Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / poradí mi dogtrekaři?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 19:16
- Nahlásit

Vybírám sedák - v podstatě mezi Manmatem, Polarem a Zero DC.
Manmat pomalu zavrhuji, hlavně tedy po tom, co psala dříve tady Wami...

Nemohu najít nikoho se zkušeností se zn. Zero - je to vedení stejné jako Manmatu, taky rozkrokem? Z obrázků se mi zdá, že ano? Docela mě nadchlo to lanko, kdy pes může běhat do stran... jak je to u Polaru, když pes nepotáhne, ale bude si chodit tu vpravo, tu vlevo?

A u toho nevypolstrovaného Polaru - opravdu nevadí, že to nemá široký pás na zádech? Když pes hodně škubne - vystartuje za zvěří - není to pak zlé, i když je to na zadku? Máte lidičky vyzkoušeno i to?

Pořád se nemůžu rozhodnout... Díky za každou zkušenost!

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 20:17
- Nahlásit

Vero
mám Polar a jsem s ním naprosto spokojená. Není třeba, aby byl vypolstrovaný, je to široký popruh a nezařezává se, ani když pes vystartí. Když pes běhá vpravo, vlevo, tak to trošku pociťuješ, protože očko na připnutí šňůry je napevno. Ale já jsme s ním spokojená, chodím s tím běhat i jezdím na kole nebo bruslích, Manmat se mi nějak nepodařilo seřídit, jako na normální běžnou procházku to stačilo, ale na dlouhou, několikahodinovou túru mě to dřelo...

huskies
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 20:40
- Nahlásit

Vero
Ja zas delam vsechno s Manmatem . A pro me teda super, ale nejakou dobu me trvalo nez jsem si to dokazala seridit... asi kazdemu vyhovuje neco jineho, protoze nazory jsou negativni i pozitivni. Tak si od nekoho jestli mas moznost ty postroje pujc a vyzkousej, pak uvidis..

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 21:25
- Nahlásit

Vero
mám ten Zero, s lankem, po omylech s Manmatem a Polarem, sedí mi, nosím ho teda trochu níž,jako na zadku, rozkrokem to nejde, ty popruhy dělají takový jako nohavičky...je to první sedák, co mi neklouže a nedře, ale je to řekla bych hodně individuální. a mám malého,lehkého psa (13 kg).

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 22:25
- Nahlásit

Lucie, takže u Zero to není udělané stejně jako Manmat? Dá se nějak popsat? Na obrázku mi to totiž připadne totéž...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 23:26
- Nahlásit

není, tady máš ty popruhy ne mezi nohama, ale přitažené kolem stehen, tj níž, netlačí to ani nepřipomíná tanga jako Manmat (ale možná jsem ho jen neuměla seřídit)...Holt se ztrapnim obrázkem,ale asi takhle nějak: jsem to mokré zelenožluté cosi s kokrem...

Kniga
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 23:59
- Nahlásit

Ja si ted koupila to Zero, jaksi jsem jejich sedka nasla na netu prvni a potrebovala jsem ho velice rychle, stejne mi vsak moje plany prekazila ceska posta, takze v praxi jeste ho nema vyzkousenej, neviim jak moc utahovat ty popruhy na nohach a nevim jak odelat tu sitku na lahev (mam ten multifunkcni) ani si nedokazu predstvait kdo by si tam daval piti, dyk to musi desne zavazet... Taky jsme si ho stahal co nejniz, pac stejne na pase nosim bederak od batohu tak bay se to nebilo... uvidime jak s tim budu spokojena dale...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 07:29 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Kniga
je to tenhle? :

vyadá fajn, ale zaráží mě tohle:
1. POPRUHY KOLEM NOHOU (nevedou rozkrokem), v zadní části jsou polstrovány
Jsem asi slepá,blbá, neumím číst, nebo tomu nerozumím, ale na té fotce vedou rozkrokem...

Kniga
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:42
- Nahlásit

JJ to je on, no ony zezadu vedou, ale vepredu jsou jaksi nabok, jako ze nevim jak to popsat, vepredu jsou proste po krajich rozkroku takhle to reknu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:44
- Nahlásit

Kniga
po krajich rozkroku
to zní málem eroticky
Není ten pas moc úzkej a tenkej?

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:53 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

blanulinka1
jj, taky mi přijde divný, že by to nevedlo rozkrokem, i ten obyč. sedák...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:56
- Nahlásit

blanulinka1
tak jak je to na ty fotce, to v ralu neni, aspon ten co nejni multifunkcni, tj ten co mam ja, je to dal od stredu, fakt jako kolem stehen...prazskejm vyletnikum kdyztak nekdy predvedu.apropo,vymyslela jsem trasu jakoze misto Prcic, kdyztak mailem pisnu podrobnosti,kdyby se vam chtelo (mailem proto, ze bych z toho ucasti nerada udelala dalsi prcice...)

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit

A hlavně, na těch fotkách to maj ty "modelky" nasazený až v pase, což z hlediska toho, že pes má tahat nebude asi úplně košer... teda aspoň já osobně potřebuju mít hlavní tah na bokách, jinak mě bolí záda

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:59
- Nahlásit

Lucie od Arta
prazskejm vyletnikum kdyztak nekdy predvedu
beru tě za slovo

Kniga
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit

blanulinka1
nevim je to muj prvni sedak, ja vzubec ani nechapu proc tam musi byt ty snurky kolem nohou, ale taky je fakt ze spoty ma 10 kg a ze jsme to mela na sobe na kratky prochajde, kdy jsem stejne to voditko nesla v ruce, protoze 7 mesicu spoty odnaucuju tahat na voditku, tkaze netahne a voditko skrna o zem..., no snad az poridim postroj tak zacne tahat, nak jit o musim naucit...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit

Lucie od Arta
pošli, neslibuju účast (možná jiná akce) na 100% ale pošli...
Ach jo, poraďte mi kterej koupit

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:32
- Nahlásit

Lucie, nemáš nějakou fotku víc zblízka? nebo někdo?
Totiž mi připadá, že to je něco úplně jinýho (spíš by takhle zepřed asi vypadal Polar)??

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:33
- Nahlásit

Na té fotce je ZERO. Na fotce od Lucie mi to připadá spíš snad jako něco jiného (Polar?) - abych to řekla srozumitelně.

Taky mi poraďte, co mám koupit, aaach jooo

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:38
- Nahlásit

Vero
hele,ale ona to má vážně nasazené vysoko,já to mám cca o deset čísel níž, na bocích (no dobře, na prdeli), proto taky ty popruhy nejsou takhle, ale kolem nohou.to bude ten rozdil.ale Zero to je, prisaham...
Mel
mam skoro pocit, ze jedna spolecna akce se chysta...a Majkyskova ma ten samej,koneckoncu

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:40
- Nahlásit

Tak mně už to začíná být jasné... Lucie to má nasazeno správně nízko, proto to vypadá úplně jinak... že?

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:42
- Nahlásit

Vero
ne, polar je úplně jinej... ten vůbec nevede mezi nohama, tam to má takovou "konstrukci" přes stehna...
tady to sice není moc vidět, ale aspoň něco:

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:42
- Nahlásit

Lucie, své geniální zjištění jsem odklikla dřív, než jsem četla tvé vysvětlení

Lucie, nepadá to dolů, když pes přestane táhnout?

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:43
- Nahlásit

Lucie od Arta
jj, včera jsme se domlouvaly... jen doufám, že mi to vyjde (jsme teď nějak děsně moc zaneprázdněný )

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:52
- Nahlásit

Vero
nepadá.ty popruhy držej, opasek taky,mně pes přestává táhnout už tak na patnáctým kiláku, navíc tah 13 kilovýho kokra není nijak závratnej. a i to lanko je dobrý, že ta karabina jezdí, i karabiny,co jsou na opasku navíc, na pytlíky s mlskama a tak.a koukala jsem na dogtrekku,že ho mělo víc lidí, jen teda vesměs právě níž nasazenej, ta fotka je vážně zavádějící...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 11:56
- Nahlásit

Lucie od Arta
příští víkend jedu na ten veletrh do Norinberka, tak se kouknu tam, třeba tam najdu něco spešl

Kelly
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:09
- Nahlásit

Plánujem s pesanem vyzkoušet dogtrekking. MID je 30 nebo 40 km? A ten "bederák" doufám není nutný, můžu vést pesana na vodítku?

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit

Vero
Já mám stejný sedák jako Mel (POLAR) a jsem naprosto spokojená. Nikde nic nedře ... zkrátka super! Jediná věc, která je složitější je oblíkání do sedáku, ale za párkrát se to člověk naučí.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit

Kelly
Vést na vodítku, v ruce? 40km? No nevím, já zatím sedák nemám, ale chodím s přepínacím vodítkem přepnutým kolem beder... Už představa, že psa vedu v ruce mě unavuje Vážně je daleko pohodlnější jít "se psem v pase" a mít obě ruce volné...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:49
- Nahlásit

čtyřspřeží - pro pobavení

Kelly
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit

blanulinka1
Přepínací vodítko kolem beder - to musí dost škrtit, ne? Já mám teda většího psa, takže když zatáhne, je to někdy docela síla.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání