| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:26 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Sháním salon kde mi upraví na výstavu pejska, jelikož vyfoukání je od profesionála vždy lepší než ode mně.
Našla jsem jeden kontakt na Praze 5 a takto to dopadlo.
Už jsme se domluvily, vše ok, a nakonec paní řekla, ať počítám, že ji tam pejska nechám na dvě hodiny a pak si pro ní přijdu.
Tak jsem se ptala proč tam nemohu zůstat, že je fenka hodná ale při foukání si sedá, a že bych tam byla radši s ní.
Řekla že si fenku podrží, že to prostě nedělá aby tam někdo byl s ní.
Pak jsem ji řekla, že ji ale neznám, a ona stroze odpověděla - "V TOM PŘÍPADĚ SI NAJDĚTE NĚKOHO JINÉHO, NASHLEDANOU A TŘÍSKLA S TELEFONEM."
To mně docela dožralo, já sice chápu, že to nemají někteří rádi, protože pejskové se chovají jinak s páníčkem a bez, ale přece tam nenechám svou fenku, která ji vůbec nezná, já také ne, a také neznám její praktiky, ani nevím jak s pejsky zachází, protože jsem tam nikdy nebyla. No to si fakt najdu někoho jiného, a i to chování mně dost zarazilo. Položit někomu telefon, když s ním slušně mluvím, jen proto, že je říkám, že ji neznáme, že bych byla u ní ráda, že je fenka u foukání hodná, jen že bych ji přidržela. Ta mě teda dost dožrala. Neznáte někdo tento salon? I když mně dle hlasu atd. symp. moc nebyla, ale podle toho nemohu soudit, nechala bych to na osobní setkání, líbili se mi ale její praktiky, jak říkala že pejska upravuje, jakou kosmetikou atd. bylo vidět že se v tom vyzná, ale abych tam u ní nebyla a nevěděla co s ní dělá, tak to fakt, ne !!!
Zrovna jsem i četla na stránkách jedněch, jak tam má paní napsáno, že nepoužívají v salonu žádné omamující látky, tak něco, vím, že někdo to prý dělá, a to bych teda nerada.
Jak by jste reagovali vy? Nechali by jste tam psa den před výstavou, když paní neznáte vůbec? Odešli by jste a nechali by jste u ní svého psa?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:41
- Nahlásit
emikami
mno, já bych tam svýho psa nechala, protože ta naše malá bílá chlupatá je hrozná hysterie a když je tam sama, tak je hodná. Ale je fakt, že paní, ke které teď chodímej e nesmírný kli´das a pohodář a když jsme zůstavali v čekárně a já slyšela,co tam občas ta naše potvůrka vyvádí, tak jsem ledový klid paní obdivovala. Já bych jí rotrhla vejpůl, potforrruuu
|
west
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:45
- Nahlásit
emikami
Já bych ji tam taky nenechala. Nikdy nevíš co tam s ní bude provádět, když třeba bude neklidná a nebude chtít držet. Ještě by sis ji mohla odvézt s nějakou újmou.
My jsme naši malou upravovaly teda zatím jen jednou, chvíli jsem byla s ní a pak mě poslala chovatelka do obýváku že prý si s ní poradí a poradila. Ale když u toho tak vyváděla tak jsem myslela že nám řekne, vemte si ji a nashledanou ale to se nestalo, Pěkně ji otrimovala a teprve pak pustila. Feňule prostě musela vydržet.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:52
- Nahlásit
emikami
Určitě bych ji tam samotnou nenechala....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:57
- Nahlásit
emikami
Asi bych tam psa samotnýho nenechala. U naší stříhačky jsme být mohli, ale i tak jsem si nakonec začala psa upravovat sama. Její jednání se mi nelíbilo, psa neustále za každý pohyb mlátila přes čumák nůžkama a čím dál víc to flákala. Takhle si ho upravím doma v pohodě. Sice mi to trvá delší dobu, protože to dělám po částech, ale zase je pes v klidu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:08
- Nahlásit
Hafina
Taky si ho stříhám sama, je to pro něj víc v klidu a stejně si myslím,že nůžkama většinou psa ani moc stříhat nechtějí,raději pejska vezmou strojkem...To asi neplatí všude,ale u jedné paní prý ano. Alezase výstavní pejsek by měl nějak vypadat k světu, i když není v srsti...
Zde vchol mého snažení
emikami
Udelala jsi dobre,kdo vi,co by tam s ní prováděla...Někde jsem na nějaké diskuzi četla,že se paní takto pro pejska jednou vrátila a on byl pod nějakýma oblbovákama
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:37
- Nahlásit
emikami
No víš,já sama mám salon a nechávám majitele pokud je to jejich přáním přítomné úpravě.Ale 2 metry od mého pracovního místa a pokud je psík neukázněný jdou si sednout do čekárny.
Oni někdy klienti jsou fakt na "zabití",na úpravu přijde celá rodina i s uřvaným nudícím se dítkem a mají pocit,že jejich ňuňínek bude trpět...dožadují se úpravy psíka v náručí,nebo ho chtějí přidržovat všichni členové rodiny ))
Jsem přesvědčena,že dnes již nikdo z profíků si netroufne psíka přispat nebo s ním hrubě zacházet.
|
west
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:40
- Nahlásit
Erin
S tím bych nesouhlasila.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:42
- Nahlásit
emikami
řešila jsem něco podobného
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=4676&forum=7&page=0
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:45
- Nahlásit
west
Máš také salon?S čím konkrétně nesouhlasíš?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:45
- Nahlásit
Erin
nevim, mam se salonem pouze jednu zkusenot a urcite bych tam psa nenechala, ale ani bych neprisla s celou rodinkou.
jednak behem strihani jsem pani velmi brzdila v rozletu a za druhe, privazala psa za voditko k tomu stolku a pes kdybych ho nedrzela, by klido pido skocil dolu a tim padem by se skrtil na obojku, protoze voditko bylo uvazane na kratko, na zem nedosahlo, ale psa by ze stolu "pustilo"
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:52
- Nahlásit
Aknah
Já si na první stříhání,většinou sama přítomnost majitele vyžádám a během úpravy se vyptám na chování ,nemoci ,bolístky a tak.Většinou,ale majitelé spěchají za nákupy a uvítají hodinku volna.
Jo vyvázání psa k šibenici je někdy nutné a většinou skáčí dolů za přítomným páníkem.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:56
- Nahlásit
Erin
mozna mas pravdu, ale stala jsem u stolu, takze nemel kam za mnou utikat, nevim jak by se choval kdybych tam nebyla, nezkusila jsem to, ale vim, ze u rodicu a nebo kdekoliv jinde, kdyz ho tam necham i jen na chvilicku, tak place a vydrzi klidne hodinu
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 15:14
- Nahlásit
Aknah
No pokud jsi stála u stolu a střihačka si odběhla vyřídit třeba telefon,tak logicky předpokládala,že ho po tu dobu přidržíš.
Právě z tohoto a jiných důvodů nedovolím majitelům chodit blíž než na vzdálenost dvou metrů.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 15:19
- Nahlásit
Erin
to bylo pri strihani, zdrhal ji pod rukama
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 15:23
- Nahlásit
me strihala pani fenku za me pritomnosti, dokonce jsem ji pomahala pridrzovat a bezvadne jsme si u toho popovidali...ale vim ze nektere u toho panicky nechteji...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 15:38
- Nahlásit
west
Toho se právě bojím, nenechám ji někde koho vůbec neznám.
Erin
Klidně budu 2m od nich, to mi je jedno, ale budu přítomná a budu vidět co s ní dělá. Nyní jsem vždy u všech mých holek a při stříhání nebo foukání, atd. je držím. Také se už stalo že nám skočili ze stolu a ani jedna jsme to nepostřehli tak, že by jsme je chytili.
Deniska je ahle hodná, ale jakmile se jí češe pucek ohání se po hřebenu zoubkama, moje střihačka jí také pleskne hřebenem, mně se to nelíbí, ale toleruji to, protože jí věřím a jsem u toho, jinak mi vyjde ve všem na 200% vstříc. Já ji také plesknu když nechce abych ji česala, od jiného mi to nesedí, ale nemůže se něchat kousat, to je jasné. Sama má malé psi, tak doufám, že ví co dělá, tam bych je nechala klidně, protože se již dost dobře známe, jen mám strach z toho skákání ze stolu, ona je vysoká a tudíž stůl je poměrně také dost vysoko a tak mám strach aby si neporanili packu, Brituška je větší, ale tihle prckové, no nevím.
Někdy sedím, a někdy je přidržuji když vidím, že má práci stíženou a zbytečně ji to zdržuje.
Tu první pudličku Bellinku jsme také nechávali u střihačky a jeli jsme pryč, ale také jsem ji již znala, věřila jsem ji, a Bellinka byla na mně strašně vázaná, takže semnou nebylo možné ji stříhat, i když jsem seděla opodál. To probíhalo vždy tak, že jsem ji přivedla, ona si ji převzala, držela zuby nehty, než odejdu a zavřu dveře. U prvního stříhání trochu zlobila a pak z ní u stříhání byl ten nejhodnější pejsek.
Ale nenechám ji u někoho koho neznám, kor když řekne, že si to prostě nepřeje a ještě třískne s telefonem, tohle je snad nějaká slušná domluva? Copak ona nepochopí když ji řeknu, že ji neznám a ráda bych s ní tam byla, ještě jsem ji říkala, že je fenka hodná, nezlobí, jen si sedá u foukání, tak proč by to nemohla respektovat byť třeba u prvního setkání. No tak ať si trhne nohou, najdu si někoho jiného.Nemám zapotřebí mít psa u někoho kdo takto jedná. Už z toho se mohu domnívat, že tam není něco v pořádku.Když nechce aby ji u toho někdo viděl, tak proč třeba asi, že?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 16:14
- Nahlásit
emikami
Co se tyka toho, zda nechat ci nenechat sveho psa samotneho pri uprave - jednoznacne rikam ne, nenechala bych. Kor u osoby, kterou neznam.
Danou pani neznam, ale treba ma dost zakazniku, kteri ji uz znaji, kteri jim tam psa nechaji a nepotrebuje pribirat dalsi.
Takze mi prijde, ze z toho, ze ses nastvala, ze ti nekdo trisknul telefonem, se maji lide podobne jako ty domnivat Už z toho se mohu domnívat, že tam není něco v pořádku.Když nechce aby ji u toho někdo viděl, tak proč třeba asi, že? ?????
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 16:58 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
emikami
znám paní Hochmanovou leta , ještě z Měcholup a nezdá se mi , že by to byl typ " třískající telefonem " je to velmi milá ženská a skvělá střihačka ....Odešli by jste a nechali by jste u ní svého psa? - ano u téhle paní jsme psa klidně nechávali.
Už z toho se mohu domnívat, že tam není něco v pořádku.
..já se zase domnívám , že není v pořádku to co tu píšeš ty ...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 17:40
- Nahlásit
emikami
Promiň ale mám pocit,že neumís své psy vychovat(ohánění se zubama po hřebeni...konečně i venčení na balkoně).
Jak jsem psala, ráda si nechám při prvním setkání majitele u procedury a pak se rozhodnu zda je zařadím do své klientely.
Tudíž se nedivím,že paní střihačka naznala,že Tebe jako klientku raději ne.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:26
- Nahlásit
Fifi
cilka
Erin
Já jsem psala, že jsem s tou paní byla domluvená již konkrétně, takže asi zřejmě zák. normálně přibírá dál, ale pak řekla, že tam psa nechám a za dvě hodiny si pro ni přijdu, a když jsem se ptala , proč bych tam být s ní nemohla, že ji neznám, a ani fenka na ni není zvyklá, prostě řekla rázně, ať si najdu někoho jiného a telefon položila.S mobilem se třísknout nemůže, že, to bylo jen zvýrazněné slovo, toho položení, rozhodně jsem nestačila říci ani nashledanou, a tohle není u mne normální jednání, to mi teda promiňte, pokud jsem se jen ptala, proč bych tam nemohla být, a ona hned takto jednala, tak se mi to fakt nelíbilo, a naštvalo mi jednání té paní. Měla na mně již kontakt, mluvili jsme o kosmetice, atd. vše bylo ok. ale pak došlo na to,že tam je se psem sama. A jelikož ji neznám, tak bych ji tam svou fenku nenechala, myslím, že to je normální, pokud ji vy někdo znáte, je to něco jiného a svého psa by jste ji svěřili, já třeba také, ale až bych ji poznala, nenechám přece někde psa den před výstavou, aniž bych viděla co s ní dělá. Myslím, že mám psi vychované zcela normálně jako ostatní lidé.Když pročítám někdy některé dizkuze, nejsem sama, která by měla třeba problém s přivoláním, atd. ale nemohu si nijak stěžovat na neposlušnost mých psů, ale také se pohybujeme ve známých místech, pokud bychom třeba byli někde jinde, třeba by poslušnost šla stranou.To nemohu říci, když k tomu zatím nedošlo.
Erin
Promiň ale mám pocit,že neumís své psy vychovat(ohánění se zubama po hřebeni...konečně i venčení na balkoně).
Tohle trochu přeháníš, nemyslíš? Jestliže ty sama máš salon, možná to bereš s jiného úhlu, když má někde cucek, myslím, že je zcela normální že se pes ožene po hřebenu, není to nijak výrazné, aby kousala, či něco podobného, asi to trochu zveličuješ, a vůbec mé psy neznáš. a to že se venčí někdy na balkoně, to je zcela má věc, a to není proto, že by byly nevychovaní, ba naopak, jsou tak dobře vychovaní, že si aspoň umí říci, že potřebují se vyčůrat. Balkon je prostě řešení, když je třeba , je k dizpozici, tak to tady zase nepředhazuj a nedělej z mých psů nevychovance. Chtěla bych teda vidět toho tvého, jak stojí jak sloup a když mu budeš česat nějaký drd tak se ani nehne, ani nazakňučí, atd. no tak jestli ti to takto funguje tak to máš fakt dobrý. jako střihačků psů, se dostáváš do styku asi s ruznými psy, určitě ti tam nestojí jako sloupy všichni, Deniska je velmi hodná , ale když ji to zatahá, prostě se mírně ožene, myslím, že to je normální pud psa, prostě se napomene ať už jakýmkoliv způsobem, a pak si na to dává již sama pozor, ví, že nessmí.
Jak jsem psala, ráda si nechám při prvním setkání majitele u procedury a pak se rozhodnu zda je zařadím do své klientely.
No vidiš a např. tato paní by mně nedovolila u své fenky být ani při prvním setkání. Nadále jsem k ní ani neměla zájem chodit, mám svou střihačku, ale bude na dovolené, bohužel.
Tudíž se nedivím,že paní střihačka naznala,že Tebe jako klientku raději ne.
Jak jsem psala, byli jsme na všem již domluvené, a podle čeho soudíš, že mne jako klientku raději ne. Trochu drsné, co píšeš, nemyslíš, vůbec se mi tvůj výrok nelíbí, a nechápu co si to dovoluješ, že by mne nevzala jako z jakého důvodu.
Stříhání bylo domluveno, ale prostě tam na to chtěla být sama, jelikož ji neznám, nenechám u ní svou fenku, ještě k tomu den před výstavou, myslím, že se chovám zcela normálně.
Pokud ji někdo zná, je to zcela jiná situace, můžou ji pejska svěřit a důvěřovat, jelikož ji znají, ale já ne.! Prosím nepiš takové věci, když vůbec nevíš jak se např. moje fena chová u střihačky, a nepiš že když mně nezná že mne jako klientku raději ne. uráží mně to, a když jsem paní řekla, proč nemohu zůstat, a ona hned řekla ať si najdu někoho jiného, nashledanou a položila telefon, aniž by počkala, až ji řeknu, jestli teda budu nakonec souhlasit, či ji řeknu, tak dobře, děkuji, ale já bych radši zůstala s fenkou u úpravy přítomna. Tak promiň , zde se choval někdo jiný divně, ale já to teda nebyla.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:32
- Nahlásit
cilka
Já ti to věřím, ale já tu paní neznám, a opravdu mi položila telefon, aniž by počkala jak jsem výše napsala na moje rozhodnutí, nebo nashledanou . Si ji klidně zavolej, a zeptej se jí, zda by teda přiznala vůbec to, že někomu položila telefon.
Říkáš že to je hodná paní, možná ano, ale já ji prostě neznám, nepůjdu někam, nenechám tam psa, to by mně sakra na fence nezáleželo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:42
- Nahlásit
emikami
Ja jsem jiz psala, ze bych svyho psa nikde samotnyho pri uprave srsti nenechala.
Me spis prekvapuje, ze den ci dva pred vystavou shanis novou strihacku - tos nevedela drive, ze ta "tva" bude mit dovolenou?
A co mi vadi - je styl, jakym zde svym zpusobem hazis spinu na nejaky salon pro psy jenom proto, ze uráží mně to, a když jsem paní řekla, proč nemohu zůstat, a ona hned řekla ať si najdu někoho jiného, nashledanou a položila telefon, aniž by počkala, až ji řeknu, jestli teda budu nakonec souhlasit,.
Tak bych si proste nasla urychlene jinou strihacku (kdyz uz ti ta "tva" nedala jine kontakty) a nerozpatlavala to po netu...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:54
- Nahlásit
v salonu jsem byla jen jednou a to se psem , paní ale ani nenapadlo, že bych měla jít pryč. Pak jsem si začala stříhat sama . Rozhodně bych psa v salonu nenechala samotného , tím spíš u neznámého člověka .....a vyvázat k šibenici, no fuj! , to bych odešla i kdyby to bylo před světovkou a já sama nikdy nestříhala .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:55
- Nahlásit
emikami
prostě si najdi jiný salon , je jich víc než dost a nějaká ti určitě bude vyhovovat
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:11
- Nahlásit
mac1
pokud Tvůj pes stojí při úpravě není nutno ho nějak fixovat.Neposední,nevychovaní či agresivní psi se upoutají za obojek,nu pokud ho slušnému chování nenaučil majitel,tak střihač není kouzelník
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:17
- Nahlásit
emikami
No vidiš a např. tato paní by mně nedovolila u své fenky být ani při prvním setkání. Nadále jsem k ní ani neměla zájem chodit, mám svou střihačku, ale bude na dovolené, bohužel.
Hmmm tak Ty jsi nevěděla,kdy půjdeš na výstavu a kdy si dovolí střihačka vybrat dovolenou?
A na víc chceš jen jednorázovou pomoc a pak šupky dupky zpět ke svojí střihačce?Jsi fakt dost naivní a arogantní ženská!!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:26 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
emikami, proč si ji tedy neostříháš sama, když jsou všechny střihačky špatné, neumí stříhat, psy bijou a uspávají a kdo ví co, třeba by ti ji mohla ještě znásilnit, že ano? Za ty dvě hodiny by to určitě stihla. Přemýšlej trochu!!!!!!!!! Jen než začne účinkovat Sedalin tak, aby se se psem dalo něco dělat, zabere to hodinu.
Vůbecmi připadá, že všichni by měli kolem tvých psů skákat, zatímco ty nejsi ochotná jít s nimi ven a raději je venčíš na balkoně.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:48
- Nahlásit
Fifi
To není den či dva, to je 14 dní. Já vím že má moje střihačka dovolenou, a proto od pondělka jsem tak trochu koukala na net, ale nyní jse si řekla, blíží se to a zjistila jsem že jsou ty zatracené svátky, proto jsem to dala na dizkuzi. Už jsem to vyřešila. Díky
Myslím, že špínu na nikoho neházím, jen jsem byla překvapená jak paní ukončila hovor, a zůstala jsem tady s pusou otevřenou, bez toho aniž bych mohla říci, - nashledanou, udivilo mně to, že mně to ani nijak nevysvětlila, nebo že třeba neřekla, že mohu chvíli zůstat, no a kdyby fenka zlobila, že by bylo dobré odejít, prostě nějakou domluvu, či kompromis, prostě řekla ne, a bylo to. Už to není aktuální. Takže přečtu ještě ostatní příspěvky, odpovím a tím to pro mne končí.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:51
- Nahlásit
Erin
Myslím, že se k tvým nesmyslům ani nebudu vyjadřovat a k urážkám, tím jsem se na dizkuzi již poučila, a takový lidé mi za to nestojí.
Odpovím ti jen na to, že samozřejmě o dovolené vím, a samozřejmě že jsem hledala, a pokud mám svou střihačku a zrovna má dovolenou je jasné že někoho využiji jednorázovně, to je snad normální ne? Nebo snad když máš třeba svého obvodního lékaře, a potřebuješ jít k němu na prohlídku když má dovolenou, tak také půjdeš jednorázově na zástup, ne?
Je to logické a normální.
Tvoje výroky jsou pěkně neslušné, dál ti na nic odpovídat nebudu. Jinak díky za rady pokud si vůbec nějakými přispěla.
|