| Autor |
Zpráva |
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 10:13
- Nahlásit
Mel
Ostatně, younglady chtěla nějaký šikovný, cenově přijatelný kompakt, tak jsem doporučila tohle... Zrdcadlovky jsou už úplně jiná kategorie, já se pořád bavím o kompaktech Neříkám že je to mega super skvělý foťák ale že podle daných kritérií by mě osobně naprosto vyhovoval...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 10:37
- Nahlásit
já nepsala, že chci super kvalitní fotky v pohybu, chápu, že pak musím sáhnout jinam, jen prostě aby ty fotky byly k něčemu a ne jen mázlý cosi.
Ale děkuju všem za odpovědi! Podívám se na ty malý co tu házíte. Dřív sem měla Sony Cybershot a byla jsem docela spokojená, ale teď mám docela dobrý recenze na ten Lumix, tak se na něj podívám
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 10:46
- Nahlásit
younglady
Já Lumixe mám, nevim, co je to za model, ale nemá hledáček a má velmi zrnitej displej, takže všechno, co vyfotíš, si můžeš řádně prohlídnout až na kompu. A taky si nemůžeš poslechnotu k nahranému videu zvukový záznam, to taky až na kompu. Je fakt, že je to starší kousek. Myslim ale, že dělá moc pěkný barvy a pro potřeby obyč focení by mohl stačit...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:09
- Nahlásit
pigie
já mám CANON EF 100/2,8 Macro USM a jako zoom CANON EF 100-300/4, 5-5,6 USM
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:14
- Nahlásit
rain
a tak dobrej kompakt vezme i kousačky, viz
ALE zoufale pomalu ostří a zoufale pomalu se připravuje na další snímek....takže to co vyfotíš je náhoda, neuděláš efektní načasovaný záběr náskoku v pohybu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:16
- Nahlásit
rain
a podobně, ale nemám jediný náskok a prohoz, to se nestihne.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:21
- Nahlásit
ALE další už pak byl pes nohama zas na zemi, proste ani sekvence v sport režimu nevzala rozfázovaně střet a prohoz, nestíhá to prostě.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:26
- Nahlásit
bylo ideální světlo, Prousek Michal chytal kontroláky, a jediný co se povedlo chytit přesně je tohle,
a tohle,
jinak v celým albu není nikde dramatický moment střetu, nestíhá se to prostě.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:51
- Nahlásit
Sali
To makro je naozaj pecka, pouzivala som ho ako nahradu tej starej 70-300, ktora nestihala. Tak radsej to makro do ruky ako sa trapit Tichucka, rychla. Skvely objetkiv a ani nie je tazka ako ta 70-200, ktora je teda krava tazka
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:58
- Nahlásit
Sali
Jo, tak to je bohužel pravda... Nechytneš nikdy přesně ten moment který chceš. Já měla jeden starší kousek od Fujifilm co jsem dostala (teď jsem ho nechala mamca), a taky trvalo hoooodně dlouho než jsem se s ním jakž takž naučila fotit. Předtím jsem ty mazance sváděla na foťák, teď už vím, že to bylo spíš v rukách a nastavení, protože i když je fakt nic moc, pár (podle mě teda) pěkných fotek v pohybu se mi povedlo...ale dobré světlo popř blesk je nutnost.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:08
- Nahlásit
Teda takle, zase netvrdím že je to super, jenom jsem měla hroznou radost že jsem z toho foťáku vymáčkla aspoň tohle Tak se o to musím podělit protože trvám na tom že nic lepšího s tím foťákem udělat nejde... A opovažte se mě někdo přesvědčovat že jde
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:10
- Nahlásit
rain
Tak se o to musím podělit protože trvám na tom že nic lepšího s tím foťákem udělat nejde...
no a prave o tom to je ..... s kompaktem proste vetsinou nic lepsiho neudelas ....
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:11
- Nahlásit
Ahojky, nemáte někdo zkušenost s foťákama Nicon D40 nebo D60 a nebo i Olympus SP 560?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit
no,tak tady kdosi rikal,ze dyz kompakt tak jedine lumix - hele mam lumix zrovna a jakoze fotky v pohybu? tragedie...vetsinou nez fotak zaostri, pes je v riti a tak podobne - ano mam i zepar jakz takz (podle toho co tady vidim se da rict, ze i hezkych ) fotek v pohybu ,ale jako vyfotila sem jich napr. 300 a z toho jich bylo jakz takz treba 15 zejo (i kdyz je fakt, ze znam i horsi fotaky )
plus teda s kvalitou fotek napr. od MEL se to neda vubec srovnavat.
tedko uz, dkyz jdeme nekam na akci,vubec fotak nevytahuju a skemram pak vo hezky fotky tech ostatnich
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:19
- Nahlásit
Jirikovo
Podotýkám že ten foťák už je fakt hodně starý.
Ale já vůbec nepopírám že se kompakty nedají srovnávat se zrdcadlovou, nevím proč se to tady řeší (stejně tak jako v ostatních diskusích, míchaj se tady jabka z hruškama a původní dotaz byl na úplně něco jiného), já chci mít jenom pár pěkných fotek svýho psa třeba na stole v práci, nepotřebuju si z nich dělat tapety... Myslím že stejně tak zadavatelka...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:19
- Nahlásit
no na fotos v pophybu bych ja asi kompakt vubec nedoporucila no........
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:21
- Nahlásit
Kelly
ja mam D80, telo je dobry, jen to nekupuj se setovym objektivem, ale rovnou si priplat za lepsi objektiv ....
rain
nevím proč se to tady řeší
no protoze je to diskuzni forum a prispevatele proste vyjadrili nazor, ze na fotky psa v pohybu bude maloktery kompakt stacit ... coz muze byt pro zadavatelku taky rada, aby si uvedomila, jestli neni lepsi setrit a pak si koupit neco jineho, nez co ma v umyslu ted ....
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:23
- Nahlásit
nejlepší druh pohybu na fotku kompaktem je tento:
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
inu
podle me dycha moc rychle, takze asi dva chlupy ma rozmazany ....
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:28
- Nahlásit
Jirikovo
Tak jo, v tom případě se budu hádat dál ,že pro normálního člověla kompakt stačí, tahle je taky tou TZ2kou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit
rain
podla tejto foto nestaci Pre mna kvalita fotky ide ruka v ruke s ostrostou. Ja hovorim ak potrebujes vycvaky, kup si kompakt, ak chces fotky, chod do zrkadlovky ;)
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit
muj pes v pohybu (pohyboval se uplne pomalicku protoze mel zatackou 180°pred tim skokem) - foceno Lumixem - kompaktem:
muj pes v pohybu - bezel rychle - coursing - fotil Pes Jíra:
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:33
- Nahlásit
Tak další
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:35
- Nahlásit
rain
helel takový ale taky mám - mojím kompaktem,ale prostě psa v běhu nebo tak mi to neveme ani dybych se pos...a
|
rain
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:37
- Nahlásit
Mar
A jak myslíš že rychle lítaly ty tedla? A nad hlavou si taky neletěl... Prostě podle mě je to úplně ok
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:37 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Když vidím kolik je tady odborníků,tak se přidám s dotazem
Chci nějakou (pokud možno ne za 30 litrů) zrcadlovku, která udělá slušný fotky v pohybu - na co se mám dívat?
Tahle fotka je focena bráchovým foťákem FUJIFILM, FinePix S5700. Kvalita je ve srovnání s mým foťákem super, ale chci ještě lepší... Podotýkám, že fotím jen momentky, protože mí psi se na nic jiného nehodí
Takže to shrnu - docela dobře fotící zrcadlovka za přijatelnou cenu je...?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:41
- Nahlásit
Tahle fotka je focená mým nic moc foťákem SONY, DSC-S500 a můžu říct, že bych už do kompaktu nešla, protože z asi 100 fotek byly použitelný jen dvě a to ještě kvalita nic extra:
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:43 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
rain
Zalezi od uhla pohladu.
Pre teba - Prostě podle mě je to úplně ok
Pre mna - nie je to ok
Ti, ktorym to staci maju kompakty, tym ktorym nie, zrkadlovky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:48
- Nahlásit
pigie
A co je to za foťák?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:48 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
Pro fotky v pohybu určitě zrdcadlovku, od té doby co ji mám nic jiného nechci
Jinak kompakt mám doma starší Lumix a do kapsy na vejlet byl fajn... teď už se tahám se zrcadlem.
|