Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jaké jsou psí problémy nebo fobie
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:05
- Nahlásit

Bela
PetraK

No, v seznamu stálo "samostatnost", tak jsem se ptal na samostatnost, ne na nezávislost.

A "nezávislost" tam bejt nemůže, protože jako negativum tam mají "závislost" a bylo by jaksi divné, kdyby tam měli oba póly, že ano.

Lola1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:08
- Nahlásit

Benda
jó, zapomněla jsem, my máme fóbii z lesklých podlah. Třeba lesklé lino v 1. patře na Želivce nebo plovoucí podlaha, je jedno, jestli je tmavá nebo světlá, prostě se leskne. Dá se to překonat chůzí na vodítku. Pokud se Gerry pohybuje sám, bere některé úseky pozadu, prostě se otočí a couvá. Ještě se mi nepovedlo ho přitom nafilmovat.

Bela
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:09
- Nahlásit

Walda
no ale vies ako - kazda minca ma dve strany a kazdy extrem moze byt problematicky
jak extremna zavislost tak aj extremna nezavislost (co pozorujem prave na tom nasom/nasich )

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:10
- Nahlásit

Meta

líný pes se uprostřed výcviku rozplácne a dělejte si co chcete, já už se nehnu...

To bych viděl spíš jako paličatost, prostě zkoušejí, co jim projde.
Ale i to se dá docela dobře řešit.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:27
- Nahlásit

AOZ

hysterie.....dostat (zpět) do stavu, kdy je schopen vnímat svého pána

Podle mě je potřeba v případě řešení hysterického záchvatu dát psovi co největší impulz; třeba na něj zaútočit, pokud si to teda psovod troufne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:12
- Nahlásit

Walda

proč by tam nemohlo být oboje - závislost i nezávislost? Vždyť to jako problém může být bráno oboje, si teda myslím.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:18
- Nahlásit

PetraK

jako problém může být bráno oboje

Ano, právě proto jsem se tu začal pídit, o co vlastně jde.
Jako problém může totiž být bráno cokoli.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda

Jako problém může totiž být bráno cokoli

jooo jasný, tady šlo pouze o záměnu názvu. I když teda ještě to Benda nenapsal, to byl jen můj dohad.

teď mě ještě napadlo, že vlastně nesamostatnost v tom pravým slova smyslu, může být taky brána jako problém.
Pokud bude lovecký pes nesamostatný, nebude možné ho třeba poslat samostatně hledat, je to problém, páč nesloží zkoušku.
Takže to je další pro Bendu do tuctu - nesamostatnost

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:46
- Nahlásit

Walda
Jako problém může totiž být bráno cokoli.

.......co se nehodí zrovna teď hned do krámu.A vo tom to je!!

Benda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:55
- Nahlásit

Walda
A "nezávislost" tam bejt nemůže, protože jako negativum tam mají "závislost"
Přehnaná závíslost stejně tak jako nezávislost může být nepříjemná a způsobovat problémy ale o to mi nejde, jde mi o to jaké chování u psů vnímáme a jak to nazýváme.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:10
- Nahlásit

Benda

jde mi o to jaké chování u psů vnímáme a jak to nazýváme

Aha, jo tak.
A proč to probíráš tady a nejdeš do knihovny?

Benda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:29
- Nahlásit

Walda
protože jsem línej
a navíc to není tak důležité abych hledal v moudrých knihách odborných.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 22:15
- Nahlásit

Benda

to není tak důležité abych hledal v moudrých knihách odborných

Tak aspoň na začátku správně pojmenuj co hledáš.

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 06:46 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Terri

Svoboda popisuje ve sve veterinarni psychiatrii i psychozy u psu, ktere reagovaly na antipsychoticke leky.

Benda
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:51
- Nahlásit

Walda
hlavně se jsem našel co jsem hledal

dejavu
existuje nějaké vysvětlení jak pes vnímá lidi ? Benda reaguje na lidi kteří mají něco na hlavě klobouk, kapucu nebo helmu jinak lidi vůbec nevnímá. Dokonce když si já vezmu klobouk tak na mne chvilku nedůvěřivě kouká.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Benda
dejavu

no tohle by mě taky celkem zajímalo. U nás jsou chlapi v čepici (hlavně třeba v ušance pane Benda , ale to jako fakt) hodně nebezpečný druh lidí. ženská může mít na hlavě třeba strahovskej stadion a nic. A chlap si narazí na hlavu něco a už je na něj divně zahlíženo. A bez předchozí špatné zkušenosti.

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:30
- Nahlásit

Benda
PetraK
moj pes zase miluje dochodkyne s nakupnymi kabelami

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:32
- Nahlásit

Bela

taky bez příčiny?

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:42
- Nahlásit

PetraK
ano, proste ich od maleho stenata miluje, aj ked niektore sa ho boja (to je asi nejake uchylka, abo co )

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:44
- Nahlásit

je pravda, ze psi vnimaji hodne citlive zmeny na hlave, videla jsem sok u psa, jehoz dlouhovlasy panicek se najednou ostrihal a prisel domu, pes ho vnimal jako drzeho vetrelce a i kdyz vonel a mluvil jako panicek, hodne dlouho kolem nej zjezeny pobihal a vrcel, nez se nechal premluvit

Proc pes vnima jako ohrozujici cepici, to netusim, mozna mu pripomina vztycene usi, mozna najezeni, opravdu nevim. Ale je to zajimava zkusenost.

Myslim, ze pes posuzuje lidi jako lidi, nevnima je jako nejake jine psy, proto netreba vrcet a stekat a napodobovat jinak psi gesta, psi nas maji prectene vice, nez by nam bylo libo. Velmi dobre znaji nase zvyky, gesta, grimasy, zpusob chuze ve spojitosti s naladou, vnimaji i sebevedomi lidi, hodne se orientuji dle oci, vnimaji otevrene a zavrene oci, dulezity je pro ne take ton hlasu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 13:19
- Nahlásit

Bela

tak teď mě napadlo, že bez příčiny to asi nebude, páč oni v tom ty paní tutově tahají jídlo a pesan to moc dobře ví

dejavu

hm to je zajímavý nápad s tou čepicí, ušima a zježením. dík.

AOZ
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 13:51
- Nahlásit

Walda
Podle mě je potřeba v případě řešení hysterického záchvatu dát psovi co největší impulz; třeba na něj zaútočit, pokud si to teda psovod troufne.

já si u nás konkrétně nejsem moc jistá hranicí hysterie a cholerika a neposluchy, asi , zkoušela jsem to "naprudko" ne útok, ale škubanec a bezúspěšně. Vyřešila jsem to tak, že si toho nevšímám a rychle zvětšujeme vzdálenost, on se třeba po 5ti krocích uklidní.

mac1
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 13:51
- Nahlásit

Benda
existuje nějaké vysvětlení jak pes vnímá lidi , zeptej se svého psa, nikdo jiný než pes Ti to říci nemůže

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 14:08
- Nahlásit

PetraKtak teď mě napadlo, že bez příčiny to asi nebude, páč oni v tom ty paní tutově tahají jídlo a pesan to moc dobře ví
tak to si ma ukludnila, ze neni uplny uchyl...
ale musi to mat aj nieco s vekom, lebo po mladych tahajucich nakupne kabele sa s takou vasnou neslaha

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 14:10
- Nahlásit

mac1
tak to nahodou viem velmi presne - nas pes nas vnima ako bytosti na nizsom stupni evolucneho aj civizacneho vyvoja, ktore su na svete na to, aby sa mu vsemozne starali o naplnanie jeho potreb, pohodlie a celkovy blahobyt

Puntík
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 16:16
- Nahlásit

Benda
A co valení se ve fujtajblech?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 12:40 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Bela PetraK

tak teď mě napadlo, že bez příčiny to asi nebude, páč oni v tom ty paní tutově tahají jídlo a pesan to moc dobře ví

tak to si ma ukludnila, ze neni uplny uchyl...
ale musi to mat aj nieco s vekom, lebo po mladych tahajucich nakupne kabele sa s takou vasnou neslaha

to samý u nás.... jakmile Piškot vidí na ulici dobře živenou paní v důchodovém věku s naditými nákupními kabelami, začne se nakrucovat jak po.caná žížala a vrhat zamilovaný pohledy a tisícimegavatový úsměvy... většinou jsou ty nebohé dámy pro svou měkkosrdcatost snadnou kořistí - což pejsové odhadnou na první pohled....

Benda

vyčůranost... i když tohle není problém psa, ale spíš nebohých obětí... jinak bych přidala, k již zmíněné hysterii a hyperaktivitě i citovou deprivaci a z ní pramenící nejrůznější poruchy chování...

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit

maixnerova
syndrom nakupni kabely ma Indee taky
predchozi cuba to mela taky a presne vim, jak to vzniklo: kdyz byla stene, z tehle pani neco padalo, pac byla taaak roztomiloucky stene a pak vyrostla a utrum, presto ta vzpominka pretrvala

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:03
- Nahlásit

dejavu
z tehle pani neco padalo, pac byla taaak roztomiloucky stene

U nás to samý.... to je jeden z důvodů, proč nikdy nenechávám čekat Piškota (ani Toničku) před krámem s jídlem nebo vlastně jakýmkoli obchodem...
Načapala jsem totiž kdysi několikrát Piškota v obklíčení důchodkyň, které mu házely párečky, šunčičku, bonbónky, čerstvé rohlíčky... a rozplývaly se obdivem, jak je úžasně šikovnej a zamačkávaly slzu dojetí nad tím, jakej musel mít chudinka hlad... a mě málem zlynčovaly, že chůďátko trápím hlady.... nicméně i když je to víc než 10 let, to, jaký chování na ně fungovalo si zapsal z uši a zkouší to dodnes

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání