| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:48
- Nahlásit
Monty
Už jsem to pochopila..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:02
- Nahlásit
vedro? vždyť je kolem 25...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:05
- Nahlásit
blanulinka1
25? my máme o 10 víc
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:08
- Nahlásit
Mar
no jo....pražáci mají vždycky něco lepčího...znáš to...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:10 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mar
27,7 C Abych nekecala... jo a ještě sem tam přeháňka...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:12
- Nahlásit
blanulinka1
ty voe ségra se máááááte ! uplně bledě závidím!!! facht....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:13
- Nahlásit
pošlete sem to počasí.rychlééé
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:16
- Nahlásit
blanulinka1vedro? vždyť je kolem 25...
sem s tym, a to okamzite!!!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:16 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mar
Kolikrát jsem ti říkala : přijeď???
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:37 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
blanulinka1
no jó furt - tak někdy v září počítám...ale jetě nejni nic jistýho
a vubec: kdyť sem tam vonehdá byla!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:45
- Nahlásit
Mar
no jóóóóó...jak chceš...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:01
- Nahlásit
blanulinka1
se teďko nějak nemužu "urvat" chňápeš
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:06
- Nahlásit
Mar
chápu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:16
- Nahlásit
blanulinka1
tak u nás je 31 a po přeháňce ani vidu ani slechu.......sice sem tam mráček, ale to je všechno....asi budu muset vyrazit do Prahy
Jinak babča si hoví na sluníčku a spokojeně se opaluje......miluje vedro, takže se jde jen maximálně napít a na chvilku zchladit do chodby na dlažbu....Brut leží v chodbě a dost nevěřícně jí pozoruje
Jinak u nás je procházka ráno s páníčkem, pak rychlé venčení v průběhu dne a večer veliká prochajda spojená s koupáním...teda Brut, babča se nekoupe a na velké procházky chodí jen se mnou ( a to má holka momentálně smůlu )
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:35
- Nahlásit
brut
U nás s tím venčením to bylo stejné...Ráno dýl, přes den "hrkfrk" a pak až skoro v noci kolem 22 ven...Vodu bohužel u nás nikde poblíž nemáme Ale koukala jsem kolik lidí venčilo tak pozdě...připadala jsem si vždycky jak na václaváku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:42
- Nahlásit
blanulinka1
u nás psy "pro jistotu" nikdo nevenčí....ani ti osvícení, co je většinou berou alespoň jednou denně ven
Takže chodí s páníčkem sám.....ovšem včera večer potkali dva šu*ající zajíce
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:46
- Nahlásit
brut
hehe...doufám, že to bylo po desátý To my taky potkaly včera zajíce...Jak jsem tu tvrdila, že je nehoní...tak honí A ještě navíc vyštěkává...toho včera už málem měla...(u nás, přímo mezi barákama...)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:50
- Nahlásit
blanulinka1
bylo po desátý ...horší bylo, že vůbec nechtěl jinam ( asi se mu líbilo, co dělají), takže se pořád otáčel a hledal skulinku, kudy by se k nim vrátil.....páníček byl samozřejmě patřičně naštván, protože se zajoši nedali rušit a pokračovali i přesto, že na ně pes málem šlápl
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:52
- Nahlásit
blanulinka1
no jo, jenže vy jste skoro v polích, tak si zvykej
Brut je taky skoro chytí ( bohužel zajoši většinou vletí do kolejí na silnici), nevidí, neslyší....a moc neštěká, asi má strach, aby si je nevyplašil
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:52
- Nahlásit
brut
snadná kořist... Ten "náš" zajíček, to byl takovej malejj prcek, seděl na bobku, nalepenej na fasádu našeho baráku, uprostřed "sídliště"...jak jsme prošly s Béďou kolem tak vyběhl...no a Béďa samo že za ním...Naštěstí neběžel směrem k silnici, ale na druhou stranu... Já ji nakonec musela odnést...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:55
- Nahlásit
brut
na druhou stranu mě potěšila, protože má "vyštěkávání" v popisu práce Teď si začíná "uvědomovat" na co tu svoji "genetickou výbavu" má...takže vyštěkává myší díry, zajíce, ptáky co nemůže dohonit...Takže je to lovec... Jenže...však víš... Mám o ni strach, aby v tom amoku někam nevlítla a neublížila si...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:04
- Nahlásit
blanulinka1
znám, znám ...jako bych viděla Denynku, taky se tak chovala...přece jen ten jezevčík v ní převládá....a jak pěkně loví myšky ( teda lovila) a jak má "krásně" pronikavý hlásek......naštěstí už je klidná...
Právě, že se taky bojím, aby mi Brut někam nevběhl ( po zkušenostech ho to táhne ke kolejím a už tam párkrát byl).....naháněcí pud je v té chvíli hrozně velký a je neodvolatelný
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:15
- Nahlásit
brut
no, to je ono... Já bych nemohla mít vyloženě pracovního psa... Nesnesla bych ten "každochvilní" pocit, že se mu kdykoliv může něco stát... Pro mě není pes "jen pracovní síla a prostředek", ale hlavně kámoš... Tak tak...ponikavej hlásek... To je přesně ono... Na "lumpy" štěká pěkným basem, ale jak "je na lovu" tak mi praskají ušní bubínky a tříští se sklo
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:21
- Nahlásit
blanulinka1
pro mně je pes taky kámoš, ale geny v něm zůstávají
Hlásek ....na chatě vždycky říkají, že poznají, když dorazíme a když se u nás něco pohne
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:25
- Nahlásit
brut
To já jsem ráda, že ty geny zůstávají, protže ten pes takovej prostě má být...ale my ty psy bereme prostě už jinak, než ti neandrtálci kdysy ... Neměla bych to srdce to v ní potlačit natolik, aby zapomněla "na co je"...co by z ní pak bylo... Tak se to ve mě mele...Nechat ji "lovit"...nenechat ji... Znám jednoho takového jezevčíka, poslouchá a šlape jako hodinky, poslušnost téměř bezvadná, ale... měli dost problém na noře, ten pes je strašně závislej na pánech, bojácnej...ten si pomalu ani "neuprdne"...To je to co nechci...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:38
- Nahlásit
blanulinka1
Taky bych nechtěla potlačit psům jejich "ego" ...proto Denča je svá a Brut taky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:46
- Nahlásit
brut
to je potom pocit...přiběhne k tobě s výrazem "bože já jsem tak šťastnej když můžu lovit, pracovat a vyblbnout se"...a ty máš celou dobu prd.l secvaklou strachem...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 19:59
- Nahlásit
blanulinka1
přesně tak....klepeš se jak ratlík, potíš se ...pes přiběhne nadšen a nechápe, co se tváříš jak na pohřbu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 21:32
- Nahlásit
blanulinka1
Neměla bych to srdce to v ní potlačit natolik, aby zapomněla "na co je"... , před 8 lety jsem si pořídila anglického špringršpaněla na agilitu , když byl štěndo, trpěla jsem , vždycky vletěl do křoví a vyhnal všechny ptáky , ignorovala jsem ..ti ptáčci si také chtějí odpočinout apod.., a nereagovala na ně , když mu byly 2 roky, začali jsme s agilitou , bavilo ho to , ničeho se nebál , do tunelu vlezl hned, kruhem proskočil hned ....ke cvičáku se chodilo přes louky a kolem polí .....na poli byli bažanti a zajíci ......byl úplně fascinovaný , v jeho 2,5 letech jsem se rozloučila s agilitou a vrhla se na lovecký výcvik, byl a je pořád nadšený , je přihlášen v honitbě, pracuje, je šťastný. No a mlaďoch ( jeho syn) s ním od mala chodí a tím pádem to má jasné , prostě některý pes se pro něco narodí . A když jsem s tím loveckým výcvikem začínala ( mimochodem se mi to zalíbilo a baví mě to, a umožnilo mi to tak krásná setkání s přírodou, tolik zážitků ,že jsem mu za to vděčná, že si to prosadil ) , tak když mi zmizel z dohledu na víc jak 30 vteřin, tak jsem pískala jak blázen neb jsem byla přesvědčena, že se mi ztratil a že už ho třeba nikdy nenajdu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 07:10
- Nahlásit
mac1
přesně...kdbych chtěla gaučáka, nepořizuju si jezevčíka...Ale těch nervů...
|