Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nalezení 2 psi D1
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Grenay
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 20:47
- Nahlásit

Dnes (19.9.) v 17:30 jsem naložila na 39.5km D1 směrem na Prahu dva pesany - bernskýho salašníka, asi 1,5roku a myslím německého krátkosrstého ohaře, asi 5měsíců - foto zde:
http://www.grenay.cz/dalnice.jpg (bez mezer) Byli chudáci narvaní u středových svodidel a vyděšení...naštěstí se nechali snadno ukecat aby nastoupili...evidentně jsou zvyklí na doma i auto, mají základní poslušnost a milují piškoty. Neznají syrové maso, evidentně granuláci (pro mě trochu problém, nemám žádné klasické granule, krmím syrovým a Fit Crocem (ten nechtěj).

Zatím jsem je vzala k sobě domů, ale nemůžu je tu nechat na pořád, mám sama smečku 6ti psů, takže to je jen krátkodobé řešení, doufám, že je někdo bude hledat. Mají to nahlášené policajti v Benešově, v pondělí zkusím obvolat obce kolem dálnice, jestli náhodou nemají nahlášené ztracené pesany. Tetování nemají, čipy se pokusím zjistit v nejbližší době. POkud máte nějaké nápady, tak sem s nimi. Plus by se mi případně hodil někdo, kdo by je byl ochoten ubytovat....u nás to dlouhodobě nepůjde.

Jakékoli info u mě 739 662 981, www.grenay.cz (tam jsou na mě další kontakty), email pod jménem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 21:12
- Nahlásit

Grenay
jéžiš to je děs... díky,že ses na ně nevys*ala..
zkus to dát sem
http://www.nalezenci.cz/
a tady obecné info
http://pavliskop.blogspot.com/2006/01/co-dlat-kdy- se-ztrat-nebo-najde-pes.html

impact
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 21:28
- Nahlásit

Taky sem a sem.

Grenay
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 22:07
- Nahlásit

davidkova renata
impact

Díky za odkazy, poslala jsem to kam to šlo, včetně klubů, ale je klidně možný, že jsou to bezpapíráci. Zítra zkusím někde sehnat čtečku na čipy, jestli nejsou náhodou očipovaný. Jinak se chovaj velmi dobře, jsou zvyklí doma, poslouchají, jsou hodně fixovaný na lidi, tak doufám, že je někdo bude hledat a dostane se k němu tohle info. Byla bych moc ráda, pokud by se majitel našel a mohla jsem mu kluky předat ve zdraví zpátky domů. Snad to vyjde....

impact
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 22:12
- Nahlásit

Grenay
Pokud jsi je nalezla vyhozené u cesty, tak v nalezení původních majitelů bohužel moc nevěřím.

Grenay
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2009 22:14
- Nahlásit

impact
Nemyslím, že byli vyhození, podle mého vyběhli z lesa napravo a chtěli prostě přejít dálnici a nedostali se přes svodidla....byli tam chvilku, když jsem mluvila s policajtama, tak mi říkali, že tam zrovna poslali hlídku, neb jim někdo z dálnice volal chvilku přede mnou....tak tam tak dlouho být nemohli. No uvidíme, doufám, že se najde majitel....na vyhozené pesany mi přijdou příliš v pohodě a dobře nabaštění....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 07:46
- Nahlásit

Grenay
Jeli jsme opačným směrem kolem 16 30 a žádných psů jsem si nevšimla...

Steph
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 08:49
- Nahlásit

Poslala jsem info do Marsovickyho utulku, je asi nejbliz, tak kdyby se po nich nekdo ptal maji tel. cislo na Grenay

Alexa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 09:03
- Nahlásit

Grenay
zavolej do radia Blaník: 800 109 109 tam to hlásej a taky když zavoláš do Blesku tak to do týdne vyjde zkus tohle:Redakce Blesk.cz
Petr Konečný
Tel.: 724 014 586
E-mail: petr.konecny@ringier.cz

Grenay
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 09:48
- Nahlásit

Steph
Díky, mohla bys mi případně poslat kontakt na útulek, nemůžu si je nechat dlouho, tak bych je tam případně pak odvezla (i když nerada(( )

Alexa
Díky, na rádiu mi to nikdo nebere, tak jsem jim poslala vzkaz do redakce, snad to vyhlásí.
Ten Blesk zkusím zítra až obvolám obce. Díky.
Velkýho jsem učesala, nechají se velmi dobře manipulovat, takže někdo si s jejich výchovou dal jistě práci, tak doufám, že se po nich bude shánět a info se k němu dostane....za chvíli dám víc fotek na www.grenay.cz

Steph
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 10:21
- Nahlásit

Marsovice - Eva 728613618 a bud trpeliva, oni tam nemaji moc signal

Grenay
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 13:00
- Nahlásit

Nové fotky nalezených kluků najdete zde: http://www.grenay.cz/

Steph
Díky moc, snad se ozve majitel dřív, než budu muset kluky odvézt...to bych fakt nerada.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 13:24
- Nahlásit

Grenay
ty vado ty sou nádherný! Když si představim,že nebýt tebe ,moh z nich bejt touhle dobou už jen mastnej flek na dálnici..,fakt za ně dík.Vypadaj ale opečovaně,doufám,že je bude někdo shánět.. hele tu čtečku by měli mít policajti,pokud to nemáš daleko nebo tak,popadni čokloidy a jdi na nejbližší služebnu(nejlépe předtim cinkni že jí fakt maj)

Grenay
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 14:17
- Nahlásit

davidkova renata
No naše malá vesnička policajty nemá) sjedu ke svýmu vetovi, ten čtečku určitě má, ale je tam až k večíru, tak musím vydržet. Taky si myslím, že je někdo bude hledat....doufám v to....zasloužili by si to.....

Janiii
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 15:39
- Nahlásit

kluci jsou to nádherní - snad je někdo hledá a brzy najde!!!
rozhodila jsem sítě, jestli někdo něco neví ...

Grenay
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 17:28
- Nahlásit

Tak jsem byla u veta a maj čtečku jen na datamars a ten teda kluci nemaj ani jeden....chjo.

Janiii
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 18:29
- Nahlásit

Grenay
na jak dlouho je můžeš nechat u sebe?
k sobě je bohužel vzít nemůžu, jako Berni by kluky u sebe snesla, jenže bohužel teď má naprosto klidovej režim kvůli nemoci, takže to nepřichází v úvahu
já pořád doufám, že po nich někdo pátrá, a že to bude mít šťastnej konec, a pejsani se dostanou domů ... snad to zítra vyhlásí v tom rádiu

Grenay
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 19:07
- Nahlásit

Janiii
Dokud mi to dovolí smečka, loni jsem zachránila dva důchodce mého plemene a ten jeden se dal natolik do kupy, že mi ty moje začal dost prudit a smečku mi to skorem zlikvidovalo....rvali se mezi sebou, nebyli schopní spolu vycházet, naprosto na šrot....takže se bojím, aby se to neopakovalo, ale kluci se zatím chovaj dobře, smečka je snáší zatím taky dobře, tak to snad nějak zvládnem. Měla jsem mít od pátka minimálně na 14dní rozbouranej barák kvůli přestavbě, ale zruším to, nechci je vézt do útulku, pořád doufám, že je někdo hledá.....pokud zítra nic neseženu, tak jim koupím nějaký granule a uvidíme.

Janiii
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 19:28
- Nahlásit

Grenay
jsi zlatá!!!!!!

Eda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 21:25
- Nahlásit

Grenay
proč jen není víc takových lidí jako ty... díky

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2009 22:19
- Nahlásit

davidkova renata

Vypadaj ale opečovaně,doufám,že je bude někdo shánět..

To bohužel nic neznamená...
Před nějakým časem jsem odlovil malamuta bez páníčka. Nádhernej, mladej, tak právě dospělej, vychovanej, znal pár povelů. Tady v okolí jsem majitele nesehnal, tak jsem ho dal do útulku (s mým chlupáčem by jim to doma neklapalo). Měl čip, našli páníčka, kontaktovali páníčka, švýcara, a ten jim řekl, že už mu utek poněkolikátý a že už ho nechce !!!!!
Tak jsme začali chlupáčovi hledat nového páníčka, našli zájemce a když jsem volal do útulku, jestli se můžem přijít podívat, sdělili nám, že si to majitel rozmyslel a přece jen si ho vzal !!!
Časem jsem úplnou náhodou získal na majitele kontakt - po nějaké době mu konečně docvaklo, že nestačí si jen nechat psa vycvičit a že to fakt není kámoš pro něj a dal ho do lepších rukou. A pes se snad konečně má dobře.

Snad to nebude tenhle případ ....

Držím palce.

Steph
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 00:28
- Nahlásit

sice to sem nepatri, ale ja dneska na silnici taky neco nasla
http://pitbulls.rajce.idnes.cz/Pepina_z_Cholina/

Grenay
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 07:46
- Nahlásit

Janiii
Eda

No moje maminka by s váma nesouhlasila, jak mi včera řekla...nejsem normální

Ale teda fakt doufám, že se někdo najde....přeci je musí někdo postrádat....doufám, že to nebude jako psal Walda....chjo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 07:50
- Nahlásit

Walda
no to je děsná historka..já vim,že to neni směroplatný,kolikrát vidíš v útulku i nádherný psy co neshání nikdy nikdo,ale tak je naděje vo kousek větší aspon
Steph
ale ja dneska na silnici taky neco nasla
ty vogo,ty máš čuníka???? ten je příííšerně rostomilej
Grenay
nejsem normální
tak to si tu dobře

worick
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 07:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Steph
Jé, ty máš čuníka! To se dej nejspíš do party s holkama od zajdů
Už mně někdo předběhnul, tak sem ještě doplním....jo, takový pruhovaný mimi je fakt paráda, ale viděla jsi někdy na živo, co z něj pak vyroste? Já teprve před pár rokama, ale valila jsem oči a to jsem z vesnice a před 20 rokama jsme tu měli prasata domácí v každém baráku. Ale divočák, to je jak stodola!!
Grenay
Taky mám berňáka...
To s těma nalezencema mně mrzí, ale tobě velký dík, že si jim pomohla. Ještě mně napadlo (né, že by ti to moc pomohlo), že je mohli venčit nějaký lidi spolu, třeba i náhodou a ,,potfory" se vyhecovali a zdrhnuli spolu, podle lovečáka nejspíš za zvěří.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 08:05
- Nahlásit

Grenay
Určitě bych to nahlásila blízkým útulkům a policajtům. Když si představím, kam bych volala já - kdyby se mi zaběhnuli psi - tak nejspíš tam. A zkusit třeba i myslivce. Jo a není tam třeba chatová oblast, jestli nezdrhnuli od chaty?

Grenay
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 08:06
- Nahlásit

worick
Řekla bych podle jejich chování, že patří k sobě, velkej si nechá od malýho líbit hodně včetně lezení do misky, běhají za sebou jak ocásci, tak nemyslím, že by patřil každej jinam.
Myslím, že vzali kramle za fenou....velkej je velice náruživej, ale teda malej taky není zrovínka pozadu) Ale tak snad je někdo fakt hledá...chjo.

Steph
Jejda to je ale roztomilý) Ale s tím bych si věděla líp rady než s pesanama....odvezla bych malýho do záchranné stanice pro handicapované živočichy, tam se o ně umí postarat. Pokud bys chtěla vědět víc, tak tady je odkaz na mapu s kontakty:
http://www.csop.cz/index.php?cis_menu=1&m1_id=1002 &m2_id=1051&m3_id=m3_id&m4_id=1183&m_id_old=1051

davidkova renata
Díky, ale víš jak je těžký si přiznat, že ta máma má asi fakt pravdu

Grenay
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 08:10
- Nahlásit

worick
Policajti státní to ví od soboty, volala jsem jim hned jak jsem pesany naložila.
Městská to ví taky, teda ta kterou jsem v okolí našla.
Obeslala jsem kluby ohařů, myslivecké spolky v okolí blízkém i vzdálenějším, poslala to na nalezence, ohaře v nouzi, berňáky v nouzi, je to na mujpes, mám to na webu, včera jsem zkoušela i cvičák v Divišově, to je tak nějak na trase, teď jdu obvolávat obce v okolí, tak teřba se dopátrám i nějaké chatové oblasti. Ještě jsem to posílala do Blaníku s prosbou o odvysílání a dostala jsem kontakt na Blesk, tak ten zkusím zítra, pokud dneska něco nevypátrám.
Ve spádovém útulku v Maršovicích o nás také vědí, tam kluci případně půjdou, pokud se nikdo nenajde.
Další nápady?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 08:14
- Nahlásit

Grenay
víš jak je těžký si přiznat, že ta máma má asi fakt pravdu
sim tě,koukáš na to blbě...divný sou voni!
Další nápady
no docela to máš pořešený..hele a co ty čipy,psala jsi,že maj čtečku na jinej druh esi to dobře chápu,je teda možný,že maj jinej typ?Eště bych zkusila veteriny v okolí,pokud už jsi to neudělala

Grenay
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2009 08:19
- Nahlásit

davidkova renata
Z Klubu ohařů mi napsali, že pokud není malej tetovanej, tak to bude asi bez PP. Že čipovaný ohaři jsou jen z dovozu. Ale zkusím ještě sehnat jinýho veta s jinou čtečkou....to pořeším dneska odpo až dorazím dom....
Teď jsem volala do Divišova....paní na úřadě byla velice milá a mají seznam přihlášených psů včetně rasy, tak se mi podívá, jestli tam takovou dvojku nemají přihlášenou a zavolá mi....mají snad i spádové obce, tak by to bylo super....snad je najde....prosíííííííím

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání