| Autor |
Zpráva |
StaHi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:34
- Nahlásit
no tak ja si planovala jednoho psa, ale koupila jsem rovnou dva, protoze jsem si nebyla schopna vybrat (nemohla jsem se rozhodnout esi bilyho, nebo cernyho.. nevim co bych delala, kdyby byli vsichni stejny ) a ca po 3 letech jsem zdedila dalsiho (jen o fous mladsiho a kapinek vetsiho. brachove jsou frbulci, zlate dedictvi bulicek)
sumasumarum, souhlas s wami
ono to prostě tak nějak "přijde"
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:38
- Nahlásit
impact
si musím pořídit králíkárnu. Pěkně jedna bílá nudle vedle druhé
jeee a budou mit ty 'kotecky' taky tak pestrobarevny jako vcelicky?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:42
- Nahlásit
impact
Prdlajs. Na skladování si musím pořídit králíkárnu. Pěkně jedna bílá nudle vedle druhé
Soused nedávno jednu rozštípal a spálil, žes neřekla
Mno, doufám, že tě někdy potkám na živo.
Snad jo. Ale to, že sem workoholik na čele napsáno nemám
Na druhou stranu - kdyby se na to dal uhrát ten invalidní důchod tak si to tam klidně napíšu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:45 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
allík
bacha ale na jednu věc. Druhej pes, kterýho si pořídíš nemusí být takovej pohodář, jako ten tvůj první psík. U mě je největší problém ten, že když jdou lidi ze cvičáku např venčit, můžu fenku vzít s sebou, ale pes musí zůstat doma (což je velmi často), neboť se právě se psy samci moc nesnese a hlavně je nesnense ve svý "osobní" zóně, což prináší spoustu problémů. Musím ho tedy v těchto chvílích nechávat doma a teď já člověk útlocitný na něho furt myslím, mám výčitky svědomí a nikdy si to s fenkou tak neužiju, protože vim, že on sedí doma před bránou a vyhlíží nás.
Jak říkám místo abych měla jednoho psa 100 % vychovanýho je jeden vychovanej na 40 % a druhej na 70 %. Když jsou spolu musim mít oči i na prdeli a stejně nejsem v klidu. Přeci jen nemám čivavy.
Další super věc je, že v čem byl první pes super vychovanej a vyceponavej druhej tohle nechápal, a tak první od druhého odkoukal lumpárny to samý druhý od prvního a je to vyřešený -a to je pak právě ta 40 % a 70 % vychovanost .
Nejsem tak akční člověk a příště už si dva psy naráz nepořídím. Nemám tolik času a tak se ani jednomu nemůžu věnovat na 100 % a tak jak bych chtěla (i když vypadají oba spokojeně). Tím neříkám, že něčeho lituju - ani jednoho bych už nedala byť by mi někdo nabízel miliony (no ono je to jen čistě hypoteticky, bo stejně by je asi nikdo nechtěl ). Každopádně na dva psy musíš mít schopnosti, čas, chuť a hlavně zase čas Vím, že druhý pejsek přišel na úkor toho prvního a místo abychom někam postupovali, tak stojíme na místě, protože když dorazíš z rachoty kadej den domů v půl sedmý, tak už to moc nespasíš
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:51
- Nahlásit
Další super věc je, že v čem byl první pes super vychovanej a vyceponavej druhej tohle nechápala a tak první od durhého odkoukal lumpárny to samý druhý od prvního
To je dost podstatná věc. Ty krávoviny se od druhého naučí hned. To by jim šlo Ale pořádnýho nic
Když k nám přišla bordera Megula tak se fofrem naučila používat místo dveří okna. Chodí oknama dovnitř i ven... hlavně do těch místností kde ji vůbec nechci (třá do kuchyně). Okamžitě (ale fakt okamžitě) to pochopili všichni ostatní a dělají mi to všichni Zakázat je to skoro nemožné, páč je přitom málokdy nachytám. Vyhážu psy na zahradu, sednu k počítači, po hodině si jdu pro pití....a v kuchyni rozmetaný odpadkový koš, sežraná buchta co měla být k večeři, na parapetu shozený truhlík a všichni hajzlíci spokojeně zase na zahradě
Nebo nesu plný hrnec vařící polívky do sklepa, aby rychle vychladl. Procházím kolem okna a na rameni mi přistane bordera Bych je prostě zabila v tu chvíli.
Myslíš, že jeden degen od druhýho odkouká, že se doma nečůrá? Nebo, že "sedni" fakt znamená sedni? Ani omylem Ale ptákovinky, to jo
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 14:57 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Biluška
ty jo - to právě taky nechápu. Jak je možný že pičičundičky se naučí během dvou,tří dnů, ale když jsem při cvičení malou retardu přivázala ať proboha už odkouká od toho staršího psa co že to znamená hezky k noze a lehni to ne.
To samý, že prý při situacích kdy si ten mladší pes není moc jistý odkouká ten klid od toho staršího, tak to u nás taky nefunguje
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:00
- Nahlásit
Biluška
Mě by to totiž zajímalo. Páč kdybys tuhle definici řekla mým blízkým, tak ti odpoví, že popisuješ mě.
Jinak králíkárna by se blbě stěhovala. Budu muset postavit.
Zakázat je to skoro nemožné, páč je přitom málokdy nachytám. Vyhážu psy na zahradu, sednu k počítači, po hodině si jdu pro pití....a v kuchyni rozmetaný odpadkový koš, sežraná buchta co měla být k večeři, na parapetu shozený truhlík a všichni hajzlíci spokojeně zase na zahradě
To je zvláštní. Asi málo používáš traverzu.
Mě se kupodivu neučej ptákoviny od sebe, jak si každej stěžuje, ale ti nově příchozí se učí poslouchat od těch starých. Ale já to mám v životě fšechno opačně.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:03
- Nahlásit
impact
Mě se kupodivu neučej ptákoviny od sebe, jak si každej stěžuje, ale ti nově příchozí se učí poslouchat od těch starých.
tak to nasere (mě to nasere, věřim že tebe ne ), mě se jako první naučil starší od mladšíh zdrhat za stopou, když jsem mladší učila štěkat, tak starší jí předcičoval a ukazoval - ale ona ani ťuk, mlčela jak ryba. Hovadiny to se naučej rychle, fakt že jo, ale odkoukat poslouchání ...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:07
- Nahlásit
No jo, prostě je to taková sázka do loterie, jestli se pesanové sednou spolu, jestli to s nima půjde vzhledem k dalším psům atd. atd. Ale naprosto souhlasím s tím, že víc psů znamená víc času. No já uvidím no, asi podle toho, jak se mi podaří vychovat stávající psisko.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:07
- Nahlásit
allík
asi podle toho, jak se mi podaří vychovat stávající psisko
to bude asi nejlepší
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:08
- Nahlásit
impact
Mě by to totiž zajímalo. Páč kdybys tuhle definici řekla mým blízkým, tak ti odpoví, že popisuješ mě.
Většina pejskařů je na tom podobně co se týče vztahu k uklizené domácnosti. A od toho se to všechno potom odvíjí
Asi málo používáš traverzu.
Blbost, tohle zcela vylučuju. Ale málokdy se trefím, už nějak nemám tu mušku co dřív
Mě se kupodivu neučej ptákoviny od sebe, jak si každej stěžuje, ale ti nově příchozí se učí poslouchat od těch starých.
Jediné kde mi tohle funguje je u přivolání. Ti nově příchozí se drží smečky a vrací se s ní. Ale jinak nikde
Kalliope
Hovadiny to se naučej rychle, fakt že jo, ale odkoukat poslouchání ...
Přesně tak úplně nejhorší období bylo, když se doma sešli dva, nebo tři psi, co neměli zafixované, že doma se nečůrá. Místo, aby oni odkoukali od starších, že mají chodit ven tak staří to začali taky dělat doma. To sem myslela, že zešílím
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:08
- Nahlásit
to bude asi nejlepší
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:12
- Nahlásit
Biluška
Místo, aby oni odkoukali od starších, že mají chodit ven tak staří to začali taky dělat doma.
Tak to je fakt ale na palici ! Nejhorší je, že pak člověk začne propadat takový tý beznaději, že to těm psům snad v životě nevysvětlí ... a že takovýhle věci dokážou potrápit .....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:15
- Nahlásit
Kalliope
No, je ale fakt, že ti první dva maj perfektní školu. Nedovolej si jít přes můj zákaz ať už zakážu cokoliv.
Biluška
Hele to já zase nejsem líná si počkat na správný moment. Teď jsem je odnaučovala probíhát rákosem ze zahrádky hospody na ulic. Stačilo párkrát si počkat a drapnout při činu a už neprojdou.
Ale jinak fakt jako. Funguje mi to. jsem divná.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:19
- Nahlásit
impact
Funguje mi to. jsem divná
no to teda seš
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:20
- Nahlásit
Funguje mi to. jsem divná
No jak jsem viděla na videu ty čtyři mušketýry, který ti šli u nohy, tak asi máš pravdu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:27
- Nahlásit
Kalliope
Co naděláš.
allík
Věřím tomu, že pátej bude šlapat v řadě taky. Akorát musíme už asi na cestu bo chodník je nám už teď malej.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 15:30
- Nahlásit
impact
Akorát musíme už asi na cestu bo chodník je nám už teď malej. No jo, to je fakt. Nebo je nauč chodit za sebou, jako husy
|
allík
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 11:46
- Nahlásit
Zajímá mně, co hezkýho Vám přináši mít dva (a více) psy. Ptám se asi blbě, ale fakt mně zajímá, co je na tom to super, kvůli čemu si asi většina z vás víc psů pořídila
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 12:18
- Nahlásit
allík
no krom spousta starostí i hodně radostí. Nejaktuálnější pozitivní věc je, že mladší přemluvila staršího k plavání, jediné pozitivum, které mu předala jinak je báječný je pozorovat, když si hrajou, vystačí si sami dva a když neni do čeho píchnout blbou spolu a tak se aspoň na chvíli zabaví.
Někdy je to náročný, ale už bych je nevyměnila, je super je pozorovat, když spolu dělají kraviny
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 12:49
- Nahlásit
Tak se taky přidám.
Měla jsem jednoho psa (zlaté časy ), pak jsem se na cvičáku dala dohromady s Lukášem, který měl taky jednoho psa. A tak byly dva. Dodnes se moc nemusí, ale naučili se spolu vycházet a ignorovat se.
Po nějaké době jsme uvažovali nad fenečkou pita, ale vždycky jsme to nakonec zavrhli s tím, že dva psi nám stačí.. Až do doby než jsem ji uviděla. Naši Knedličku . Bylo to na burze zvířat, borec tam s ní stál a ona se k němu tulila. Bylo mu jedno kdo si jí vezme. Jen nás nezapomněl upozornit, že ji dává pryč, protože je agresivní na lidi. Odjeli jsme domů.
Nakonec jsem Lukáše ukecala a ještě ten večer jsme pro ni jeli xx kilometrů daleko. Je z hrozných podmínek...
Máme ji už 3 roky a zatím nás nesežrala, tak nevím jak to s tou agresivitou má. Sežrat chtěla jen toho původního majitele, když jsme ho před rokem potkali...
Dalšího psa jsme nechtěli. Jenže tady na cz-psoi se objevili ti chudáčci piťáčci k darování, co jsou na řetězu, vyhublí... Když mi přišly do mejlu fotky, tak jsem měla jasno. Do Delinky jsem se na první pohled zamilovala. Ale trvalo to asi 3 měsíce než jsem si pro ni konečně jela...
Teď mám supr sehranou smečku, která se vzájemně toleruje a je nám fajn. Jen doufám, že se neobjeví další pes, který by mě podobným způsobem chytl za srdíčko...
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 13:01
- Nahlásit
Ahoj lidi,
máte někdo zkušenosti se soužitím vetšího psa s pidi pejskem? Mám 1,5 roku starého samojeda, je pohodář, trochu akční, trochu nemehlo, ale v pohodě ovladatelný, mooooc hodný ke všemu živému, poslušný. Čím dát tím víc mě dráždí myšlenka, že si pořídím čivavu. Prostě je to můj sen už pěkně dlouho. Ale mám obavy, že ho ten můj méďa huňatej hned první den nějak omylem zabije(třeba ho rozšlápne nebo tak). Máte někdo zkušenost s tímto složením smečky(větší, asi 25kg pes a malý psík např. čivava, jork, krysařík...)?
Díky
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 14:46
- Nahlásit
kaba
ahoj, ja bych se spis vic bala toho, ze samojed ma asi radej vic zimu a naopak jork nebo civava jsou na zimu docela choulostivy..
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 15:33
- Nahlásit
Enuška
Žijeme v bytě kde se v zimě samozřejmě topí, ale snažíme se aby tam nebylo vedro právě kvůli psovi. Když je Diegovi vedro, tak de na balkon. V létě přes když jsou venku tropické teploty s nim chodíme ven jen na dobu nezbytně nutnou k vyčůrání a brzo ráno, aby se vyběhal. Musím říct, že vedro snáší o nic hůř než "normálně" chlupatý pes. Nemá s vedrem větší probléby(pochopitelně za předpokladu že nemá žádnou větší fyz. aktivitu apod.) Čivava by v zimě vyfasovala teplý obleček a bylo by :0) přirozeně bych ji netahala na dlouhé procházky zimní krajinou jako samíka, ale nechala ji doma střežit rodinný majetek spíš se bojít, že všude se píše jake sou čivaváci křehotinky, zajímá mě, co je na tom pravdy. Ještě dodám, že máme 2 kocourky, které máme od jejích asi 2 měsíců, tehdy vážili 800 g každy, a Diego ač s nimi řádil nikdy nikomu neublížil.
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 16:04 - Změnil/a: Enuška
- Nahlásit
kaba
Malí psi jsou většinou větší závisláci než ti větší a čivava by asi nebyla nadšená, že ona, zatímco ty budeš běhat ve sněhu s Diegem, musí být sama doma. I když spí jsou rádi ve společnosti majitele.
Nevím jaké jsou to křehotinky, čivavu nemám, mám jorka. Když se po ní ale nebude válet a šlapat na ní, tak by to mělo být v pohodě.
Ještě jeden postřeh - měla jsem u sebe na hlídání NO, zkoušela jsem chodit s oběma na procházku současně, nějak to prostě nešlo, NO potřebuje jiné tempo než jork, tak aby to pak se samojedem a čivavou nedopadlo stejně.
Chtělo by to asi si pořídit typově podobný psy, což tito dva asi nebudou.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 16:40
- Nahlásit
Enuška
My chodíme na procházky stylem že do místa určení (park, les...) mám psa na vodítku, jdeme procházkovým tempem, až dorazíme kam máme psa pustím, on si běhá jak chce rychle a já jdu pomalu nebo sedím/ stojím, takže tady by snad problém nebyl.
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 17:07
- Nahlásit
kaba
Jedině zkuste jít s někým, kdo čivavu má na procházku a uvidíte.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 17:15
- Nahlásit
pawLINka
Prosím, popiš je podle fotky zleva doprava, ať vím, který je který ))))) Díkes
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 17:17
- Nahlásit
kaba
Odchyť si na fóře davídkový březen2008 - má německýho ovčáka samce 37 kg a kříženku čivavy a russela, ale je velká jako čivava a soužití v pohodě, ona povypráví
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2009 19:32
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Díky za tip
|