Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak naučit nějaký triky?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:38
- Nahlásit

Alinka
Koukam teď na ty videa, a dost mě pobavil úplnej závěr tohohle http://www.silvia.trkman.net/bu2.htm

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:06
- Nahlásit

101 psích triků
asi si ji také koupím

Alinka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:53
- Nahlásit

Dines
jak ona to dělá

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:05
- Nahlásit

Alinka
Hele, nevím, možná clicker - jako dost hustý je to video - triky 2 nohou

Já teď čoklíka zmermomocňuju na "pros" a zatím nic moc odezva

Alinka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:13
- Nahlásit

Dines
Mně spíš přijde, že má v ruce něco fajnovýho. Nepřipadá mi, že by měla clicker. Ale fakt nedokážu pochopit, jak to tomu psovi vysvětlí, i to zvedání obou nohou, nechápu, fakt že jo

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:45
- Nahlásit

Alinka
Tak jasně že má ňaminy - ale na tom videu už to ti psi umí - jak je to učila je ve hvězdách

rendik
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 19:45
- Nahlásit

Pokud jde o nohu přes nohu, zatím jsem to naučila, ale četla jsem návod, kde se to učilo přes target - naučit psa dát packu na něco (kus papíru, dřívko, obal od cdčka, kousek koberce) a když to na povel spolehlivě umí, dát target vedle druhé packy tak, aby pes dal nohu přes nohu když se chce targetu dotknout. A máte to bez lámání (i když nevím, jestli jsem to napsala aby se to dalo pochopit )

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 19:58
- Nahlásit

rendik
JJ, já to chápu - jen z čeho udělat target?
To je to co hledám - jednoduchej cvik, kterej zvládne za chvíli - jsem frustrovaná, když se za hodinu nen schopnej nic naučit

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 21:36
- Nahlásit

Taky jsem o tý knize uvažovala, Bow takové učení kravinek miluje, ale už nám pomalu došla inspirace. A něco vyzkouším i na mimču

Šárka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:04
- Nahlásit

rendik
já si myslím, že by se pes posunul, aby nemusel dávat nohu přes nohu.

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 10:38
- Nahlásit

Dines
JJ, já to chápu - jen z čeho udělat target?
Z čehokoliv - kousek koberce, oba od cd, pohled, víčko od zavařovací sklenice...

Šárka
já si myslím, že by se pes posunul, aby nemusel dávat nohu přes nohu.
I to se může stát, každý pes je jiný, proto na učení každého cviku existuje víc metod

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 11:09
- Nahlásit

rendik
Počkej počkej, asi jsem maličko mimo - měla jsem za to, že target je to cosi na tyčce, čim se ukazuje a pod. , né? Nebo to taky, a ještě to cos psala?

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:03
- Nahlásit

Dines
Target je nějaký terč, nemusí být nutně na tyčce, záleží na tom, na jaké cviky ho hodláš využívat... Na tyčce mě napadá akorát plácačka na mouchy, že by se dala použít .

LenkaSS
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 18:56
- Nahlásit

to video jak překládají packy přes sebe je tady http://www.silvia.trkman.net/malasola.htm je to asi v 55 sekundě videa.
Mě pes dává tu tlapku, která je blíž ruce a ne tu druhou a když mu tu bližší přidržím, tak vstává, ale přes ten target by to možná šlo, vyzkouším.

Kikis
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 22:23
- Nahlásit

Ježiš holky - klouby samozřejmě křupat nesmí ! Dávat tlapu přes tlapu psovi můžete jen pokud na to má fyzické dispozice - já mám labradorku, tak je to jednoduché - má dlouhý tlapy a kosti nekřupou

Dines
Pokud chceš nějaký úplně jednoduchý cvik s pomocí klikru a targetu, který se zvládne během chvilky a může mít i praktické využití, tak sem dávám odkaz jak jsem naši Lindu učila rožínat dotykovou lampičku - třeba tě to inspiruje : http://www.linduscinweb.wz.cz/jine_psi_kusy.html

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 23:35
- Nahlásit

Kikis
Je ahoj, ty chodíš i sem?

Jinak davat tlapku přes tlapku psici učit nemusím, ona to dělá potfora zrzavá sama od sebe a ještě k tomu rozplácne zadní nohy jak žába... Takže předek psa je elegance sama a zadek... škoda mluvit... v mouline rouge by z ní měli asi radost

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:14
- Nahlásit

Kikis
Hezký, jen u nás ení co rozsvěcet

Jinak už mi přišlo těch 101 triků a super - teda ještě to nemám úplně prozkoumaný, ale fakt to vypadá, že to za ty peníze stojí

Kikis
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 21:17
- Nahlásit

Eimy
Ne zas tak často, ale sem tam sem taky nakouknu

Dines
Nad tou knížkou taky tak trochu přemýšlím Týkají se ty návody cvičení s klikrem, nebo "klasicky"?

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 10:21
- Nahlásit

Kikis
Jako je to popsáno normálně bez, ale na začátku v předmluvě píšou, něco jako ať si to člověk cvičí jak chce(i clicker je tam zmíněný) - a s clicrem by to šlo myslím taky dobře

Jinak teda knížka má jakýchsi 12 kapitol, v každé cca 8 triků - některé se odvíjí od jiných již naučených(základy,oblíbené triky,čas na práci,se psem je legrace,moderní vymoženosti, zahrajme si hru,skákání a chytání,proskakování obručemi,překážková dráha, ten pes umí tančit, inteligentní pes. miluj mě)

Jiné dělení je tam podle oboru (agi,canisterapie,dogdancing,lov-aport,pomocník,po slušnost,frisbee,stopa),

a podle obtížnosti (snadné,středně pokročilé,pokročilé a pro experty)

a na úplný závěr ještě 50 triků k zamyšlení a vlastní invenci

A zaujaly mě triky jako "přikryj se dekou", "kulhej","přines mi pivo z ledničky","běž se schovat",....

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:29
- Nahlásit

Dines
jee tak to je super zprava, jsem rada, ze se ti libi

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:50
- Nahlásit

nika00
JJ, líbí - některý triky mě zaujaly na první pohled (samozřejmě to byly to "pro experty"

Alinka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 09:09
- Nahlásit

A tohle se mi taky líbí, zvlášť ke konci ty dvě ovčandy http://www.amonra.cz/video/aqua.htm

Alinka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 09:12
- Nahlásit

se mi to nějak špatně zobrazilo, tak ještě jednou

http://www.amonra.cz/video/aqua.htm

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 09:09
- Nahlásit

Alinka
Docela zajímavý - jen mi chybí ten bazén, neoprén, a inteligentní pes Ještě nepochopil jedinej "cvik" z dogdancingu, zato se už ale zlepšuje v plazení

Mar
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 19:22
- Nahlásit

Alinka
Dines
jee,tak k ni prave chodime na kurzy dogdancingu

Kikis
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:15
- Nahlásit

Mar
Ty chodíš na dogdancing k Martině Klimešové? Já jsem se tě právě chtěla zeptat kam chodíte cvičit, jak jsi sem psala, že někam chodíte A jaký to u ní je? Viděla jsem ji tančit s ovčandou na závodech v Blansku a bylo to naprosto bezkonkurenční představení A taky hodně inspirativní - např. sklánění hlavy nebo zvedání zadní nohy - to by mě vůbec nenapadlo

Jinak jsem jeden den šla kolem knihkupectví - tak si říkám - ale co, jen tak nakouknu...no a už tu knížku mám samozřejmě taky doma Je fakt super - a ušetří spoustu práce - Linda už se např. umí dekou zakrýt sama

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 21:39
- Nahlásit

Kikis
Počkej, jakože tu 101 triků a umí se přikrejvat? No tak to zírám
Ste doooost dobrý - prosím natočit - umístit na net a hodit sem odkaz

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 23:09
- Nahlásit

Kikis
Já tu kníku ci takyyy koukala jsem na ni a brousím si na ni zuby, ale teď nemám pořádně na psici čas... a maža řekl, že ji mám napřed naučit plnit na 100% užitečný věci a pak až učit kraviny Doteď mu leží v žaludku náš povel "chcípni"

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 07:19
- Nahlásit

Eimy
Kašli na manžu - a na 100% užitečný věci neumíme, ale koniny by nám šli - tak aspoň ať umí něco, ne?

Mar
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 10:30 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Kikis
no jakoze super! jako fkt hnedka pozna jak na kteryho psa (jako co si mysli, jak todle naucit tohohle a co zase bude platit na toho a tak) a rika co a jak mas udelat a tak a pes jako ihned chape! me dostla minule, kdy jako jeji malinacka stala pred ni ,nacouvala k ni a zadnima nohama ji vyskocila na ramena (jakoze udelala stojku )

Kikis
Linda už se např. umí dekou zakrýt sama
a jak na tooo? poraaaad! ja tu knihu jeste nemam

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání