Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kdo říkal, že je pitbull zlý?:):)
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 23:01
- Nahlásit

Omlouvám se, ale prostě jsem neodolala
Kdo říkal, že je pitbull zlý?

Monty
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 23:10
- Nahlásit

tak to je super, trochu mi připomíná toho mýho hafana, ten úplně zbožňuje kámoščiného králíka-Terezku, vždycky jak k nim příjdem tak si s ní Monty chce hrát, ale Terka s ním ne A taky rád kouká přes akvárko na bráchového křečka

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 07:39
- Nahlásit

Tak já mám křížence Amstafa a můžu říct, že ten miluje všechna zvířátka. Máme doma potkanici Lucku a z té se může úplně zbláznit, když ji vidí. Čumáčkama se navzájem oňuchávají a on jí sem tam olízne, že ji není pod jeho jazykem ani vidět.
A největší zážitek byl, když pomáhal kočce rodit koťata. V životě jsem nic podobného neviděla. Kočka s ním vyrůstala od kotěte, tak na něj byla zvyklá a dost fixovaná. Když přišla doba porodu, nesnesla u sebe nikoho jiného, než mého pesana a když chtěl odejít i on, šíleně začala mňačet. Tak holt musel zůstat. Jen škoda, že jsem u sebe neměla kameru, protože to bylo fakt úžasný. Vždycky, když porodila kotě, Garon ho začal umývat, čistit, prostě se o něj starat a takhle to šlo s dalšími čtyřmi koťaty, které se poté začaly batolit k němu, namísto ke své kočičí mamině. A od té doby, když jsme přišli k jejich pelíšku, nejdřív si spočítal, jestli jsou tam všechny, očuchal je, olíznul kočičí maminu a pak byl teprve ochoten někam jít a něco dělat. U svého psa opravdu nemám strach, že by sežral králíka nebo slepici nebo cokoliv jiného. Prostě miláček! Opravdu nechápu, kde se vzalo tvrzení, že bojová plemena jsou zlá! Jaký člověk, takový pes a platí to nejen ve vzhledu, ale i ve výchově čtyřnohého miláčka.

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 08:41
- Nahlásit

Galadriel
no tak to je úžasný

za to jestli je zlý nebo hodný, vždy může páneček...jde o výchovu.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:01
- Nahlásit

těch fám o "bojových" psech je tolik že by to už patrně stačilo na vydání knihy .Jedna z těch na které skočí i rozumní lidé je třeba ta že "bojový" pes - objevuje se většinou s Bull-and-Terrier - tedy s psem z něhož vzešel APBT/AST i SBT - byl krmen syrovým masem aby byl zlí a bojovný . Nikdo z lidí kteří toto píší se nikdy nezamyslel nad tím že mluvíme o letech cca 1860 až 1930 kdy moci jíst maso bylo výsadou bohatých té doby a většinu těchto psů naopak vlastnili lidé kteří maso mohli jíst tak jednou za 14dní až měsíc . Psi se v této době krmili odpadky a tím co zbylo .To že tito psi dostávali maso bylo proto že to bylo to nejlepší co v té době bylo k dispozici. Jedli lépe než jejich majitelé . Ale také dřeli více než ostatní psi a proto měli i určité "výsady" třeba možnost jíst maso a ne odpadky .Tito psi hlavně v Anglii (tedy SBT) byli pro svoje pány naprosto nenahraditelní ať už zápasili o peníze , nebo lovili či spíše pytlačili na polích a v lesích a nosili drobnou zvěř .... .Ale toto nezní tak senzačně jako to že dostávali maso aby byly zlí .... .V tv/novinách by nebyla taková sledovanost a proto je třeba tomu dát patřičnou "šťávu" . Co na tom že to není pravda ? To přece sledovanost nesníží .

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:22
- Nahlásit

ZdeNek_K
souhlasím!
Kdo tomu bude chtít veřit, tak tomu uvěří a kdo si to nechá vysvětlit a historicky doložit, jen dobře. Sama jsem poznala, že tato plemena člověka bezmezně milují, troufám si říct, že nemám u takového psa strach si ho po dovolení pohladit, než třeba u rotvíka nebo dobrmana. Nevím, prostě mi tady ta "bojová plemena" připadají strašně oddaná člověku a pokud není daná příčina, nikdy by mu sami od sebe neublížili.
Názorně jsem to viděla na výstavě psů, kde v jednom pavilonu byli lovečtí, služební, společenští psi, ale nějak o člověka nejevili zájem, když už jsi ho pohladil, tak to jakoby strpěl. Ale po navštívení pavilonu "bojových psů" jsem pomale neudělala krok vpřed bez toho, aby se na mě nesápal nějaký APBT, AST nebo SBT, že chce pohladit, pomazlit a olíznout! Bylo to něco naprosto úžasného, jak se každý pes třepal na pohlazení a kontakt s člověkem.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:24
- Nahlásit

Kasia
přesně tak, pokud je páneček pohodový, odrazí se to i na jeho pesanovi, který je bezproblémový a dá se sním dobře pracovat.

mac1
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:01
- Nahlásit

Kasia
"zlý" je trochu něco jiného než to že má třeba poněkud zvláštní vztah k jiným psům, u mnoha psů to opravdu tím, že je páneček pohodový neovlivníš ...a protože leckterý majitel těchto plemen psů si tohle myslí, tak z toho pak vznikají problémy a špatná pověst některých plemen psů - hovořím o vztahu k jiným psům, nikoli o vztahu k lidem

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:23
- Nahlásit

mac1
no hele hlavně o tom kafrá hodně lidí, co vo tom vědí prrrrrrrrrrdlacky )) a to dela zle plemeni...pitbul je nafouknuta bublina a zas a jen na nem vsici vydelavaj

jedny hnidy stvorily monstrum selekcí na deviaci, aby vydělávaly prachy na zápasech

dnes jsou už chytřejší hnidy, který se snaží vydělat na tom, že tvrdí, že tohle zápasový monstrum oni chovaj jinak a to tak, aby bylo "hodný" ...a takhle pak vzhledem k absolutním chovatelskýmu diletantství těch druhých hnid vznikají ti agresivní psi

prostě jsme v globále pakáž, co chce na psech především jen vydělat....

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:28
- Nahlásit

ZdeNek_K
no, o tom, že by se bojoví psi krmili masem, aby byli zlí, jsem teda ještě neslyšela... ale často slýchávám, že pes (jakýkoliv) po podání syrového masa bude agresivní....

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:34
- Nahlásit

Jasný je jaksi v podvědomí lidí ukotveno že všechna bojová plemena patří do jednoho pytle a to nese samozřejmě i negativní stránky, protože znám jednoho namistrovanýho frajera, kterej si pořád musel dokazovat že má před ostatníma navrch třeba tím že si koupil drahý auto, jindy zase zlatej řetěz jak na uvazování krav na pastvě a aby toho nebylo málo tak si koupil pitta. Asi si myslel, že se před ním zase všichni sednou na prdel protože má "takovýho" psa a že jedině on ho zkrotí a půjde z nich strach z obou. Už jsem ho dlouho neviděla ale i když jsem ho vídávala tak většinou bez toho psa, takže kdoví co se s ním stalo, ale předpokládám že byl asi pořád uvázanej doma. Musim teda říct, že ten pes byl agresivní, ale to bylo jen tím že ho jeho pán k tomu cíleně vedl.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:38
- Nahlásit

Mel>A sakra já krmil a ono nic ! Byl jsem podveden ! Dokonce i moje fretka jedla pouze maso a také nic . Čím to asi bude ? Měl bych psovi vysvětlit že je divnej ?

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:45
- Nahlásit

west
to jsou přesně lidé, kteří si tak léčí nějaké komplexy nebo si chtějí připadat jako kingové! Takovým lidem by se mělo zakázat, aby si pořizovali psy všeobecně, protože z toho nikdy nevyjde nic dobrého. Můj názor.
Můj pesan taky nemá rád ostatní psy, ale rozhodně ho nenechávám pobíhat bez košíku a bez obojku, jako někteří lidé u nás na sídlišti. A jeden kamarád mi pomáhá zvládat jeho agresivitu k ostatním psům. Před dvěma měsíci by kolem něj nemohl projít pes bez toho, aniž by vrčel, ježil se a snažil se ho napadnout. Dneska už má dva psí kamarády. Ne, že by si spolu hráli, ale spíš je ignoruje, což mi plně stačí.

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:46
- Nahlásit

mac1
jo, tak tak...my máme NO, strašně ráda si hraje s ostatními, no co, že se do nich zakusuje ať se snažíme jak se snažíme...nejde to odnaučit (má to po mamince)... a přitom je to tak fajn a hodný pejsek...vysvětli to ostatním majitelům pejsků, že ona si chce jen hrát...a to kousání a cenění zoubků je vlastně hra...

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:51
- Nahlásit

Galadriel
máme fenku AST a ta miluje malý zvířátka včetně psů-malinkejch tak že to nepokouším..je jak tank a každýho loví tlapkou..ale na lidi je miláček a z dětí je úplně unesená
Můj pesan taky nemá rád ostatní psy
mno my zas nemusíme fenky..ale jen ty co na nás vrčej jinak v poho..a taky jsme opět začli makat na tom jak to naše torpédo zvládnout při setkání s malejma pejskama aby se na ně neřítila..takže zvládáme zalehnutí a jak na trní přetrpíme až projdou...

Venta
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:03
- Nahlásit

Kasia
vysvětli to ostatním majitelům pejsků, že ona si chce jen hrát
My jsme to pochopili . Vždyť je jenom trochu ukecaná.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:09
- Nahlásit

sarax
máme doma totiž takové malé zoo, kromě té potkanice máme ještě králíka, dvě slečny osmáka degu, dva ptáky, rybičky a vodního kraba. Ještě jsme donedávna měli kočku, ale někam se ztratila nebo si ji někdo odnesl .
Tu Garon taky miloval. Jinak on neloví tlapkou, lehne si a potkanice mu leze po nohách, čmuchá mu do ušisek, prostě neváhej a toč hadra! A on jen leží a pozoruje ji. Dokonce si i řekne, že chce, abychom mu ji vyndali na hraní, stojí u klece a kňučí.

Co se týče té nesnášenlivosti ke psům, už se to opravdu hodně zlepšilo. Starým psům dá pokoj, nevšímá si jich, ale jakmile potkáme RR, NO nebo Brazilskou filu, musím být ve střehu. Ale už mi na psy nestartuje tím stylem, že se rozběhnul i přes silnic, to pak byla ostuda. Takže teď si ho zavolám hezky k noze a pomalu procházíme kolem.

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:38
- Nahlásit

Galadriel
Tak já mám zatím štěndo, takže nenávist se ještě asi plně neprojevila, i když je pravda že na cvičáku na velký plemena vrčí ale to jen když je u mě v bezpečí a na vodítku, ale jakmile ji pustím poodejdu a dolítne k ní třeba ovčák tak zaleze do prvního kouta. Za plotem doma taky štěká na všechno co se hne, ale to beru spíš jako obranu jejího území.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:45
- Nahlásit

west
No, tak ten můj má tři roky a do jeho šesti měsíců jsem ani nevěděla, že umí štěkat. Absolutně se neprojevoval. Ani teď neštěká, když potkáme psa, nahodí pankáče na krku a na hřbetě a jen temně vrčí.
Jak píšeš, štěndo se na vodítku a s Tebou v záloze cítí silnější, proto vrčí a štěká. Jakmile ho pustíš, veškerá bojovnost vyprchá.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:47
- Nahlásit

west>nevím sice co máš za plemeno ale pokud něco "bojového" a věří si jen pod "ochranou" nebo za plotem tak ti roste velký problém !

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:55
- Nahlásit

ZdeNek_K
houbelec bojového, mám malou teriérku, teriéři jsou prostě uštěkaný, ale už ji to pomalu odnaučuju.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:56
- Nahlásit

ZdeNek_K
Teď jsi mi to vzal přímo z úst, právě jsem to sem chtěla dopsat.
Plně souhlasím, takové chování by se nemělo tolerovat, zvlášt u takových těch tzv."bojových plemen".

Ten můj byl jako štěndo naprosto v pohodě, jeho agrese začala až tak v roce a půl.

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:00
- Nahlásit

Venta
no moc díky tak vy třeba jo, ale ostatní moc ne
co třeba ta paní s retrívrem

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:47
- Nahlásit

Kasia
taky máme problém spíš s páníkama..pokud sou v poho..já se nadechnu...tak setkání sou OK..ale většina se těch zlejch psů bojía jejich psi se bud bojí taky anebo ti větší chtějí asi pány chránit

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:19
- Nahlásit

sarax
no já když se někdy na Kesku kouknu, tak se jim ani moc nedivím, ale vysvětlit si to nenechají, což je horší...a ještě blbě kroutěj hlavou, jestli to myslím vážně

Dana01
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:24
- Nahlásit

Obecně proti bojovým plemenům nic nemám - dobře vychovat se dá jakékoliv plemeno a k našim nej kamarádkám patří úžasná stafordka. Ale upřímně jsem silně nervózní z některých majitelů - pokud po parku pobíhá mírně bezprizorní pitbul bez náhubku a místo obojku má šátek (o vodítku ani nemluvím) a za ním z dálky 200 metrů volá free páníček "von nic nedělá" namísto aby si psa zavolal, jak na něj zas řvu já, jdou na mě mrákoty. Věřím, že jeho pes sám neútočí. Já mám ale jistotu, že pokud nás jeho pes půjde očuchat, náš kokr po něm vyjede (mám ho u nohy a na vodítku) a i hodný pitbul si to nenechá líbit a páníček těch dvěstě metrů nedoběhne a já budu muset mezi ně vrazit ruku. Ale to není jenom o bojových plemenech, to je fakt.

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:27
- Nahlásit

Dana01
víceméně s tebou souhlasím, ale to jak píšeš "von nic nedělá" je někdy lepší křičet, než když hystericky křičíš ke mě a ten pes tě neposlechne, já osobně se přestanu více bát, když na mě tohle zavolá, než když řve na psa a pes se na mě řítí...

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:34
- Nahlásit

Kasia
než když řve na psa a pes se na mě řítí...
mno naše torpédo když se začne řítit je to v háji...chápu majitelé jiných pejsků že se bojí ale my se to snažíme odbourat..takže i ke známejm psům dojdeme u nohy..doufám že časem pochopí

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:36
- Nahlásit

sarax
no já bych to řešila tak, že bych nejdřív zavolala, hmmm ono nic, tak pak bych zavolala na lidi ať se nebojí a pak teprva hystericky křičela na psa "k noze"

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:37
- Nahlásit

Kasia
já jí radši učím nelítat k cizím psům ale je to na dlouho..nicméně jinýho nezbejvá..média vládnou fšude

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání