Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jakého psa...
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

Zdravím všechny kamarády psů a psy kamarádů. Chtěl bych se Vás dotázat na pár věcí, jako člověk, který sice psa měl, ale je vcelku věci neznalý. Stěhuji s konečně z Prahy na venkov, kde mám vcelku velký pozemek, kde konečně můžu mít pořádného psa. Jenže, já i přítelkyně můsíme chodit do práce a do školy, takže nevím, jak bych se postaral o malé štěně. Má cenu si pořizovat staršího psa? A jaké plemeno na hlídání a hlavně jako kamaráda? Mám představu Německého ovčáka... Může mi prosím někdo poradit? Díky :-)

nefer
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:13
- Nahlásit

Má cenu si pořizovat staršího psa?

hezky řečené
záleží na tom, co si od psa slibuješ a co pro tebe znamená "mít cenu". ale dá se říct, že pokud nemáš čas či nechceš mít čas na štěně a chceš psa hl. jako kamaráda a hlídače, tak má jistě "cenu" i starší pes. nehledě na to, že v útulcích najdeš i poměrně mladé psy, kterého můžeš pořád ještě naučit spoustu věcí, ale zárověň se už nemusíš "zdržovat s těmi štěněčími". ale nesmíš zapomenout, že čas potřebuješ na každého psa. a i ten starší pes bude potřebovat čas na to, aby si na vás zvykl

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:31
- Nahlásit

No to je jasný že každý pes potřebuje čas. Jenže jen starší pes může být od rána dejme tomu do 3 odpoledne sám. Slibuji si od něj, že bude poslouchat základní povely (k noze, zůstaň, sedni...), nebude štěkat na každého jako cvok, ale zároveň bude slušný hlídač. Je ten N. ovčák dobrá volba? Od jakživa se mi líbí

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:33
- Nahlásit

Jo a štěně bych samozřejmě chtěl, ale bohužel bych se o něj postarat asi časově nezvládl

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:33
- Nahlásit

viki2000
Slibuji si od něj, že bude poslouchat základní povely (k noze, zůstaň, sedni...)
A myslíš, že se to naučí jako sám...?

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:35
- Nahlásit

viki2000
Jenže jen starší pes může být od rána dejme tomu do 3 odpoledne sám.
Ale to není pravda,to může být i štěně.A navíc,u staršího psa je nutné počítat,že si ssebou může(samo,že nemusí) přinést špatné návyky.U každé té varianty jsou pro a proti.A vím o čem mluvím,těch starších už mi pár domů přišlo.Ale i štěňat.

A myslím,že NO je dobrá volba.

reneeska
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:36
- Nahlásit

No on někdy dospělej útulák umí asi jako štěně, a učí se hůř než štěně ... Stejně ho to musíte naučit vy, naučit ho všechno, i to že jste jeho pánečci .... bude takovej jakýho si ho uděláte.

Lure
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:45
- Nahlásit

Není problém si koupit odrostlejší stěně nebo ročního psa se základy. Takových inzerátů čtu hodně.Mnohdy je to i lepší , než kupovat štěně a čekat co z nej vyroste. Majitel už i hodně řekne o tom konkrétním psů. Jaký je, co umí, jak hlídá, jak reaguje na různé stuace. Takže bych spíše koukala po inzerci a vybírala tam vhodného psa.
Otázka ještě je, jestli chce psa s PP nebo bez.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 12:58
- Nahlásit

viki2000
bez práce nejsou koláče....

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:31
- Nahlásit

Půjdete-li do toho jako moje kamarádka, která si bere už třetího útuláčka s tím, že ho budete akceptovat naprosto se vším s čím přijde, tedy i s jeho plusy a mínusy a že bude třeba na těch mínusech nutno zapracovat, tak to určitě není špatná volba. Jen musíte opravdu počítat s tím, že tam žádný mínus nemusí, ALE TAKY MŮŽE BÝT. A musíte se pak k němu postavit a nějak na něm zapracovat. Na druhou stranu u štěněte nějaký ten mínus taky z pohledu toho kterého člověka může být - můžete si pořídit štěně plaché, agresivnější, bojácné, s chutí lovit. A to stejné může být i u toho dospělého. Tak to vlastně až takový rozdíl není. A ten německý ovčák - navíc třeba i fenka, když nemáte moc zkušeností, mi přijde jako dobrá volba.

Eny
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:39
- Nahlásit

viki2000
Německý ovčák je skvělý pes, pro mě naprosto nejlepší, no asi jako pro každého to jeho plemeno Ale potřebuje kontakt, páníčky kteří ho budou mít rádi a budou mu věnovat spoustu svého volného času. není problém i u štěněte, když je od rána do tří samo doma, co já bych za to dala, ta moje je doma do pěti, ale pak se mu musíš intenzivně věnovat. Německý ovčák chce práci a chce pracovat, ty ho musíš zaměstnat, jen tak z něj bude šťastný pes a bude přes den odpočívat a čekat co nového zase budete vyvádět až přijdeš domů.
Pokud chceš psa v 1. řadě si musíš sám zodpovědět kolik času mu chceš věnovata a jestli by nebyl lepší plyšovej
a pokud s ním chceš chodit na tůry a chodit na cvičák a zabavit ho a trávit čas společnou činností, pak je Německý ovčák dobrá volba a bude pro tebe parťákem jak na čundr, tak na různé závody a v pohodě se ti složí u nohou, když si dáš s kamarádem pivko na zahrádce...

Ariška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:09 - Změnil/a: Ariška
- Nahlásit

Viki
jenom doplním - my jsme jako pracující pořídili štěně, manžel měl asi týden dovolenou, aby si zvyklo, vše proběhlo bez prolémů (až na potrhaný koberec, strhané tapety...). Starší pes není špatná volba, jenom přijdete o spoustu štěněcí legrace a hrátek.
Plemeno si musíte vybrat sami, co se vám líbí a vyhovuje.
Velkých hlídačů je spousta

Samo - po práci vyrážíme na cca 2 hod. do lesa, psici beru všude sebou, je to velký závazek ,ale krásný

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:16
- Nahlásit

to pawlinka a blanulinka1: děkuji za konstruktivní příspěvky ale nejsem úplně blbej! Vám ostatní opravdu díky, více méně je mi to jasný Jasně, se psem se chci toulat po lesích, chodit i na vícedení výlety a chci, ať je se mnou, pokud to jen trochu půjde. Se cvičákem je to těžší, mám dojem, že nechci psa nějak extra moc drezůrovat Ale to se uvidí. a jak to udělat se štěnětem, když s ním v týdnú opravdu být moc nemůžu? Na zahrádce ho nechat nevím nevím a doma se ukouše nudou a vůbec...

reneeska
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:19
- Nahlásit

viki2000
na zahrádce v ohrádce asi, aby nelítalo kdoví kde a neublížilo si, a nenašlo dírku v plotě.

On cvičák není o drezůře, buduje se tam i vztah mezi tebou a psem, a není třeba tam chodit jednou týdne, ale třeba jednou za měsíc, se poradit třeba, třeba tam budou i fajn lidi .... ale jde ot i bez toho, to jo

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:19
- Nahlásit

Hm, a s těma PP... Nechci psa na chov, takže klidně asi bez PP... Ale nevím. Stejně to není záruka "kvality" psa...

Kasia
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:25 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit

viki2000
my taky byli dost zaneprázdnění, tak jsme se rozhodli jí ve štěněčím věku brát sebou do práce, místo oběda jsme chodili na procházky a pak na další doma po práci. Takže pohoda, jo a NO je rozhodně dobrá volba

nebude štěkat na každého jako cvok, ale zároveň bude slušný hlídač tak to už bude na tobě a na výchově...

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:27
- Nahlásit

viki2000

Se cvičákem je to těžší, mám dojem, že nechci psa nějak extra moc drezůrovat

Pro většinu psů je cvičák jedna z výborných zábav a těší se tam tak, že můžou utrhnout vodítko.

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:30
- Nahlásit

Brát do práce těžko. Přítelkyně je budoucí doktorka a já stavbyvedoucí Dovedu si představi štěně na stavbě nebo v nemocnici

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:45
- Nahlásit

Ták a napadá mě další věc vhodná pro dotaz. Psa či fenku? Já se asi hlásím spíš k fence Čistě sobecky, budu se s ní mazlit radši. Jé, teď jak jsem to napsal, tak to vypadá asi trošku divně

nefer
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:59
- Nahlásit

viki: čistě můj názor, pokud nechceš psa pro chov a netrváš na štěněti, porozhlídla bych se po útulcích a vybrala mladého psa. psa bez PP bych nekupovala. to je na samostatnou diskusi. prostě bych si vybrala z útulku. v dobrém útulku své psy znají a dají ti o nich info - o povaze, o zvycích psa, o tom co potřebuje, jestli má šajn už o nějakých povelech. popř. bych dala domov nějakému, který musí ten svůj dosavadní opustit.
dá se vybrat a výhoda dle mě je ta, že už trošku víš, co od psa čekat a dá se s ním už trošku jinak komunikovat.
štěně má zas výhodu v tom, že je opravdu jako nepopsaný list papíru. ale podle mého názoru - né vždy je to ku prospěchu.
jestli psa nebo fenu - já osobně preferuji feny, to je věc každého, co mu sedí víc.

ijáček
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:00
- Nahlásit

Já osobně jsem pro fenku, můžeš narazit na pejska, kterej bude zdrhací a zdrhne ti za každou háravkou nebo když neuteče tak třeba bude vít, nebo co já vim co ještě dělaj, s fenkou si to "odbydeš" 2x až 3x do roka.

Kasia
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:06
- Nahlásit

viki2000
no tak do práce ne, no
já dělám v kanclu, no....

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:08
- Nahlásit

Útulek, neútulek, ten radí to a ten zas tohle Je pravda, že jsem už fenku z útulku měl. Pořídili jsme si jí, když mi bylo asi 7. Byl to asi oříšek, bůh ví co s čím. Fenka to byla pěkná, moc nás milovala. Ale nevím, čím si v životě prošla, takže byla nervózní, až ustrašená. A v útulku mi můžou nakukat cokoliv, je ať se psa zbaví...

Eny
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:10
- Nahlásit

Se cvičákem je to těžší, mám dojem, že nechci psa nějak extra moc drezůrovat
no comment, evidentně nemáš o výchově a výcviku a vůbec o chovu psa ani páru
takže co doporučuju, zajdětě si teď ještě než vůbec psa přivezeš na cvičák a tam se porozhlídněte. Neber to osobně, ale cvičák psa baví a pro NO je dost důležitej, kolikrát už nám přišli na cvičák lidi s 2 letým a straším psem, protože je vůbec neposlouchla, napadal, zdrhal... a všichni do jednoho ho přeci nechtěli drzůrovat a mysleli si že jako začátečníci to hravě zvládnou,věř, že pokud si nepřivezeš domů naprostého flegamtika a pitomce, tak to bez toho aniž by ti někdo zkušený s ním poradil nezvládneš a nikde to nevyčteš, to se musí vidět . Cvičák není o drezůře, cvičák je o vztahu, o společné činnosti a o upuštění páry mladého nevybouřeného psa o radostném poznávání, co všechno pes kvůli tobě je schopen udělat... Pokud NO, tak 100% i cvičák.

ijáček
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:11
- Nahlásit

viki2000
Já bych si pořídila štěňátko a vzala bych si tak 3 dny dovolený, aby si štěndo zvyklo na nový domov a pak bych ho klidně nechávala na zahrádce nebo doma. A odpoledne se mu maximálně věnovala. Stejně v tomhle počasí většinu dne prospí

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:18
- Nahlásit

to Eny: Hale klídek. Jak už jsem psal, tak opravdu nemám o výchově psa ani páru. Jednoho psa co jsem měl, tak moc vychovávat nepotřeboval a ani nechtěl. Základní povely se naučil snadno a pak pohoda. Nejsi první kdo mi to říká a asi máte pravdu... Popřemešlim o tom. A taky toho mám dost. Co je ksakru zkratka NO??? A nesmějte se

Kasia
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:20 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit

viki2000
no přeci německý ovčák (NO)

ijáček
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:21
- Nahlásit

německý ovčák

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:25
- Nahlásit

NO a hlídač ???? A co bude hlídat ? Sám sebe ? .
Když hlídače tak opravdového , třeba toto :
http://www.renascencebulldogge.com/standarde.htm

viki2000
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:25
- Nahlásit

Ach, jsem já to ale trubka trubkovatá

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání