Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jaké jsou psí problémy nebo fobie
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 21:32
- Nahlásit

Potřeboval bych vědět jaké jsou "zákládní" problémy psů které se běžně u psů vidí
Např.
Agrese
Bázlivost
Lovení ....... ?????????

Ps: není to vtip, chtěl bych dát dohromady nejlépe 12 takovým psích problémů

AOZ
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 21:44
- Nahlásit

Hysterie
Přílišná tužba

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 21:46
- Nahlásit

AOZ
diky, jak se projevuje hysterie u psa ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:06
- Nahlásit

Možná další - přecitlivělost???

U nás je třeba "problém" s bzučivým hmyzem. Stačilo jedno vosí bodnutí a nastartoval se "problém". Pes má tendenci plašit, když kolem něj proletí vosa, včela či čmelák. Třeba zrovna dneska byl problém, aby vydržel v lehni, když se na pampelišku vedle posadila včela či co to bylo.

A další - panický strach z veterináře. Stačilo, že mu jako štěněti píchli ATB do svalu, což hodně bolí. Z psa se stal v ten moment dřevěný pes, zcepeněl a upadnul na bok. Od té doby máme vystaráno - 30 kilo paniky v ordinaci. Ale zjistila jsem, že i tohle se dá - u nás - částečně pořešit jakoby "cvičením"

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:15
- Nahlásit

PetraK
že i tohle se dá - u nás - částečně pořešit jakoby "cvičením"
takže Ešuse tréninkově bodáš do svalů??

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:15
- Nahlásit

Benda

proc zrovna 12? chystas darek dceri k narozeninam?

Lola1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:16
- Nahlásit

Benda
Závislost? Ale to je normální.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:18 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Benda

ja bych mozna jako problem videl to, kdyz ma pes misto hlavy zadek. ono je to casto spojeno s tim, ze ma misto zadku hlavu a problem se "vyresi" tim, ze se pes otoci a predstira se, ze je vsechno v poradku.

samozrejme je to zameteni problemu pod koberec a clovek nikdy nevi, kdy a kde se objevi komplikace zpusobene podcenenim tohoto problemu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:28
- Nahlásit

sarax

No dneska jsem od toho nebyla daleko, páč už je snad propuštěn do volného oběhu a 14 denní psí deficit je zatraceně vidět. Je jak urvanej ze řetězu . Což vlastně skoro je

Ne ale myslela jsem tím to, že jsme "jakoby" v ordinaci cvičili na piškoty

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:33
- Nahlásit

Lola1
závislost beru, díky

pro ostatní, tohle není vtip, opravdu chci dát dohromady 12 psích problémů. Témat na vtiptování je tady dost, děkuji.

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:34
- Nahlásit

PetraK
Možná další - přecitlivělost???
díky, možná ale to by mohla být i bázlivost

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:35
- Nahlásit

Ze zajímavých fóbií si ještě pamatuji na
fóbií na lidí se slunečními brýlemi, na berle, nákladní automobily ... nepřiměřený strach přerostlý ve fóbii se dá prakticky vypěstovat na cokoliv, s čím pes učinil traumatizující zkušenost

Toto nepatří do fóbií, ale do obsedantně kompulzivních poruch, ale je to zajímavé a ne zas tak ojedinělé:

nutkavé olizování předmětů
nutkavé honění stínů
nutkavé honění ocasu, zde to bývá i neurologicky podníměné a pes často bohužel končí utracením

Hodně zajímavé je tohle chován, tam se zbývá jen dohadovat, jak tohle vznikloí http://www.stream.cz/video/9/14060-nejblbejsi-pes

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:48
- Nahlásit

dejavu
díky ale ani ten odkaz neotevřu
Opravdu bych rád dal dohromady 12 největších problémů, které psi mají (nebudu jim říkat fobie protože to asi byla chyba)
Jde mi o o nejznámější jasně pojmenované problémy které se psy zažíváme.
Agrese
bázlivost
lovení
závislost
? nezávislost
To jestli se pes bojí stínů, mojeho klobouku, lidí s kapucou, na kolech, na kolečkových bruslích, na zamrzlém rybníku atd je co? bázlivost.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:53
- Nahlásit

Benda

no ale ta přecitlivělost mi přijde jiná než bázlivost. Možná spíš to přidat k tý hysterii??. Ešus je prostě cíťa. Bodne ho vosa a řeší to, bodne ho doktor a řeší to. jako štěně se třeba doktora nebál (vakcinace a tak), hmyz mu taky byl ukradený. Bázlivost je to, že se toho bojí bez příčiny - zvuků, stínu a tak. Kdežto on se nebál, začal až po špatné zkušenosti, což mi ovšem u vosího bodnutí přijde směšný. Normální pes to neřeší . Jenom cvok.

A ještě mě napadá - roztěkanost. myslím že s tím se určitě taky pár lidí u psů potkalo, že dá fušku, aby se pes soustředil a nekoukal, kde co lítá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:55
- Nahlásit

dejavu

nad tím videem jsem tehdy přemýšlela - jestli je to třeba z nedostatku kontaktů? Pes si tak vytvořil "náhradu"?

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 22:55
- Nahlásit

Benda
myslím, že lovení není problém, pes je šelma, lov je naprosto přirozený , ne ?

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 23:01
- Nahlásit

mac1
jistě ale jde o problém který člověk, psovod zažívá se psem a o to mi jde.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 23:11
- Nahlásit

Benda
aha , takže spíš lidské problémy se psem a ne psí problémy ...v tom případě navrhuji chlupy.... mám je všude ....a pořád ....tedy psí chlupy

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2008 23:36
- Nahlásit

mac1
aha , takže spíš lidské problémy
ne takhle to nemyslím, jde mi o psí problémy ale konkrétně ty které my lidi vnímáme obecně nejvíce.
Přeci v soužití člověka a psa nejde jen o diktaturu ani o bezmeznou toleranci ale o vzájemné soužití.

monica
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:39
- Nahlásit

Benda
Momentální hluchota - prostě páníček volá a volá a pes čumí a dělá,že neslyší.
A náš jorkšír má fobii z auta. Sedne do auta a celou cestu se klepe jak plyšová hračka na baterky a nepřestane, i kdyby jel snad x hodin.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:41
- Nahlásit

PetraKA další - panický strach z veterináře. Stačilo, že mu jako štěněti píchli ATB do svalu, což hodně bolí. Z psa se stal v ten moment dřevěný pes, zcepeněl a upadnul na bok. Od té doby máme vystaráno - 30 kilo paniky v ordinaci.

Mám opačný problém, jak psi zjistí, kam jdeme, zaberou jak mašiny a tahají do ordinace. Naposled jsem je fakt málem neudržela

Jinak se přidávám s hysterií a neschopností udržet pozornost.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:44
- Nahlásit

ochota a schopnost bleskurychle sežrat úplně cokoliv
(což je hlavně labradoří specialita)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:45
- Nahlásit

http://uk.youtube.com/watch?v=8sqqUcJjoxo

A ještě přidávám Ašu-když jsem ji pustila, chodila v kruzích.

monica
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:48
- Nahlásit

Žárlivost
Ničení věcí a vytí v páníčkově nepřítomnosti

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:08
- Nahlásit

Mucholabka
Mám opačný problém, jak psi zjistí, kam jdeme, zaberou jak mašiny a tahají do ordinace. Naposled jsem je fakt málem neudržela
Stejný problém, alr naštěstí mám jen jednoho

monica
JJ, ta žárlivost mě teď taky napadla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:15
- Nahlásit

Mucholabka

bože! Co ty lidi dokážou z těch psů udělat! -teď mám na mysli Ašu v kruzích - předpokládám, že to bylo vlivem podmínek u předchozího "majitele"

S tím vetem jsme to původně měli taky tak, ale pak to zmršili tou injekci ATB a bylo. Ale teď tu pořezanou nohu jsme kupodivu zvládli celkem fajn.

Jinak jsem teda ráda, že nejsem jediná v majetku nesoustředěnce. . Nemáš - či nemá někdo - nějaký ten cvik, který soustředění podpoří ? Já si zatím vypomáhám části drž z aportu a "hlídáním" něčeho. Poradí případně někdo něco dalšího?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:18
- Nahlásit

PetraK
předpokládám, že to bylo vlivem podmínek u předchozího "majitele"
Částečně, a částečně taky to bylo v ní.

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:20 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

PetraK
Jo, jednu mu fláku - více či méně symbolicky
To se pak i dost pobavím, když je vidět, jak se myšlenky kvapem vrací do hlavy, a pes sebou cukne v poznání, že jde na vodítku, že na druhym konci jsem já, a že na něj mluvim

nika00
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:21
- Nahlásit

Benda
zavislost na jidle....

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 09:26
- Nahlásit

Dines

jenže tohle u nás nejde. S tímhle u něj nic nepořeším, jen si zkazím vztah. Já musím hledat různý fíglíky, jak ho přečůrat. Včera jsme se učili soustředit u jeho právě doháravší kamarádky. Kdybych bývala vybírala vstupný, měla jsem dneska na snídani u Tifaního

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání