Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Fena moskevského strážního psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:49
- Nahlásit

inujezisikriste,buh,mi pomahej,nojo,je to tady,no to ti verim,ze asi hodne!vzdycky nastane nejakej psi boom a jak rikam pomahej mi buh!
NikisekXtakovych debilu vypatlanych je tu taky para zbytek tech rozumnych je spacifikuje!

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:50
- Nahlásit

impact
Šlápnu do vosího hnízda a jisto jistě mě sjedeš, ale napadá mě něco o potrefené huse
sorry, ale tak nějak zrovna ty mě nenasereš, navíc nevím, proč bych měla být já potrefená? Nebo máš pocit, že se o své psy, odchovy, cizí psy, útulkáče a vůbec co všechno mám doma, málo starám? Dávám je pryč? Množím na nich? Ale klidně to můžeš tady zveřejnit, pkud něco takovýho víš? Nebo jestli ti připadají dva vrhy NO s PP za dvacet let moc, z toho ten druhý je vlastně odchovaný napůl s kamarádkou, tak asi jo, jsem potrefená...

inu
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:51 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

nemethova5
isikriste,buh,mi pomahej,nojo,je to tady,
nejhorší je, že za chvíli budou plný útulky akit, bo voni rychle zjistěj, že to není jen čokl alá tývý. Půlka z nich je navíc zdravotně v hajzlu a druhá povahově a ti, co nezapadaj ani do jedný kategorie jsou v minoritě.. ale hlavně všichni do jednoho svý psy milujou

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:52
- Nahlásit

Ebony
z toho ten druhý je vlastně odchovaný napůl s kamarádkou, tak asi jo, jsem potrefená...
OT - nechci, abys to brala jako rýpání, fakt mě to zajímá. Jak se dá odchovat vrh napůl? To máte jako každá půl feny a půl vrhu, nebo jak?

impact
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:53
- Nahlásit

Ebony
Šiš, taxem to nemyslela. Mě je fuká, co jsi ne/odchovala.

Myslela jsem to, že jsem čekala, kdo z vašeho nového tématu sem vletí a začne se hašteřit o to, zda je to o PéPé či nikoliv.

Eire
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:57
- Nahlásit

Biluška

Ano, takoví ksindlové co nechají svá štěňata v útulku.

Jo a pak jsou krávy bezcitný,co vybíraj v útulcích na čem by namnožily,že.Bože ty máš ale hroší kůži!!

nemethova5
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:57
- Nahlásit

inu

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:58
- Nahlásit

tímhle té feně fakt pomůžeme

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:59
- Nahlásit

Biluška
Jak se dá odchovat vrh napůl?
já nevím, jak to mám napsat, fena je její, bydlí u mě a štěňata jsou taky u mě, ale na její chovku...jak se tomu říká oficiálně? spoluvlastnictví?

impact
zda je to o PéPé či nikoliv.
no a nebylo?

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:59
- Nahlásit

kejtlin
Jo, bude pořád na prvním místě

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:00
- Nahlásit

Eire
Jo a pak jsou krávy bezcitný,co vybíraj v útulcích na čem by namnožily,že.Bože ty máš ale hroší kůži!!
Ale, další potrefená? Jsem čekala kdy se objevíš . Tak v kterým útulku skončil ten tvůj vlkouš co byl majiteli na obtíž když mu zmlátil dobrmánka?

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:00
- Nahlásit

kejtlin
tímhle té feně fakt pomůžeme
tak pomáhej jsem zvědavá, jak se pochlapíš

impact
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:00 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Ebony
impact
zda je to o PéPé či nikoliv.
no a nebylo?

Z mého pohledu ne.

Edit: Jo, takhle je to spolumajitelství, ni?

kejtlin
Ano, mám stejný názor..

nemethova5
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:03
- Nahlásit

jezis nehadejte se tu,mi je upa jedno,jestli je ten ci onen s pp,nebo bez pp,ale koukam,ze jak objevi modni plemeno,tak to jde s nim z kopce,za kazdou cenu naryzovat prachy,ja nevim,ale nejak se ten nesvar podle me moooo rozmohl,vytriskat prachy jak se da a co se da!

Eire
Člen
- Nahlásit

Biluška

Tak v kterým útulku skončil ten tvůj vlkouš

Neskončil,majitelé si nechali poradit,Mrzuté ,že?Ty jedna potrefená MNOŽITELKO

Biluška
Člen
- Nahlásit

Ebony
já nevím, jak to mám napsat, fena je její, bydlí u mě a štěňata jsou taky u mě, ale na její chovku...jak se tomu říká oficiálně? spoluvlastnictví?
Spolumajitelství? Tak to jo . Jsem nikdy nějak nepochopila proč lidi tyhle smlouvy uzavírají. Leda snad u hodně drahýho importu, kdy jeden člověk nemá na to, aby štěně zaplatil. U šeltek je jich taky dost ve spolumajitelství, ale smysl mi fakt uniká

impact
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:07 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Tak já to třá pochopila tak, že když má chovatel dobrý štěně, nebo dvě ve vrhu a chce na obou odchovat vrh cenný pro to plemeno, ale nemá na to doma prostor a najde někoho, kdo zase chovat ani tak moc nechce, ale psa chce, tak se domluví, sepíšou smlouvu a dotyčný ho dostane de facto zadarmo. A chovatel má na tom ten cenný vrh. Ev. další generaci pro chov. I když Ebony zase říká, že štěnda jsou její. Možná ale krz jeden chov nechtěla zakládat chovku. Nevím, to je spekulace moje. Ale čítávám o tom docela často.

Ev u šeltek třá někdo chce psíka na sport a chovatel chce po něm vrh, tak se domluví, čék má psa zadarmo a chovatel vrh.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:10
- Nahlásit

Ebony
to víš že bych pomohla, kdybych neměla už 11 psů z toho 4 velký a jen 3 kotce

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:12
- Nahlásit

impact
že když má chovatel dobrý štěně, nebo dvě ve vrhu a chce na obou odchovat vrh cenný pro to plemeno, ale nemá na to doma prostor a najde někoho, kdo zase chovat ani tak moc nechce, ale psa chce, tak se domluví, sepíšou smlouvu a dotyčný ho dostane de facto zadarmo. A chovatel má na tom ten cenný vrh.
Mě by osobně docela vadilo kdyby mi do mého chovu chtěl kecat někdo jiný. Ono štěně může vypadat hodně nadějně, pak se třá vyvrbí nějaký zdravotní problém. Já na takovém psovi nebudu chtít chovat, ten druhý bude tvrdit, že se chovat musí a že na to má nárok. Nebo se např. neshodnem na krycím psovi. Nebo na době odchovu - já budu mít ve sportu psa připraveného na vrchol a druhý začne vymáhat svá štěňata.... přijde mi to strašně komplikované, do toho bych nešla.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:16
- Nahlásit

Biluška

No a co když je chovatel slušný, jako třeba Ebony, tak by byla dohoda možná

NikisekX
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:16
- Nahlásit

Biluška

tak určitě by sis pro to vybrala někoho koho dobře znáš a předem se s nim domluvila na podmínkách než by se něco uzavíralo ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:19
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
To tu nechci zbytečně spamovat, když tak u Davídkové, jo?
Hele mezilidské vztahy se mění a kor když jsou ve hře peníze. Představ si situaci, že např. přivezeš toho importa za opravdu velké peníze. Napůl s někým. Za dva-tři roky než pes dospěje se vaše vztahy můžou hodně moc změnit. Pak se najednou sekneš, že chovat se nebude. TEn druhý v tom má prachy, třá je v situaci, že je hodně moc potřebuje... třá ti řekne "já kašlu na to, že ten pes má takovou a makovou chorobu, je chovný, bude se chovat, chci prachy za štěňata" . Co teď?

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 23:10
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Taky existují ještě normální vztahy "gentleman´s agreement" a fakt jsou tyhle dohody dodržovány i za cenu vlastních ztrát.Je to o morální vyzrálosti lidí,kteří budou klidně chroustat suchý chleba,než by porušili dohodu a slib.

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 23:16
- Nahlásit

Neessi
fakt jsou tyhle dohody dodržovány i za cenu vlastních ztrát
pevně v to doufám, pořád eště mluvíme o živejch tvorech, kde výhled na prachy nemá bejt na prvnim místě. Jak mám jen jednoho čokla a považuju ho za kámoše, nemůžu ho dát do souvislosti s kupčením a přepočítáváním. Líbí se mi, co si napsala!

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 23:20
- Nahlásit

Neessi

cilka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 23:21
- Nahlásit

Neessi
Taky se mi líbí co si napsala , jen mám obavu že je to " házení perel sviním ......"

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 23:25
- Nahlásit

Gerda
Lucie Kratochvílová

Líbí se mi, co si napsala!

Já jen doufám,že i když se tu 50% lidí nad tím ušklíbne ,že se aspoň pár jedinců z nich nad tím zamyslí a změní svůj postoj a tudíž ručička vah se přesune na tu správnou stranu.

datura
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:03
- Nahlásit

Ebonyvis ono jich je fakt vetsina,chovatelu papiraku a vetsina se k temto psum obratila zady,coz me opravdu sere,napisu to naplno,i kdyz si je nemuzu vzit domu,tak vetsina neuvazuje tech chovatelu,ze by se o toho psa,nebo fenku postarala,shrabli penize,tak uz je to nezajima,nebylo to mysleno na tebe,ale vseobecne a jak pisu takovych hovad je 99%a za tim si stojim.ty lidka a ostani normalni chovatele co znam i tech bezpapiraku je opravdu,ale opravdu mensina.

No to já asi žiju na jiný planetě.Jedna moje známá chovatelka jela pro svůj odchov do Ostravy o půl noci. To byla procházka růžovým sadem, protože další, naopak Ostravačka tahala jeden svůj odchov z útulku v Americe a druhý z děsných podmínek v Itálii a třetí zas jeli pro psa do Chorvatska.
A co se zabýváme Barzoji v nouzi, tak zatím jediný PP pes v útulku byl zaběhnutý a vyzvedl si ho majitel.
Samozřejmně je svinstvo, že chovatelka fenkyo kterou tady jde jí nechá hnít v útulku, ale jak vidno, můžete jí tu hezky jmenovitě pranýřovat (což je v pořádku). Ovšem chovatele všech těch ostatních psů, co v tom útulku hnijí taky ne. V tom je ten rozdíl.
I bezpapírová nebo křížená štěňata se dají značit čipem a zanesením do registru.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:13
- Nahlásit

daturavite pani,tech dobrych a moralnich chovatelu je fakt malo,ja si opravdu stojim za svym nazorem,ja bych byla taky pro cipovani a registrovani,ja si fakt vzdycky myslela(asi mylne),ze kdyz je opravdu nejhur,ze se postara chovatel,jinak majitele nejsou vyjimka,jsou to dlasi xsindlove,kdyz neui dat psa do vyhovujich podminek a odkopnou ho do utulku

jablunka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:21
- Nahlásit

datura
Sem se radši nezapojuj,protože jinak budeš xindl.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání