| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:32
- Nahlásit
WhiteWolf
Ja jsem 26 nechtela, chtela jsem aby me s tim aspon vzali do tramvaje, do busu... zkrAtka aby to nebylo tak neohrabany, ale iinak je lepsi do terenu urco 26, i rychlejsi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:41
- Nahlásit
Grin
do jakyho terenu teda myslis, ze ta tvoje je idealni? Nebo jaky teren myslis tim, kde by vynikla 26. My chcem hlavne klasicky turisticky cesty, polnacky, lesni cesty. Urcite nehodlame asi drandit nekde skrz les v neprobadanych koncinach. A navic o rychlost nam taky primarne nejde, zas asi cim pomalejc, tim min se budu bat
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 12:17
- Nahlásit
WhiteWolf
jedině 26 a 20, s menšíma kolama se budeš trápit i na blbý polňačce a s jedním psem obvzláště
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 12:22
- Nahlásit
Ebony
kdyz ja nechci bejt zas nejak extra rychla... jen chci byt rychlejsi, nez pesky a ty 20tky by uz proste mohli byt o neco rychlejsi nez chozeni pecha, ne? prave se nemuzu rozhodnout, jestli 20 nebo 26, mi zas prijde extremne obri
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 12:54
- Nahlásit
cernej caj
tak mohli, ale třeba bude trochu bláto a na malý kola, když se nabalí bahno, tak nepojedeš ani krokem, to samý s nerovnostma, stačí malej ďolík a malý kolo prostě zapíchneš, velký to projede. Já nevím, jaký máte u vás polní cesty, ale my celkem nerovný a velký kola jsou mnohem stabilnější, nejde ani tak o rychlost, jako o sjízdnost. A jezdit se psem po asfaltkách, byť turistických je prasárna. Ale samozřejmě už je to velikostně normální kolo, tím myslím na skladnost. Ale asi nebudete jezdit na tréninky autem, jako já...a mně je to jedno, já mám dodávku
Zase je jasný, že pokud vyjedeš jednou za měsíc na pohodu za sluníčka, tak je to jedno, já už to vidím trochu jinak. Ale zas by byla škoda, kdyby vás to začalo bavit a pak bys zjistila, že ti ta kolobka na větší ježdění nestačí...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 14:51
- Nahlásit
cernej caj
Ebony
Souhlas. Já mám 26 vpředu, 20 vzadu kvůli skladnosti, jezdím po lesích s jedním psem a jsem spokojená. Ale také mám vyšší světlou výšku než je normál kolobka. Menší kola ani náhodou.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 15:01
- Nahlásit
cernej caj
Urcite nehodlame asi drandit nekde skrz les v neprobadanych koncinach.
¨no to by ani nešlo. Hele holky maj pravdu s tou 26, větší kolo je lepší, zas tak rychlý jako kolo to neni, a 20 v bahně prostě nejede
nesouhasim s ďolíkama, ty mi problém nečiněj..
kdybych neměla kolo ale jen kolobku, šla bych do větších kol.
ale já kolo mám, terénní, a navíc kolobku dávám dovnitř felicie (ne combi), beru ji do busu, metra... prostě mě vyhovuje menší. když jedu někam do větších terénů, nebo je bahno, beru kolo.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 15:04
- Nahlásit
cernej caj
do jakyho terenu teda myslis, ze ta tvoje je idealni?
polní i lesní cesty, u nás jsou fakt cajk, tady se na tom dá jezdit skvěle.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:16
- Nahlásit
jasne asfalka na nic ale jedinou blizkou vencici trasu mae asfalt a pbcas i znacky po asfaltu vedou... jinak primare se psy asfaltne, to je jasny. jinak nam se do auta nevleze zdna kolobka, proto sou ty rycloupinaky kol dobry...
jina vsude dal se premistujem autem, takze pro me je to celkem jedno. no uvidim, jak se ozhodnu, cenovej rozdil je minimalni, ale muz se taky priklani k vetsi
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 09:52
- Nahlásit
Přilípnu se sem s dotazem. Uvažuju, že na jaře koupím kolobku a postupně začnu učit psy tahat. Na netu jsem si našla milijón informací ke kolobkám, postrojům atd., ale není mi jasná jedna věc: jak zapřáhnout dva psy? Má mít každý svůj amortizér, nebo je lepší jeden amortizér před kolobkou a u psů pevné šňůry? Je jasný, že ze začátku budu jezdit vždycky jenom s jedním, takže by asi byl ideální nějaký "stavebnicový" systém šňůr, abych si je mohla pozapínat, jak budu zrovna potřebovat - pro jednoho či pro dva psy. Jaký způsob zapřahání se vám nejlíp osvědčil?
|