| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:31 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Filip
na taxikara tiez netreba mat nejake specialne vzdelanie .
Navíc by se to dalo obejít velmi snadno - stačí se podívat na to, kolik lidí pracuje na černo, nebo podníká v oboru, na který nemá živnost.. u psů by to bylo to samé.
vela zakonov sa sa da obist, aj zneuzit...
i tak si myslim, ze by regulacia vela ludi odradila. a to, co sa deje so psom dalej, riesia zase regulacie a predpisy z oblasti zodpovednosti majitela - t.j. druha strana "mince"
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:32
- Nahlásit
Filip
Hm, a zákon na blbost té množitelky...takhle mršit plemeno...zabít...
nejde trestat lidi za to, že dají psa do útulku
Podle zákona je postižitelné, když člověk opustí zvíře pro účel zbavit se jej. Samozřejmě se to nepostihuje, kde není žalobce, není...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:38
- Nahlásit
MucholabkaSamozřejmě se to nepostihuje, kde není žalobce, není...
jj, vela krat je problem nie v neexistencii normy, ale v jej vymozitelnosti a uplatnovani v praxi
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:44
- Nahlásit
Filip
Ano, to může a nevidím důvod, proč by se mělo omezovat právo lidí na podnikání a chování zvířat - resp. něco takového by bylo nejen protiústavní, ale i prakticky nerealizovatelné. Proti takový totalitě je můj košík, nebo vodítko přímo oslava anarchie.
Ale prosím Tě, vždyť je to to samé, některé typy podnikání a činnostívyžadují určité řekněme jinosti. Vzdělání, sertifikáty, licence ba i peněžité jistiny, takže nechápu, co je na tom protiústavního?
Nehledě k tomu, že chov zvířat není ošetřen jen živnostenským zákonem, že ano?
Filip
Bohužel, zákon na blbost lidí, kteří si koupí psa od množitele, lze napsat těžko, stejně, jako nejde trestat lidi za to, že dají psa do útulku. Holt, svět je zlej.
Ale nekaždej chápe, co to množitel je, prostě naletí stejně, jako někdo vidí reklamu na purinu a tak jí krmí )))))
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:46
- Nahlásit
Filip
nejde trestat lidi za to, že dají psa do útulku
ale my se zde přeci bavíme o tom, jak by to být mohlo či mělo a ne o tom, co lze dle dnešních zákonů.¨)Nejlépe útulky zrušit a necháš li psa na ulici, ouvej ouvej a přijde se na to...mastná pokutka....
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:49 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit
b]Mucholabka[/b]
Tady jde o to, že když za to budeš lidi trestat, tak toho psa v lepším případě pustí do lesa a v horším ho přivážou drátem ke stromu... chce to trochu myslet, než začne člověk vymyšlet, co všechno by se mělo zakázat a pokutovat.
jj, vela krat je problem nie v neexistencii normy, ale v jej vymozitelnosti a uplatnovani v praxi
Bela
Tak pod to bych se podepsal, hned. Možná ani netušíte, na co všechno je v ČR paragraf, nebo třeba vyhláška ... jenže ono je potřeba, taky myslet na vymahatelnost těch všech nařízení, zákazů atd.
Místo psaní dalších a dalších zákonů, by to spiš chtělo, ty existující přepracovat tak, aby se dali realizovat a taky tomu upravit možnosti výkonných orgánů.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:50
- Nahlásit
Ale nekaždej chápe, co to množitel je, prostě naletí stejně, jako někdo vidí reklamu na purinu a tak jí krmí
fatdog
Proto píšu, že na to nejde napsat zákon. Je to jejich právo, koupit si psa kde chtějí a já jsem ten poslední, který by tohle právo, chtěl nějak omezovat.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 19:15
- Nahlásit
Filip
Tady jde o to, že když za to budeš lidi trestat, tak toho psa v lepším případě pustí do lesa a v horším ho přivážou drátem ke stromu... chce to trochu myslet, než začne člověk vymyšlet, co všechno by se mělo zakázat a pokutovat.
Ale ne, jen musí být za to pusteni do lesa patricna sankce, to máš stejný, jako bys chtěl zlegalizovat sex s dětmi a tvrdil, že pokud to neuděláme, tak devianti budou o to brutálnější k svým obětem...stejnej princip...prosím nechytej se toho extrému, napsal jsem ho naschvál, aby to bylo očividné .
Proto píšu, že na to nejde napsat zákon. Je to jejich právo, koupit si psa kde chtějí a já jsem ten poslední, který by tohle právo, chtěl nějak omezovat.
Ale proč omezovat kupující, to jsem snad ani nepsal? Ale když chceš provozovat hospodu, musíš také něco splnit ne? Omezovat rozmnožovatele, ne majitelé psů.
Místo psaní dalších a dalších zákonů, by to spiš chtělo, ty existující přepracovat tak, aby se dali realizovat a taky tomu upravit možnosti výkonných orgánů.
jistě, já ale přeci nikde nepsal, že na to musí být NOVŹ zákon, ale legislativa by na to být měla, ať už udělat zákon nový nebo přepracovat starý, to je přece jedno, jde o to, že není a být by měla.
A vymahatelnost stoupá...ale jde to myslím od těch více důležitých věcí k těm méně důležitým z hlediska společenské objednávky nebo objednávky zájmových skupin.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 19:31
- Nahlásit
Galadriel
Jé tak to je úžasný
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 23:45
- Nahlásit
Ale ne, jen musí být za to pusteni do lesa patricna sankce, to máš stejný, jako bys chtěl zlegalizovat sex s dětmi a tvrdil, že pokud to neuděláme, tak devianti budou o to brutálnější k svým obětem...stejnej princip...prosím nechytej se toho extrému, napsal jsem ho naschvál, aby to bylo očividné
fatdog
Sankce, pokuta, sankce atd. ... prostě to nejde v reálu aplikovat a nejde hlídat každý les a každou cestu, kde se dá vykopnout pes. Stejně, jako nejde zabránit tomu, aby psa někdo zastřelil a zakopal na zahradě... tudy cesta prostě nevede.
Pokud bych měl použít nějaký příklad s dětma, tak bych odložení psa do útulku (a možný postih majitele) přirovnal spíš k odložení dítěte do babyboxu.
Myslím, že je to tomu o něco blíže a je z toho jasné, že "postihnout pachatele" není vždy ve prospěch chráněného zájmu.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 23:46
- Nahlásit
Omezovat rozmnožovatele, ne majitelé psů.
fatdog
Jak? To prostě nejde realizovat... nejde někomu nařídit, aby byl dobrý chovatel. A jak jsem psal, záleží na kupujícím, co s tím psem bude a nebude dělat.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 02:37
- Nahlásit
Filip
hele, já myslím, že jde...napíši příklad, určitě má chby a určitě by se musel domyslet, ale možností je určitě více ....
Tak třeba bych udělal z chovatelství vázanou živnost nebo jak se tomu jmenuje, prostě nutné vysokoškolské vzdělání zemědělského nebo jiného odpovídajícíhoi směru, ale současně by musla by stanovena odpovědnost tzv "odpovědné osoby" ...takže dobrej chovatel by si takovou osobu na záruku mylím skoro vždy našel ...
No a nebo mé oblíbené kauce s různým zvýhodněním pro dobře fungující chovatel...chceš rozmnožovat kočky? OK, ale 10000 složíš jako bvrátnou zálohu a až budou všechny náležitosti OK , dostaneš ji nazpět ......jistě, chybí k tomu hodně, nějaký rregistr zvířat a já nevím co všechno dlšího...taky netvrdím, že je to jednoduché a průchodné, ale myslím , že obecně cesta, která by psy , kočky a jiné zvířectvo zdražila by nebyla od věci....vycházím z toho,m že zvířat je zde přehršel a proto si jich nevážíme...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 07:39
- Nahlásit
fatdog
souhlas!
Teď se může chovatelem nazývat pomalu každý. Opravdu by měl člověk splnit určitá kritéria. Plno rádo by chovatelů by si to pak sakra rozmyslelo!
To je totiž případ mého pesana. Ten chlap, od kterého ho mám to měl vyloženě na kšeft. Inzeroval čistokrevného staforda. Garonova matka sice Amstaf je, ale otec je buď Cane Corso nebo Bandog, otce jsem totiž neviděla.
Ale ve chvíli, kdy jsem toho malého drobečka viděla, mi bylo jedno, co má za rodiče a byla jsem ráda, že jsem ho mohla vzít z toho strašného prostředí. Nemám ho na výstavy, tak je mi vcelku jedno, že nemá PP.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 08:11
- Nahlásit
Bela
Ten odkaz má zajímavý pohled na věc, ale u nás neprůchozí, mluví se tam o odpovědnosti majitele psa, který když na toho psa nemá, tak si sám řekne "do toho nejdu".
sarax
ale když jí kousne kokr OK a kdyby ona kousla kokra hnedka pojedou články v Blesku já vím, že ten kokr v podstatě nic neudělá, ale proč by to mělo být OK? máš pravdu v tom, že být to opačně tak po člověku(psu) hned jdou a třeba právě proto, chci košík pro všechny
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:23
- Nahlásit
Dana01
A to ten majitel nemůže psa přivolat preventivně? Jak píše sarax?
no jasně, že může...teď nevím, zda jsem tě dobře pochopila...tady nejde o mě...nám se zatím nic takového nestalo
i když před pár lety, kdy žila naše první fenka, tak se něco podobného stalo...nenáviděla kočky a jednou v lese v dálce uviděla černého malého jezevčíka...no jasně, že si ho spletla s kočkou, v tomto případě nebyla k zastavení...bylo lepší na majitele volat...nebojte se ona si myslí, že je to kočička...možná že se urazí, ale třeba i uklidní jakmile zjistila, že je to jezevčík okamžitě se vrátila a my se moc omlouvali...v tuto chvíli jsme opravdu neměli šanci jí odvolat. Jsou prostě věci, které jsou silnější
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:59
- Nahlásit
Galadriel
jj tak to bývá....většina lidí pořizuje pesu jako kámoše nebo pro radost a dost je nezajímá, jestli je ten prodejce množitel či jiný typ hovada...spíše nad tím mnozí ani neuvažují, nenapadne je, že někdo, kdo má doma takové krásně ťuntíky, by mohl být zlý nebo hofado apod.....to znám veklice dobře...obzvlášť, pokud se jedná o prvního psa a člověk ho chce jako kámoše, tak myslím málokdo študuje něco o plemeni, chovu apod....pár takových lidí jsem zaznamenal, ale na netu, že tvrdili, jak si psa vybírali pečlivě...ale většina lidí to tak neudělá....proto by jim stát měl nabídnout nějakou ochranu spotřebitele ) stejně jako bys měla mít díky legislativě garantovaný nebo aspoň snažně garantovaný, že nekoupíš maso s mákazou šílenejch bůůů nebo, že když koupíš auto, tak ti nevybuchne hnedle cestou domů nebo naopak, že tvýmu nevově labilnímu sousedu neprodaj v krámě naproti pušku....
lidi...ono my si to neuvědomujeme, ale v tomhle státě nejní problém zcela legálně odchovávat třeba tarantule nebo mamby atd nebo si ji aspoň pořídit...je tohle OK? já nemyslím....
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:02
- Nahlásit
fatgod
neni neni neni...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:04
- Nahlásit
fatdog
jo jo, mluvíš mi z duše.
Já jsem o amstafech přečetla snad vše, co se dalo, ale prostě jsem si toho prcka vzít musela. Kdyby byl dům, vysvobodila bych určitě alespoň ještě jednoho drobečka.
Ale takové množení není opravdu nic dobrého! Ať se to týká psů nebo jakýchkoliv jiných zvířat.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 16:19
- Nahlásit
o a nebo mé oblíbené kauce s různým zvýhodněním pro dobře fungující chovatel...chceš rozmnožovat kočky? OK, ale 10000 složíš jako bvrátnou zálohu a až budou všechny náležitosti OK , dostaneš ji nazpět ......
fatgod
Tohle je moje teorie, kterou jsem tu psal snad před 2 rokama s tou vratnou zálohou... ale to je čistě teorie z oblasti "policejní stát" a "nulová kriminalita".
Prostě něco nereálného, stejně jako požadavek, aby měl chovatel VŠ.... stačilo by chovat na někoho venku a nebo psiska dovážet... a celá sranda je k ničemu. Navíc, vzdělání není záruka ničeho... Nemá smysl to řešit, žádné takové omezení tu nikdy nebude, protože by to bylo nepřiměřené a nevymahatelné.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 17:25
- Nahlásit
Filip
aspoň kdyby se dělaly nějaké kontroly. Jako se dělají finanční kontroly nebo chodí ČOIKA, mohlo by to fungovat i v CHS.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 17:00 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Nooo, u nas si niektori zase zacinaju mysliet, ze pitbull je zlyyy
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 17:32
- Nahlásit
pigie
Když jsem to video viděla, vzpomněla jsem si na fotky Huga s tou tvojí andulkou...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 18:26
- Nahlásit
rendik
To mas pravdu, ten ich tiez len laskyplne olizuje
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 18:37
- Nahlásit
pigieNooo, u nas si niektori zase zacinaju mysliet, ze pitbull je zlyyy
nechcela si tam skor dat TENTO link?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:13
- Nahlásit
Bela
Jasne ze chcela. Ja uz nechapem, co sa to so mnou deje... Vela prace a potom to takto vyzera
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:15
- Nahlásit
pigie
tak nepracuj a hotovo!
ja som momentalne chora, tak mam aspon dovod
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:18
- Nahlásit
Bela
Hm, ja budem "chora" buduci tyzden s Hugom, takze teraz pracovat musim
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:21
- Nahlásit
pigieHm, ja budem "chora" buduci tyzden s Hugom, takze teraz pracovat musim
ides s nim na marodku, resp. oceerku, ze? Veelmi drzim palce! chudacik Hugo
|
bulterieri
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 19:04
- Nahlásit
O pitech, amstafech, stafíkách, klabíkách, gulících a spoustu dalších vyšla nová česká kniha s názvem Bulteriéři-plemena celého světa. K dostání [url=www.bulterieri.eu]zde[/url] za cenu 390,- Kč.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 19:10
- Nahlásit
bulterieri
hele, nám ta reklama stačí jednou.
|