| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 20:57
- Nahlásit
Sali
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:09 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Prosím můžete mi někdo říct, který z těchto fotoaparátu by jste si vybrali??? Zadala jsem si nějaký požadavky a tyhle dva mi podle nich vyjeliURL
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:14
- Nahlásit
younglady
zadny se mi tam nezobrazujou
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:16
- Nahlásit
Tchor
to je divný, zkus tohle
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/default.asp?fc=24
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:17 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
nejsou tam fotky, jen porovnání těch foťáků
tady jsou všechny co mi vyjeli
URL
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:25
- Nahlásit
pisemi to neni co porovnavat. Pravdepodobne to konkretni porovnavani komunikuje jen s tvym pocitacem
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:27
- Nahlásit
ten posledni odkaz ukazuje z tehle bych sel do toho sonaka H50
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:30
- Nahlásit
Tchor
no já si vybírám z těch posledních dvou:
PANASONIC DMC-TZ5
SONY DSC-H50
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:34
- Nahlásit
a je pravda, že při porovnání z toho vyšel líp ten Sony
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 21:37
- Nahlásit
mel jsem sonaka H1 a byl jsem s nim dost spokojenej ted mam canona 400D a je to o hodne lepsi, ale cena vybaveny zrcadlovky je nekde jinde
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 22:41
- Nahlásit
Tchor
já měla taky Sony - Cyber Shot, ale kterej, to už nevím
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:24
- Nahlásit
younglady
tak koukám na ty foťáky a rozhodně bych nikdy nešla do foťáku, co nemá hledáček (jak budu fotit např. na sluníčku, když na tom displeji není nic vidět?).
Zbylé parametry:
Sony má větší maximální ohniskovou vzdálenost (zoom), ale zase i větší tu minimální - u té minimální je rozdíl téměř nepoznatelný, tudíž bych to zas až tak moc neřešila...
Sony má citlivější ISO, je tam možnost si nastavit expozici i manuálně (panasonic neumožňuje), co sice možná teď nevyužiješ, ale kdo ví? třeba časem budeš ráda, že si tam můžeš něco nastavit ručně a nemusíš se spoléhat na foťák.
Jedinou nevýhodu, co vidím, je použití sony memory stick, které jsou dražší než SD nebo MMC paměti (aspoň dřív to tak bývalo, ale zase jestli máš doma někde starý cybershot, tak můžeš použít kartu z něj)
a v čem je panasonic lepší - je rozlišení videa... ale kdo si kupuje fotoaparát pro natáčení videa???
Takže podle parametrů mi jednoznačně vychází lépe ten Sony... ještě se mrkni někde po recenzích, jak to v reálu fotí
tohle jsem vygooglila: panasonic a sony
a tohle na dpreview: panasonic a bohužel tu H50ku tam nemají...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:28
- Nahlásit
Mel
Ten hledáčej u Soňáka je stejně jen orientační, a musíš plně věřit autofokusu, neb "ostrost" v tý velikosti nevidíš. Ale jako na slunci víš, co fotíš, to jako jo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:30
- Nahlásit
Mel
vyzraď mě neznalci bullů, co to je za variaci????? velikost americkýho buldoka a hlava jako z presy....?????
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:31
- Nahlásit
jinak jestli se nestane nějakej zázrak, tak víkend místo Kristýny trávíme u míchačky a la vévodové z malty.
Zdrhá nám maligna, zdi jsou moc nízký....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit
Sali
ad. hledáček - jo, u h50 je elektronickej, není to sice přesně to, co vidí hledáček zrcadlovky, ale pořád lepší než ten klasickej "průhledovej", jak mívají kompakty nebo žádnej
ad můj pes - tatínka má pita, maminku kříženku staforda s bulíkem Ale potatil se, takže kdybych chtěla mít doma pitbula, tak to klidně můžu tvrdit
ad. Kristýna - no uvidíte, buď to vyjde nebo nevyjde. My jedem šestičlenná výprava, tři "maskoti" (tady z fóra sarax) a tři jedou zkusit štěstí. Doufám, že to nebudem našemu týmu moc kazit - ono se u Garyho dost projevuje teriéří povaha a když se zrovna rozhodne, že se cvičit nebude, tak s tím nejde nic dělat.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:12
- Nahlásit
pigie
Musím souhlasit, teď máme s přítelem nově Canona 400D a nedá se srovnávat... přítel měl už předtím zrcadlovku, pak Canon kompakt, myslím, že 70 a teď nově tu digitální zrcadlovku a je to neskutečný rozdíl
Objednali jsme to přes známého ve státech a cena byla téměř o polovinu menší, než tady v ČR...
Takže pro každého, kdo chce kupovat nějaký lepší foťák a má známostí - využít
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:28
- Nahlásit
Jandula
JJ, neuveritelny rozdiel a to som vzdy fotila Canonom a stale sa to lepsi
Takže pro každého, kdo chce kupovat nějaký lepší foťák a má známostí - využít
Presne, lebo to ja by som si o objektive u nas cez 60tisic slovenskych mohla len nechat zdat A som kamaratovi fakt moc vdacna, ze mi ho priniesol
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:42
- Nahlásit
my zatím máme foťák s tím základním objektivem za 650 dolarů, což je fakt směšný, protože tady v ČR je nejnižší cena cca 15 tis.
teď budeme dokupovat lepší objektivy a vše mimo ČR...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 12:51
- Nahlásit
Jandula
Neviem ktory zakladny, ale setovy to isto nie je, ten stoji cca 3000 korun Ja sa najblizsie chystam nasporit na 100-400 a tiez zase Amerika, este ze ju mame
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 13:46
- Nahlásit
pigie
Jen by mě zajímalo, jak je možný, že v Americe a v Asii to může stát téměř o polovinu míň, jak v Evropě... nevím, ale to není jen elektronika, ale i oblečení atd.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 12:16
- Nahlásit
Kdysi jsme měli s bývalým kompakt Nikon, tragédie, ten nefotil ostře ani statický snímky, tak jsem se rozhodla jít do novýho foťáku. Nejprve jsem chtěla Panasonic DMC-FZ7, nebo tak nějak to bylo, ale kamarádka fotografka mě přemluvila, ať si radši ještě trochu našetřím a koupím si digitální zrdcadlovku. Mám Nikon D40, pro mě jako začátečníka je dostačující, mám k němu ještě teleobjektiv AF-S DX 55 -200mm f/4-5,6 VR. Jsem navýsost spokojená, už v životě bych kompakt nechtěla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit
Hafina
ať si radši ještě trochu našetřím a koupím si digitální zrdcadlovku
Jsem navýsost spokojená, už v životě bych kompakt nechtěla.
Presne tak, nenutim do zrkadlovky akurat ludi, co viem, ze im nejde o kvalitu fotiek, len chcu mat napr. par fotiek z dovolenky a fotia 2x do roka. Vsetkym, co vsak chcu naozaj fotky, tym sa da odporucit len zrkadlovka
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 12:52
- Nahlásit
tady jste snad všichni profíci, já mám obyč foťák a jak píšete na takové to normální foto to stačí:
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 12:59
- Nahlásit
TAk já jsem si v březnu koupila taky digitál, chtěla jsem něco jednoduššího, a ne moc drahýho.
Nakonec to vyhrál Samsung digimax D73, je lehký, ne moc velký a jsem s ním spokojená. Samozřejmě časem uvažuji o něčem mnohem lepším, ale teď mi tenhle stačí.
Odkaz na něj: URL
A fotky jaký jsem na měm pořídila:
URL
Fotogalerií je tam víc, tak můžete juknout i na jiné.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 13:17
- Nahlásit
Martina
Co máš za foťák? Ty fotky vypadají moc dobře.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 13:33
- Nahlásit
pigie
vím,že to tu už bylo, ale ještě jednou pro mě - pls - co máš za foťák (upa přesně) a co za objektiv? kují
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit
Kelly
Co máš za foťák? Ty fotky vypadají moc dobře
Canon PowerShot A720 IS, předtím jsme měli Olympus, ale ten neuměl krátké video se zvukem. Manžel chtěl totiž kameru, já jsem byla proti, protože natáčíme stejně jenom krátké klipy s holčinou a jinak všichni před kamerou zdrháme a hlavně pořád někam tahat dvě věci. Tak jsme to nějak konečně dořešili.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 13:55
- Nahlásit
Martina
Takovej foťák mi určitě bude stačit, když nebudu fotit psa v pohybu (nemám sportovní plemeno), jenom jak plave, ale to by měl zvládnout v pohodě.
O Olympusu jsem taky přemýšlela, taky o Nikonu. Tak uvidíme.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 13:57
- Nahlásit
Mar
Ok, len pre teba ;)
Mam Canon 400D a objektivy:
17-85mm 4-5.6 IS USM
70-200mm 2.8 L IS USM
macro 100mm 2.8
macro 100mm 2.8
obycajny 17-85mm 4-5.6 IS USM
a ta posledna Hugova s loptickou bola robena 70-200mm 2.8 L IS USM tak isto ako tato:
|