| Autor |
Zpráva |
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2008 15:03
- Nahlásit
A tak to byla spíš taková jako úvaha...pro zajímavost jako..
já to chápu, já si to kolikrát říkám také - ale je to prostě o tom, že v přírodě by nikdy nevzniklo tolik plemen, která jsou už na první pohled proti přírodě a i z těch na první pohled životaschopných by polovina psů vymřela, páč co by dělal v přírodě pes se špatným zažíváním, alergií na trávy, s artrózou, zákalem na očích nebo s cukrovkou
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2008 15:11
- Nahlásit
jo a pak mě k té torzi ještě napadla jedna věc, četla jsem, že jakýmsi spouštěčem může být aj stres - příklad: moje čuba je hrozný nervák v autě. už dlouho nezvracela, ale stejně ji před cestou nedávám najíst (a nedávala jsem tedy už předtím, než jsem se tohle dočetla). páč, když je pes nažraný a prodělá nějaký stres, stačí prý kolikrát celkem nevinný pohyb (např. seskočit z auta) a může to mít spočítané.
ale jak už tu někdo psal, oni v tom sami veterináři nemají 100% jasno. jeden se setká s tím, druhý s oným a navzájem si budou své názory vyvracet
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2008 15:19
- Nahlásit
nefer
ale je to prostě o tom, že v přírodě by nikdy nevzniklo tolik plemen, která jsou už na první pohled proti přírodě a i z těch na první pohled životaschopných by polovina psů vymřela, páč co by dělal v přírodě pes se špatným zažíváním, alergií na trávy, s artrózou, zákalem na očích nebo s cukrovkou
no,tak nějak souhlasim.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2008 23:37
- Nahlásit
Ještě se vrátím k tomu štěněti - dá se to zvládnout, pokud si vezmeš tříměsíční nebo čtyřměsíční. Už se krmí méně často, déle vydrží nečůrat atd. Dvouměsíční štěně je miminko náročné na péči (a četnost péče přes den). Sama jsem si brala pesa ve 3 měsících a považuju to za nejlepší věk k odběru.
Ale je nutné si dávat pozor na opravdu dobrého chovatele, který zbylé štěně učí na jméno, na vodítko, bere ho ven atd.
|