| Autor |
Zpráva |
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 18:14
- Nahlásit
Venuše
Do Prostějova na cvičák???? Ty brďo, tak to jsme se tam možná potkali někdy.Já tam jezdívala hodně závodit za mládež právě s Borgem a doteďka vidím Ladě Frnčovýho, jak s nepěkným výrazem v obličeji vyhlašoval nejlepšího obranáře labrouše Jo, to byly časy....Chci se tam jet podívat na Javůrkův memoriál, nevíš kdy ho máte????
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 18:26
- Nahlásit
Venuše
já je totiž nemám vůbec zažitý
Člověk by o nich měl vědět a měl by to dělat, jinak se můžeš lehce nachytat, že vlastně psovi posunky dáváš, ale nestandardní. Já na to přišla ještě za časů mého kynologického temna, když jsem ovčandu učila odložení a pohybem ruky nahoru jsem jí z odložení dávala vstaň. Já blbec jsem pak před ní musela hrát divadlo, poskakovat, mávat rukama a cvakat vodítkem, abych ji naučila u tohohle cviku na moje pohyby nereagovat.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:21
- Nahlásit
Venuše:
Pokud posunky neděláš, tak to máš fjn, to třeba pak na IPO a podobných zkouškách nebudeš mít takovej problém jako já
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:32
- Nahlásit
Mucholabka
Arguskaaa
Kukala sem na ty posunky, tak nějak přibližně rukama při povelech "máchám". K noze klasika, lehni zas až tolik tou rukou neplácám spíš ji mám víc při těle, zůstaň jo, štěkej jo,sedni mu mávnu dlaní nad hlavou-což je asi špatně, ale vstaň teda nechápu.To se používá když chci zvednout psa z odložení do sedu? nebo rovnou do stoje?Vždyť to je to co říkáš Mucholabko, pohybem ruky nahoru.
No na IPO asi nemíříme, to už je pro opravdový mazáky ne?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:35
- Nahlásit
LUCKA
To jsme se asi určitě nepotkali, my tam chodíme teprve od léta.Ale to si určitě ty, co nám tě dávají za vzor, že i labrouši sou skvělí obranáři
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:01
- Nahlásit
Venuše
To je škoda, že jsme se nepotkali. Je pravda, že já v Prostějově nebyla už ani nepamatuju. Snad před dvěma lety??
A Laďa Frnčo si na mě pamatuje? To jsou mi věci...nějak jsme se nepohodli kvůli MSKS (teda ne osobně,ale tak celkově) tak jsem myslela, že na mě zanevřel Pozdravuj!!!!
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:17
- Nahlásit
LUCKA
Čeče mě to meno nic neříká, já tam trochu víc znám Čechmánka,holky, a jinak nee.Jo a jednomu říkají předseda, to by moh být on?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:30
- Nahlásit
Venuše:Trošku máš v těch posunkách asi bordel.Jiné se používají když je pes na dálku od tebe(ZVV 3)a jiné když ho máš u nohy vedle sebe.Pro tebe tedy platí zřejmě u nohy(předpokládám,že dál nejste )...mávnutí nad hlavou se používá u lehni,u sedni dáváš povel jako k noze(tj.plácnutí rukou o stehno)a u vstaň můžeš lehce vykročit pravou nohou.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:49
- Nahlásit
evina
Trošku máš v těch posunkách asi bordel-to je asi to správné označení
Takže jinak u nohy a jinak mimo.No tak to mám co dělat.Eště že v tom má zatím i prcek chaos, takže ho nemusím moc složitě nic přeučovat.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 06:43
- Nahlásit
Venuše
Jojo, Laďa Frnčo je předseda tvýho cvičáku
Já zas neznám Čechmánka a holky? To vím o Terce Vaculové a Andrei Procházkové....Možná budeš vědět, kdo jsou ony...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:35
- Nahlásit
LUCKA
Jejda, no vidíš aspoň vím jak se menuje
No a holky znám taky jen jménem, a to Radka-taková hodně malá, Marcela-ta má dítko, mladá Petra-té je tak 17 možná.
Spíš vím kdo jakýho má psa, než kdo se jak menuje
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:49
- Nahlásit
Venuše
To je jedno. Prostě jsem si u psa dokonale zkazila odložení, tak vstávala při sebemenším pohybu rukou.Taky jsem udělala chybu v tom, že jsem ji z odložení přivolala, dala vstaň a vymýšlela podobné cipoviny (ale už je to OK).
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:59
- Nahlásit
Mucholabka
No vidíš, tak mě napadlo, že to by mohl být důvod proč se nám moc nedaří odložení. Naše babi ho totiž s odložení přivolává, takže já když chci aby vydržel, tak se pořád zvedá.Asi už čeká kdy bude to přivolání.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 10:56
- Nahlásit
Venuše
nikdy neříkej nikdy
když jsem si pořizovala prvního pracovního psa, taky jsem si říkala, že takový ty zkoušky jako IPO, ZVV apod. nejsou pro nás a nikdy nebudou... a jak to nakonec dopadlo
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:33
- Nahlásit
Arguskaaa
To je taky moje heslo Když jsme jeli pro prcka, tak to byl původně pesa pro babi, a pořád teda je, ale přišlo mi škoda nevyužít jeho "potenciál" co do hopsání a případné poslušnosti. Možná na něj spěchám, ale říkala sem si, že zkusím tyhle zkoušky a ať to dopadne jak chce, tak ho nechám si užít dětství a až bude starší, tak budem zkoušet co se dá. Času máme habakuk
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:15
- Nahlásit
Venuše
Jo jo, setkala jsem se s lidmi, kteří si pořídili aktivní plemeno (kvůli možným aosciacím raději nebudu uvádět které) a na všechno byli šíleně hrr, to psisko se sice stalo velmi úspěšným, je to pes známý i světově, dosáhl velkých úspěchů aouha, v sedmi letech jim skoro přestal chodit, je rád když dojde před dům vyvenčit se a zase domů do pelíšku, vážně odstrašující případ
času je vždycky dost
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:18
- Nahlásit
Venuše
Tak ty holky zase neznám já S tebou je těžká domluva
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 18:10
- Nahlásit
Vážené dámy a pánové,
tak máme po zkouškách ZZO, a jak myslíte že dopadly????
Já a prcek-neúspěšně, neteř s labradorem-velmi úspěšně. Hodnocení? Jsem ráda že jsme se účastnili, opět se mi potvrdilo to, že prcek umí zabrat když jde do tuhýho Bohužel špatně natrénované odložení-i tak to na něj byl výkon, tak dlouho ještě neležel , a aportek-kámen úrazu, asi byl vyvalenej, že u toho neposkakuju jako vždycky a jen tak stojím. jinak ostatní v poho. Takže vážení !!!! Na jaře jim fšem natrhnem kaťata
LUCKA
Tak už je znám, i Andrejku i Petru. A pomalu zjišťuju i ostatní jména. Zrovna dneska jsme se o tobě bavili, pochopitelně v dobrým
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 23:03
- Nahlásit
Venuše
No to máte štěstí, že jen v dobrým Ne, sranda...Kritika je samozřejmě na místě a beru ji
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 08:57
- Nahlásit
Venuše
Jé, nejsem s Afou sama
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 09:12
- Nahlásit
Mucholabka
Taky se ti nezadařilo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 09:17
- Nahlásit
Venuše
Kapku. Jaksi se na mně vybodla. Ale příííshááám, že jinak mi čumí do obličeje a jde krásně, jenom ona se mně snažila přečůrat. Třeba vůbec neaportovala na zkoušce, ale včera mi balónek přinesla několikrát po sobě.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:02
- Nahlásit
Mucholabka
To on se na mě až tak nevybod, jen sme to prostě měli málo natrénovaný. Jo, a aportek mi dones hned po zkoušce, když sme si jen tak blbli. Paní rozhodčí jen koukala, ale nemohla s tím samozřejmě nic dělat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:05
- Nahlásit
Venuše
Tak to já bych mohla trénovat třeba dvě hodiny každý den, bylo by to marné. Ona je trochu hysterická a sebemenší pitomost ji dokáže vyvést z míry. Ale nevadí, i tak je to můj pes
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 17:50
- Nahlásit
Venuše
To jste to jako neudělali?
Tak to mě mrzí, ale smůla holt občas potká každého, teda pokud je to smůlou a ne špatným výcvíïkem
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 20:36
- Nahlásit
Arguskaaa
Jojo, neudělali , ale neva. V našem případě, teda spíš v mém, malej za to moc nemoh, jsem byla po zásluze potrestána. To nebyla smůla, ale né moc dobře připravenej hafík.Prostě sem to zkusila, a doufala že to vyjde A ono to nevyšlo Ale už to pilujem.
|