Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co za krmiva doporučují veterináři???
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:08
- Nahlásit

Setkali už jste se někdy s veterinářem, který by doporučoval jiná krmiva než Royal Canin, Eukanubu, Hills, Pro Plan, nebo krmiva, která distribuuje??

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:13
- Nahlásit

já jsem s veterinářem neprobírala, co našemu pejskovi dávám, ale předpokládám, že by mi doporučil K9, kterou prodává (myslím, že prodává výrobek, kterému věří a o kterém je přesvědčen, že je kvalitní). co ti doporučil?

Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:18
- Nahlásit

palma1
Royal Canin, Eukanubu a Hills, prodává Royal Canin. Já si myslím, že v dnešní době už jsou na trhu kvalitnější krmiva než tyhle a přijde mi, že veterináři kdysi nastudovali, že tyhle jsou super a od té doby je propagují a už je moc nezajímá, že kvalita těchto granulí klesla a už moc neodpovídá ceně a nezajímají se o nové granulky na našem trhu.

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:23
- Nahlásit

jaký nový granulky máš na mysli? já používám proplan... sice cenu tvoří nejspíš z velké části reklama, ale myslím, že kvalitní určitě jsou... Lady ohromně chutnají (i když mám pocit, že jí chutná úplně všechno )

Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:27
- Nahlásit

palma1
Třeba Eagle Pack, ANF, Satisfaction, First Mate, Orijen, Canidae .... O těchhle krmivech nemá podle mě většina veterinářů ani tušení.

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:35
- Nahlásit

Ilky
ano,setkala , samozřejmě prodává granule , ale když jsem mu řekla čím krmím ( domácí strava) tak řekl, "to je dobře, zůstaňte u toho.... já těm svým také granule nedávám "

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:35
- Nahlásit

.... přiznám se, že ani já ne. Myslíš, že jsou to taky superprémiová krmiva?

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:37
- Nahlásit

mac1

vaříš jim maso nebo dáváš "lidské" jídlo (to myslím, že není úplně to pravé ořechové - lidi hodně koření a solí... ale toť jen můj názor)?

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:39
- Nahlásit

Ilky
ANF je jen prémiovka, ta do skupiny superprémiovek jaksi nezapadá...

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:41
- Nahlásit

Ilky
Můj veterinář mi doporučil tzv. "vařenou stravu" a jsem fakt spokojená. Né každý veterinář se snaží člověka obrat,ale poradit. Nikdy mi necpal něco, co by bylo zbytečné, nebo velmi předražené... např. přípravky proti klíšťatům a blechám mi spočítá, co mě na doginu vyjde levněji. Je skvělej!

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:42
- Nahlásit

palma1
proboha, kde to žiješ, tady jsi na kynologickém fóru, tady nikdo psu zbytky nedává.... nakupuje se jim to nejlepší masíčko, co se dá sehnat a řekla bych, že většina (co krmí masem) dává syrové

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:42
- Nahlásit

palma1
ale ne, nedávám jim lidské jídlo ( ono ale to hodně koření a soli nesvědčí ani lidem , v tom není rozdíl ), něco vařím, něco dostanou syrové

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:50
- Nahlásit

mel

to jsem ráda i když znám člověka, který by bránil kuřecí polívku od oběda (příp. hovězí), jako to nejlepší pro psa

a ty ostatní jsou superprémiovky? třeba zhodnotím výběr - nebo uděláme změnu

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:00
- Nahlásit

palma1
no, neříkám, že když něco zbyde, že pesan nedostane, ale to je spíš výjimka a krmím hlavně syrovým masem.
Granulema jsem krmila dřív a i teď, když někam jedem a "k snídani". Nejlepší zkušenost mám s Eagle Packem. Ještě je doporučován hodně Firstmate, ten mám v plánu někdy zkusit, ale zatím jsem ho nekrmila. Jinak spousta i superprémiovek je například konzervována konzervanty, které jsou pro lidskou spotřebu zakázané, obsahuje sóju jako zdroj bílkovin apod., takže to taky není úplně to nejlepší podle mě (můj čokl se má líp než já)

jablunka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:04
- Nahlásit

isdpch
No u nás podobně,doma to voní jak o zabíjačce,Tomáš přijede po týdnu domů a zeptá se co je k jídlu.Po té co mu řeknu,že v troubě je zemlbába,chodí od jednoho psa k druhému a když je konečně všechny obejde,tak prohlásí,že se na to může vys.at a že začne asi štěkat!

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:09
- Nahlásit

jablunka
jj, muj pes steak, já chleba taky to tak máme

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:11
- Nahlásit

Mel
jo, když někam jedeme beru na 1. den maso a pak granule - Orijen , dostávají Orijen i doma jednou týdně večer ( žerou 2x denně) ...a když máme třeba řízky, také na každého jeden vyjde
jablunka
to znám...."to je bezva, psi se cpou masem a já ŽERU (!) ovocné knedlíky "

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:13
- Nahlásit

Mar
jablunka
Já mám v lednici neustále rozmrazující se maso, vařený maso na stopy, vývar pro čumáčka, aby měl na bumbání dobrůtku a pro sebe mám tekutou stravu - víno, vodku, nějakou tuniskou pálenku, Tondovu meruňku, pak tatarku, kečup, občas i nějaké vejce a sýr, když se hecnu a "nakoupím" - tím končím.... a to nemám doma ani chleba - no cuž, aspoň ten pes prospívá mé línyji

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:14
- Nahlásit

mel

určitě hned mrknu, co je v těch našich granulkách... a díky za tip. určitě časem budeme dělat změnu (mě by taky nebavilo jíst pořád to samé)

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:17
- Nahlásit

Mel
tak to jó,to máš dobrý já v životě nevařila (resp. opravdu málokdy) - na to sem připravila i polovičku (už od začátku) a vubec šecko - te´d stojím min. 2x tejdně za plotnou, aby miláček měl králíčka na stopičku, nebo krůtičku, dyž náhodou vlezu např.do tesca, tak kupuju hovězí stejčíčky protože beruškovi nemužu dát nic nelibovýho,atd...

Danča
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:19
- Nahlásit

palma1
Ahoj, osobně si myslím, že někteří veterináři prodávají ani ne tak to, čemu věří, ale spíš co výhodněji kupují od dodavatelů. Pokud bude mít za lepší cenu Royal Canin než třeba Pro Plan, bude prodávat a doporučovat Royal.

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:21
- Nahlásit

mar

začínám uvažovat, že bych se docela přestěhovala a stala se psem u nás jsme jenom na chlebu (a ten teď taky 2 dni nebyl... nějak se nestíhalo dojít nakoupit )

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:22
- Nahlásit

danča na to bych neměla žaludek, tak asi uvažuju podle sebe

Danča
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:24
- Nahlásit

palma1
souhlasím, ale bohužel je to pro některé i bussines...

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:30
- Nahlásit

Mar
no, já dřív vyvařovala pro polovičku a pes měl granule. Pak jsem vykopla polovičku, vařím tak akorát to maso na stopu a přílohy pro psa a rázem se nám lednička vyprázdnila.
K večeři si otevřu vínko a jsem happy - akorát nevím, jestli to vyjde levnějc než když jsem vyvařovala pro bejvalýho

Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:30
- Nahlásit

Já právě taky dávám psovi granule na snídani a večer má vařené, syrové mi odmítá
A včera jsem byla u veta pro prášky na odčervení a dala jsem se s ním do debaty ohledně krmení. Říkal, že tohle je úplně špatně, že granule se tráví úplně jinak než vařené a že by měl dostávat buď jen vařené nebo granule. Tak teď nevím co si o tom mám myslet...

Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:33
- Nahlásit

Danča
Právě to si myslím taky. I když tenhle vet krmí Royalem i své pesany, tak je asi o jeho kvalitě přesvědčen.

Danča
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:55
- Nahlásit

Ilky
Tak asi jo. Royal s Pro Planem jsem dala jen za příklad, ale osobně mám také za to, že Royal je dobré krmení. Ale je mi třeba trochu divné, že někteří veta doporučují třeba prémiovky ProPack a K-9 naísto super či ultra perémiovek... podle mého je to tou cenou, za kterou to krmení kupujou. Maj z toho více a tak se jim sype do kapsy.

Ilky
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 10:59
- Nahlásit

Danča
Taky znám takového co za nej krmivo považuje Calibru.

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:09
- Nahlásit

Ilky
granule se tráví úplně jinak než vařené a že by měl dostávat buď jen vařené nebo granule
tohle ale platí, kdybys míchala granule a maso dohromady v jedné dávce... jen ať ten žaludek pracuje jednou tak a jednou onak Pokud teda nemá pes s tím nějaký problém, někteří mají citlivější zažívání

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání