Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Soužití pes a papoušek
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:11
- Nahlásit

Dines

hele číhni na ptačí aport:

ale vyfotit to pořádně nende páč ten fógl je stejně blbej a rychlej jako čokl

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:16
- Nahlásit

PetraK
Tak to natoč, nééé?
Se mnou teď pták moc nemluví - teda mluví až moc - furt řve a je docela hyper - byl na tejden na prázdninách (my teda na dovolený a on na hlídání), a nějak se ještě nesrovnal

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:20
- Nahlásit

Dines

natoč, natoč, to jo to je zas tak kapek komplikovaný s ním. A hlavně s páníčkem páč von moc trpělivostí k tomuhle teda neoplývá a pak ešivá se to zadaří, bude problém jak to dotáhnout sem, páč já sem naprostý technický střevo. Ale uvidíme.

No jo, musíš se mu vetřík kapek do přízně teď, čokli taky trucujou, když si páneček dovolí zmizet z dohledu

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:28
- Nahlásit

PetraK
JJ, čokl trucuje taky, jen teda aspoň neřve
Ale včera páchal protestní harakiri - sem myslela že mam po psovi, protože debil vletěl v plný rychlosti těsně před auto (naštěstí u auta se o plný rychlosti mluvit nedalo, tak jsem se pak pokoušela psa zabít aspoň já ) - viděl ste už někdy někdo v centru města KUNU? - on včera jo, a dřív než já

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Dines

naštěstí u auta se o plný rychlosti mluvit nedalo, tak jsem se pak pokoušela psa zabít aspoň já

nedivím se Ti, asi bych ho na místě ubila, debila- hele jak jsem zarýmovala pěkně

viděl ste už někdy někdo v centru města KUNU?

no u nás na sídlišti jo, dokonce 3 najednou. Dvě si dávaly na držku a třetí na to koukala.

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 12:40
- Nahlásit

PetraK
dokonce 3 najednou. Dvě si dávaly na držku a třetí na to koukala.

edivím se Ti, asi bych ho na místě ubila, debila-
Když já na to nemam buňky, on už se naučil uhýbat, já měla plný ruce, a kopat do něj před lidma se mi nechtělo....tak měl štěstí grázl...

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 09:18
- Nahlásit

Tak jsme včera zapředli diskusi na téma - jak se chovat k papouškovi...? Tak jak?
A ještě malej problémek, jak mu mam vysvětlit, aby mě nekousal do ucha, že to bolí? Vyvěšení a vrčení do zobáku nepomáhá

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 09:33
- Nahlásit

No důležitý je naučit ho klasický "fuj", když udělá něco co se ti nelíbí, tak fuj a přitlačit mu hlavu za zobák k zemi, tak aby tě nemohl klovnout, jo a hlavně když tě kousne, tak se snaž nezaječet, pač tyhle zvuky se jim moc líbí a pak to dělaj schválně pro svoje pobavení Tak to aspoň funguje u toho nandeje...

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 09:40
- Nahlásit

Matejka
a hlavně když tě kousne, tak se snaž nezaječet, pač tyhle zvuky se jim moc líbí a pak to dělaj schválně pro svoje pobaven
Neječim,já vrčim
No důležitý je naučit ho klasický "fuj", když udělá něco co se ti nelíbí, tak fuj a přitlačit mu hlavu za zobák k zemi, tak aby tě nemohl klovnout
Jako fakt takhle jooo? A to funguje? To by mi šlo Ačkoliv teda u toho ucha mu tu hlavu netlačim k zemi, ale ke stropu a snažim se z něj vyrobit hodnou žirafu

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:01
- Nahlásit

Dines
No tak aby ho nebavilo i to tvoje vrčení)))
S tim fuj nám to doporučovala holka, která papouchy má už dlouho, u toho nandeje to funguje tak 50:50, ale jiný druhy na tom bývaj mnohem líp. Ono stačí, že mu tim drženim za zobák znemožníš to klovnutí, chvíli ho tak držíš a on tě pak bere jako větší autoritu a je dobrý k tomu přidat ten zvukovej povel. I když Kešu( to je ten nadej) zlobí tak často, že slovo fuj bylo první co začal říkat, což je docela smutný. Vždycky když už je večer unavenej, tak se v kleci načepíří, sedne si ke zrcátku, klove do něj a do toho tak pošeptává Kešu fuj, kešu fuj

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:06
- Nahlásit

Matejka
tak pošeptává Kešu fuj, kešu fuj

u nás zase nejčastějš člověk slyší: "Nekřič! Moc křičíš!!"

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:13
- Nahlásit

Matejka
No tak aby ho nebavilo i to tvoje vrčení
Nebaví - vždycky pak chvilku sedí ztuhlej s vytřeštěnýma vočima , tak ho teda pak zase pohladim a uklidnim aby se to mohlo za 2 minuty opakovat

Fajn, takže autoritu získat mírným fyzickým nátlakem

Si furt říkam abych mu nějak psychicky neublížila...ale vždycky automaticky zareaguju tak jako by to byl pes...
To přítula s ním vždycky jen vrhne o zeď - ale o tu nejvzdálenější, takže v půlce "letu" pták roztáhne křídla a přistane kde libo (většinou na kleci, kde chvilku nadává, a pak jde zpátky prudit :lol

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:25
- Nahlásit

PetraK
To musí být taky dobrá sranda...
Dines
No tak fyzickej nátlak to snad ani neni, jen takový sklidnění
No Aguší (naše feňule) se papouch taky moc líbí, poprvý to bylo v pohodě, ale po druhý, když se setkali na domácím hřišti papoucha, tak by to asi dost odnesla. Kešu má vždycky hroznou radost, když na něj začne štěkat, to pak začne ječet s ní a člověk by si nejradši vystřelil mozek z hlavy

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:27
- Nahlásit

Matejka
Máš nějaký ICQ, nebo takněco?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 12:01
- Nahlásit

Matejka
člověk by si nejradši vystřelil mozek z hlavy

a to je právě nesprávný řešení, páč kdybys vystřelila mozek z hlavy jim, tak máš ticho

To musí být taky dobrá sranda...

na to že to je pár gramů peří v andulčím těle, tak jo. Teď má novou oblíbenou větu: "Seš Bořita!", kdo je ofšem Bořita to nevim ani to, kde k tomu přišel. Nikoho v rodině tak neoslovujeme. NEVÍTE NĚKDO KDO JE TO BOŘITA?

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 12:16
- Nahlásit

PetraK
Teď má novou oblíbenou větu: "Seš Bořita!",
NEVÍTE NĚKDO KDO JE TO BOŘITA?

Tak to budeš ty ten Bořita, kyž to říká andula, tak t musí být pravda

Dines
ICQ mám, ale nepoužívám, tak jedině email - mám ho pod členem

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 12:28
- Nahlásit

Matejka
Tak to budeš ty ten Bořita, kyž to říká andula, tak t musí být pravda

No moment ale jako!!! Jednak jako Bořita doufám nevypadám!! a druhak ten vůl pernatej to řiká každýmu na potkání. To už se mi spíš líbí, když mě oslovuje "profesore!"

Hele a taky jsou Ti vaši ptáci tak direktivní, když mluvěj? Někdy mám pocit, že nemám andulu, ale nějakýho maršála minimálně!

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:01
- Nahlásit

PetraK
Co já vim jak vypadá Bořita...
Dines
Jo teď jsem našla pěkný stránky o senegalcích a zrovna v diskuzi popisuje jak se zbavit kousání u papouška a to s tim drženim zobáku že je blbě, tak nevim, každej má asi jiný metody, no můžeš na to juknout.)
http://senegalec.webpark.cz/diskuze.htm

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:10
- Nahlásit

Matejka
Co já vim jak vypadá Bořita...

esi nepřestaneš, tak tě zmydlim, že budeš jako Bořita vypadat ty!

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:19
- Nahlásit

Matejka
Pročteno, dík
Jen je pořád problém s tím sezením na rameni - asi začnu procvičovat krk, abych se na něj byla schopná zle podívat i když mi visí vedle hlavy za ucho

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:22
- Nahlásit

Dines
schopná zle podívat i když mi visí vedle hlavy za ucho

zkus zrcátko, milá Lízo, milá Lízo...

Já bych zas potřebovala nějak dokázat tomu volovi vysvětlit jak je to s tím řvaním. Snažím se jít podle návodu, že teda vyřvávání pozornost nepřiláká, ale asi je v tomhle směru tupej, milá Lízo, milá Lízo, tupej!! a nebo su spíš tupá já

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:23
- Nahlásit

PetraK
Ups, takhle bych dopadnout nechtěla, ale co ten váš pták v tobě vidí za podobu s timhle... http://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Bo%C5%99ita_ z_Martinic

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:30 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Matejka
ale co ten váš pták v tobě vidí za podobu s timhle..

PetraK
zkus zrcátko
Vidíš, to mě nenapadlo

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:31
- Nahlásit

Ptactvo je uzasne, ale kdyz vas tak ctu, jsem rada, ze to doma nemam.
http://www.youtube.com/watch?v=sWh_2Iit3Ek&feature =related
http://www.youtube.com/watch?v=6bXh6RsbRI4&feature =related
A nejlepsi nakonec. http://www.youtube.com/watch?v=1sXENI8tpJE&feature =related

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:34
- Nahlásit

Matejka
ale co ten váš pták v tobě vidí za podobu s timhle..

ty jo ale možná to posazení vočí, každý jinak vysoko, to by mohlo bejt

Dines
Vidíš, to mě nenapadlo

mám samý dobrý nápady ale hele, musí bej pořádně velký, aby z tebe dostal velkej strach

Fifi
jdu číhnout na ty odkazy!

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 13:38
- Nahlásit

Fifi

ty vado ten první to je reinkarnovaná Zpěvanka z pohádky Sůl nad Zlato, ten druhej může jít zpívat do Gospelů do kostela a ten třetí kašle stejně jako náš Kostičik náhodou, když neřvou, nepelichaj, nevisej Ti na uchu, nevyhazujou semínka po bytě, necupujou Ti peníze a doklady, tak je s nima dost čurina

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:32
- Nahlásit

PetraK
náhodou, když neřvou, nepelichaj, nevisej Ti na uchu, nevyhazujou semínka po bytě, necupujou Ti peníze a doklady, tak je s nima dost čurina
Akorát je problém, že tyhle situace kdy to nedělaj nastávaj opravdu jen náhodou
ale hele, musí bej pořádně velký, aby z tebe dostal velkej strach
To sou takový ty kulatý kosmetický zvětšovací,nééé?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:39
- Nahlásit

Dines
To sou takový ty kulatý kosmetický zvětšovací,nééé?

no počkej, aby ho zas nekleplo? to neni jako s dětma, že sou zvyklý na horory

opravdu jen náhodou

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 16:59
- Nahlásit

Tak už nám kva kva kvalitně ožral skříň
A kouše, a po ránu (v 7:00) nacvičuje všechny zvuky který zná
Že já si radši nepořídila nějaký nocý rybičky...

Matejka
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2009 06:44
- Nahlásit

Dines
Tak to by mi nevadilo, já mám po ránu už v 5, tak by si je nacvičoval beze mě Ale je fakt, že až začne svítat dřív a ptáci budou taky řvát dřív, tak třeba budeš mít ráno taky už v 5

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání