| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 10:44
- Nahlásit
Dines
Dyž on na ty kravinky se psama moc neni hold v tomhle nejni po mně
Psíček
neee... prostě ho štve, že psici učim hovadiny, místo abych ji pořádně učila to, co potřebuje
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 15:47
- Nahlásit
Dines
Tak už tam máš to video
http://www.linduscinweb.wz.cz/jine_psi_kusy.html
Mar
No jo, Martina je profík - jak v tanci tak v agi Člověk vždycky jen zírá s otevřenou pusou a nechápe, jak je to vlastně možné
Eimy
Jestli chceš, můžu ti ji půjčit aby ses mrkla - za dva týdny jedu na týden pryč, tak ji určitě nebudu potřebovat
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:50
- Nahlásit
Kikis
Super, jste šikulky , ale řekni mi, jak si jí vůbec donutila, aby prvně zvala tu deky do pusy? Nebo jinak, nemohla bys to vysvětlit nám, méně nadanějším, polopatě
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:18
- Nahlásit
Alinka
To je úplně jednoduché - vůbec z toho nedělej vědu. Hlavní je to, že pes musí mít pořád pocit že si hraje a musí ho to bavit. Ty ho pak hrou vpodstatě přiměješ k tomu aby dělal co chceš a jak dělá to co bys chtěla, začneš klikat - prvně jen za náznak, pak postupně klikáš později a později až se dostaneš k výslednému cviku. Deku vzala Linda prvně do tlamy proto, že jsem s ní před ní mávala a říkala "chyť lumpa" - jakmile do ní grafla, hned jsem klikla a odměnila.
Ale pokud je pes na takovéto cvičení zvyklý - je to samozřejmě mnohem jednodušší. S Lindou cvičím různé kousky něco málo přes rok. Ze začátku to taky nebylo vůbec jednoduché, ale čím víc se toho pes naučí, tím mu ty nové věci jdou lépe a rychleji. Teď už je zpravidla velmi snadné naučit ji něco nového. Základem je trpělivost, trpělivost a trpělivost, nechtít výsledek přes noc - pokud to nejde, prostě postupovat pomaličku - nám některé věci trvaly třeba i dva týdny než je Linda začala dělat sama. A hlavně cvičit tak, aby to pro psa byla sranda a skvělá zábava. Nikdy nepoužívat slova jako "ne" a podobně - vše jen pozitivně a skončit vždycky "v nejlepším"
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:22
- Nahlásit
Ahojte,mám menší dotaz ohledně těch všech triků.
Tu knížku 101 psích triků mám, je super
a s mým 6-měsíčním pejskem Irish soft coated wheaten teriérem chodíme na cvičák cvičit agi, moc ji to baví, je do všeho hrr, ale když jsem s ní doma na zahradě a snažím se jí učit fresbee, tak mi třeba ten talíř po hození donese,tak 2krát, samozřejmě že za piškotek, ale jak ji ho chci hodit znovu, tak už mi pak s tím talířem utíká, nepomůžou ani pamlsky a když před ní jakože utíkám,tak běží za mnou,ale vždy v dostatečné vzdálenosti ode mě a pak zase utíká, abych ji jakože honila. Tak nevím jak na to.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 21:25
- Nahlásit
Kikis
Děkuju moc
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:28
- Nahlásit
Kikis
Dokonalý
franceska1
tak podle mě buď vyměň piškotek za kus buřta, nebo ukonči cvičení po těch dvou hodech, nebo můžeš zkusit vyměnit jí disk za oblíbenou hračku
A hlavně pomalu a trpělivě - vždyť je to ještě mimi
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:30
- Nahlásit
Jooo, a nemáte někdo tip na to, jak naučit psa bejt na povel "zlej"? Vrčet, štěkat, zmítat se na vodítku, a tak...... Třeba na povel "cikán"
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:40
- Nahlásit
Dines
já jsem psovy mačkala čumák a jemu se to nelíbylo krčil ho a cenil zuby. prostě takovej styl pozor braň se kousnu tě (rukou) a vyjížděla jsem po něm rukou na čumák a on mě chytal a tak byl zlej
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:39
- Nahlásit
Dines
o to se taky snazim ale marne...berou to spis jak hru, ale taky chci aby na povel alespon cenil zuby...ale asi to chce ucit orpavdu na neco co mu hodne vadi, ale zaroven tak nereaguje ze strachu..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:45
- Nahlásit
Psíček
nomáuně právo máááá
Kikis
Dík, já si ji prohlížela a byla úúúúúžasnáááá.... ale teď s tím manžílka nebudu asi trápit, páč se mi povedlo něco, co jsem myslela, že se mi hoooodně dlouho nepovede Takže mu s ukecáváním něčeho dám na chvilku klid
Jinak se těším, až se s váma uvidíme na závodech (sice je šance, že to nakonec nezvládnu tam dojít, ale vypadá to nadějně )
|