množírny nebo tak podobně..Ale je fakt, že většina těch "chovatelů" jsou xindlové. A když to někdo vztahuje na sebe tak ať. Já chápu jak to bylo myšleno a rozhodně to někomu nemusim tlumočit když to nechápe
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:05
- Nahlásit
NikisekX
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:06
- Nahlásit
Můj názor je, že jakmile si chovatel začne vydělávat jen chovem psů, je více jak 90% pravděpodobnost toho, že se z něj stane množitel. A je jedno, jestli psů s PP nebo bez. VClastně to ani jinak nejde. Prostě ty prachy potřebuje, aby žil, tak pomalu plíživě jde bokem to, proč i třeba začal s chovem (velebení plemene, opravdu detailní výběr kracích psů, zacílené čistě a jen na plemeno a přínos pro něj, bla bla bla). Dostane se do fáze, kdy nakryje to, co by třeba před lety nenakryl nikdy a už se veze. A jakmile mu chov začne sypat víc, než reálně potřebuje, je kruh uzavřen a už se třískají vrhy bez ohledu na cokoliv. Těch, co tenhle koloběh ukočírují, živí se chovem psů a přesto jsou poctivý chovatelé, tak těch je opravdu jako šafránu. A to bez ohledu na plemeno.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:11
- Nahlásit
PeKratono,lip bych to nenapsala.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:16 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
datura
Jedna moje známá chovatelka jela pro svůj odchov do Ostravy o půl noci. To byla procházka růžovým sadem, protože.....
to máš kliku a bohužel takových chovatelů je velmi málo. Já mám tedy zkušenost jen z podzimka nebo kdy to bylo, jak se Renata snažila vrátit chovateli fenu NO, která po vystřídání několika majitelů byla nakonec v Troji v útulku. A reakce chovatele: rozhodila" by mi současnou smečku
jablunka
Sem se radši nezapojuj,protože jinak budeš xindl.
nevím proč tohle píšeš, pokud umím číst, tak jako xindl se tu označují chovatelé, množitelé, kteří se nepostarají o svůj odchov a množí vesele dál.
Hlavně si teda myslím, že tímhle se té feně moc nepomůže a akorát se zaspamovalo její téma. Na tohle dohadování si můžete založit nový téma
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:19
- Nahlásit
Alexazkousela jsem brnknout zname,co ma tady o ty psi zajem,bohuzel,reakce negativni,poridila si stenatko a ma dospelou fenku,skoda,chtela jsem trosku pomoct.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:22 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Alexa
A reakce chovatele: rozhodila" by mi současnou smečku
ne tak to přesně nebylo..řekl,že si jí vzít nemůže(přestože věděl,že ve 2 letech má už 3. nebo 4. majitele) jelikož čeká další vrh.po shlédnutí stránek mi to bylo jasný..např. jedna fenečka špatně zabřezávala,tak odchovala jen 4 vrhy.Mrzuté,že?!Když jsem jí vyzvedávala v troji,ošetřovatel pravil,že za těch 8 let co tam je si chovatel tahle a podobná plemena bere zpět tak minimálněm,že to ani nestojí za řeč.
tímhle se té feně moc nepomůže
jedině že bude nahoře,no..
edit..to,že by si eventuálně třeba nechce rozhodit smečku byl argument jedné uživatelky,což byla též pozdější příčina jistého sporu.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:28
- Nahlásit
davidkova renata
tady jsou kluby chovatelu, ktere by s moskevaky mely mit co do cineni, nevim, jestli uz o fence vedi, ale treba by se mezi nima nasel nekdo, kdo by mohl fence pomoct:
http://www.kraop.wz.cz/01vybor.php
http://www.kosd.cz/Vedeni-organizace.html
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:32
- Nahlásit
Roxana
v tom druhým linku už jí vidim inzerovanou v inzerci..
v prvním zatim ne,ale možná taky někde už bude,projedu to..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:35
- Nahlásit
Roxana
tam jí nevidim..ale nevim jak to dát do inzerce ,myslíš přes ten kontaktní mail??
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 11:06
- Nahlásit
davidkova renata
vidis, ja ty linky moc neprolejzala - spis jsem myslela prave pres nekoho v kontaktech, preposlat info ..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 11:55
- Nahlásit
Alexa
Hlavně si teda myslím, že tímhle se té feně moc nepomůže a akorát se zaspamovalo její téma. Na tohle dohadování si můžete založit nový téma
Víš co,já napsala jeden jedinej,s tímhle druhej,příspěvek.A jak mi bylo někde napsáno,psát si můžu co chci.Spočítej si příspěvky jiných,které(ty příspěvky),jistojistě feně pomůžou.Proč tam nepíšeš o spamování???
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 12:38 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
jablunka
Víš co,já napsala jeden jedinej,s tímhle druhej,příspěvek
Proč to vztahuješ na sebe?
Mezi odpovědí pro tebe a tímto je mezera, právě abych to oddělila, že to je pro všechny.
To all
A dost už spamování
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 12:40
- Nahlásit
Alexa
Proč to vztahuješ na sebe?
Mezi odpovědí pro tebe a tímto je mezera, právě abych to oddělila, že to je pro všechny.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 12:43
- Nahlásit
Biluška
Spolumajitelství? Tak to jo . Jsem nikdy nějak nepochopila proč lidi tyhle smlouvy uzavírají.
mám takhle Bruta a v podstatě i Alušku a nemám s tím nejmenší problém...... Brut byl štěně, které si chovatel chtěl nechat jako perspektivní do chovu, ale neměl prostor, takže jsme zapaltili polovinu ceny a slíbili, že se pokusíme Bruta uchovnit. Vzhledem k tomu, že přerostl,tak o uchovnění nemůže být ani řeč a chovatel to uznal. Aluška je něco podobného ..... a nemám pocit, že by jsem byla já, moje rodina nebo chovatel o něco ochuzení. Navíc rozhodnutí ohledně štěňat je jen a jen na mém rozhodnutí... on mi do toho zkrátka mluvit nebude, jen je tam podmínka odchovu na jeho chovku, což mně při jednom vrhu ( který ani nemusí být) vyhovuje....
Takže souhlasím s Neessi. Navíc znám poměrně dost chovatelů, kteří jsou ochotni pro své odchovy jet třá do ciziny, pokud to bude důležité...
|
csvlcak
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 12:57
- Nahlásit
Taky bych neřekla, že jsou všichni chovatelé xindlové...spíš ty množárny "čistokrevných bezpapíráků". Ono není sranda vzít si zpět dospělého psa či fenu velkého plemene - to by mohlo mít poměrně bolestivé následky....Ale rozhodně by se měl chovatel snažit najít nové páníky. Jinak teda diagnostika útulku, že díky postavení zadních nohou lze očekávat vysoký stupeň DKK mě fakt dostala....
A co se týče kritizování spojení "ostré" feny - tak každé plemeno má jiný standard a u moskevského strážního psa ostrost předpokládám a mouly z chovu vyřazuji...ale to už by šlo jinam. Jen koukám, jak tu šmahem odsuzují lidé chovatele a stačí se jen podívat do útulků kolik % psů je tam s PP a kolik "čistokrevných bez PP" ...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 13:00
- Nahlásit
csvlcakale tu se nepise,ze jsou vsichni chovatele xsindlove!tu se pise,ze bud majitel je xsindl,nebo chovatel,ktery radsi necha psa hnit v utulku,konec uz koncim tuto diskuzy,nea to smysl,takhle fakt te fene nepomuzem,ja zatim obvolala par lidi,zatim nic,aspon jsem mela snahu,opravdu koncim.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 13:44
- Nahlásit
volala jsem do útulku, chovatelka ji zpátky údajně nechce pro to že se nesnese ve smečce, budou dělat rentgeny vypadá to, že na jedný noze má dysplazii.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 13:58
- Nahlásit
kejtlinuz opravdu posledni prispevek!!!!!!jako,ale to si protireci,fena je nouma a nesnese ve smecce,nejaky divny teda,pro me.buh-vi,co v tom je,uz se nevydruju,nechci to tady spamovat
|