| Autor |
Zpráva |
rain
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:28
- Nahlásit
Tonka
Taky jsem zkusila dát psa do klece....poprvé a naposled Do nového koberce na kterém klec stála, vykousal 50cm kolo a stejně se dostal ven... Další den jsem to vzdala, nechala mu otevřený celý byt (stejně se za dva dny naučil otvírat si dveře) a kupodivu všechno přežilo... Ale je fakt že se každý den modlím abych našla doma všechno vcelku a zdravého psa.
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:39
- Nahlásit
čím je křížená? Tak to je ona co to málem podpália
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:42
- Nahlásit
nechala mu otevřený celý byt (stejně se za dva dny naučil otvírat si dveře) a kupodivu všechno přežilo
rain
tak to udělala mamina jednou....bordel byl pro změnu všude, v každém pokoji něco...bydlíme v patrovém domku Někdo v práci jí poradil, že u nich to zabralo, když mohl pes brouzdat po celém bytě....Dveře samozřejmě zamykám.....taky jsou na odpis, ale drží!
pomoc
hmmmm, je fakt že člověk nikdy neuhlídá uplně všecko....jak se řešil ten případ slepé holky, co jí zemřel asistenční pes ( a stát po ní chtěl vrátit prachy, protože pomůcka má dle papírů mít výdrž několi let...), tak té po pitvě řekli, že ji zabil nějaký chuchvalec nití či čeho v žaludku a že ona jako slepá tomu těžko mohla zabránit....tak to sem si říkala, že já vidím, ale uhlídat fakt každou kravinu....
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit
Sijes
je to s ní těžký, občas si řikam, že už na to nemam.Ten pes je chodící pohroma.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit
pomoc
No ta je krásná! Taky mě napadla hnedka ta doga! Ale ono z fotky těžko říct. Ale už podle držení těla a výrazu...je jasný, že to je třída. Sebevědomá, temperametní. Teda jasný mě
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:48
- Nahlásit
rain
Taky jsem zkusila dát psa do klece....poprvé a naposled Do nového koberce na kterém klec stála, vykousal 50cm kolo a stejně se dostal ven...
Jak moh vykousat díru do koberce? To byla klec nebo ohrádka?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit
pomoc
nezoufej, já sem takhle řešila svoji první fenu. Mě hodně pomohly individuální lekce. Já ji neměla od malička a ona vůbec neměla vytvořený pouto na páníčka - venku katastrofa! Ještě k tomu to byl můj úplně první pes. Něco se ve mě zlomilo ve chvíli, kdy sem ji prostě nechala "krávu" v remízku a šla sama domů. Za 15 minut byla u branky, celou vycházku jsem se dycky třepala, co zase bude. Bylo to neuvěřitelný a já měla nervy v háji! Ona byla takový samorost. Pak jsme udělaly veliké pokroky a řešily to stopovačkou, ale 2 hodinové nahánění psa po poli je fakt....strašný, to se musí zažít! No a co bych dneska za to dala, kdyby mohla být tady se mnou
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:51
- Nahlásit
Jak moh vykousat díru do koberce? To byla klec nebo ohrádka?
jj, to sem si neuvědomila bo mi máme celokovové dno.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:57
- Nahlásit
Sijes
To teda zní blbě jak sem to popsala Ono se to postupně vyvíjelo. A tohle byl takový vrchol, ale nechci tady zaneřaďovat téma!
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:58
- Nahlásit
Sijes
My jí teda máme od 2 měsíců. je to nalezenec.Byla uvázana ve křoví, popalená v hodně špatnym stavu.Fakt jsme jí vypyplali.je právě na nás zase moc fixovaná a proto když zustane sama doma je to katastrofa. Já to na cvičáku řikala, že si mylsim, že by měla mít víc péče jak jiný psi, ale ikali si že jsem blbá až si tohle mysli každej o svém pesanu, ale ona je fakt jiná.
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 12:59
- Nahlásit
Sijes
Koukni se na ty její fotky jsou v tématu čím je křížená. je to taky moje téma.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:03
- Nahlásit
pomoc
tak to sou blbý na cvičáku! Pes který má zasebou tohle a ještě ve věku kdy se mu naprosto tvoří názor na svět, teda podle mě potřebuje speciální péči!! Na cvičáku ti nikdy nedají individuální přístup! Aspoň já mám takovou zkušenost. Proto když jsem začínala, tak na cvičák jsem chodila jen kvůli socializaci a jak mám cvičit a co dělám blbě na individuálce, kde se ten člověk věnuje jen a jen tobě. Ty jo, jak ti to mohli říct??
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:19
- Nahlásit
No chtěla sem navrhnoutstahovací obojek a košík připnout karabinou na stahovák, ale za těchhle podmínek asi ne. Tak hodně štěstí a nic si z toho nedělejbude hůř.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:22
- Nahlásit
pomoc
Do práce si jí brát nejde? Já si naštěstí tu mojí kravku strakatou beru do práce, doma je jen občas z výchovných důvodů (právě návyk na samotu) ještě s dalšíma psama - takže škody nejsou tak ohromné. Postupem času se omezí počet věcí, které je doma ještě možno zničit .
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:29
- Nahlásit
borderojd
to by nešlo, ale děkuju
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:45
- Nahlásit
kachna_
to by nešlo.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 13:48
- Nahlásit
pomoc
Hele, nevím odkud jsi, ale skus si sehnat někoho v okolí, kdo by vám konkrétně poradil, jak s pejskem pracovat. Někoho kdo řeší individuálně. Kdo by pejska viděl naživo, jak reaguje atd...... FAkt teda ve stavu v jakým jste ji našli.....to chce pracovat a nemůžeš si dovolit postupy, jako s "normálním" psem.
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:02
- Nahlásit
Sijes
Jsem z Prahy.Kdyby jsi o někom věděla byla bych ráda. myslim, že tim co udělala včera to totálně završila.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit
pomoc
tady dávali někomu link na odbornici na psí chování, počkej pohledám.
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:16
- Nahlásit
Sijes
jjj díky
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:17
- Nahlásit
obrat se na dr. Zertovou na www.chovani.info
a v záložce mimo Brno je, že je možná domluva i v Praze. Zkusila bych to. Jsi úplně odjinud. Ale někdo z Pražáků tio snad poradí líp. Jako něco to určitě stojí, ale vyplatí se to.....
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:35
- Nahlásit
Sijesuž jsme dotoho našeho hafana narvali moc, ale moc peněz a to jí máme 8 měsíců.Určitě se to pohybuje okolo 30 tisíc. a to dotoho nepočítam to co zníčila doma a hračky.Díky každopádně to zkusim. je životu nebezpečná. Kdybys viděla moje nohy mam všude modřiny.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:40
- Nahlásit
Sijes
Máme tuhle http://www.baron.cz/pes/dratena-klec-pro-psa-592-k -PP000136-X000084-X000468.html taky nevím jak to udělal...a on mi to odmítá říct. Každopádně dostal se ven, ale ne dvířkama, nějak se mu povedlo celou boční stěnu dostat dovnitř (přitom jsou tam háčky směřující ven), taky mi neřek jak.. Ale počítám že ten koberec padnul při tom jak chtěl ven, když je celý byt otevřený, zatím to bylo vždycky ok.
|
Tonka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:44
- Nahlásit
Možná by to chtělo nechat si udělat klec napevno-neskládací a z trošku pevnějších drátů
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit
pomoc
hm!!Tak to určitě zkus odborníky. Jako já taky neměla ani jednoho psa od malička a taky byli zanedbaní ve výchově a výcviku. Když jsem si vzala teďka fenku, tak jsem za 5 minut vypadala jak kdybych prolezla křovím. Jenže to byla záležitost temperamentu a za pár dní byl klid, prostě sem ji odnaučila jít na ruky. U první sem byla zase sám modrák. Jakmile byla na volno, tak při probíhání mi "přeskakovala" přes nohy. Děs! ALe u tebe je to jiné. 30 tisíc je teda pěkná pálka!! To už vás nějaký kačky navíc nezabijou a mě individuální rozhovory moc pomohly. Už jem že sem si lecos srovnala v hlavě, proč dělá to nebo ono. Udělej to co nejdřív a pak dej vědět! Kdyby ti první nebyly nějak okey, tak to určitě nevzdávej a zkus hledat někoho dál.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:46
- Nahlásit
Tonka
taky máme skládací dog residence od Savicu tuším...ale ta má atest i jako přepravka do letadla a na coursingu v ní byla zavřená šílená stafordka s šíleným pitem a nedostali se ven
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:47
- Nahlásit
rain
tak to je šikulka! No jo ostrafská línyje Já už destruktora taky neřeším. Dřív bych to nepochopila - ho tam zavřu a je tam ne?! Ale s madame je to troška jináč. Fakt, než aby si vymlátila tesáky......
|
Tonka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:48
- Nahlásit
sarax
anebo tak,protože některý ty klece se rozpadaj už po důkladnějším pohledu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:48
- Nahlásit
pomoc
Promiň, nesleduji tu diskuzi úplně do podrobna, tak to tady možná už bylo. Odkud jsi?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2008 14:49
- Nahlásit
Tonka
jj
já myslím že když má vydržet letadlo tak musí bejt trochu dobrá
|