| Autor |
Zpráva |
reneeska
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:46
- Nahlásit
strach z polití, fobie z vody padající na psa
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:48
- Nahlásit
PetraK
Ha - že bych na podobný tréninky vybírala vstupný ke svý právě dohárávající feně?!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:50
- Nahlásit
Ketrin
vřele doporučuju, zvlášť pokud tam bude přítomen nějaký zpěváček, jako je Ešus, seš celkem rychle v balíku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:51
- Nahlásit
PetraK
a já bloud plánuju kastraci a připravuju se o zlatý důl
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:55
- Nahlásit
PetraK
Je to jen hypoteza, jak tohle mohlo vzniknout - přesmyk agrese díky nadměrně rozvinutému kořistnickému pudu. Ten pes žere nebo si chrání kořist v podobě kosti atd., patrně cítí velké napětí a obavu a v určitém bodě už to musí ventilovat agresí. Protože na něj nic neútočí, musí útok simulovat sám. Asi je to blbost, ale nic jiného kromě schizofrenie a mozkového nádoru mne nenapadlo
Mucholabka
tyhle kruhotvurce jsem videla u kotcoveho syndromu, kdy pes byl dlouhodobe zavren pouze v malem prostoru.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:59
- Nahlásit
Taky mam doma hyperaktivniho nesoustredence, napred musime na prochazce hodne upustit paru a pak se da teprve cvicit. Napred se mi osvedcilo cvicit cvik na zahrade bez okolnich vzrusujicich podnetu a pak teprve venku. Velmi dobre je i to zuzeni pozornosti na jeden predmet, ktery slouzi pak pro motivaci na dalsi cviceni, ale ne vzdy se to da pouzit. Napr. u mickoveho silenstvi si s sebou na prochazku nemuzu vzit micek a pak pomoci neho na louce cvicit poslusnost, protoze celou prochazku by pes sel prede mnou pozpatku a a vyzadoval micek a cucel do kapsy, pripadne by zacal stekat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 10:00
- Nahlásit
dejavu
dík - já si říkala, že je pes buď blázen, nebo si dokázal kompenzovat izolovanost, která tomu mohla případně předcházet.
Ketrin
hrubá chyba
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 10:02
- Nahlásit
PetraK
skoda, ze se to nikdy nedovime, ze? taky by mne to moc zajimalo. Podle podminek, ve kterych je pes filmovan (na kresle doma, v pozadi se smeje decko), predpokladam, ze s nim musi chodit ven se vencit, ze to neni takovy ten klasicky deprivant ze retezu bez kontaktu.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 11:02 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit
díky všem za příspěvky
zatím mi to vychází následovně
agrese
bázlivost
lovení
nenažranost
hyperaktivita
závislost / žárlivost
samostatnost
nadměrný sexuální pud
destruktivní chování
kořistnictví
flegmatičnost
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 11:09
- Nahlásit
pokrývka hlavy.............
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 11:44
- Nahlásit
dejavu
já vím, že je doma v pohodě-to jsem si tehdy taky říkala, když jsem na to čučela, ale nemusel tam být od začátku. Jinak mi fakt nepřijde, že by se ten pes mohl takhle chovat - pokud není nemocný, nebo v hysterii podporovaný. Bůh suď. Pokud by si to ovšem vypěstoval v té izolaci-svědčilo by to o celkem slušný fantazii - pokud se to tak dá nazvat?????? - která zapracovala a vytvořila imaginárního soupeře/či parťáka.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 18:48
- Nahlásit
Benda
flegmatičnost
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:43
- Nahlásit
Lola1
díky super flegmatičnost je výborná
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 06:16
- Nahlásit
hysterie na netu jsem našla tohle
Nejrychlejší metoda, jak psa dostat do hysterie, je ho chlácholit a umožnit, aby se zašil do úkrytu. Se psem v hysterii nehne vůbec nikdo. Takový pes se musí dostat do stavu, kdy je schopen vnímat svého pána a to je velice obtížné.
u svého psa vidím hysterii jako přehnanou reakci na nějaký podnět, stejně jako u lidí, začne vřeštět a nedá se s ním komunikovat
a další může být plachost
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 08:18
- Nahlásit
Benda
chybí tam lenost...líný pes se uprostřed výcviku rozplácne a dělejte si co chcete, já už se nehnu...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:27
- Nahlásit
Lola1Závislost? Ale to je normáln
no neviem...u nas je skor normalna nezavislost (ale to uz nie je fobia )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:42
- Nahlásit
janika
pro mě je celkem hrozná představa nulový motivovatelnosti. Vůbec si nedovedu představit, jak se s takovým psem dá něco udělat. Kamarádka má takovýho hafana z útulku. A fakt nic! Snad tak leda motivace zajícem . Teď už je to starý pán, navíc špatný nožky - NO, takže klasika, tak je to už šumák. Ale prý to bylo marný, marný, marný.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:33
- Nahlásit
PetraK
no jednoho takovyho mam...krom spatne motivovatelnosti je tez ale pekne nenazrana, a zaroven nesoustredena....
ac je na to jidlo kolikrat to da i tak zabrat...a kdyz uz ji k necemu donutim pres jidlo, tak jakmile dostane odmenu za uspech, je v tahu, pac take furt zdrha...ale to je spojeny s nenazranosti, pac jde hledat zradlo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:49
- Nahlásit
Benda
janika
Helejte, proč je samostatnost problém nebo fobie?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:52
- Nahlásit
dejavu
ale nic jiného kromě schizofrenie
psi mají taky schizofrenii?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:00
- Nahlásit
Walda
není. Původně jsem to napsal špatně, měl jsem napsat povahové rysy psů které nám lidem vadí nebo dělají problémy a které řešíme.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:42
- Nahlásit
Benda
Furt to nechápu, proč je samostatnost psa špatně? Psa, kterej umí samostatně řešit problémy, člověk chce, nebo ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Walda
asi je myšlena nezávislost. Si myslím. Páč samostatnost v tom pravým slova smyslu je třeba u lovečáka vlastnost pozitivní. (když to zmeteček nepřežene )
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:03
- Nahlásit
Walda
Furt to nechápu, proč je samostatnost psa špatně
bože co na tom nechápeš?Samostatnej pes je pes co si dělá věci samostatně a páníka má tim pádem na háku
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:15
- Nahlásit
davidkova renata
presne som to chcela povedat
napr. samostatnost/nezavislost toho nasho je z pohladu nas, ako jeho ludi, dost problem, ked sa rozhpodne ist si po svojom a nas z vysoka...
ale teda medzi fobie by som to radila len v tom, ze my z neho mame fobiu, co si zase ta nasa samostatna jednotka vymysli
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:35
- Nahlásit
davidkova renata
.....páníka má tim pádem na háku
To se ale jmenuje jinak než "samostatnost".
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:45
- Nahlásit
WaldaTo se ale jmenuje jinak než "samostatnost".
ako?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:06
- Nahlásit
Bela
ako?
Nedocvičení, neposlušnost.
Samostatnost chápu naopak jako ochotu psa ke spolupráci. schopnost zkoušet a nabízet různá řešení nových situací. Pak jde hlavně o to psovi vysvětlit, co z toho je dobře a ukočírovat ho.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:14
- Nahlásit
WaldaNedocvičení, neposlušnost.
to moze byt, ale su proste psi - jedinci aj plemena, ktori su o kus vacsi nezavislaci a k ochote k spolupraci potrebuju trochu inu motivaciu...videla by som to tak nedocvicenie a neposlusnost su ziskane crty, kdezto nezavislost (teda nie samostatnost) je skor vrodena vlastnost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Walda
Nedocvičenost, neposlušnost - jo, ale u těch psů, kteří jsou nezávislí je právě problém to dotáhnout do toho konce, zatímco u závisláka je to mnohem jednodušší. Když jsem byla vybírat štěně, tak právě jedno z kritérií výběru bylo, že to bude štěndo, který o kontakt s člověkem stojí samo, má o něj zájem. Takže zatímco první štucel se o nikoho nezajímal, tak Ešusíno byl za vtěrku. Protože nejsem extra zkušený cvičitel, nebyla jsem si jistá, jak se popasuju s tím, když bude pesan nezávislec. Takže to, že je pes nezávislý, mi přijde jako že problém je. Já když Ešusovi vzala dráhu, tak si mě sakra hlídal. kdybyž tohle udělám nezávislýmu pesanovi, bude mu to fučík, tudíž bude větší problém řešit třeba přivolání. Takhle myslím, že to Benda myslel.
|