Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Koloběžka se psem do lesa
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 09:46
- Nahlásit

Chtěla bych si koupit koloběžky, abych mohla se svým pesanem jezdit po lesních cestách. Ale vůbec netuším, jaký typ si pořídit. Jestli je lepší ta s větším předním kolem, jak by měla být vyskoká..

Steph
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:09
- Nahlásit

http://www.hota.cz/katalog/kolobezky/?pk_filtr%5b% 5d=19&str=2
tady Ti urcite poradi nejlip - do terenu je lepsi s vetsim prednim kolem a vyska riditek je vetsinou nastavitelna, zalezi na tom, jestli chces jezdit a pes bude behat na volno nebo v tahu - na konci stranky mas i brndu na to upravenou

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:25
- Nahlásit

já bych zkusila raději www.mushing.cz

Steph
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 11:05
- Nahlásit

prijde na to kolik chce Zuzka investovat na bezne venceni mi prave byl dopurucenej ten Hota, na zavody a divoky crossy asi nejlepsi Vella Nachod, u Swena nejsou ceny, tak nevim.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 12:48
- Nahlásit

janakou
Steph
Děkuji moc.

Dívala jsem se na Hotu a celkem se mi zamlouvá. Nechci do toho dávat zas moc peněz, protože nevím, jestli nám to půjde. Loni jsem zkoušela vzít feňulu ke kolečkovým bruslím na klidnou cyklostezku a nebyl to dobrý nápad. Feňule se hluku z bruslí bálá, tak běžela čím dál rychleji, čím rychleji běžela, tím to více drnčelo... Takový děs v očích jsem ještě neměla, takže chci zkusit něco s brzdou. V zimě jsem si ji uvázala k pasu na běžkách, na to si po chvilce zvykla. Takže když to půjde, chtěla bych ji mít přivázanou, když ne, bude na volno. Takže se dívám po něčem ne moc profi za slušnou cenu. Šest tisíc už mi přijde dosti, jelikož jsem tak přemýšlela, že kdyby tahala, tak bych jí měla pořídit i nějaký lepší postroj, než ten obyčejný co má

wami
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 15:38 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

zuzkaJ
sport nebo rekre?
kolik do toho chceš vrazit?

hezkej seznam kolobek teď objevila kámoška z jinýho fóra: http://kolobezky.wz.cz/Kvyrobci.html

---
na sport a na scooterový závody bývaj tyhle (cena okolo 10k):
http://sven.webpark.cz/ (ale ten už je myslím podle diskuze na mushingu nedělá)
www.wella.cz
http://www.mibo.cz/nabidka.htm
http://www.kolobka.cz/2-kolobezky/39-kolobezka-las er-star-26.htm
no a různý jiný varianty, podobný, samodomo vobšlehlý ap. se nabízejí na inzerci mushingu: http://www.tombru.com/mushing/index.php?board=6.0

---
a pokud ti stačí rekre ježdění (třeba terénem, ale prostě nemáš zmíněných 10k ), tak můžu doporučit právě kolobku od Hoty...

ten je už teď dělá vcelku vymakaný pro pejskaře, tu mají tady z cz-psa Fifi nebo Terri, já mám jenom vobyč... ale zato jezdím nějakých 3,5 roku a naprostá spokojenost, mimo brzdový špalíky (a jednou urvaný brzdy, že jsem si nevšimla zamotaný šňůry ) je pořád plně funkční... za ty prachy stačí a i ty závody s ní tu a tam zvládnem, jinak už trénujem na káře...

Šárka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 15:48
- Nahlásit

Já mám tříkolku do 5 tis. Přijde mi to stabilnější - bezpečnější.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 18:10
- Nahlásit

wami
Pouze rekre, prostě jen tak na vyblbnutí.

Jejdáá, toto je teďka nějak móóc A já tomu prd rozumím Zatím se mi nejvíce zamlouvají ty kolobrndy od Hoty, hlavně cenově a taky že je tu má už pár lidí odzkoušený. Chtěla bych do toho dát max. 5 000,-, ideálně bych to viděla ny ty 3 000.

Šárka
To mě vůbec nenapadlo. Kouknu se na net

wami
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 18:20
- Nahlásit

zuzkaJ
Pouze rekre, prostě jen tak na vyblbnutí.
takhle to většinou začíná...

Chtěla bych do toho dát max. 5 000,-, ideálně bych to viděla ny ty 3 000
Když přidáš litr k těm pěti, máš Kostku. Ověřená, celkem bezproblémová, slušná. Většina lidí celkem spokojena, byť tedy občas někdo má v terénu problém se světlou výškou stupátka, že by to chtělo krapítek vejš.

Když dáš jen těch 3500,- je Hota slušnej kompromis. Zatím jsem jich viděla několik a každej kousek je tak trošku originál, nicméně jezděj v pohodě všechny. (Já na ní i závodím, i v těžším terénu.) Na druhou stranu na netu ale najdeš i nespokojený zákazníky.

A ještě jsem na inzerci mushingu narazila na TOTO, bych řekla poměrně novinka a vypadá to, že za rozumný peníz.

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 18:36 - Změnil/a: janakou
- Nahlásit

zuzkaJ
Zatím tady nepadlo co máš za psa (psy). To je dost důležité kriterium, podle kterého kolobku vybírat.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 18:59 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

wami

takhle to většinou začíná...
No nevim nevim, dívala jsem se na nějaký video ze závodů a myslím, že tak rychla já jet nedokážu. Vždyť bych se zabila

Na aukru jsem našla toto URL, myslím, že je to ta stejná jak na inzerci z mushingu. Ale nikdy jsem přes aukro nic nekupovala, tak nevím, jak to tam chodí.

janakou
Mám dvouletou erdelku, celkem střevo. S běháním nemá problém ( hlavně když před ní přeběhne srnka ).
Už jsem s ní zkoušela běhat v zimě na běžkách a vypadala, že jí tahání celkem baví.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 19:17
- Nahlásit

zuzkaJ
tak rychla já jet nedokážu. Vždyť bych se zabila
to je jenom zdání, dá se to přežít

Na aukru jsem našla toto URL
koukala jsem - vypadá taky moc zajímavě! Jen bych položila dotaz prodejci, jaká je světlá výška stupátka (jaká je díra mezi zemí a spodní hranou stupátka). A má tam telefon, možná se s ním domluvíš na prodeji i bez aukra (teoreticky by neměl, ale když má nějaký kusy navíc a když mu řekneš, že nejsi na aukru přihlášená... za zeptání nic nedáš... )

s erdelicí tady tahá rekreačně Fifi - tak se kdyžtak zkus obrátit na ni, zajisté ráda pomůže či poradí

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 00:26
- Nahlásit

zuzkaJ
Ahoj, z my zkusenosti bych si kvuli jedny perdelici kolobrndu neporizovala. Neutahne te, budes drit jako votrok (ono se to nezda, ale na brnde si maknes vic jak na kole).
Radsi si ji nauc tahat pred kolem, slusny horsky kolo lesni teren zvladne jako prd, fenuli muzes pomoct a tak. Ja jezdim na kole se zaprazenyma dvema erdelicema a je to pohodicka. tot ma rada zkusenostmi podeprena.

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 07:48
- Nahlásit

Taky už dlouho toužím po kolobce, jen si myslím že bych spíš já jezdila a psiska by běhala na volno, páč mi tahaj jen na závodech - na dogtreku, mají-li koho předbíhat, dobíhat ...
Takže by mi Hota asi stačila co? Cena se mi zdá ideální, první kolobka, kdoví jestli to půjde

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:02
- Nahlásit

čaute,
já mám jednu Hotu doma a vypadá to, že bude delší čas jen ležet ve sklepě chudák, tak jste mě teď ponoukli myšlenku, že bych ji mohla prodat a až zas nastane čas, tak si koupit další... je jak nová, kdyby byl zájem, tak ji doma nafotím... má ještě jednu vychytávku, že je skládací neb já ji potřebovala dávat do auta... jsem z Brna...

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:03
- Nahlásit

Denisa
Jé taky brno, tak to by šlo

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:17
- Nahlásit

Denisa
Jsem z Olomouce, do Brna jezdím do školy, takže kdyby reneeska nakonec neměla zájem, tak bych se na ni taky mrkla (pokud nebudu mít už svoji)

Fifi
budes drit jako votrok
No o to taky tak trochu jde. Vyblbnutí nejen pro feňulu, ale i pro mě
Radsi si ji nauc tahat pred kolem
Když já mám obavy, že z kola slítnu při první srnce ALe hlavním důvodem proč chci kolobku je, že abych se dostala do lesa, musím vyšplhat docela prudký kopec a s kolem se mi tahat nechce. Ta kolobka je přece jen lehčí.

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:19
- Nahlásit

reneeska
no vzácná shoda
akorát si myslím, že to spíš chce, aby tě psi tahali než jezdila jen ty sama...
se na ni přijď někdy mrknout...

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:21
- Nahlásit

zuzkaJ
jasan

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:22
- Nahlásit

Denisa
to přijdu moooc ráda, co takle v pátek? Ev. sobota dopo. ev. kdykoliv nám to vyjde.

Steph
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:22
- Nahlásit

Drzkopady jdou i na brnde a jaky povedeny

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:27
- Nahlásit

A psa/psy uvazujete k brndě nebo k pásu?

Já bych ráda byla tažena, jen nevím jak to psovi vysvětlit :-D

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:27
- Nahlásit

Steph
Ale je to z menší výšky

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:28
- Nahlásit

reneeska
v pátek by to šlo, tak od 18.h dál... napiš mi mejlíka (jen abych věděla tvůj mejl) a já ti pošlu info kde bydlím... akorát zrovna máme barák v těžké rekonstrukci, tak to tam aktuálně vypadá jak u socek, tak aby ses nelekla

pro zájemce mejlík na mě je giopi@seznam.cz a tel. 608676396

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:30
- Nahlásit

Denisa
máš mail, a nelekám se, co bych za to dala abych mohla vyměnit byt za barák v rekonstrukci

Steph
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 08:42
- Nahlásit

ja je mam na pasu, pac kdyby nam vybehl pred cumakem divocak, myslim ze by mi brnda nebo kolo zmizeli pod nohama rychlosti blesku hluboko v housti

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 09:47
- Nahlásit

reneeska
odepsáno...
(mno, barák je bohužel v Krpoli, pro psy by byl lepší za Brnem, ale za Brnem máme aspoň chajdalupu, stejnak tam jednou emigruju )

wami
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 10:03
- Nahlásit

zuzkaJ
hele, tak se mi ozvi na wami zavinac seznam tecka cz a domluvíme se, ti kolobku ukazu, muzes si to vyzkouset, otestovat, prip. pujcim cast zaprahu (dvojka by te zabila )...

Olomouc

a tra muzem obcas vyrazit spolu, psi se vic snazej, kdyz maj s kym souperit...

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 11:23
- Nahlásit

wami
čauky, koukám jsme si je tu pěkně rozdělily budoucí koloběžkařky...
(OT. co náš příbuzný Erik? )
jsem se chtěla s tebou vidět teď na coursingu a ochořela jsem

wami
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:09
- Nahlásit

Denisa
já jsem chtěla dojet na venčení, ale furt to nestíhám...

co náš příbuzný Erik?
Má se jak prase v žitě, ale už mu to začne, holomkovi, bude jich za chvilku o jednoho víc

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání