Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Fotoaparát - nepsí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:50
- Nahlásit

Sali
Zalezi od toho, co kde fotis. Ja by som bez IS na vystave v hale moc toho nenafotla bez blesku... Preto zalezi aj na tom, na co hlavne sa fotak bude pouzivat. Ja som zainvestovala radsej do IS, hoci to bolo drahsie, ale pre mna sa to vyplatilo...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit

pigie
mě by ke štěstí stačil z druhý ruky D5, ten je stavěnej na sport, a má tu rychlost sekvencí.
Z objektivu chci dokoupit CANON EF 70-200/2, 8 L USM , bez IS, abych na to měla, stejně tý stabilisaci nevěřím, klepneš s tím a máš po stabilisaci

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:52
- Nahlásit

pigie
chápu, externí blesk jsou děsný prachy taktéž,
hele a ty časy přece s dobrým stativem uděláš líp, ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:54
- Nahlásit

pigie
já právě výstavy neé, fotím akci na place, venku,
akorát už asi 2 měsíce není čas to zpracovávat, dávali jsme do kupy dva nový kompy a osazovali je Vistou, protože přišla bouře v spěchu a jaxi nefachala přepěťovka.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Sali
Ibaze ja nechcem pouzivat externy blesk a stativ pouzit tiez nie, lebo chodim okolo kruhu Proste IS je na toto ako stavane. ja vystavy fotim, lebo mam pocit, ze obcas treba, nevyzivam sa v nich, ale stvalo ma, ked boli fotky zle. Teraz to bolo o dost lepsie

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:58
- Nahlásit

pigie
jo tak to jo, to je jasná indikace.
Já zas radši pevnej flek, odkad si přitahuju dění. Ono to dění se dosti rychle pohybuje, uteklo by mi, když bych za ním běhala.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:01
- Nahlásit

pigie
jerdnou jedenkrát jsem běhhala kolem placu, když jsem nahražovala kvečeru kriplzoomku tím makrem, znáš to, ne, docela jsem se uštvala a zadní doprovody stejně nemám, neb přejít tryskem do polohy z boku na přiměřenou blízkost se nedalo.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:03
- Nahlásit

ale v sobotu se chystám jet fotit na Pohár Kristýny, když už nestartuju, neb není čas naladit Bobuli, chuděrka hospodu neviděla už rok jinak než od stolu, a orientační hladký a proti by asi nedoběhla, neb se pro mou pracovní vytíženost jen válí...
tak se těším, co se mi povede zmrazit za momenty akce.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:05 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Sali
To je jasne, ja stativ vytahujem velmi malo, ale obcas ano :

Tu je rozdiel stary objektiv 17-85mm 4-5.6 IS a novy 70-200mm 2.8 L IS. Jedna fotka v jeden den vystavy, druha uz s novym v durhy den obe plne otvorene. IS je IS, ale clona je clona

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:07
- Nahlásit

pigie
no jo no, L-ko má holt kresbu, a to i na plnou díru.
hele ale ta Makro 100vka jí má skorem stejnou,
jenže já ty fotky černýho špice nemám na netu ((

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:08
- Nahlásit

Sali
makro 100 je super, ale odkladam len na kvetinky. Tam kde je rychle dianie mi nevyhovovala, lebo zoom je zoom...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:09
- Nahlásit

ale na sluníčku, to se nepočítá

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

pigie
na portrét psa to makro je pro mě nenahraditelný.

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

Sali
no, já se se stativem nikam netahám (ačkoliv ho mám) a fotím většinou z dálky, takže mě se to šikne... i když teď už se mi to daří udržet, ale zpočátku se mi klepaly pastelky jako blázen
v sobotu se chystám jet fotit na Pohár Kristýny
tak to doufám, že nám uděláš nějaké pěkné fotky, bo my se chystáme závodit - teda bude to asi spíš pro pobavení publika, ale což

pawLINka
no, já tu furt propaguju ty Soňáčky, takže já mám Sony Alpha A100. Sony koupil Konicu-Minoltu, takže je to vlastně stará dobrá Minolta v novém kabátku Jediná nevýhoda je v ceně těch originál objektivů, starý minolty na to jdou, ale jsou krapánek pomalejší, ale když se s tím člověk naučí, fotky jsou nádherné...

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:13
- Nahlásit

pigie
Ibaze ja nechcem pouzivat externy blesk a stativ pouzit tiez nie, lebo chodim okolo kruhu
Tak si porid monopod s tim se da kolem placu chodit v pohode a stabilni je to pekne.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:14
- Nahlásit

Mel
budu se snažit. Vemu s sebou noťas, aby to bylo hned vidět.
Snad se poznáme.Já jsem tohle:

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:15
- Nahlásit

Tchor
voe, na výstavě se fotí od země. Klekáš a leháš, to tak akorát hypertrofickej bean-bag.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:16
- Nahlásit

monopod muzes mit od cca 30cm podle typu

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:19
- Nahlásit

Tchor
proboha!!!! pořád se mění poloha a výška, odkud fotíš, já si to nedovedu představit, s něčím nastavovacím tam manipulovat. Ale asi to jde, když říkáš

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:22
- Nahlásit

Tchor
ja neviem, ale to je skor ako hovori Sali, proste idem doprava, dolava, hore, dolu.... Je to rozne. Aj ked na tejto vystave som to brala zvrchu, lebo som teda nebola s nim zzita a mat na krku zrazu o kilo viac ako zvycajne, to si clovek vsimne.

Na 100 makro nedam dopustit. Portrety su s nim prima.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:25
- Nahlásit

Tchor
Ale musim uznat, ze nie si prvy co mi to navrhuje, prave preto, ze je pohyblivejsi ako tripod a hlavne ulavi krku

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:30
- Nahlásit

pigie
s rychlo upinaci destickou ho sundas a nandas ve chvilce a pokud nekoupis ty uplne nejlevnejsi tak i stelovani vejsky je docela rychly.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:34
- Nahlásit

Tchor
jenže u kruhu abys měl k ruce nosiče vercajku, abys se věnoval jen objektům focení, a když tak podal za sebe bo natáh ruku.
Tvoje procházení se výstavou a zcela klidný rozvážný focení zajímavých xichtů nemá nic společnýho s dokumentací dění v kruhu!

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:35
- Nahlásit

Tchor
No, dik, budem rozmyslat. Ale je fakt, ze ja a nieco naviac jedine pri fakt vysokych casoch. Alebo ho este beriem obcas na nejake vrcholce, aby som si spravila panoramu Ale to fakt vynimocne

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:35
- Nahlásit

Jen vám chci všem pochválit fotky, naprosto úúúžasné.
pigie
Ten portrét je fakt super, mám něco podobného v pampeliškách, jen to není pes.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:37
- Nahlásit

Sali
Tvoje procházení se výstavou a zcela klidný rozvážný focení zajímavých xichtů nemá nic společnýho s dokumentací dění v kruhu!
Svata pravda. Ja az doma zistim, ze kto na tej vystave vlastne bol, lebo nazivo tych psov ani nevnimam v kruhu. Vsetko pozerem cez hladacik a smykam sebou sem a tam, podla toho, ako sa rozhodca rozhodne, ze sa pes ma postavit

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:39
- Nahlásit

pigie
Vsetko pozerem cez hladacik a smykam sebou sem a tam, podla toho, ako sa rozhodca rozhodne, ze sa pes ma postavit
přesnej popis světa viděnýho hledáčkem, to ještě neumím, v dramatických momentech přestávám fotit a koukám na to reálně s děsem v oku a vymýšlením řešení

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 16:20
- Nahlásit

Sali
já nemám žádnou dobrou svojí fotku, takže tohle je z placu:

a nebo spíš mě poznáš podle psiska, myslím, že flekatýho bulla tam moc lidí mít nebude

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 16:29 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Sali
přesnej popis světa viděnýho hledáčkem, to ještě neumím
Tak to zase ani ja nie, ked sa presuvam, tak hladacik ide mimo. Spolieham sa na svoje oci Ale ide o to, ze ked oko nie je v hladaciku, tak aj tak nie je na fotografovanych objektoch, lebo sa snazi najst cestu k dobremu miestu, odkial by sa to dalo sikovne vziat a nik by nezavadzal

Aj ked musim poznamenat, ze ked som mala "obycajny" objektiv, tak sa mi predieralo horsie. S novym mi ludia sami uhybali a hovorili este k tomu pardon

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 20:29
- Nahlásit

S novym mi ludia sami uhybali a hovorili este k tomu pardon pigie
to zoomový elko může připomínat bazooku

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání