Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kdy pořídit větší smečku?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:20
- Nahlásit

Pozorovali jste někdy na svém psovi, že by potřeboval sourozence? Jak se to u vás projevovalo? A co Vás přimělo k tomu pořídit si dalšího?

impact
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:28 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

allík
Dobrý téma.

Já jsem začala mít dojem, že by mohl přibýt další pes v době, kdy měl picbum něco přes čtyři roky a kdy jsem se nastěhovala do podnájmu - velký starší dům se zahradou. To bylo na podzim. Pátrala jsem docela po útulcích a přemýšlela nad JRT nebo SBT. Pak se mi podařilo, zkraje února, objevit inzoš na docela levné štěnce JRT ze Slovenska a koupila si fenku. To jsem ještě netušila, co to bude mít za následky. Původně jsem ji brala krz to, aby mě picbumek kámošku a nebyl tak nějak sám, když panička nemá čas. No, picbumek s náma 14 dní nemluvil, demonstrativně se vyhýbal spaní v posteli a odcházel spát jinam. Pak, jednoho krásného dne projevil pokus o kontakt, začal si s fenkou hrát a ta pinda mu ve hře procvakla pytlík. Takže zase pár dní ignorace, ale pak se to samo uchodilo a dnes jsou nerozlučná dvojka.

No a tak to všechno začalo.

Rok na to, letos v únoru, přibyl pokažený agresívní JRT, kterého chtěli uspat. V květnu polámaná JRT z útulku a když se zadaří, budu mít během 14ti dní dalšího. Taky agresora na převýchovu. S tím, že si psíky už odmítám skladovat doma a tenhle půjde po převýchově do adopce.

PS: Ještě jsem zapomněla podotknout, že jsem si kvůli tomu koupila domeček vlastní.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:52
- Nahlásit

allík
Hessinka nikdy sourozence nepotřebovala. Jenže jsme propadli agility, Heska měla úraz a vypadalo to, že už běhat nebude. Tak jsem si pořídila Pumu, jako nového psa na běhání. Heska to rozchodila a běhala celý život líp než ta Puma . Pak k nám přišla Braisy - německý ovčák, protože ji v útulku chtěli nechat utratit pro špatný zdr. stav. Pořadové číslo čtyři má Winky - Hesince se blížil důchod a bylo třeba nového psa na běhání, páč žádný agiliťák neběhá s méně než dvouma psama. Číslo pět - Lilátko - fenka šarpeje ze Slovenského útulku, kterou nikdo nechtěl pro její velký handicap. Číslo šest - slovenská čuvačka Akéla škrtnutá z jídelního lístku národnostní menšiny. Pak jsme usoudili, že v paneláku už nás je docela dost a je zapotřebí koupit barák. Tím pádem jsem dostala neomezené prostory a pořádně jsem se rozjela
Začali jsme teda smutně tím, že odešla Akéla a umřela Brajka . Místo nich přišla skorošpicka Mia z množárny. Potom anglická setřice Šagy z útulku, jenže ta se nesnesla se zbytkem smečky, takže po několika marných pokusech o zkamarádění šla zase dál a má nového majitele. Pak už nevím v jakém pořadí přesně přišla další šeltička Bon-Bon, aby mohla agilitit i starší dcera. Aljašská malamutka Gozérka z útulku ve Šternberku. Pak v okolí pár lidí vykradli a my jsme usoudili, že je třeba mít hlídacího psa, páč tihle všichni jsou vítací - přišel foxteriér Armageddon z téhož útulku jako Goziška. Mia si při nejbližším hárání pořídila štěně s Armageddonem. Malý Semtex zůstal u nás, páč mladší dcera chce taky běhat agi . Přišla týraná borderkolie Megane. Z útulku v Olomouci anglická buldočice Porsche (ta tu myslím byla dřív jak Megan, už v tom mám nějaké zmatky ). Německou ovčačku Rozárku jsem dostala k svátku, je z útulku v Olomouci. Nejnovější přírustek - NO Bagetka pochází ze slovenského smetiště a přišla k nám předevčírem.
Určitě jsem někoho vynechala, ale fakt není v mých silách si je zapamatovat, začnu jim dávat pořadová čísla

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:54
- Nahlásit

impact

Ještě jsem zapomněla podotknout, že jsem si kvůli tomu koupila domeček vlastní. No jo, abys to měla kde skladovat No já poslední dobou pozoruju na tý mojí prdloušce, že by určitě nějakýho parťáka brala. Na cvičáku s psiskama, se kterýma se zná blbne jako šííílená. Ale s cizíma nechce mít nic společnýho. Před nima poslední dobou prchá a nejeví zájem. Nebo takhle, jeví, ale když psi přijdou blíž, tak se stáhne a schová se za mě. I když ona je teď vůbec taková celá prdlá. Mlátí s ní faleška, takže to možná bude i tím. A jaký máš věkový rozdíly mezi psiskama? Já bych si chtěla druhýho pořídit tak ideálně po pubertě týhle. Teda pokud ji ovšem přežiju

rain
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:56
- Nahlásit

Biluška

Ty kráááááááso

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 12:57
- Nahlásit

Biluška

Teda jestli dobře počítám, tak jich máš.... HROZNĚ MOOOOOOOOC

wami
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:03
- Nahlásit

allík
z nostalgie jsem si po svým psu Denym (11,5) nechala štěně, Lumpa (4,5), pak mě chytlo tahání, ale starej už mladýmu nestačil, tož jsme dovezli z útulku Banušku (6?), ta sice nemůže na nožičky, ale občas tahá a jinak ji mám, aby se měla fajn... Pak mi to jakože vcelku stačilo, než jsem viděla prcka Meluzínku (2), a to bylo rozhodnuto během dvou hodin. Když tedy nepočítám občasný psy na hlídání, tak mám stopstav. Tedy zatím...
S časovým rozpětím - po Lumpovi 2 roky přišla Banuška, rok po ní Meluzínka...

psy na převýchovu zatím brát nechci, bych je neuměla poslat dál

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:09
- Nahlásit

allík
Teda jestli dobře počítám, tak jich máš.... HROZNĚ MOOOOOOOOC
Jo. Momentálně sedumnáct Ale v tom jsou štěňata, o kterých doufám, že tu nezůstanou a psi co jsou tu na hotelu. Počítám teda pouze ty dlouhodobě ubytované, hoteláky co jsou na týden vůbec nepočítám. Jenom ty půlroční, celoletní a tak...
Naštěstí se ti psi pořád hemží, takže není vidět kolik jich je

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:11
- Nahlásit

Biluška

Aha, takže máš psí hotel? Já jsem zrovna přemýšlela jak to děláš, když chodíš do práce. Při tolika psech by mi z bytu asi nic nezbylo a snad ani sousedům ne

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:12
- Nahlásit

allík
Mám psí hotel, ale krom toho fakt ještě chodím do práce. Dokonce do dvou prací . Jde to, ale blbě.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:15
- Nahlásit

Biluška

Tak to jsi superman ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:31
- Nahlásit

allík
Tak to jsi superman ne?
To snad ne. Mě by červená neslušela
Hele, to fakt jde.Je to jenom otázka správné časové organizace. Taky mám tu výhodu, že podnikám (teda mám dvě podnikání), takže si pracovní dobu tvořím sama (většinou v noci). Další velkou výhodou je, že jsem workoholik a "osobní volno" mi nijak nechybí, páč v osobním volnu bych běhala se psama a s těma běhám v rámci pracovní doby . No a do třetice - razím heslo, že život je otázkou priorit. Pro mě takové kravinky jako umyté nádobí, čistá podlaha a setřený prach žádnou prioritu nemají. Víš co se tím ušetří času?

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:36 - Změnil/a: allík
- Nahlásit

Biluška

Víš co se tím ušetří času? Dokážu si to živě představit

Hele a schávlně, kdy byste druhého psa vysloveně nedoporučili? (myslím že každý další se už pak více méně ztratí )

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:38
- Nahlásit

allík
Biluška je Biluška,to říká vše
U mě to bylo tak - druhýho psa našel první, měl jednu nohu vykloubenou,druhou naštíplou v kyčli, rafnutej od potkanů,no přece bych ho nedala do útulku. Takže byli dva. Pak jsem se rozešla s drahou polovičkou a sešla s jinou, se kterou jsem se seznámila přes psy,takže logicky měl psa, resp. čubu. Takže byli tři. Když jsme se teď přestěhovali do baráčku,chtěli jsme konečně vysněný štěndo,na kterým budeme jednou mít vlastní štěnda, bude super truper atd. Samozřejmě už od tří měsíců víme,že čuba je nemocná,takže smolda pacholda. Nicméně jsou čtyři. A protože tři jsou labradoři a jeden jedinej chudáček samotnej teriér,ještě plánujeme pořídit teriérovi teriérku Tak jich bude pět. A pak se uvidí

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:39 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Biluška
no tě pic, koukám, že se fakt nenudíš !

allík
k prvnímu rotvíkovi jsme si pořídili druhou rotvici, to když psovi byly dva roky. Byl šťastnej, protože s ostatními psy (kromě štěňat a fenek - ty ale stejně neustále obskakuje úchyl jeden) si moc nerozumí, a tak se ti dva vyřádí spolu.

Ale dva jsou můj strop, už i ten druhý pejsek přibyl na úkor toho prvního, takže místo aby byl jeden vychovanej pořádně tak mám dva vychovaný napůl Při představě psů tří nebo nedej bože 17 mi vstávaj vlasy hrůzou a hlavě . Dva teroristi bohatě stačí ...

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:42
- Nahlásit

allík
Hele a schávlně, kdy byste druhého psa vysloveně nedoporučili?
Když je majitel pakovikuňa, která nezvládá ani jednoho. Pak tam vůbec nemá co dělat druhý pes.
Dále lidem, kteří jsou 24 hodin denně v práci a dalšího psa chtějí, aby jeden nebyl sám.
Do třetice lidem - "my máme pejska tak mu koupíme fenečku, aby spolu měli štěňátka".

myslím že každý další se už pak více méně ztratí )
Vůbec ne. Splývat to začne tak od pátého výš, pak už je to fakt jedno

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:43
- Nahlásit

Kalliope

No já si taky říkám, že takhle jsem ráda, že se věnuju jednomu pesovi a kdyby byli dva, tak by to bylo na její úkor. Ale zase na druhou stranu, co se týká vztahů k ostatním psům, tak je na tom hodně podobně jako ten tvůj první. Akorát na cvičáku s psiskama, se kterýma se zná, blbne. A to fakt hoooooodně, takže jsem si tak říkala, že by jí bylo lépe, kdyby měla nějakýho kamaráda no...

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:45
- Nahlásit

Biluška

a) snad není můj případ
b) vůbec není můj případ
c) proboha, takový lidi jsou???

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:51
- Nahlásit

allík
Já taky pořizovala žižlu když byly Arance tři aby si měla s kým hrát, ale ony si spolu stejně nehrají!!!!!!! Ara prostě není hrací typ a když, tak jen ve vybranou chvíli s vybranými jedinci. Takže pokud je to jedninný důvod.... No ale máš dvě ruce, dva psy se zvádnout dají.
Já třetího plánuju až tak za dva, tři roky, a to mám dvě už 2 roky.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:53
- Nahlásit

No,já bych k tomu přidala ještě to,že pořídit psovi kamaráda, taky není ten z nejlepších důvodů. On ten původní pes z toho nemusí být úplně na větvi a někdy (i když ne často) se stane,že budeš mít dvě samostatný jednotky. A taky je potřeba,aby si člověk uvědomil, že musí být připraven řešit jejich event. konflikty (vždy je lepší počítat s horší variantou), plus to,že se původní pes může venku začít chovat úplně jinak než byli majitelé zvyklý. Zažila jsem několik lidí,co si pořídili dalšího psa jen s představou,jak si budou pesánci hezky hrát a pak první pes začal venku hlídat novýho a oni to nebyli nijak schopný řešit a skončilo to tak,že místo jednoho pohodovýho psa mají dva, co se nesnesou s žádným psem v okolí. Atd. atd. atd., prostě je potřeba se připravit na různý varianty a předem si říct,jestli na to člověk má.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:55
- Nahlásit

reneeska

Ara prostě není hrací typ a když, tak jen ve vybranou chvíli s vybranými jedinci. No tak ta moje potvora právě se psama se kterýma se zná, tak blbne úplně neskutečně. Je k neutahání. Jenže bohužel se s nima vídáme málo. I když máš pravdu. Můžu jí pořídit kamarádku, ale nepadnou si holky do oka a co pak...

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:00
- Nahlásit

A říct si, jestli chceš aby ti kraviny co dělá jeden, dělal i ten druhej a dohromady byli ještě víc hluší protože sou smečka a tebe vlastně nepotřebujou ...

drakka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:05
- Nahlásit

allík
dalsi vec je taky to, ze nektery psi si hrajou a blbnou treba do tri let a pak proste dospejou a uz je to moc neba...takze nevim jestli porizovat fence druhou na hrani je uplne ten idealni duvod...

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:08
- Nahlásit

drakka

No jasně no, je to těžký. Ale fakt je ten, že jsem vždycky chtěla dva psi, takže uvidíme no. Čubině bude za týden teprve rok, takže je ještě času na rozmejšlení...

wami
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:10
- Nahlásit

allík
si myslím, že ono to prostě tak nějak "přijde". A jak tě chytne ta myšlénka, že je třeba dalšího psa a jeden je prostě málo... tak to nebude trvat dlouho

drakka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:12
- Nahlásit

allík
tak hlavne abys to chtela ty )) ja mam uz 4 roky dva psy (teda fenky) a uz bych nemenila, momentalne zacinam pooomalounku a veeelmi nenapadne uvazovat nad tretim

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:14
- Nahlásit

A jak tě chytne ta myšlénka, že je třeba dalšího psa a jeden je prostě málo... tak to nebude trvat dlouho No jasně. Akorát doufám, že mě chytne opravdu až tak za rok, až bude pesa po pubertě a vychovaná

wami
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:19
- Nahlásit

allík
Akorát doufám, že mě chytne opravdu až tak za rok, až bude pesa po pubertě a vychovaná
to uvidíš... Já Meluzínče coby 4. psa taky tak nějak neplánovala, jsem ji viděla a bylo...

impact
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:23
- Nahlásit

allík
Ještě jsem zapomněla podotknout, že jsem si kvůli tomu koupila domeček vlastní. No jo, abys to měla kde skladovat
Prdlajs. Na skladování si musím pořídit králíkárnu. Pěkně jedna bílá nudle vedle druhé.

Biluška
Další velkou výhodou je, že jsem workoholik a "osobní volno" mi nijak nechybí, páč v osobním volnu bych běhala se psama a s těma běhám v rámci pracovní doby. No a do třetice - razím heslo, že život je otázkou priorit. Pro mě takové kravinky jako umyté nádobí, čistá podlaha a setřený prach žádnou prioritu nemají.
Mno, doufám, že tě někdy potkám na živo.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:24
- Nahlásit

wami

Já Meluzínče coby 4. psa taky tak nějak neplánovala, jsem viděla a bylo.. No jasně no. Dokážu si to živě představit

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání