Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / hledám nový domov pro....
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:41
- Nahlásit

psa-Amerického buldoka, 1,5roku, kastrovaný, pravidelně očkovaný, po operaci 3víčka, k lidem hodný, zvyklý na děti, základní poslušnost a chuť se učit....
Pes vyrůstal na statku u koní a krav. Majitelé nejsou schopni být důslední a pes roste"jak dříví v lese". Pejsek se jmenuje Adolf, je bílý s flíčkem na zadku-netrpí na letní vyrážky , nemá alergii na žádné složky potravy. Já osobně s ním nemám sebemenší problém, je vděčný za pozornost a dobré slovo. Cvičíme poslušnost-Adolf má chuť se učit, dělá velké pokroky. Není agresivní na lidi ani děti, ale prohání kočky a ujal se role pastevce-majitelé nejsou schopni mu nastavit hranice, tak dochází k nepříjemným situacím....když vyháníme stádo kobyl, tak jen pozoruje a pokud se nějaké hříbě nebo kobyla zdrží, má tendence "si to vyřizovat". Nikdy neublížil žádnému koni ani krávě....Tento víkend položil hříbě, které se zdržovalo a nechtělo do výběhu. Adolf na něm chvilku leží a když má pocit, že si dostatečně uvědomilo chybu pustí ho-na hříběti nebyla jediná stopa po Adolfově "výchově", ovšem majitelé panikaří...zakoupila jsem před několika měsíci stopovačku a učila ho koně ignorovat. Na stopovačce je v pohodě a poslouchá , ale bohužel majitelé nejsou schopni dodržovat pravidla....ani ho tou stopovačkou opatřit. Pokud tam buldok zůstane, tak je za půl roku problém a umístění "asociála" bude o dost složitější. Adolf je vděčný za zájem a pohlazení, na statku jsou psi okrajovým zvířetem. Není zvyklý na pravidelnou stravu-jsou dny, kdy dostane kotel masa a pak 2dny nic. Navykla jsem ho na granule a snažila se mu zavést denní režim-který mu sice velmi vyhovuje, ale který končí mým odjezdem. Tak já bych měla prosbu, nemáte někdo možnost Adolfa ubytovat na přechodnou dobu?...než najdu nového majitele. Chtěla jsem ho mít v Praze třeba 14dní, protože vím, že je větší šance ho umístit, pokud ho naučím na městský provoz, lidi, psy..... . Pokud někdo ví o přechodném azylu, útulku, ve kterém bych zaplatila kotec a dovezla krmení...nebo dokonce o novém a vhodnějším majiteli ozvěte se...píšu mobil na sebe RADKA 774 937 666/večer ho zprovozním...na manžela Romana 608 827 371 nebo mi pište na e-mail hally01@seznam.cz
Snad jsem podala vyčerpávající informace-mám Adolfa plnou hlavu a jsem trochu nesoustředěná. Možná bych měla ještě napsat, že je zvyklý pobývat venku, není uštěkaný...
Tak vám všem děkuju a doufám, že se nám společně podaří najít nový domov pro pejska, jenž si zaslouží žít s člověkem, který ocení jeho skvělou povahu, ač je zástupcem plemene "nepopulárního" je to solidní parťák

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:45
- Nahlásit

hally001
Pokud si zasponzoruješ krmení a případného veta tak ho můžu dočasně vzít k nám. Ale fakt jenom dočasně a s tím, že mu dovezeš žrádlo, třináctého psa už si fakt nemůžu dovolit.

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:14
- Nahlásit

Biluškaahoj to by bylo fajn, ale on psy nemusí..tak jestli budeš mít nějaké separé....veterinář je v pohodě, žrádlo zasponzoruju určitě a odkud jsi?

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:16
- Nahlásit

Jo, jinak feny respektuje...žije společně se psem /kříženec teriéra/ a zatím bez útrazu, ač se do sebe pouští 20krát denně, tak většinou Adolf končí s pokousanou tlamou, ale je na něj zvyklý, upřímně ti nedokážu zaručit, že by si to s novým sokem nerozdal

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:22 - Změnil/a: hally001
- Nahlásit

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:32
- Nahlásit

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:34
- Nahlásit

hally001
ten je naprosto úžasnej, budu ho rozesílat dál, k sobě si ho bohužel vzít nemůžu, v bytě by mu nebylo tak dobře. Ale je fakt nádhernej

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:37
- Nahlásit

PeKrato-já nemyslím, že by mu v bytě bylo zle, ale pokud máš psy, tak je to problém. To teď momentálně řeším já. Máme tři psy-z toho dvě feny, kočky a potkany. ...sice dvě domácnosti, ale zvířata nemůžu nějak přestěhovat tak, aby byla před Adou v bezpečí....chci zkusit pobyt v bytě, aby se lépe umístil, propto ho chci mít po ruce v Praze

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:40
- Nahlásit

já prostě myslím, že adolf vyžaduje lidskou společnost...vždyť i ty koně buzeruje jen proto, aby udělal radost páníčkům. Na tom statku je zvykem psy v podstatě ignorovat...on je vítá a majitelé se na něj ani nekouknou...s hlazením je to obdobné a ten pes o to opravdu stojí. Když s Adou trénujeme poslušnost a dojdou odměny, tak to dělá ze stejnou láskou ...je vděčnej za pozornost

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:48
- Nahlásit

hally001
to je krasavec. snad se najde nějaká dobrá duše.

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:50
- Nahlásit

hally001
Mám separé, používané pro nepřizpůsobivé hoteláky anebo jako karanténa pro nemocné jedince. Doma jsou samé fenky, jeden kastrát pidivelikosti (Texl) - s tím se nerve nikdo, páč ho prakticky nikdo nevidí takže neví s čím se má rvát . A jeden kastrovaný foxlík, který se rve rád, ale už je starý a pozná na co nestačí, takže to by taky neměl být problém.
Jsem z Východního Orientu - severně od Krnova, západně od Opavy

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:54
- Nahlásit

Biluška-tak to je trochu doprdele z ruky, ale pokud nevyjde ten otec-trochu se bojí, uklidnila jsem ho, že startuje jen na koně, kteřrý se couraj...že je položí-překvapivě ho to neuklidnilo)))ale zas, jeho mají psi rádi a já bych tam byla 3krát denně, když by šlo do tuhýho jsem schopná se hodit marod. Jinak děkuju za reakci a rozhodně neodmítám pomoc...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:59
- Nahlásit

hally001
No mám fenu, takže rvačky by se nekonaly, ale pak mám problém s rozdělením při hárání. Na dobu hárání bych je musela oddělit a to nemám jak udělat. A jakmile si ho vemu na dočasno, už ho nedám z ruky Tak mu přeju mooc štěstí, ať se najde dobrej páník. Určo si to zaslouží.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:00
- Nahlásit

PeKrato
dyk je kastrovanej!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:01
- Nahlásit

davidkova renata
ajoo, to jsem přehlídla tak ho nadhodim doma a podám zprávy, je fakt moc pěknej.

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:02
- Nahlásit

davidkova renata
dyk je kastrovanej!
Tak to fšechno vysvětluje, když je to marťan tak přece nemůže vědět, že nemá kousat hříbátka

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:02
- Nahlásit

PeKrato-on je kastrovanej...tak se poptej a já to risknu a dovezu do Prahy. Pokud bude dělat bugr a napadat mi psa, tak bude muset pár hodin vydržet bs košíkem...děkuju a dej vědět, kdyby něco. Lidi já se loučím, jdu aportovat a kdyby něco kontakty na mě mátre. Pokud nemáte kredit nebo šetříte, tak mi napište jen sms a já se ozvu. Děkuju Radka

hally001
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:07
- Nahlásit

Biluška-...já se právě snažila přesvědčit majitele, že kdyby chtěl to hříbě napadnout, tak to poznaj. Toho psa jsem objevila na kost vychrtlýho vloni v zimě. Na statku trávil víkend a zabydlel se tam, tak majitelé rozhodli, že může zůstat-předtím měli fenku am.buldoka. Tak ten chudák bude už po druhý měnit působiště, kdybych věděla, jak tady dopadne, tak jsem ho před rokem balila rovnou-bohužel jsem to asi posrala, oni úplně-nedá se svítit je to tak a situace je taková, jaká momentálně je. Mrzí mě to, ale nečekala jsem takové konce, hlavně tu ignoraci nových majitelů, kteří nejsou schopni obětovat pár hodin výcviku, aby tam zůstal..

Steph
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 06:52
- Nahlásit

vytisknu si ten uvodni popis + fotky a hodim to dneska do skladu v Chuchli, pan ma pro bulldoky slabost i se mezi nima dost pohybuje, jestli by ho nekdo nechtel.

reneeska
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 08:31
- Nahlásit

Ten je žůžovej

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 12:04
- Nahlásit

Adolf mi doma neprošel Chlap do bytu tak velkýho psa nechce a nezlomím ho Teď mám stafbulku, druhýho psa stejně velikostně by zvládl, ale velikost Ady mu už vadí. Tak bohužel. Snad se brzy najde někdo, kdo si Adolfa rád vezme a postará se o něj.
Jinak chválím fotky, ty jsou fakt super.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2009 13:27
- Nahlásit

čus,hally001 vzkazuje,že se do zejtra nedostane na net,tak abyste nemysleli,že na to kašle..nekašle.Novýho zatim nic,za letáčky děkujem

Hyena
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 11:53 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Šup s ním nahoru. JInáč jsem ho taky ropzhodila, tak snad se někdo najde. Americký buldoci jsou od přírody fakt ňuníci. Mimochdem už jsem si opakovaně všimla, že dost lidí od koní neumí zacházet se psi.

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 12:15
- Nahlásit

ahoj lidi, tak za prvé posouvám a za druhé hláááásííím, že sem psychicky nevydržela a pro Adolfa v pondělí ráno jedu. Bude to sice dost pakárna, ale šance psa na umístění se zvýší. Koupím košík, obojek, vodítko...naučím ho v městské dopravě a mezi psy-s náhubkem samozřejmě-dopilujeme poslušnost....a budeme se modlit, aby se někdo našel, jinak jsme v kelu.Zatím bude bydlet u táty v centru, budu tam přebývat s nima.Tak kdo by měl zájem kouknout na něj v reálu dejte vědět.

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 12:18
- Nahlásit

Hyena-taky jsem to postřehla. Ono to bude tím, že jsou zvyklí na koně, kteří-pokud jsou na pastvině-nepotřebují tu péči a socializují se ve stádě+hříbata do nějakého roku necepují, kromě nějakého zvedání nohou , ale nedochází jim, že u psa je ten první rok docela důležitej...tak držte palce a šiřte co to de DĚKUJU

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2009 13:03
- Nahlásit

DNESKA VEČER SE MI SNAD PODAŘÍ UDĚLAT STRÁNKY....POSOUVÁM

hally001
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:01
- Nahlásit

ahoj, odpoledne jedu pro Adolfa...posouvám téma a prosím, kdyby někdo z vás věděl o novém, lepším a zodpovědném majiteli, nechť se neprodleně ozve...na netu nebudu delší dobu, protože jsem nucena se kvůli adikovi stěhovat k otci a jeho spolubydlícím...jediný prostor, kde se nenachází žádní psi. děkuju za spolupráci. Stránky jsou ve výstavbě-blbne mi comp a pořád mi to padá, snad to zvládnu co nejdříve.Děkuju a zatím

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 10:22
- Nahlásit

POPOSUNUJU

hally001
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 12:53
- Nahlásit

Adolf je doma. Ve městě se chová spořádaně-sedá si u přechodů, chodí do krámů, v restauraci si lehne pod stůl a nevíme o něm. Dnes jsme zkusili park-psy ignoruje, lidí si nevšímá. Jediný problém je s vylučováním...pokud se do večera nevyvenčí jedeme na cévku. Ptejte se a prosím posouvejte. Doma neštěká, může být sám...k fence by byl ideální.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 13:07
- Nahlásit

hally001
hele neřikalas něco vo vycházce tedle tejden? s Ádou jako..
...pokud se do večera nevyvenčí jedeme na cévku
vo co go???

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání