| Autor |
Zpráva |
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:48
- Nahlásit
Venuše
No to budete machři!!! To mi věř, že jak bude zkouška ZZO napsaná tak budu moc a moc gratulovat. Vím, že se na tu zkoušku už nikdy nedostanu a vím, že to bude asi jediná zkouška, co nikdy nesložím, protože na ni raději už ze strachu nikdy nepůjdu se sporťákem. Možná za 50 let do důchodu si pořídím nějakého mazla a složíme ZZO
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:53
- Nahlásit
LUCKA
dobrej nápad, už tě vidím jak na tebe rozhodčí hulajdá povely a ty jenom "cožé? když já už panáčku moc neslyším"no a mazel to udělá sám, neb bude líp slyšet
Obdivuju, když pesani poslouchají na slovo, a nejlepší je když to jde samo od sebe
Třeba se s naším diblíkem dostanem i někam dál.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 22:04
- Nahlásit
Venuše
Copak máš za bafáčka???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 22:06
- Nahlásit
LUCKA
Se mně na ZZO rozhodčí ptal, vybere si fenku nebo balon (byly tam obě lákadla) a já říkám, no rozhodně balon a pes přiběh k nim, dal na balon tlapu a hotovo... a pak předpisově přiběhl - říkal rozhodčí a že nám může napsat 10 bodů s hvězdičkou
No jo, ale my nemáme to IPO3
evina
však všeho dočasu
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 22:13
- Nahlásit
Terri
Tak to obdivuju, faaaakt! To Borg přiběhl k balonu a začal si s ním hrát fotbal. Rozhodčí potom po těch 21 pokusech a snahu o přivolání říkal, že lepšího fotbalistu neviděl Borginek mlátil do balonu košem, ten balon lítal po place, Borg za ním...No já tam stála jak trubka, ostatní se všichni řehtali a rozhodčí padal smíchem taky...Haha
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 23:21
- Nahlásit
LUCKA
Šeltie, pes, 10 m, a docela tryskomyš a svéhlavec.Tak jako většina šeltií chytrej jak opica a učenlivej, ale mám dojem, že mu připadá, že poslouchat je ztráta času, když může běhat, přetahovat se a blbnout.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:53
- Nahlásit
LUCKATerri:to ten můj je na děti s balonem zvyklý ze sídliště,takže ho velký balon nezajímá.On ví,že mám v kapse menší,lepší Na zkoušce se rozeběhl normálně na volno ale k míči ani ke psům neběžel.Když to vypadalo,že by se i rozeběhl,tak rozhodčí řekl přivolat...a já se tak těšila,že předvedeme předvolání přímo od nich Venuše:šeltičky jsou moc šikovné!Tryskomyš to já mám také akorát fousatou(střední knírač)
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:04
- Nahlásit
evina
Našeho prcka balon taky moc nebere, ale kdyby tam byl rušivý element skejťáci a inlajnisti,nebo ječící pobíhající děti, tak to by bylo tóčo , a to bych mohla hulajdat jak o život.Moje neteř má labradora, a u toho sem poznala co to je úchyl na balonek.To je neskutečný co to s ním dělá, když ví že ho má v kapse
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:09
- Nahlásit
Nevíte někdo, kde je zkušební řád zkoušky BH? Tady na psovi jsem to nenašla.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:12
- Nahlásit
Mucholabka:je tam,musíš se juknot na zk.řád SchH/VPG
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:13
- Nahlásit
Mucholabka
treba tady
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:13 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Díky, já myslela, že to je IPO. No, je to skoro stejné jako ZZO.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:28
- Nahlásit
A tady u toho BH je slovní povelování nebo jen posunkové? Já měla dojem, že jste se tady o té zkoušce BH bavili, že tam nejsou slovní povely?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:30
- Nahlásit
Už to vím, jukla sem na řád.Zvuky jo, ale opravdu jen sporadicky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
Venuše
no, problem u BH naopak je, ze by se nemely pouzivat posunkove povely, ale jen zvukove...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:01
- Nahlásit
wami
Ježíš, já pudu asi znova do 1 třídy, já neumím fakt číst
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:05
- Nahlásit
wami
BH - mám problém s tím, že mám posunky tak zažité, že je používám mimoděk...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:15
- Nahlásit
Terri
mne to vykladej, ja uz zapomnela vsechny zvukove povely, ktere pouzivame i u tance, pouzivam jen posunky - no a u sportovky podobne... (sice teda ty zvukove znam, a pouzivam, ale bez posunku nam to moc nejde... )
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:24
- Nahlásit
Terri
wami
A ty posunkové povely jsou dané a stejné u všech zkoušek?Předpokládám že se dají někde najít.Prosím poraďte kde.Aspoň si budu šetřit hlasivky.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:37
- Nahlásit
U Bh jsou povoleny jen slovní povely.Problém ale je,že u chůze u nohy můžete dát povel jen při změně rytmu chůze.Ne tedy při obratech a to dělá psům(některým)problémy.A posunkové povely jsou všude stejné,pokud jsou tedy povoleny...Mucholabka:ano na první pohled ta zkouška vypadá stejně ovšem je posuzovaná právě jako IPO-tedy na přesnost.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 12:03
- Nahlásit
Venuše
Nejlip popsane posunky jsem nasla tady - v sekci Zkusebni rady, NZR - nekde uplne vespod jsou i posunky...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 12:29
- Nahlásit
evina
Souhlasím, při obratech používám "k noze" naprosto běžně, a obzvlášť při čelem vzad... a ještě si k noze klepnu
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 14:36
- Nahlásit
wami
Terri
Začátečníci to mají snadnější. Já jsem původně žádné povely při obratech, ba ani při změně rychlosti neužívala, natož posunky, protože jsem je NEZNALA a měla jsem pocit, že když řeknu "K noze", tak pes musí zůstat u nohy ať blbnu jak chci
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 15:11
- Nahlásit
Meta
ja jsem taky zacatecnik - no a pomahala jsem psovi pri kazde zmene rytmu chuze (vcetne obratu a tak) prave dalsim povelem "k noze"...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 16:07
- Nahlásit
Venuše
Jojo,šelťáčky mám ráda. Kamarádky mají chovatelské stanice a mají skvělé pejsky...Ale na svoje plemeno (labrador a maliňáček) nedám dopustit
Terri
To já jsem z vesnice, takže tady těch dětí s balony není mnoho.A když jo, tak jen na hřišti...A pro Borga byl žvdycky lepší ten větší balonek...Takže hold jsem měla smůlu
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:02
- Nahlásit
LUCKA
To moje neteř taky ne, má totiž taky labradora, taky černýho . A po 4 letech, kdy to byl pesa procházkový, s ním začala dělat zlehka agi, poslušnost trochu vážněji a taky obrany.A ejhle, labrouš skáče jak o život, když má v kapse balonek tak tiká jak hodinky a při kousání dostává jednu pochvalu za druhou, jak je šikovnej
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:13
- Nahlásit
Venuše
To je dobře, že je další šikovnej labroušek Odkud ho má ta tvoje neteř?? A kde sním trénuje? To víš, sháním a pátrám po dalších labradorech obranářích a moc mě těší, že se občas nějaký najde I Borg má radoooost
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:17
- Nahlásit
O těch posunkách mi ani nevykládejte, já je totiž mám taky šíleně zažitý a když jsou na zkoušce zakázaný, tak na to musim furt myslet "nech ruce u těla, ne že ty pracky zvedneš, prostě stůj a nehejbej se!" stejně si vždycky aspon jeden neodpustim, i když to neudělám schválně... Kvůli tomu nám pak občas při nějkým cviku strhnou body...grr...tak šikovní ti mí pejsci a tak nemožná panička
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:46
- Nahlásit
LUCKA
Ona ho má z Přerova, ale věčně je u nás v Prostějově a chodíme sem na cvičák.A móóóóc si to pochvalujou-oba
Však jí taky říkali, že kterejsi labrouš vyhrál nějaký velký závody v obraně, ovčáci se mohli jít před ním schovat jak byl dobrej
Takže já a neteř a labrouš a tryskomyš to takhle válčíme
Hodně si na sebe navykli.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:48
- Nahlásit
Arguskaaa
O těch posunkách mi ani nevykládejte, já je totiž nemám vůbec zažitý, a tak na ně nemusím myslet
Ale hrozně se mi to líbí když to funguje jak má.
|