Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kdo říkal, že je pitbull zlý?:):)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:42
- Nahlásit

sarax
tak to je naprostá pravda...a vždy podle nich za to může "chudák" pes

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:44
- Nahlásit

Kasia
za to může "chudák" pes
njn...sem někdy votrávená...ale to se nedá nic dělat...prostě musíme dopilovat tohle lítání za čoklama a přežít pubertu..ale už se to lepší..někteří lidé se jí přestávají bát

Dana01
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:48 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Kasia
A to ten majitel nemůže psa přivolat preventivně? Jak píše sarax? Mám v živé paměti jak náš 15 kilový kokr stál před obrovskou německou dogou a temně rezonoval, a za chvíli začal vrčet i pes "co nic nedělá". Naštěstí to páníček doběhl a pak už ho pes poslechl. I když přes všechny ty patálie ho "pořádně" pokousal celkově jen jeden německý ovčák puštěný na volno. Ostatní se nějak zvládli.

Dana01
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:50 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ha, tak jsem byla chvíli mimo a diskuse se posunula jinam . Teď máme 4 měsíční fenku BSP a když by na mě křičel majitel pitbula, že nic nedělá, tak bych byla v pohodě, protože malá taky nic nedělá, určitě bych jí nebrala do náruče (hahah má 20 kilo) nebo neječela, ale s tím kokrem byli problémy

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:09 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

Myslím, že hlavní problém "bojových plemen" je jejich abnormálně vyvinutý stisk, často spojený se zamknutím v zákusu a spojený s nízkou citlivostní na bolest.

Navíc se tahle plemena stala oblíbenými u různých divných existencí a zamindrákovaných jedinců, kteří je berou, jako stylový doplněk a nevěnují se jim, podobně, jako lidi, kteří si je pořídí jen pro jejich vzhled.

Logický následek je, že nezvládnou výchovu (pokud se rovnou netěší na to, až jejich pes bude postrach ulice a agresivitu psa nepodporují) a ostatní majitelé ostatních psů, se zase po 1-2 negativních zkušenostech, s těmito plemeny preventivně vyhýbají všemu, co má podobnou tlamu - a díky tomu mají i ti slušní majitelé horší možnost socializovat svoje "bojová plemena".

Takže jediné, co by mohlo napravit pověst těmhle plemenům je, že jejich chovatelé a množitelé budou svoje odchovy prodávat jen normálním lidem a lidem u kterých je předpoklad, že se psu budou věnovat a zvládnou ho.

Bohužel, to je celé utopie, jelikož chovatelem může být každý, kdo má fenu s PP, tady i ty divný existence, že?

(termín bojová plemena, používám, abych nemusel vypsat X názvů plemen, která byla dříve využívána pro psí zápasy, boj s býky apod. a z této doby si taky přinesla ten silný zákus atd.)

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:13
- Nahlásit

Filip
Navíc se tahle plemena stala oblíbenými u různých divných existencí a zamindrákovaných jedinců, kteří je berou, jako stylový doplněk a nevěnují se jim, podobně, jako lidi, kteří si je pořídí jen pro jejich vzhled.
tymto si trafil kliniec po hlavicke a pomenoval podstatu problemu

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:19 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

Bela
Ono, na tom není co řešit, protože to v současnosti, ani žádné reálné řešení nemá. Holt, když je někdo hovado, tak si koupí pitta a když na něj kašle, izoluje ho do ostatních psů a podporuje v něm agresivitu, tak je z něj za chvilku věrný obraz pána.

A dá se s takovým psem, nebo člověkem, domluvit po dobrém... ?

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:28
- Nahlásit

Filip
tzv. retoricka otazka

ono sa v tejto suvislosti stale vynaraju napady typu "vodicak na psa"...niektore krajiny to riesia BSL ale fakt neviem, nakolko je to rozumne a hlavne ucinne opatrenie.

faktom ale zostava, zial, ze agresivne prejavy u tychto psov voci inym psom su viac pravdepodobne aj u dobre socializovanych jedincov. My mame od stenata kamarat pita a ked ho chyti rapel, tak vrci a obcas aj zautoci aj na svojich najblizsich kamosov z detstva (akurat vcera sa nam to stalo) . je mi to luto, ale musim to holt brat ako fakt...

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:38
- Nahlásit

Filip
Myslím, že hlavní problém "bojových plemen" je jejich abnormálně vyvinutý stisk, často spojený se zamknutím v zákusu a spojený s nízkou citlivostní na bolest.
Já si zase myslím, že hlavní problém je v tom, že je to nafouknutá bublina a vše, co vypadá jako pit nebo staf je prostě "bojový". Kdejakej idiot množí ořecha a prodává je jako pitbuly....to, co popisuješ Ty(ty podivné existence), je až důsledek tohoto konání.

Logický následek je, že nezvládnou výchovu (pokud se rovnou netěší na to, až jejich pes bude postrach ulice a agresivitu psa nepodporují) a ostatní majitelé ostatních psů, se zase po 1-2 negativních zkušenostech, s těmito plemeny preventivně vyhýbají všemu, co má podobnou tlamu - a díky tomu mají i ti slušní majitelé horší možnost socializovat svoje "bojová plemena".
Hlavně ta druhá půlka je vysoce pravdivá, ba možná i silněji jsi to mohl vyjádřit.
Na druhý straně, možnost je...kdo chce, najde ji....ale musí mít zájem, co ž je pro národ zvyklej nechat si vše nalinkovat mnohdy obtíž.

Takže jediné, co by mohlo napravit pověst těmhle plemenům je, že jejich chovatelé a množitelé budou svoje odchovy prodávat jen normálním lidem a lidem u kterých je předpoklad, že se psu budou věnovat a zvládnou ho.
No ono je to trochu jinak. Například pitbull od chovatele se z naprosté většiny deviantovi do rukou nedostane. Ovšem s vořechy od množitelů je to zcela jinak a pro většinu společnosti jsou i ti vořeši pitbulové....

A opět navrhuješ řešení následku, já bych se snažil spíše zařídit, aby psy mohli chovat jen lidé k tomu "způsobilí".

Bohužel, to je celé utopie, jelikož chovatelem může být každý, kdo má fenu s PP, tady i ty divný existence, že?
Ano i tak...no chovatelem nebude, bude spíše množitel, protože to má v té palici pošišmané, ale navíc PP u pitů je vyloženě fraška .... nemá žádnou hodnotu...tedy má...pokud budeš sběhlý, dokážeš se díky němu lépe orientovat v předcích samozřejěm za předpokladu, že budeš mít důvod se domnívat, že opravdu tento cácor papíru patří k tvému psu .

Ono, na tom není co řešit, protože to v současnosti, ani žádné reálné řešení nemá. Holt, když je někdo hovado, tak si koupí pitta a když na něj kašle, izoluje ho do ostatních psů a podporuje v něm agresivitu, tak je z něj za chvilku věrný obraz pána.

No nějak nechápu, proč zrovna pita? proč ne třeba vořecha nebo labíse nebo jorka nebo NO.....znám spousty psů z hovadských smeček a vůbec nejde jen o pity

A taky tímm co píšeš, moc těm psům nepřispíváš, náhodný čtenář neznalý problematiky bude mít taky třeba pocit, že kdo má pita, je hovado a piti, že jsou taky hovada a patří jen k zamindrákovancům.

Se psem mnohdy ano.

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:39
- Nahlásit

Bela
Jednoduchým řešením je košík, nebo vodítko, pro všechny psiska od určité kohoutkové výšky. Ale nemyslím si, že by se to tu v dohledné době zavádělo, protože pokousaný pes, to je každýmu šumák a těch pokousaných lidí, není mnoho.

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:41
- Nahlásit

Bela
My mame od stenata kamarat pita a ked ho chyti rapel, tak vrci a obcas aj zautoci aj na svojich najblizsich kamosov z detstva (akurat vcera sa nam to stalo) . je mi to luto, ale musim to holt brat ako fakt...
No tohle je prece normalni u zvirat i ve volne prirode, ale pokud myslis, ze je jako schopen tohle delat bez zjevne priciny, tak to je jina, ale proc se tomu divit? Piti takoví jsou...a kdo je takové stvořil? My LIDÉ )))) dobře nám tak

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:43
- Nahlásit

fatdog
Ty se v tom nějak vyznáš, nemáš doma něco podobného?

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:44
- Nahlásit

Filip
Jednoduchým řešením je košík, nebo vodítko, pro všechny psiska od určité kohoutkové výšky. Ale nemyslím si, že by se to tu v dohledné době zavádělo, protože pokousaný pes, to je každýmu šumák a těch pokousaných lidí, není mnoho.
Kohoutková výška by asi nebyla to pravé, v některých APBT liniích se objevují i "aktivní psiska" s hmotností kolem 16kg a vyjímečně i méně, což při jejich osvalení znamená kohoutkovou výšku odpovídající hodně malým pejskům )
Navíc by to byla evidentní diskriminace.
Já nevím, proč stále chceme řešit následky?

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:47
- Nahlásit

Filip
Ty se v tom nějak vyznáš, nemáš doma něco podobného?
jj vyznám, já ano....
Jistě, že mám, ale my jsme vklidu, učím ho jen lovit toulavý kočky, a že jich tady je. Největší sranda je, když si poplete jorka s kočkou.To už je pak skoro hotovej trénink.

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:51 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Filip
Jednoduchým řešením je košík, nebo vodítko, pro všechny psiska od určité kohoutkové výšky
hm, s voditkom suhlasim ale ten kosik? nas pes ma napr. kohutkovu vysku vasciu ako piti a ziadny kosik nepotrebuje. Ani by som s tym pravidlom zavadzanym pausalne nesuhlasila

fatdog
suhlas. ved ja sa ani nedivim, len konstatujem skutocnost....

...ako by si riesil priciny?

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:52
- Nahlásit

fatdog
Řešení následků je veterinární ošetření, bohužel někdy už je to k ničemu. Osobně řeším, jen svého psa, tady je to jen teoretizování a sám jsem napsal, že je to momentálně nerealizovatelné - stejně jako cokoliv jiného.

Košík nebo vodítk je prevence za pár korun.

Diskriminace zvířat neexistuje, pokud jde o "diskriminaci" lidí, tak je to asi stejná diskriminace, jako, že řidičák na velkou motorku můžeš mít až od 21 let, nebo, že dítě musíš vozit v sedačce.

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:55
- Nahlásit

Já si naopak myslím, že košík by měli mít všichni, možná bych to ani neřešela kohoutkovou výškou. když budou různá pravidla pro všechny psy, tak to nebude dělat dobrotu.

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:56
- Nahlásit

hm, s voditkom suhlasim ale ten kosik? nas pes ma napr. kohutkovu vysku vasciu ako piti a ziadny kosik nepotrebuje. Ani by som s tym pravidlom zavadzanym pausalne nesuhlasila

Bela
Hm, je mi to celkem fuk, nehodlám s tím kandidovat do parlamentu Když se člověk zamyslí, těžko najde jiné měřítko - pravidlo, které by se dalo prokazatelně, ryche a bez velkých nákladů kontrolovat přímo v parku. Je mi jasné, že většina lidí nechce vodit psa na vodítku nebo ho pouštět v parku s košem, je to jejich volba a holt musí počítat s tím, že po parku bude běhat bez košíku i ten pitt, který "je hodnýýý".

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:58
- Nahlásit

si naopak myslím, že košík by měli mít všichni, možná bych to ani neřešela kohoutkovou výškou.

AOZ
No, myslím, že u malých plemen je to opravdu zbytečné (a hlavně je to jeden z argumentů proti košíkům... že přece pudlík 100 leté babičky nebude mít nosti koš), ale od středních klidně. Aneb do košíku, nebo s košíkem?

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 16:58
- Nahlásit

Filip
Řešení následků je veterinární ošetření, bohužel někdy už je to k ničemu. Osobně řeším, jen svého psa, tady je to jen teoretizování a sám jsem napsal, že je to momentálně nerealizovatelné - stejně jako cokoliv jiného.

Ano i to je řešení následků, ale omezování majitelů psů s určitou a větší kohoutkjovou výškou je taky řešení následků toho, že takzvaným chovatelem se v naši zemi může stát každé vypatlané pako a navíc to může být i slušný přivýdělek. Tady vidím tu příčinu, v těch, co ta zvířata rozmnožují.

Košík nebo vodítk je prevence za pár korun.
Je to prevence i zapatlávání následků neomezeně nekontrolovaného množení zvířat.(přitom je to nesmysl už z ekologického hlediska)

Diskriminace zvířat neexistuje, pokud jde o "diskriminaci" lidí, tak je to asi stejná diskriminace, jako, že řidičák na velkou motorku můžeš mít až od 21 let, nebo, že dítě musíš vozit v sedačce.
To máš snad i pravdu, nicméně nemění to nic na faktu, že podle kohoutkové výšky je to nesmysl.

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:02
- Nahlásit

Filip
No, myslím, že u malých plemen je to opravdu zbytečné (a hlavně je to jeden z argumentů proti košíkům... že přece pudlík 100 leté babičky nebude mít nosti koš), ale od středních klidně. Aneb do košíku, nebo s košíkem?
Ale jo, at ho nocí....takoví psi otravují stále a fakt mě nebaví je věčně odhánět...někdy jak to vidíš, tak totiž přemýšlíš, jetli ten pes někdy viděl vodu a jestli nespí třeba ve stoce. Nejvíc otravují právě ti maalí...tam většina na výchovu totálně prdí.

Bela
...ako by si riesil priciny?
obecně to chce legislativní opatření, která zabezpečí, aby si každý nemohl jen tak pro nic za nic množit zvířata.
Podle mne nějaká finanční opatření.

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:03 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

že takzvaným chovatelem se v naši zemi může stát každé vypatlané pako a navíc to může být i slušný přivýdělek. Tady vidím tu příčinu, v těch, co ta zvířata rozmnožují.

Ano, to může a nevidím důvod, proč by se mělo omezovat právo lidí na podnikání a chování zvířat - resp. něco takového by bylo nejen protiústavní, ale i prakticky nerealizovatelné. Proti takový totalitě je můj košík, nebo vodítko přímo oslava anarchie.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:04
- Nahlásit

AOZ
Já si naopak myslím, že košík by měli mít všichni, možná bych to ani neřešela kohoutkovou výškou. když budou různá pravidla pro všechny psy, tak to nebude dělat dobrotu.

já to nevyžaduju...mě čuba chodí s košem a já mám klid..sundavám jí ho na vodítku a mezi známejma psiskama..ale i na vodítku jí ho nechám neb jí minule kousla jiná AST do brady a kdyby měla koš tak si blbka vylomí zub..a koš jí fakt dávám preventivně...ale nestojí mi problém za to..pokud po ní vyjede jinej pes je to blbý..ale když jí kousne kokr OK a kdyby ona kousla kokra hnedka pojedou články v Blesku

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:04
- Nahlásit

Filip
AOZ
nieco drobne k diskusii az polemike o povinnom noseni nahubku:
http://www.vyzla.com/stavac.php?pes=2005112801

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:05
- Nahlásit

Filip
Když se člověk zamyslí, těžko najde jiné měřítko - pravidlo, které by se dalo prokazatelně, ryche a bez velkých nákladů kontrolovat přímo v parku. Je mi jasné, že většina lidí nechce vodit psa na vodítku nebo ho pouštět v parku s košem, je to jejich volba a holt musí počítat s tím, že po parku bude běhat bez košíku i ten pitt, který "je hodnýýý".
A co velký pokuty?

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:07
- Nahlásit

Filipproč by se mělo omezovat právo lidí na podnikání a chování zvířat
preco obmedzovat pravo? ved mnoho podnikatelskych cinnosti je regulovanych a licencovanych a nemoze ich vykonavat len tak hockto kedykolvek si zmysli. nevidom dovod, preco by sa to nemohlo vztahovat aj na chov psov

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:10
- Nahlásit

A co velký pokuty?

fatdog
Pokuta musí být za něco snadno dokazatelného a rozpoznatelného. To je jako "nedodržování bezpečné vzdálenosti" při jízdě autem... pokud nikoho nenabouráš, tak je to nepokutovatelný a ta pokuta se dá dát až po tom, co se něco stane - což už je většinou pozdě.

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:18
- Nahlásit

Bela
Chov psů by sice mohl být koncesovaná živnost, ale jaké vzdělání by na to člověk musel mít ??? A hlavně, jaký vliv má vzdělání na to, komu ten chovatel / množitel prodá svůj odchov a jaký to vzdělání má vliv na to, co s tím psem bude dál ??? Navíc by se to dalo obejít velmi snadno - stačí se podívat na to, kolik lidí pracuje na černo, nebo podníká v oboru, na který nemá živnost.. u psů by to bylo to samé.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:24
- Nahlásit

Ale děcka

CO se týče množitelů...asi před 2 měsíci jsem poslala chovatelce svojí fenky, kterou mám z útulku, SMS, že fenka udělala ZM. Volala mi zpátky, chtěla jsem se domluvit, že bych se podívala na rodiče své fenky. No, bylo k tomu tisíc výmluv a bylo mi vcelku jasné, co za tím vězí....

...a Bucka má další sourozence, jsem zvědavá, kolik jich skončí v útulku tentokrát, zvláště až to vyroste a majitel zjistí, že to není to, co chtěl koupit...

Filip
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:29
- Nahlásit

Mucholabka
Bohužel, zákon na blbost lidí, kteří si koupí psa od množitele, lze napsat těžko, stejně, jako nejde trestat lidi za to, že dají psa do útulku. Holt, svět je zlej.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání