| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:20
- Nahlásit
calibru mi doporučovala i jedna chovatelka, která jí krmí svoje pejsky. prý nikdy neměli problémy ať už s průjmem nebo s čímkoliv jiným...
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:24
- Nahlásit
Mel
Tak tak, proto nedávám v edné dávce granule a vařené.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:26
- Nahlásit
Já už jsem vystřídala opravdu dost krmiv, samozřejmě že 99% z nich byly superprém. Po Purině, Nutrienci, Biomillu,First Mate,zkusila jsem i Belcando, vše žrali, nakonec jsem si přece jen říkala o First Mate s borůvkama, že to třeba není dobré, a tak jsem zakotvila nakonec u Hillsu, nedělal z počátku žádné problémy a všichni holky ho žraly. Po několika měsících mi holky občas se poblinkly, což u tohoto plemene vůbec typické. Sice jedna z nich byla březí, tak to mohlo být tím ale také nemuselo, jindy neblinkala, ale když se mi tu už dvakrát ublinkla fena, která za celé 4 roky nic takového neudělala, jen jako štěně či mladší v autě, tak jsem si říkala, že Hills teda asi opravdu nebude to pravé ořechové, a že na tom něco bude, že to třeba obsahuje moc soji, tak jsem se vrátila opět k First Mate , řada ultraprémiová, takže nyní krmím borůvkama, s přechodem neměli žádné problémy, jen jedna fenka má víc stolice než obvykle, začíná se to upravovat, roční feny a štěně 4 měsíce, naprosto bez problémů, přechod měli tak tři dny že jsem ji do toho dala ještě trochu Hillsu. Kojící feně dávám borůvky+granule First Mate pro kojící a štěnata, přesné názvy si ještě nepamatuji, snad nějaký originál. Pak jsem také zkusila koupit ještě rybu, takže jim dávám granule s borůvkama a granule s rybou, konzultovala jsem to s pánem co to dováží, dle mého názoru si myslím, že o tom dost ví, a že se tomu dost věnuje. Když to holkám nasypu, a chrupou, je to teda pěkný orchestr. Doufám, že už nám to vydrží na několik let, protože mně fakt už nebaví granule měnit. K purině bych se možná vrátila, ale jedna fenka po ní měla průjem, tak nevím až by byla více dospělá zda by třeba už to na ní tak nepůsobilo. k Hillsu teda asi už nikdy, a ono těch granulí není zas tolik na výběr, v Royalu je také moc soji. Doporučují ještě Belcando, ale je to přece jen Německá výroba, ne kanadská, takže i když je to krmení docela již oblíbené, nebude na takové úrovni jako First Mate. Jen mě mrzí, že to není rozdělené, třeba na velká a malá plemena, či mini, měla a mám ještě v tom zmatek, pro mě je spíše jasné, když je napsáno Purina pro plan puppy mini, takže mi je jasné pro jaké plemeno, ale oni to v názvu moc nemají, jen u té ryby je puppy, tu nyní dávám 4týdenním štěňátkům, dnes to měli podruhé, šmakuje jim to, a zatím měli po včerejšku pěkné bobečky. Jen je připrava trochu delší, ty granule se naprosto vůbec nerozmočí, takže to máčím, mixuju, a stejnak tam jsou hrudky, ten mix. co bych zrovna asi měla na to použít mám rozbitý, tak musím pořídit, takže metlama to nakonec rozmixuju, a největší kousky vyberu, bojím se aby se třeba nezakuckala, přece jen to měli včera dvakrát a dnes dopoledne po třetí, až budou mít zoubky, tak si myslím, že to bude bez problémů. Také jsem hovořila s jednou paní která s tímto krmivem krmí již od začátku což je asi 10let, má jorka, čivavu, a pak snad větší plemeno, odchovala na té rybičce několik vrhů a nikdy neměli štěňata problém. Dost majitelů co si od ní štěně berou, zůstávají na stejném krmivu. Slečna co to dováží mně, myslím, že říkala že má jednoho psa problematického, že ho musí krmit tou rybou a bez problémů, a když lidi hledají granule které by psovi sedli, že mají z ost. granulema problémy, tato ryba od First Mate jim vždy pomohla. To jehně mi moc holky nechtěly.
Mám tu dva pytle po 2.5 kg Belcanda. jedno je jehně, střední granule, a jedno je snad kuře, přesný názvy bych sem hodila kdyby o to měl někdo zájem. To jsou granule poměrně velké,ale i pes který má 4-5 kg to v pohodě sporcuje, koupila jsem to že to také zkusím, a dám jim vybrat, no a když jsem viděla jak jim borůvky jedou, tak jsem říkala, že jim nebudu dělat další neplechu, je z pytlů jen odebráno trošišku. Pytel stál myslím tak 220kč. jeden.
Jestli o to někdo máte zájem, mohu zaslat, no samozřejmě že tu mám 3kg. pytel Hillsu adult mini. je zněho také jen trochu odebráno, to bych musela zvážit.
Takže já bych opravdu co se týče granulí v této době doporučila ten First Mate, má na stránkách ještě další, jedny jsou snad ještě dražší, ty jsem nezkoušela, oblíbené jsou hlavně tyto, doporučuje i Belcando a i když neprodává Eagle Pack, tak jediné krmení co doporučil tak je právě toto.
Kdo má zájem si o tom něco přečíst tak na www.firstmate.cz
Jelikož jsem vždy štěňátka odchovávala na royalu a purině, tak doufám, že ta ryba bude vyhovovat a nenastanou žádné problémy. Rybu totiž nejím ani já, což je špatné, tak proto mám trochu pochybnosti,nebo trochu strach. Vypadají ale spokojeně
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:29
- Nahlásit
calibra je hnus, krmila jsem s tím a bylo to příšerné, hlavně ü kojící feny.hromady, hromady, hromady a smrad
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:37
- Nahlásit
...a pak se v tom vyznej
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
proto považuju takovéhle diskuse za geniální... člověk se dozví víc názorů a pak je jen na něm, jestli do toho půjde nebo ne.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:42
- Nahlásit
koukala jsem na stránky first mate. líbí se mi, že tam je uvedena i stravitelnost - to jsem nikde jinde neviděla. udělám si obrázek o výsledném výtvoru našeho broučka
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 12:24
- Nahlásit
Hlásím se taky s jedním názorem! Krmím Proplankou a do granulí přidávám "psí" polívku - vývar, zeleninu a kusy masa. Psi prospívají až moc dobře, energie milion, serou normálně a jednomu je 10,5 let a vypadá tak na sedm Takže se už nebojím kombinovat vařenou a granule, nikdy jsem s tím neměla problém, ač veterinář na mě taky koukal
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 12:31
- Nahlásit
Jj, veterináře a jejich názory na stravováni holt musí brát člověk s rezervou.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:24
- Nahlásit
Na FirstMate se mi moc nezamlová, že se honosí titulem Ultraprémiové krmivo a ve složení jsou na prvním místě bramborové vločky !!!
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:42
- Nahlásit
toho jsem si taky všimla...
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:00
- Nahlásit
A co říkáte na NUTRO CHOICE? Už jsme toho taky vyzkoušeli dost - od veta doporučenou Eukanubu, pak Royal canin, pak Proplanku...
Teď hafušák dostává už 2 měsíce právě Nutro choice jehněčí a sežere je klidně i suché (což dříve nebývalo - huba mlsná). A má po nich pěknou srst.
Jó, ještě dotaz.... Kolikrát denně dáváte svým psům žrát? V "chytrých" knihách píšou, že dospělý pes by měl dostávat 1x denně, a tady se to hemží snídaněma a večeřema... ???
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:03
- Nahlásit
Olina
Nutro jsme krmili, když byl výpadek Eaglu... My byli taky spokojení, ale Eagle je Eagle.
Jinak rozdělení krmné dávky do dvou se doporučuje jako předcházení torze žaludku.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:08
- Nahlásit
a jaký máte názor na:
-Acana
-Anf
-Anka
-Aport
-Belcando
-BiOMill
-Bosch
-Brit
-Calibra
-Canidae
-Canutra
-Chicopee
-Eagle Pack
-Eminent
-Eukanuba
-Eukanuba Nutrition
-Eukanuba Spec Care
-FirstMate
-Fitmin
-Gilpa
-Happy Dog
-Hill's
-K-9
-Kronch
-Nutram
-Nutrican
-OK Dog Line
-Orijen
-Pro Pac
-PROFormance
-Purina DogChow
-Purina Excelent
-Purina Proplan
-Royal Canin
-Royal Canin Breed
-Shur-Gain
-Sportmix
-Star Pro
-Trainer Fitness
-Trainer Profesionale
??? dík za upřesnění
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:10
- Nahlásit
Mel
No, my zatím zůstaneme u Nutro - krásně jsme po něm odhnědli a jsme pěkně černí... Eagl si nechám až jako druhou volbu, až se pesan rozhodne tohle nežrat.
Nevíte někdo, jak je to se syntézou vitamínu A? Čím je ho ve žrádle víc, tím víc betakarotenu? nebo ne? (chemik ze mě prostě nikdy nebude.. )
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:13
- Nahlásit
overgod
Můj názor je,že maso ničím nenahradíš )
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:23
- Nahlásit
Erin
To jó...jenže mám na dost složité dietě doživotně 2 děti a z vaření jsem oddělaná....Jsem opravdu ráda za výmysl s názvem GRANULE Jó, kdyby to tak šlo, jako v Návštěvnících: hodí se na talíř pilulka, vyleze klobáska, pak všechny ty dobrotky a pak se udělá ten krásný rosol, zblajzne se a je hotovo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:24
- Nahlásit
Olina
mě to maso nepřijde o moc složitější - ráno dám rozmrazit, večer prdnu do misky a přihodim jablka nebo mrkve a ještě něco dobrýho a je hotovo
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:29
- Nahlásit
Olina
Tak to Tě chápu,ale není nic jednoduššího než nechat popustit mražené maso, zamíchat vajíčko, přílohy a je hotovo
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:53
- Nahlásit
Erin
No právě..ty přílohy! To je další binec v kuchyni. Stačí, že peču rohlíky, chleby,..vlastně všechno.
Měla bych asi výčitky, kdyby náš hafuša vypadal sklesle, ale opak je pravdou, takže předpokládám, že mu granule prospívají.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:58
- Nahlásit
Erin
Můj názor je,že maso ničím nenahradíš
to jo, ale zkus to vysvětlovat třeba v kravíně prostě to nemá smysl...jak jsou pěkný škatulky a pytlíky a líbivý kecy, tak je to prostě to pravý...
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 22:02
- Nahlásit
Olina
takže předpokládám, že mu granule prospívají
no vono kdyz budes treba od stenete krmit jen svalovinou, pesan taky muze stale vypadat vesele.....pak se mu trochu nejspis pokrivej nozky, ale veselej muze byt furt...a presto mu to krmeni moc dobre delat nebude....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 22:03
- Nahlásit
Olina
Teda nevím, ale na chlebíky a rohlíky bohatě stačí domácí pekárna.Za přílohu klidně dej tohle:http://aarkas-eden.com/korn-gold/
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 23:02
- Nahlásit
Erin
Teda nevím,
Nevíš, nevíš.... ale to by byla jiná diskuze.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 23:24
- Nahlásit
Ilky
už to asi opakuji tady na fóru 30x pro mě jsou tady v ČR na trhu jen dvě značky granulí,které stojí za to (dle spousty zkušeností od spousty majitelů) a to Eagle Pack a First Mate.Nekoupíš je v Obi jako Eukanubu.Neuvidíš je v televizi jako ProPlan,nekoupíš je jen tak v obchodě,přesto patří mezi špičku,protože reklamu jim dělá v podstatě jen spokojení majitelé,které to šíří dál.
PS nicméně až se dokopem vyprázdnit mrazák koupíme syrové maso a granulema se jen doplní
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:40
- Nahlásit
Jak to děláte, že vám pesani baští syrové? My to do našeho nemůžeme dostat ani náhodou, vařený, to si dá rád, ale syrovýho se odmítá dotknout, to už s větší chutí baští granule. Když krájíme maso třeba na guláš a on u toho samo nesmí chybět a něco mu posdstrčíme, tak to si dá, ale jakmile to dostane do misky s přílohou a zeleninou, tak to prostě jíst nebude ani za nic.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:46
- Nahlásit
suesie
klidne to muze bejt jen o zvyku...proste mu to prijde neco jako divny...treba ....
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:48
- Nahlásit
Anu
# Zasláno: 19 Říj 2007 23:24
Citát
Ilky
už to asi opakuji tady na fóru 30x pro mě jsou tady v ČR na trhu jen dvě značky granulí,které stojí za to (dle spousty zkušeností od spousty majitelů) a to Eagle Pack a First Mate.Nekoupíš je v Obi jako Eukanubu.Neuvidíš je v televizi jako ProPlan,nekoupíš je jen tak v obchodě,přesto patří mezi špičku,protože reklamu jim dělá v podstatě jen spokojení majitelé,které to šíří dál
no firstmatu nedelaji ani tak reklamu spokojeni majitele jako komunita prodejcu, kde nevim jak je to nyni, ale jednu dobu se IMO teto komunity blizilo sekte... pouze muj nazor....neberu Ti tvuj
a nehodlam se s nikym n to tema dohadovat
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:53
- Nahlásit
overgod
To asi jo, ale ono když pes nesní granule, tak to nasypeš zpátky do pytle a dáš mu to jindy, ale když nezbaští tuhle "s láskou" připravenou mňamku, tak to prostě naštve a už moc nemám chuť to zkoušet dál.
Je fakt, že vařený teda voní líp...
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 11:50
- Nahlásit
suesie
vono taky jde o to, ze pes domaci je v nasich rukou spise stale prezranej....kdyby byl hladovej sezral by to nejspis ....jakoze kdyby nic jinyho nedostal
|